Easy Star - Multiplex

Απάντηση
Αντώνης Κριτζάς

Απάντηση: Easy Star - Multiplex

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

...............το βάρος του μοτέρ στο easy star είναι σημαντικό διότι όχι μόνο επιβαρύνει το σύνολο αλλά βρίσκεται πολύ πίσω από το κέντρο βάρους και επηρεάζει δραματικά το ζύγισμα του μοντέλου ακόμη και αν κολλήσεις την μπαταρία τέρμα μπροστά Σε αυτή την περίπτωση αν το μοτέρ είναι πολύ βαρύ θα πρέπει να προσθέσεις βάρος στην μύτη και τότε όπως καταλαβαίνεις το αεροπλανάκι σου όχι μόνο δεν θα ανεμοπορεί σωστά αλλά θα έρχεται και στην προσγείωση σφαίρα
nickboul

Δημοσίευση από nickboul »

Ευχαριστω για τις συμβουλές. Θα το εχω στο νου μου!
thanasakos

Δημοσίευση από thanasakos »

Έχει κάποιος να προτείνει τι esc να χρησιμοποιήσω για το καρβουνάτο μοτέρ?
Έχω αρκετές μπαταρίες 3s 2200mAh.
Σκέφτομαι να μετατρέψω τις δυο απο αυτές σε τρεις δύσελες. Τι είναι προτιμότερο 3s ή 2s, μιας και το μοτεράκι είναι μόλις 6V?

Και κάτι άλλο είμαι συνηθισμένος σε αποκλειστική χρήση ailerons. Όσες φορες προσπάθησα να κουμαντάρω τη wilga 2000 με rudder χρειαζόταν αντίθετο aileron. Είναι εύκολος ο χειριμός μόνο με rudder? Απο ότι είδα στα βίντεάκια το αεροπλανάκι με το που δώσεις λίγο rudder και πάρει κληση μόλις το αφήσεις επάνέρχεται μόνο του.
Αντώνης Κριτζάς

Nα βάλεις το ruder του easy star στο δεξί στικ και το μοντέλο θα συμπεριφέρεται σαν να έχεις aileron
To easystar με καρβουνάρο μοτέρ παίρνει την 3σελη 2200 και ζυγίζει πολύ καλά Το μόνο που πρέπει να προσέχεις είναι να μη το δουλεύεις στο τέρμα συνεχώς Έτσι και αλλιώς το μοντέλο πάει πολύ όμορφα και στρωτά με το μισό γκάζι
Το μοτεράκι δουλευει με 20Α speedcontrol
ΑνδρεαςΛ

Δημοσίευση από ΑνδρεαςΛ »

thanasakos έγραψε: Έχει κάποιος να προτείνει τι esc να χρησιμοποιήσω για το καρβουνάτο μοτέρ?

Οπως είπε και ο Αντώνης 20Α αλλά Brushed ESC. Τα brushless δεν κάνουν.

Εχω να σου δωσω αν δεν βρισκεις εύκολα.
nickboul

Εγώ τελικά έκανα την αναβάθμιση σε brushless χτες. Φαίνεται πολύ δυνατό. Αναμονή το ΣΚ για δοκιμές.

Φίλε θανάση. Αν θέλεις μου περισσεύει το multiplex που φοράει από το εργοστάσιο. Αν σε ενδιαφέρει χάρισμά σου.

Για την ιστορία το set-up που επέλεξα είναι:
1. Μοτερ: Turnigy HXT 2835 (380S) 2700kv
2. Mystery 40A Brushless Speed Controller
3. 7x4 προπέλα η οποία χωράει οριακά (έχω και μια στοκ multiplex για να δω ποια θα είναι καλύτερη)
μανος

Δημοσίευση από μανος »

gorillas έγραψε: Εγώ τελικά έκανα την αναβάθμιση σε brushless χτες. Φαίνεται πολύ δυνατό. Αναμονή το ΣΚ για δοκιμές.

Φίλε θανάση. Αν θέλεις μου περισσεύει το multiplex που φοράει από το εργοστάσιο. Αν σε ενδιαφέρει χάρισμά σου.

Για την ιστορία το set-up που επέλεξα είναι:
1. Μοτερ: Turnigy HXT 2835 (380S) 2700kv
2. Mystery 40A Brushless Speed Controller
3. 7x4 προπέλα η οποία χωράει οριακά (έχω και μια στοκ multiplex για να δω ποια θα είναι καλύτερη)

καλημερα,αγαπητε το μοτερακι αυτο το ειχα σε μια πτερυγα και το αλλαξα γιατι ανεβαζε μεγαλη θερμοκρασια =B=αμεσως και το φοβηθηκα δουλευοντας το και με μικροτερες ελικες απο 4,75 μεχρι και 6 ιντσες.τωρα επεσα εγω στην περιπτωση δεν ξερω,απλα εχε το νου σου,μετρησε το τσεκαρε το.
nickboul

Θα κάνω μια δοκιμαστική πτήση και αν είναι θα βάλω την εργοαστασιακή της multiplex. Thanks for the tip!
nickboul

Σήμερα έγινε και η πρώτη πτήση με το νέο μοτέρ.

Πραγματικά το μοντέλο τώρα έχει την δύναμη που χρειάζεται να σκαρφαλώσει ψηλά. Βέβαια η 7Χ4 προπέλα του έπεσε μεγάλη και έτσι γύρισα στην εργοστασιακή 5χ4 που έκατσε καλύτερα.

Το χαρηκα βεβαίως γιατί το καρβουνάτο μοτέρ τις έπινε τις μπαταριές. Σήμερα έγραφα 25 λεπτά πτήσεις με χρήση μόλις 10-12 λεπτά το μοτέρ και κατανάλωση γύρω στα 1200mAh.

Επόμενη δοκιμή 6χ4 προπέλα και βλέπουμε.

Όλη η ουσία της παραπάνω δύναμης είναι ότι το μοντέλο σκαρφαλώνει σε λίγα δεύτερα σε ύψη που με κάρβουνο πρέπει να το κυνηγάς 2-3 λεπτά. Έτσι ανεμοπτερίζω περισσότερο και μένω περισσότερη ώρα στον αέρα.
nickboul

Σήμερα ξεκίνησα να σημαδεύω για να κόψω τα ailerons αλλά έχω θέμα.

1. Καλύτερα να κοπούνε 45mm X 300 mm, 200mm από την άτρακτο ή
2. 45mm x 480mm ξεκινώντας από την άκρη του φτερου?

Επιπλέον όνταν λέμε ότι έχουν βάθος 45mm, αυτό είναι σταθερό κατά μήκος του φτερου;

Δλδ αν ξεκινήσω και κόβω για παράδειγμα από τα 20 εκατοστά και το βάθος είναι 4,5 εκατοστά, στο τελείωμα του aileron το βάθος θα είναι πάλι 4,5;
Αντώνης Κριτζάς

.....κοίτα τι έχω κάνει εγώ
πρόχεξε να μή ακουμπάει το aileron κάτω όταν το μοντέλο ακουμπάει στο ένα του φτερό Ετσι δεν θα ζορίστεί το servo στην προσγείωση Ξεκίνα απο το σημείο επαφή και μετά
Συνημμένα
DSCN2816.jpg
DSCN2816.jpg (83.42 KiB) Προβλήθηκε 52 φορές
nickboul

Thanks for the tip. Με το βαθος κοπης τι να κανω; Μεγεθος λεω να αφησω το μικρο γιατι ειμαι αρχαριος και λογικα με λιγοτερο πλατια aileron θα εχει πιο ηπιες αντιδρασεις. Εσυ τι λες;
nickboul

Σχεδίασα αυτό που ήθελα να ρωτήσω για να γίνω πιο κατανοητός.

Για να κοπούν μετράω από το τελείωμα του φτερού 4,5 εκατοστά και ενώνω τις δυο γραμμές.

Αν δείτε στην πρώτη φώτο, το φτερό κάνει μια καμπύλη στην πίσω πλευρά (δεν είναι εντελώς ίσιο). Το βάθος κατά μήκος του aileron παραμένει 4,5εκατοστά σταθερό;
Συνημμένα
securedownload3.jpg
securedownload3.jpg (92.36 KiB) Προβλήθηκε 52 φορές
securedownload.jpg
securedownload.jpg (40.69 KiB) Προβλήθηκε 52 φορές
KM

Δημοσίευση από KM »

Ναι κράτησέ το σταθερό. Όσο γι' αυτό που λες να το αφήσεις μικρό γιατί είσαι αρχάριος, μην σε τρομάζει γιατί η αντίδραση δεν είναι και τόσο απότομη. Μπορείς για αρχή να βάλεις expo και αν δεν έχεις να το ρυθμίσεις από το horn του servo να κάνει μικρότερες κινήσεις.
Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Ελπίζω να σε βοήθησα,

Κώστας
nickboul

Απλά μπερδεύτικα γιατί στο φτερο του easyglider δεν είναι σταθερό και δεν ήξερα ποιος ήταν ο πιο σωστός τρόπος.

4,5 εκατοστά σταθερό το βάθος.

Ευχαριστώ πολύ!
Συνημμένα
DSC00219.jpg
DSC00219.jpg (64.23 KiB) Προβλήθηκε 52 φορές
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανεμόπτερα/RC Gliders, Sailplanes and Slope Soaring”