Υγραεριοκίνηση...

Pantelis papageorgiou

Απάντηση: Υγραεριοκίνηση...

Δημοσίευση από Pantelis papageorgiou »

Έχω μετατρέψει και τα δύο μου αυτοκίνητα (huindai i-10 1100cc και suzuki grand vitara 2000cc) εδώ και τρία χρόνια.Μέχρι στιγμής έχω διανύσει πάνω από 70.000km και δεν προέκυψε απολύτως κανένα πρόβλημα στους κινητήρες. Βέβαια στο huindai κάηκε κάποια στιγμή ο εγκέφαλος του υγραερίου ο οποίος ήταν εντός εγγύησης και αντικαταστάθηκε δωρεάν μετά από καυγά με τον εισαγωγέα και αφού του δήλωσα ότι θα ζητήσω την τήρηση της εγγύησης απ'ευθείας από το εργοστάσιο στην Ιταλία.
Η κατανάλωση είναι αυξημένη κατά 10% (σε λίτρα) ενώ από πλευράς απόδωσης δεν έχω παρατηρήσει καμία διαφορά. Η τακτική συντήρηση που χρειάζεται είναι αλλαγή του φίλτρου κάθε έτος και διατήρηση των μπουζί σε καλή κατάσταση(τα μπουζί που είναι κατάλληλα για υγραέριο είναι ακριβούτσικα).
Ένα θέμα είναι η λίπανση των εδρών των βαλβίδων. Άλλα συστήματα έχουν ανεξάρτητη παροχή λαδιού με ειδικό δοχείο και άλλα ψεκάζουν ένα μικρό ποσό βενζίνης που ελέγχεται από τον εγκέφαλο του συστήματος (κυρίως στις υφηλές στροφές).
Εν ολίγοις, περισσότερο εξαρτάσαι από την επιλογή του εγκαταστάτη παρά από το σύστημα καθεαυτό.
Όσον αφορά τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο αέριο, αυτός έχει ήδη εξισωθεί με εκείνον του πετρελαίου κίνησης στα €330/χιλιόλιτρο (άν δεν κάνω λάθος). Εξ ού και το αέριο προ τριετίας κόστιζε 0,60-0,65/λίτρο και σήμερα κινείται μεταξύ 0,85-0,95/λίτρο. Άρα οι πιθανότητες να αυξηθεί περεταίρω είναι μάλλον ισχνές και πάντως πάντα θα είναι φθηνότερο της βενζίνης.
Τέλος, θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγους μήνες ακόμη και να προχωρήσεις σε εγκατάσταση συστήματος φυσικού αερίου (LNG) που θα είναι ακόμη φθηνότερο (αναμένεται στα 0,55/λίτρο).
Μόνο πλεονεκτήματα θα έχεις με την εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος, δεδομένου ότι σήμερα η αξία ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου είναι αστεία και η αγορά ενός καινούριου (πετρέλαιο ή LNG) εξαιρετικά ακριβή υπόθεση που μάλλον δεν θα βγάλει ποτέ τα λεφτα της.
Άβαταρ μέλους
sukhoi.su29

Δημοσίευση από sukhoi.su29 »

Pantelis papageorgiou έγραψε:
.............
Ένα θέμα είναι η λίπανση των εδρών των βαλβίδων.
Άλλα συστήματα έχουν ανεξάρτητη παροχή λαδιού με ειδικό δοχείο και άλλα ψεκάζουν ένα μικρό ποσό βενζίνης που ελέγχεται από τον εγκέφαλο του συστήματος (κυρίως στις υψηλές στροφές).....
....... και να προχωρήσεις σε εγκατάσταση συστήματος φυσικού αερίου (LNG) που θα είναι ακόμη φθηνότερο (αναμένεται στα 0,55/λίτρο).......

Πολύ καλή η τεχνική πληροφορία για την λίπανση
Δεν είχα ιδέα για το φυσικό αέριο
.........Ευχαριστώ Παντελή....._Β_Ο
melenestelio

Δημοσίευση από melenestelio »

Εγκω εχει υγκραεριο στο Ντατσουν ...........οχι προμπλημα .......εγκω κοψη τωρα ναρκωτικα ...............αφου μεσα αυτοκινητο καπνιζω ωραιο υγκραεριο χεχεχεχεχε...................
Άβαταρ μέλους
sukhoi.su29

melenestelio έγραψε: Εγκω εχει υγκραεριο στο Ντατσουν ...........οχι προμπλημα .......εγκω κοψη τωρα ναρκωτικα ...............αφου μεσα αυτοκινητο καπνιζω ωραιο υγκραεριο χεχεχεχεχε...................

:D:D:D
Στελιο αλήθεια ...έχεις την μυρωδιά απο το υγραέριο μέσα στο αυτοκίνητο wow ..ή το λες γι' αστεία..?
melenestelio

Δημοσίευση από melenestelio »

Στα επαγγελματικα 2 φορντ κονεκτ και 1 τρανζιτ εχω υγραεριο εδω και ενα χρονο......πολλα χιλιομετρα.......προβληματα στο ρελαντι και στις βαλβιδες....αλλα τα χρηματα που εχω γλιτωσει........και μηχανες αλλες να βαλω κερδος υπαρχει...........η γνωμη μου ...εχεις αργησει ......αυριο να πας να τοποθετησεις.......εναντι ΕΡΤ στον Τουρκο με 700 ευρω.........
coolfever

Δημοσίευση από coolfever »

Νικόλα στάξε δύο κουταλιές νίτρο 40% και θα κάνεις 700 χιλιόμετρα με μισό tank!
άκουσε με! στο παπί βάζω ότι καύσιμο περισσεύει και τον κάνει το κινητήρα λαμπίκο και το παπί άλογο^%^:>>>
Άβαταρ μέλους
sukhoi.su29

coolfever έγραψε: Νικόλα στάξε δύο κουταλιές νίτρο 40% και θα κάνεις 700 χιλιόμετρα με μισό tank........ και το παπί άλογο^QUOTE)

Το παπί άλογο......:D:D:D:D........

Έχω ένα μπιτόνι Optifuel_super low viscocity , 20 % nitro , 20% λάδι ..πως το βλέπεις κάνει...?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελεύθερη συζήτηση - Διαγωνισμοί”