Ψεκαστικά Αερομοντέλα.....και οχι μόνο !!!!!

vhal

Απ: Ψεκαστικά Αερομοντέλα.....και οχι μόνο !!!!!

Δημοσίευση από vhal »

Σωτήρη το έχω βρει κι εδώ
.

Τους έστειλα e-mail και μου απάντησαν πως μπορούν να το φέρουν. Αλλά δεν ξέρω την αξιοπιστία του.

Το έχει επίσης και το ESPRITMODEL
και αν το προπαραγγείλεις (με 40 usd) στο στέλνει κάποια στιγμή.

Απλά δεν έχω πάρει ποτέ αερομοντέλο απο US.

sotiris

Δημοσίευση από sotiris »

Ναι κοιτα ..... Το οτι το εχουν στο site δεν σημαινει οτι ειναι διαθεσιμο....
Οσο για μοντελο απο Αμερικη εχω φερει μεχρι 110 εκ , μικρο δηλαδη και μικρης αξιας εκτος εαν μπορεις να συνενοειθεις για να σου γραψουν μικροτερη αξια στο τιμολογιο αν και τα εξοδα αποστολης για το συγκεκριμενο τα βλεπω κοντα στηνν 100αρα ντολλαρς οποτε λιγη υπομονη για να αποκτηθει απο ευρωπαικη πηγη... Εγω θα το παρω η απο αυσρια η αγγλια ....

ΜΦΧ Σωτηρης
Άβαταρ μέλους
CARAPIS

Δημοσίευση από CARAPIS »

@P@ ^hola^ @P@

Βαγγελη και λοιποι, γιααα ριξτε μια ματια πιο κατω
http://www.sussex-model-centre.co.uk/shopexd.asp?id=25425
tanfoglio

Δημοσίευση από tanfoglio »

Το Agwagon της Kyosho σταμάτησε να παράγεται πολλά χρόνια πριν λόγω υπερβολικών απαιτήσεων δικαιωμάτων της Cessna για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Οι rc guys βγάζουν τώρα ένα μεγάλο Agwagon, το οποίο όμως προς το παρόν δεν μπορούν να το στείλουν Ευρώπη.Ήδη εδώ και ένα μήνα επικοινώνησα μαζί τους.

Υπάρχει όμως και ένα πολύ καλύτερο Agwagon από κάποια γερμανική εταιρεία (δεν την θυμάμαι αυτή την στιγμή, αλλά την έχω στο αρχείο μου), μεγαλύτερο και πολύ περισσότερο scale από το αμερικάνικο. Όσοι ενδιαφέρονται ας μου πουν...

Τα pawnee που έβγαλε η Hangar και η Ε-flite τα περιμένανε πως και πως στην Αμερική. Έχουν πολύ καλές πωλήσεις. Σίγουρα έχουν πολλά μεταφορικά ειδικά της Hangar 9, αλλά για κάποιον που ενδιαφέρεται αξίζει.

Όμως να βοηθήσω και να πω ότι υπάρχει και Pawnee που κατασκευάζεται στην Γερμανία και πάλι. Μεγαλύτερο βέβαια και αν θυμάμαι με ws κοντά στα 3 μέτρα. Είναι λίγο δύσκολο αυτή την στιγμή να βρω την πηγή αλλά με λίγο ψάξιμο για όσους ενδιαφέρονται κάτι θα κάνουμε...

Γιώργος
tanfoglio

Χρηστάρα αυτή την στιγμή δυστυχώς δεν το έχει ούτε ο Sussex.

Θέλει ψάξιμο ακόμα...

Γιώργος
sotiris

Δημοσίευση από sotiris »

Ο sussex εχει ηδη την παραγγελια μου απο τον δεκεμβρη 2007 @P@ :>)
tanfoglio

Ποιος από τους fun του είδους μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το cessna?

Είναι της γερμανικής εταιρείας Vogt που σας έλεγα, πολύ καλύτερο από αντίστοιχο των rc guys αλλά και δπλάσιας τιμής.
Έχει ws περίπου 2,8 m., είναι full composite, για μοτέρ 50 με 70cc...
Τιμή 800,00 ευρώ και θέλει και άλλα. Αλλά πραγματικά αξίζει!!!
Απολαύστε!

(img width=700 height=448)http://i50.photobucket.com/albums/f306/george6750_0/vogtcessna.jpg

Είναι ο στόχος ίσως και άμεσα... :-&&

Γιώργος
mrkaza

Δημοσίευση από mrkaza »

Βρε βρε φωτιές που άναψα με το tractor :D .

Θα το φορτώσω με 2 FLIT :P και θα ψεχάζω επάνω στο σχοινιά ώστε να πετάμε χωρίς κουνούπια :P .

Ή να δοκιμάσω να κάνω hover επάνω από τον εφευρέτη της ιδέας για ΦΛΙΤ ???
tanfoglio

Παναγιώτη για πες και τι έχεις σχεδιάσει για τον ψεκασμό...

Γιώργος
mrkaza

Δημοσίευση από mrkaza »

Δέν έχω σχεδιάση τιποτα ρωτησα πως μπορώ να κάνω ενα water spray εδώ
και λιγο μετά ο Δημητρης ανοιξε το θέμα :)
ankon

Δημοσίευση από ankon »

Αντε Παναγιωτη ,ανοιξες καινουριο θεμα με μια απλη σου ερωτηση .Φαινεται οτι πολλοι ειναι στο κολπο και.......θελω να μπω και γω :>) :>) :>) :P
tanfoglio

Τότε να βοηθήσω και εγώ. Δώστε μου λίγο χρόνο να ψάξω τα αρχεία μου.Κάτι έχω στα σκαριά...

Γιώργος
sotiris

Δημοσίευση από sotiris »

Καλημερα και παλι.

Ενα ωραιο εφε που ειχα κανει καποτε λογω δουλειας ειναι με ταλκ ^hola^!!!

Η κατασκευη ενος δοχειου μεσα η απο κατω απο το αεροπλανο και να γεμιστει με ταλκ. Η διασπορα του γινεται με δυο πιθανους τροπους :--)!!.
Με τη βοηθεια του αερα απο την πορεια του α/π μεσω ενος αεραγωγου που θα ανοιγει με καποιο σερβο (η με κροατη!!! :P) αλλα και με τη βοηθεια ενος ανεμιστηρα απο ψυξη η/υ πλακετας.

Και στις δυο περιπτωσεις το ακροφυσιο του δοχειου μετραει πως θα ειναι και αυτο θα καθοριστει δια της μεθοδου trial & error.
Το ταλκ εχει το σοβαρο πλεονεκτημα του βαρους αναντι του νερουαλλα και της ευσταθειας εστω και αν βαλουμε διφραγματα στην πιθανη δεξαμενη του νερου...
Συν το γεγονος οτι για να φανει το νερο στον αερα πρεπει να γινει υπο πιεση και με μεγαλη ποσοτητα (κοινως το α/π θα γινει τουβλο) :)>)>)

Αυτα ΜΦΧ Σωτηρης
sotiris

Δημοσίευση από sotiris »

:--)!! :--)!! :--)!! :--)!! :--)!!
Μου ηρθε την ωρα της :-bb

Λοιπον . Οι κυριες χουν κατι σπρει νερου που ριχνουν στο προσωπο τους για ενυδατωση τωρα το καλοκαιρι στην παραλια ......
Ενα σερβακι (παιδι αυτη τη φορα!!!!) στο nozle της φιαλης και δεσιμα απο κατω στο α/π και φυγαμε . Οταν τελειωσει απλα αλλαζουμε το κανιστρο με ενα νεο........... :>>> C!C! ^hola^:>) <++> :)>)>)

ΜΦΧ Σωτηρης
mastoras

Δημοσίευση από mastoras »

Εαν σκεφτούμε περισσότερο, υπάρχουν λύσεις.

Θα πρέπει να συνεργαστούν ορισμένοι από εμάς, ο καθένας στον τομέα του, και θα μπορέσουμε να κατασκευάσουμε ένα ρεαλιστικό και αληθοφανή σύστημα ψεκασμού που θα τοποθετηθεί στο scale μοντέλο μας.

Πχ. Για μικρά μοντέλα, πλαστικό σωληνάκι, άκαμπτο κατά μήκος των φτερών, όπου σε αυτό θα ανοιχτούν ψιλές τρύπες, κατά μήκος του.

Με κατάλληλο "ρακοράκι fest" σύνδεση το άκαμπτο σωληνάκι, με ένα μικρότερο εύκαμπτο, που θα καταλήγει στο εσωτερικό του μοντέλου, σε μια μίνι φιάλη που θα περιέχει υπό πίεση ελάχιστο νερό και αέρα. Με κατάλληλη "βαλβιδα" δεχόμενη εντολη από σέρβο θα διοχετεύει το αέριο πλέον, στα υποτιθέμενα "ακροφύσια" που ειναι οι μικρές τρύπες στο σωληνάκι που βρίσκεται τοποθετημένο κατά μήκος των φτερών.

Για μεγαλύτερα μοντέλα, αυτό θα μπορεί να γίνει, με σωληνάκια χαλκού.

Ενα παρόμοιο σύστημα ( λίγο πιο περίπλοκο), χρησιμοποιούν αυτοί που ασχολούνται με jet μοντέλα, για την τροφοδοσία της τουρμπίνας με προπάνιο. ;;)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Scale Αεροπλάνα”