Επισης για το μικροτερο μοτελο στης
Z4025 Series
The Z4025 Series are also appropriate for "40-Class" models, and some "60" size models, in the weight range of 2.0~5.0Kg (4.4~11 lbs), depending on the model type. In many cases the Z4020 may be too light to properly balance the model, or you may need to run at higher power levels. In these cases the Z4025 fits better, and gives some "overhead", performing with high efficiency at the 1000W level. Typically, Z4025 use 5S to 6S lithium packs.
Z4025-10
Z4025-12
Z4025-16
Max Efficient Current 40~60A 35~50A 30~40A Max Peak 30 Sec 80A 65A 60A Sugg. Power Range 600W ~ 1100W Avg (1300W short time) Winding:
10T
12T
16T
Io (@8.4V): (A)
2.96
2.38
1.85
KV: (rpm/V)
560
486
368
Ri: (ohm)
0.0162
0.0218
0.0372
Weight
356 grams
Motor Diameter 48mm Motor Length 50.5mm (not including 6.5mm boss at rear) Shaft Diameter 6mm Shaft Length 30mm
Στήσιμο και απόδοση Μοτέρ-Προπέλας!
Απάντηση: Στησιμο αποδοσης μοτερ-προπελας!
sotiris έγραψε: ↑Αντωνη τσαμπα .....μαλον.
Σας παραθετω ενα προτεινομενο αλλα και δοκιμασμενο set up
για 5κιλα PIper.
MOTOR 50-65 TURNIGY 320-380KV
ESC 100 HV "
2X 3700-4900 4S 20-25C IN SERIES =8S
19X10 TOP FLIGHT ΟΡ ΜΕΤΖ WOOD / 18X10 MASTER AIR SCREW K SERIES
FLIGHT TIME 16-22 MIN ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΕΤΑΓΜΑΤΟΣ
ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ , ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.......
ΜΦΧ ΣΩΤΗΡΗΣ
Αν πάντως σκεφτεί από την αρχή το setup, το παραπάνω που αναφέρει ο sotiris είναι η ιδανική λύση.
Απάντηση: Στήσιμο και απόδοση Μοτέρ-Προπέλας!
Σύμφωνα με τα 2 προηγούμενα ποστ μάλλον αν μιλάγαμε για Hyperion δεδομένου του SCALE χαρακτήρα που θέλει ο Fazer να εχει το Piper θα διάλεγε το 4025 όπου είναι 356 γρ και Hyperion όποτε όταν μιλάμε για κινέζικο πιστεύω το ιδανικό θα ήταν ενα TGY AerodriveXp SK Series 50-65 380Kv / 1820w όπου έχει το βάρος ενός 4035 και δύναμη σίγουρα περισσότεροι από ένα 4025 και ελαφρός λιγότερη από ένα 4035 όπου θα ήταν ιδανικό για 60αρη σύμφωνα με την HyperionΟΧΙ εμένα . Όποτε μάλλον είναι μικρό το μοτέρ που διάλεξες Fazer :( οπως λεει ο Σωτηρης αν και ΠΟΛΥ βαρυ για scale ΑΡΓΗ πτηση ενος Piper :(
Αν πάλι πιστέψουμε τα νούμερα που λεει ο κινέζος κατασκευαστής και οτι το TGY AerodriveXp SK Series 50-55 580Kv / 1580w μάλλον είναι η καλλίτερη επιλογή ακόμα και από ενα Hyperion 4025 που αν παμε χωρίς να μας ενδιαφέρει το κόστος είναι το ιδανικό .
Αν παλι δε επερνα υποψη το τι λεει η Hyperion θα αγοραζα το 50-55
Αν πάλι πιστέψουμε τα νούμερα που λεει ο κινέζος κατασκευαστής και οτι το TGY AerodriveXp SK Series 50-55 580Kv / 1580w μάλλον είναι η καλλίτερη επιλογή ακόμα και από ενα Hyperion 4025 που αν παμε χωρίς να μας ενδιαφέρει το κόστος είναι το ιδανικό .
mrkaza έγραψε: ↑Σύμφωνα με τα 2 προηγούμενα ποστ μάλλον αν μιλάγαμε για Hyperion δεδομένου του SCALE χαρακτήρα που θέλει ο Fazer να εχει το Piper θα διάλεγε το 4025 όπου είναι 356 γρ και Hyperion όποτε όταν μιλάμε για κινέζικο πιστεύω το ιδανικό θα ήταν ενα TGY AerodriveXp SK Series 50-65 380Kv / 1820w όπου έχει το βάρος ενός 4035 και δύναμη σίγουρα περισσότεροι από ένα 4025 και ελαφρός λιγότερη από ένα 4035 όπου θα ήταν ιδανικό για 60αρη σύμφωνα με την HyperionΟΧΙ εμένα . Όποτε μάλλον είναι μικρό το μοτέρ που διάλεξες Fazer :( οπως λεει ο Σωτηρης αν και ΠΟΛΥ βαρυ για scale ΑΡΓΗ πτηση ενος Piper :(
Σε καθε περιπτωση :
Οταν σκεφτομαστε να αποκτησουμε ενα μοντελο δεν εχει σημασια τι ειδους κινηση (Η/Ο, Θερμικο ...) στον προυπολογισμο μας πρεπει να βαλουμε και το κοστος κινησης περαν των υπολοιπων. Για το συγκεκριμενο το κοστος αγορας ηταν πολυ οικονομικο αλλα η προικα του βαρια @P@....ιδιως στο θεμα μπαταριες.... Ενα καλο που εχουν τα η/κα setups ειναι οτι μπορουμε με μεγαλη ευκολια να χρησιμοποιησουμε ενα μοτερ που δεν μας κανει (ειτε λογω λαθους επιλογης π.χ. η επειδη αποκτησαμε αλλο δυνατοτερο) σε ενα νεο μοντελο που ενδεχομενως (λεγω λεγω ) ::)να μας μπει στο ματι.
Ασε που ειναι τελεια δικαιολογια για να αγορασουμε το επομενο .....:-?
Με αντιλαμβανεστε νομιζω!!!!!!
-
Κυριοι,διαβασα προσεκτικα τις''προσεγγισεις''-αποψεις σας.Το μοτερ των 500Kv που επιλεχθηκε,συμφωνα με επικοινωνια με χομπιστα ευρωπαιο που προσφερθηκε να μου παραχωρησει ενα static bench test,εδωσε με προπελλα 16χ10 1750watt με ενα λιθιο 6κελλιων 3700μιλιαμπερ,στην παραμονη του τεστ το μοτερ εδωσε τα watt αυτα full throttle με συνδυασμο high timing με ελενγκτη ταχυτητας 100 plush turnigy για 4λεπτα ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ παρακαλω και ιχνος υπερθερμανης η δονησης..στην συνεχεια τον παρακαλεσα με e-mail να του δωσω τα στοιχεια για το αεροπλανο μου και να δοκιμασει να μου πει το σεταπ για 4-8λιθια.Το esc μονοδρομος κατα πρωτο στα 6κελλια τα οποια μου εξηγησε οτι ειναι υπεραρκετα για να''ταξιδεψουν''με αξιοπρεπεια''την αεροτομη μου βλεπε NACA 4412 airfoil συνυπολογιζοντας ασφαλως τους οιπολοιπους παραγοντες wing loading..κ.τ.λ.π..σε συνεργασια με το φορουμ το οποιο γραφει σαν συντονιστης http://www.wattflyer.com
το εθεσε σαν σπαζοκεφαλια να δει ποιος θα του φερει μαγικα νουμερα για εναν αργο φτωχομαγκα τον παιπερακια..ωστε να συναντησει γρηγορα,σιγουρα και σχετικα ανεξοδα τους αιθερες.Η δεδομενη απαντηση του αγαπητου Σωτηρη μοιαζει οντως η σοφοτερη,πλην ομως προσωπικα αρεσκομενος σε εκπληξεις συντομα ευχομαι να δουμε ιπταμενο βιντεο με 2 σεταπ που θα εχουν ετοιμαστει!
Σας αγαπω ολους και σας θερμοδυναμικοφιλω με απεραντες ανεμοπορικες ευχες!
Τιμη μου οι απαντησεις σας!
Στεφανος. Υ.Γ.μην ξεχνατε να...ΠΕΤΑΤΕ!!!;;)
το εθεσε σαν σπαζοκεφαλια να δει ποιος θα του φερει μαγικα νουμερα για εναν αργο φτωχομαγκα τον παιπερακια..ωστε να συναντησει γρηγορα,σιγουρα και σχετικα ανεξοδα τους αιθερες.Η δεδομενη απαντηση του αγαπητου Σωτηρη μοιαζει οντως η σοφοτερη,πλην ομως προσωπικα αρεσκομενος σε εκπληξεις συντομα ευχομαι να δουμε ιπταμενο βιντεο με 2 σεταπ που θα εχουν ετοιμαστει!
Σας αγαπω ολους και σας θερμοδυναμικοφιλω με απεραντες ανεμοπορικες ευχες!
Τιμη μου οι απαντησεις σας!
Στεφανος. Υ.Γ.μην ξεχνατε να...ΠΕΤΑΤΕ!!!;;)