Αερολέσχη Άρτας

King Kostas

Απάντηση: Αερολέσχη Άρτας

Δημοσίευση από King Kostas »

Δημήτρη βάλε φωτό από google maps, που ακριβώς είναι η πλαγιά και που το πεδίο που πετάς το Moth......έρχομαι το καλοκαίρι standard.

Το Stuka απλά Φ Ο Β Ε Ρ Ο.......με την προσγείωση μας τρόμαξες λίγο αλλά τι να λέμε τώρα.
Δημήτρης Άρτα

Δημοσίευση από Δημήτρης Άρτα »

Δε χρειάζεται google maps!Ρίξε ένα τηλ και θα σε υποδεχτούμε κατάλληλα!Η πλαγιά είναι στα 10 λεπτά από την πόλη της Άρτας με άνετο πάρκινκ και δρόμο με άσφαλτο(τα τελευταία 50-100 μέτρα είναι στρωτός χωματόδρομος)!Ίσως,είναι μιά από τις καλύτερες πλαγιές-αν όχι η καλύτερη-για πτήσεις ανεμόπτερων πλαγιάς όλων των μεγεθών!Έχει συνέχεια θερμικά και προσφέρεται και για δυναμική πτήση από το μεσημέρι και μετά!!Υπάρχει και μετεωρολογικός σταθμός που μεταδίδει στοιχεία κάθε μία ώρα!Δείτε τα στην παρακάτω σελίδα!http://www.meteoalarms.gr/stations.aspx?sid=1

Αλλά βλέπεις, είμαστε στην Ήπειρο και κάθε προσπάθεια για κάποια εκδήλωση εκεί,είναι καταδικασμένη !!Κάναμε μια προσπάθεια πριν κανα 2 μήνες, αλλά μαζευτήκαμε 2-3 άτομα....!
Όσον αφορά το Tiger Μoth, το πεδίο που πετά είναι μια λύση ανάγκης(ζέστη-κουνούπια-αγελάδες...) μέχρι να ετοιμαστεί-εκτός απροόπτου- το Δημοτικό Μοντελοδρόμιο...! ! !
Το Ju-87 Stuka δεν είναι δικό μου,είναι του Χρήστου (katsaou) αντιπροέδρου της Αερολέσχης!!Πετά πολύ ωραία για scale!!
Δημήτρης Άρτα

ΕικόναΕικόνα
King Kostas

Θα ανεβώ Καστοριά για καμιά 10ρια μέρες οπότε το βλέπω πολύ πιθανό να έρχομαι βόλτα μαζί με την γυναίκα, το Easy Glider.....και καμιά πτέρυγα.

Μπορεί να πάω και καμιά Πάργα για να βρέξουμε το "ποπουδάκι" μας όπως συνηθίζω να λέω.

Να σε καλά ρε συ Δημήτρη.
King Kostas

Δημήτρης Άρτα έγραψε: ΕικόναΕικόνα

ΕΙΣΑΙ Γ Ι Γ Α Ν Τ Α Σ.....+(*)
King Kostas

Η Κόντρα Άρτας 2......μπήκε στο GPS φίλε!!!
Δημήτρης Άρτα

John Χάλαρης έγραψε: Θα ανεβώ Καστοριά για καμιά 10ρια μέρες οπότε το βλέπω πολύ πιθανό να έρχομαι βόλτα μαζί με την γυναίκα, το Easy Glider.....και καμιά πτέρυγα.

2 βιντεάκια από τη σημερινή μέρα με 4-5 μποφόρ!
Η πτέρυγα, είναι η ΠΕΡΔΙΚΑ της GreekWings!
http://www.youtube.com/watch?v=5BizRBsJa1Q

http://www.youtube.com/watch?v=OtuPcDosFag
King Kostas

Για χαρά Δημήτρη,

Είναι εύκολο κανένα από τα παιδιά να κάνει παρουσίαση κατασκευής και setαρήσματος καμιάς πτέρυγας.

Σκέφτομαι να αποκτήσω μια για να την έχω μόνιμα στο αμάξι, τώρα με τις διακοπές, οπότε να κουβαλάω μόνο LiPo, φορτιστή και TX.

Από ότι έχω καταλάβει οι πτέρυγες έχουν 2 ailerons που με τις ανάλογες μίξεις κάνουν και την δουλειά του elevator…….αλλά φίλε μιας και δεν το έχω κάνει ποτέ, δε σκαμπάζω μια.
Δημήτρης Άρτα

Και ένα παλιό βιντεάκι ,τραβηγμένο με κινητό βαλμένο με ταινιά συσκευασίας πάνω στο πρώτο μου εκπαιδευτικό ,ένα TIGER TRAINER .25!
http://www.youtube.com/watch?v=CzzhV6k68q4

Από κάτω φαίνονται οι εκβολές του ποταμού Αράχθου στον Αμβρακικό Κόλπο και ένας μικρός παραπόταμός του!
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

Δημήτρης Άρτα έγραψε: Το Ju-87 Stuka δεν είναι δικό μου,είναι του Χρήστου (katsaou) αντιπροέδρου της Αερολέσχης!!Πετά πολύ ωραία για scale!!

Ένα Μπράβο στην προσπάθειά σας για την λέσχη σας, και ευχές για ένα ποιο αποδοτικό αύριο.

Πολύ ωραίο το Tiger moth και το Στούκα.
Όσο για το Στούκα, παρατήρησα μια τάση του να φουσκώνει με την χρήση του elevator. Πιθανόν να είναι πισόβαρο. Ίσως θα πρέπει να ξαναδείτε το ΚΒ να βρίσκεται στο 1/4,50 της χορδής της αεροτομής στην σέλα. Δυστυχώς παρακολούθησα το βίντεο χωρίς ήχο και ενδεχομένως να κάνω λάθος ως προς την παρατήρησή μου.

Καλές πτήσεις στην παρέα σας.
Τρύφωνας
Δημήτρης Άρτα

Ευχαριστούμε Τρύφωνα για τις ευχές σου!!Κάνουμε ότι μπορούμε!
Για το Στούκα έχεις δίκιο! Χρειάζεται κάποιο βάρος μπροστά!( Ακούει ο Χρήστος...??)
Όσο για το αγαπημένο μου Tiger Moth,ακόμα περιμένω τον Κώστα(John Χάλαρης) να ανοίξει ένα νέο θέμα με την κατασκευή του δικού του(Ακούει ο Κώστας...??)
King Kostas

Δημήτρης Άρτα έγραψε:
Όσο για το αγαπημένο μου Tiger Moth,ακόμα περιμένω τον Κώστα(John Χάλαρης) να ανοίξει ένα νέο θέμα με την κατασκευή του δικού του(Ακούει ο Κώστας...??)

Ακούει και παρά-ακούει……….με πάτησες στο σβέρκο ρε φίλε……τα λόγια σου καρφιά στη καρδιά μου……..

Λόγω δουλειάς έβαλα σε δεύτερη μοίρα τα θερμικά projects μιας και έμπλεξα με τα Easy-glider και Windrider Fox για να έχω να πετάω όλο το καλοκαίρι στις διακοπές…….σε λίγο πάμε και για πτέρυγα….!!!

Από την μια έχω εσένα με το Tiger Moth 30 που καλά κάνεις και μου τα λες γιατί με έχει πιάσει μουργελίτιδα, και από την άλλη τον Τρύφωνα που με έχει φάει να τελειώσω το P40 το 60άρη…….που το κακόμοιρο το έχω αφήσει και αυτό στη μέση.

Αυτή τη στιγμή στο μπάγκο παίζουν 3 μοντέλα.

Θα τα φτιάξω πάντως και θα υπάρξει και σχετική παρουσίαση.

Αυτή τη στιγμή ετοιμάζω την παρουσίαση του Windrider FOX (66’ span)…..πέταξε πολύ καλά αλλά αυτό το σκάφος «ζει και αναπνέει» για πλαγιά…….

Υ.Γ.: Ερώτηση, το Tiger Moth στα πόσα cm από το leading edge το ζύγισες, σε πια πτέρυγα και πως (κανονικά ή ανάποδα).
Δημήτρης Άρτα

Συνημμένα
kopraina artas2.jpg
kopraina artas2.jpg (92.88 KiB) Προβλήθηκε 474 φορές
kopraina artas1.jpg
kopraina artas1.jpg (85.71 KiB) Προβλήθηκε 474 φορές
Δημήτρης Άρτα

Εικόνα
Ξημέρωμα στον Αμβρακικό....

Εικόνα
Συνημμένα
Aerolesxi Artas PIPER1.jpg
Aerolesxi Artas PIPER1.jpg (94.86 KiB) Προβλήθηκε 474 φορές
Aerolesxi Artas PIPER.jpg
Aerolesxi Artas PIPER.jpg (94.71 KiB) Προβλήθηκε 474 φορές
Δημήτρης Άρτα

....H απογείωση στο Χανόπουλο(Κόντρα) έγινε διπλάσια, κι αυτό είναι μόνο η αρχή. Η Αερολέσχη Άρτας πήρε φόρα. Όσοι πιστοί προσέλθετε.....!!
http://www.youtube.com/watch?v=-KWFl5X6MP0&feature=player_embedded

Απάντηση

Επιστροφή στο “Σύλλογοι & Αερολέσχες/Greek rc clubs”