Spektrum DX8 with AR8000

gxaid

Απάντηση: Spektrum DX8 with AR8000

Δημοσίευση από gxaid »

bladeskiller έγραψε: Πάντως μη βιάζεστε να αναθεματίσετε τους σχεδιαστές ενός συστήματος για τα όποια ελαττώματά του και να τους χαρακτηρίζετε άτομα με ειδικές ανάγκες γιατί ,τις περισσότερες φορές ,δεν αποφασίζει μόνο το τμήμα R&D. Οταν δέχεσαι ασφυκτικές πιέσεις από τους γραβατωμένους για υποβιβασμό του κόστους από τη μία και για να βγει το προιόν όσο το δυνατό πιο γρήγορα στην αγορά ,για να προλάβει τους ανταγωνιστές του, δεν έχεις και πολλές επιλογές όσο καλά κι αν είσαι τεχνικά καταρτισμένος. Μπορεί να ξέρεις ,για παράδειγμα, ότι μια συγκεκριμένη λειτουργία πρέπει να γίνει με τον άλφα τρόπο αλλά αν ο γραβατωμένος των προμηθειών σου πει ότι ,έχουν άκρες για πάμφτηνα τσιπάκια που δουλεύουν με το βήτα τρόπο "εξίσου καλά", όσα τεχνικά επιχειρήματα κι αν προβάλεις ότι δεν είναι το ίδιο, τελικά η άποψη του γραβατωμένου θα περάσει στους πάνω. Μην κατηγορείτε λοιπόν έτσι εύκολα τους σχεδιαστές γιατί είναι πραγματικοί ήρωες, αν λάβει κανείς υπόψη τις πιέσεις που δέχονται από κάτι γιάπις. Αυτούς να μουτζώνετε όταν τα προιόντα βγαίνουν στην αγορά αδοκίμαστα, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται τα προβλήματα σε εσάς.

Φιλικά Κώστας.

Αγαπητοί, όταν είσαι ανάμεσα στις 3-4 κυρίαρχες εταιρίες ενός περιορισμένου χώρου (=αγοράς) οι γραβάτες σου πρέπει να είναι τρελά μούσμουλα για να καταφύγουν σε δραστικούς περιορισμούς κόστους με μή ελεγχόμενες συνέπειες στη ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Απλά: δεν σε παίρνει, δεν το κάνεις,

Ξέρεις καλά εκ των πρωτέρων πως μια μαζική ανάκληση θα σου κοστίσει πολλαπλάσια, και θα το βάλεις τελικά το καλύτερο τσιπάκι plus τα συμπαρομαρτούντα κόστη που θα φας στο ξερό σου το κεφάλι>F<, γι'αυτό βάζεις το καλό από την αρχή.
Άσε που το τελευταίο που θες να γκρεμίσεις μέσα σε 1-2 χρόνια είναι η φήμη που έχτιζες τα τελευταία 10-20 χρόνια.

Μην είμαστε τόσο αυστηροί και μην αφορίζετε επαγγελματίες γραβάτες καί μηχανικούς τη δουλεία των οποίων δεν έχουμε τα προσόντα να κρίνουμε.

Ο καθένας έχει τις προσωπικές του εμπειρίες από τη χρήση αλλά στο τόσο σύνθετο περιβάλλον του τ/κ μοντελισμού δεν νομίζω πως πολλοί από μάς θα βάλουν το χέρι τους στη φωτία 100% βέβαιοι πως το σύστημα τ/κ-δέκτης είναι ο δαίμονας για ΟΛΑ τα κακά τους...

Και στη τελική μη ξεχνάμε πως κινούμαστε σ'ενα περιβάλλον που ουσιαστικά βράζουν τα κεφάλια μας από εκπομπές συχνοτήτων και όσο πάει αυτές αυξάνουν γιατί όλα τείνουν στο wireless.
Μοιραία επιπλοκές θα προκύψουν.

Φιλικά
Γιώργος
bladeskiller

Δημοσίευση από bladeskiller »

gxaid έγραψε: Αγαπητοί, όταν είσαι ανάμεσα στις 3-4 κυρίαρχες εταιρίες ενός περιορισμένου χώρου (=αγοράς) οι γραβάτες σου πρέπει να είναι τρελά μούσμουλα για να καταφύγουν σε δραστικούς περιορισμούς κόστους με μή ελεγχόμενες συνέπειες στη ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Απλά: δεν σε παίρνει, δεν το κάνεις,

Ξέρεις καλά εκ των πρωτέρων πως μια μαζική ανάκληση θα σου κοστίσει πολλαπλάσια, και θα το βάλεις τελικά το καλύτερο τσιπάκι plus τα συμπαρομαρτούντα κόστη που θα φας στο ξερό σου το κεφάλι>F<, γι'αυτό βάζεις το καλό από την αρχή.
Άσε που το τελευταίο που θες να γκρεμίσεις μέσα σε 1-2 χρόνια είναι η φήμη που έχτιζες τα τελευταία 10-20 χρόνια.

Μην είμαστε τόσο αυστηροί και μην αφορίζετε επαγγελματίες γραβάτες καί μηχανικούς τη δουλεία των οποίων δεν έχουμε τα προσόντα να κρίνουμε.

Ο καθένας έχει τις προσωπικές του εμπειρίες από τη χρήση αλλά στο τόσο σύνθετο περιβάλλον του τ/κ μοντελισμού δεν νομίζω πως πολλοί από μάς θα βάλουν το χέρι τους στη φωτία 100% βέβαιοι πως το σύστημα τ/κ-δέκτης είναι ο δαίμονας για ΟΛΑ τα κακά τους...

Και στη τελική μη ξεχνάμε πως κινούμαστε σ'ενα περιβάλλον που ουσιαστικά βράζουν τα κεφάλια μας από εκπομπές συχνοτήτων και όσο πάει αυτές αυξάνουν γιατί όλα τείνουν στο wireless.
Μοιραία επιπλοκές θα προκύψουν.

Φιλικά
Γιώργος

Μην βάζεις το χέρι στη φωτιά για την ύπαρξη "μουσμούλων" με μυαλό οστράκου σε εταιρίες ,καθώς και για τα κριτήρια επιλογής εξοπλισμού. Και μη νομίζεις ότι κάθε ελάττωμα καταλήγει σε ανάκληση. Υπάρχουν πολλά ελαττώματα, που δεν φαίνονται παρά μόνο κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και που ,όταν κάνουν την εμφάνισή τους, δεν γινονται αντιληπτά από μη ειδικούς με την πρώτη ματιά. Με την κατάλληλη επικοινωνιακή πολιτική, μπορείς να πείσεις, τους περισσότερους τουλάχιστον,ότι τα συμπτώματα οφείλονται σε άλλες αιτίες. Εχω δουλέψει σε τμήμα R&D πάνω στη σχεδίαση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων και το έχω δει το έργο...

Φιλικά Κώστας.
SHARKGR

Δημοσίευση από SHARKGR »

χεχ,παιδια νομιζω οτι ξεφυγαμε λιγο και το παιδι π εκανε το thread θα αρχησει να μπερδεβετε...
Λογικο ειναι οι spectrum να ειναι λιγο κατωτερες απο futaba και JR γιατι ειναι αυτο που λεμε Budget TX!δηλαδη φτηνη τηλ/νση...
ειναι αυτο π θα λεγαμε last resort,προσωπικα αν ηθελα να κανω μια επενδυση που θα μου αποδοσει μεχρι κ για ολη μ την μοντελιστικη ζωη,θα προτημουσα κατι το οποιο ειναι κατασκευασμενο γιαυτο,Futaba-Jr,οι σπεκτρουμ ολοι σχεδον εχουν καταλαβει οτι χοντρα χοντρα ειναι μια budget ΄΄σειρα'' της JR,φυσικο ειναι να μην εχουν την ιδια ποιοτητα με τα κυρια προιοντα της εταιριας....οποτε αφου στο συγγεκριμενο thread μιλαμε για επενδυση π θα αξηζει,πας στις 2 επιλογες Futaba_JR οπως ειπαμε,εκτως κ αν θες κατι να ''αρχησεις'' και μετα να πας στη μονιμη τκ σου,τοτε ναι καλη ειναι κ η σπεκτρουμ...
nitro 35%

Δημοσίευση από nitro 35% »

ditman έγραψε: Δύο φορές, για να είμαι ακριβής. Δεν πειράζει, έτσι έμαθα πως βοηθάει το κράτος τα άτομα με ειδικές αναγκες: τα κάνει σχεδιαστές της Spektrum.

Τη δικιά σου την DX7 γιατί την πούλησες?

Για να παρω μια DX9_P_P
ditman

Δημοσίευση από ditman »

Παίδες, ελπίζω όλοι να καταλαβαίνουν ότι στο φόρουμ γράφουμε ελεύθερα και "ελαφρά τη καρδία" - χομπύστες είμαστε, όχι πολιτικοί! Και προφανώς το να καταδικάζει κανείς με απόλυτο τρόπο (για τον εαυτό μου μιλάω) μια από τις πιο δημοφιλής εταιρείες γίνεται σίγουρα με κάποια δόση χιούμορ.
Προσθέστε στα παραπάνω το γεγονός ότι, όντως, έχω χάσει δύο σκάφη από την Spektrum, από καθαρά σχεδιαστικά ελατώματα, και είναι εύκολο να εξηγήσετε τα... χολιασμένα μου σχόλια >:(
Πέρα από αυτό, όπως πολύ σωστά κάποιοι επισήμαναν, ότι πληρώνεις παίρνειςw
nitro 35%

ditman έγραψε: Παίδες, ελπίζω όλοι να καταλαβαίνουν ότι στο φόρουμ γράφουμε ελεύθερα και "ελαφρά τη καρδία" - χομπύστες είμαστε, όχι πολιτικοί! Και προφανώς το να καταδικάζει κανείς με απόλυτο τρόπο (για τον εαυτό μου μιλάω) μια από τις πιο δημοφιλής εταιρείες γίνεται σίγουρα με κάποια δόση χιούμορ.
Προσθέστε στα παραπάνω το γεγονός ότι, όντως, έχω χάσει δύο σκάφη από την Spektrum, από καθαρά σχεδιαστικά ελατώματα, και είναι εύκολο να εξηγήσετε τα... χολιασμένα μου σχόλια >:(
Πέρα από αυτό, όπως πολύ σωστά κάποιοι επισήμαναν, ότι πληρώνεις παίρνειςw

Οταν λες καθαρα σχεδιαστικα ελλατωματα τι εννοεις? Και αν ειναι ετσι γιατι εχεις μονο εσυ το προβλημα και δε χασαν κι αλλοι τα μοντελα τους?Στο λεω επειδη ειμαι απο τους πρωτους που αποκτησαν την dx7 και απο τοτε δεν εχω ουτε ενα περιστατικο να αναφερω και εχω σχεδον ολη την γκαμα δεκτων σε θερμικα και ηλεκτρικα μοντελα.Σημερα εχω την dx9 η οποια συνεχιζει την καλη παραδοση...
ditman

Δημοσίευση από ditman »

1. Στην DX7, Το καλώδιο που συνδέει την κεραία με το κύκλωμα περνάει μέσα από ένα "κανάλι" που χωρίζεται σε δύο μέρη: το ένα είναι στο πάνω μέρος (το κομμάτι της κεραίας που περιστρέφεται) και το υπόλοιπο είναι στο κάτω, σταθερό μέρος. Αν η κεραία δεν περιστραφεί πάνω απο το επιτρεπόμενο όριο, όλα ΟΚ. Αν, όμως τύχει και χτυπήσει ή πιαστεί κάπου και περιστραφεί έστω και λίγο παραπάνω, το καλώδιο κόβεται σαν από πένσα. Καθώς το πλαστικό περίβλημα γυρίζει στη θέση του χωρίς εξωτερική ζημιά, καταλαβαίνεις τι έγινε μόλις χάσεις το μοντέλο.

2. Ενώ στα περισσότερα modules (πχ Spektrum module για JR) η μεταλλική υποδοχή της (εξωτερικής) κεραίας στερεώνεται στο σώμα του module μέσα σε ειδική "φωλιά" με σχήμα παξιμαδιού (η υποδοχή είναι σαν παξιμάδι στη βάση της), αυτό δε συμβαίνει στο module για την 14ΜΖ (λες να 'ναι σαμποτάζ?). Έτσι, κάθε φορά που σφίγεις την κεραία, η μεταλλική υποδοχή περιστρέφεται και λίγο μέχρι που το καλώδιο της κεραίας κόβεται.

Ανόητα λάθη και τα δύο.

Το επιχείρημα που αναφέρεις δεν στέκει: όπως και με όλα τα ελατώματα, κάποιοι την πατάνε, κάποιοι όχι. Είμαι βέβαιος ότι από τα εκατομύρια αυτοκίνητα που απέσυρε η ΤΟΥΟΤΑ, μόνο ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό θα έβγαζε πρόβλημα και, σίγουρα, τα δύο που έχουν περάσει από τα χέρια μου δούλευαν άψογα. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δεν υπήρχε πρόβλημα.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

δεν θα βοηθήσουμε έτσι τον martin
υπάρχουν πάρα πολλοί χρήστες που ποτέ δεν είχαν πρόβλημα με την tc τους ακόμη και μετά απο πολλές ωρες πτήσης και άλλοι που ότι κι αν επαθαν το έριξαν στην tc χωρίς απόδειξη
nitro 35%

ditman έγραψε: 1. Στην DX7, Το καλώδιο που συνδέει την κεραία με το κύκλωμα περνάει μέσα από ένα "κανάλι" που χωρίζεται σε δύο μέρη: το ένα είναι στο πάνω μέρος (το κομμάτι της κεραίας που περιστρέφεται) και το υπόλοιπο είναι στο κάτω, σταθερό μέρος. Αν η κεραία δεν περιστραφεί πάνω απο το επιτρεπόμενο όριο, όλα ΟΚ. Αν, όμως τύχει και χτυπήσει ή πιαστεί κάπου και περιστραφεί έστω και λίγο παραπάνω, το καλώδιο κόβεται σαν από πένσα. Καθώς το πλαστικό περίβλημα γυρίζει στη θέση του χωρίς εξωτερική ζημιά, καταλαβαίνεις τι έγινε μόλις χάσεις το μοντέλο.

2. Ενώ στα περισσότερα modules (πχ Spektrum module για JR) η μεταλλική υποδοχή της (εξωτερικής) κεραίας στερεώνεται στο σώμα του module μέσα σε ειδική "φωλιά" με σχήμα παξιμαδιού (η υποδοχή είναι σαν παξιμάδι στη βάση της), αυτό δε συμβαίνει στο module για την 14ΜΖ (λες να 'ναι σαμποτάζ?). Έτσι, κάθε φορά που σφίγεις την κεραία, η μεταλλική υποδοχή περιστρέφεται και λίγο μέχρι που το καλώδιο της κεραίας κόβεται.

Ανόητα λάθη και τα δύο.

Το επιχείρημα που αναφέρεις δεν στέκει: όπως και με όλα τα ελατώματα, κάποιοι την πατάνε, κάποιοι όχι. Είμαι βέβαιος ότι από τα εκατομύρια αυτοκίνητα που απέσυρε η ΤΟΥΟΤΑ, μόνο ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό θα έβγαζε πρόβλημα και, σίγουρα, τα δύο που έχουν περάσει από τα χέρια μου δούλευαν άψογα. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δεν υπήρχε πρόβλημα.

Μονος σου τα λες,παραβιασες το οριο περιστροφης της κεραιας και δεν ανοιξες τον πομπο να κανεις ενο ελεγχο?Ενα range test μετα?Οσο για τo δευτερο μιλαμε για αμιγως 2.4 πομπους οχι μοντουλατους οι οποιοι απαιτουν τεχνικη ευαισθησια απο τον χρηστη.Τελος παντων το θεμα δεν ειναι ποια ειναι η καλητερη το θεμα ειναι οτι δεν μπορεις να απαξιωνεις ''ελαφραν την καρδια'' ενα τετοιο κατασκευαστη.Futaba και JR ειναι καταξιωμενες στον χωρο και αυτο φαινεται απο την χρηση αυτων απο παγκοσμιους πρωταθλητες του χωρου.
φιλικα Γιωργος.
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Παιδιά, ότι πληρώνεις πέρνεις.
Το να προσπαθούμε να συγκρίνουμε δυο προϊόντα που στην αγορά το ενα εχει την διπλάσια τιμη από το αλλο, ειναι ανόητο.

Η Dx7 ειναι τηλεκατευθυνση των 250 ευρώ. Η αντίστοιχη Jr (ιδια εταιρεία) εχει 500-600 και η αντίστοιχη futaba αλλα τόσα. Τι να λέμε τώρα!
Λέτε να τους πιασαμε κορόϊδο, και να αγοράσαμε κάτι που αξιζει 500 ευρώ, 250???
Δεν νομιζω!

ps: Ξερει κανεις πόσο εμβέλεια έχει η dx7? (επισημα οχι από πόστ κάθε τυχαίου! Πόσο δεινει η μαμα εταιρεία)
gxaid

Δημοσίευση από gxaid »

martin έγραψε: Μιας και πρεπει καποια στιγμη να κανω μια σοβαρη επενδυση σε τηλεκατευθυνση και ενεκα που ερχονται και χριστουγενα λεω να την βαλω στο wish list που θα στειλω φετος στον Αη Βασιλη τον συνονοματο!!! Ζαχαρωνω το καινουριο μοντελο της spektrum http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&products_id=3943

με ολα του τα συπμραγκαλα,τηλεμετριες και οτι νεο features.
Θα ηθελα λοιπον να ακουσω γνωμες και αντιπαραθεσεις οπως ανα αξιζει τα λεφτα της για αυτα που προσφερει ή ακομα και αν εχετε να προτεινετε παρομοιες τ/κ σε σχεση αποδοσης σε αυτα τα λεφτα.
_P_P

Φίλε martin, τη ζαχαρώνω και εγώ. Εχθές την είδα και από κοντά σε κατάστημα και πιστεύω πως θα με κάλυπτε για αρκετά χρόνια τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά. Σαν φινίρισμα σαφώς δεν πλησιάζει την αίσθηση των 9κάναλων και άνω Futaba και Jr αλλά είναι μακράν ανώτερη η ποιότητα των υλικών από τις DX6i και ίσως την DX7.
Με τη τηλεμετρία να περιλαμβάνεται, το πακετάκι στη τιμή που βγαίνει μου φαίνεται αξιολογότατο.

Περί ορέξεως.

Προς το παρόν θα περιμένω έως την άνοιξη να δώ τί "παιδικές αρρώστιες" ενδεχομένως εμφανίσει και τί θα πεί η διεθνής αγορά και μετά θα καταλήξω.

Φιλικά
Γιώργος
martin

Δημοσίευση από martin »

Καταρχην σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.Το οτι υπαρχουν διαφορετικες αποψεις και αντιπαραθεσεις ειναι πολυ λογικο και υγεις πιστευω.
Αυτο που κυριως με τραβηξε στην spectrum ειναι οτι ειναι ενα καινουριο,φρεσκο μοντελο με οτι αυτο συνεπαγεται + το νεο feature που εφαρμωζει αυτο της τηλεμετριας.
Σιγουρα δεν θα βιαστω και δεν θα ηθελα σε καμια περιπτωση να ειμαι απο τους πρωτους που θα την αγορασουν για τον ιδιους λογους που αναφερει και ο gxaid γιατι πολλα ακουγονται αλλα και απο ενα γεγονος που ειχε διαδραματιστει μπροστα στα ματια μου μια κυριακη στο Μαραθωνα ενας συμφορουμιστας που δεν θυμαμαι το ονομα του εχασε 2 θερμικα το ενα μετα το αλλο και οπως αποφανθηκαν ολοι ηταν απο την τ/κ (spectrum),ειδικα στο δευτερο ηταν φως φαναρι γιατι κολλησε το γκαζι και δεν σταματαγε μεχρι που εβγαλε την μπαταρια.
Vnm

Δημοσίευση από Vnm »

Futaba και παλι Futaba...μονο και μονο απο τα προβληματα που εχει η Spektrum ειτε με τους marine τους δεκτες η με την τηλεμετρια κλπ δεν χρειαζετε παραπανω ψαξιμο..
SHARKGR

Δημοσίευση από SHARKGR »

να επισημανω,για να μην εχουμε παρεξηγησεις οτι αν κ η σπεκτρουμ εχει την οποιαδηποτε σχεση με την JR η JR ποτε δεν ειχε τετοια προβληματα και ειναι αριστες τκ,θα ελεγα με ανεση οι καλυτερες...και απο futaba,γτ ειπαμε,οσο καλες κ αποδεδηγμενες κ αν ειναι και οι futaba,προτημω να βλεπω στο προιον μου Made in Japan, -Malaysia,παρα made in taiwan...
επισης ασ μη ξεχναμε οτι η JR δεινει 3χρονια εγγυηση στις ΤΚ της,δε ξερω τι παιζει με τις futaba απο εγγυηση,ενημερωστε μας οι γνωστες..
το μονο σιγουρο αποτι καταλαβες Μαρτιν,ειναι οτι πας για JR h Futaba,ξεχνα την DX8.......
SHARKGR

Δημοσίευση από SHARKGR »

επισης,για να μη λεμε οτι τα 2.4 ιναι τελιοποιημενα απο πλευρας τκ μοντελων..........

http://www.rc711.com/shop/jr-xg7-24ghz-dmss-7ch-transmitter-8ch-rg831b-receiver-combo-servos-battery-new-p-3755.html?cPath=167_24

συγγνωμη για το ξενο λινκ αλλα δεν υπαρχει σην Ελλαδα η τηλεκατευθηνση............
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τηλεκατεύθυνση - Πομπός - Δέκτης - Servo - accessories & Flight Simulators”