Kyosho Calmato Trainer 40 και νεος Αερομοντελιστης!!!!!

αλκαιος

Απάντηση: Kyosho Calmato Trainer 40 και νεος Αερομοντελιστης!!!!!

Δημοσίευση από αλκαιος »

καλησπερα παιδια ...πεταω περιπου 4 μηνες συνολικα ..εχω ενα wilga200 και ενα corsair F4U...σκεπτομαι να περασω σε θερμικο ξεκινωντας με το Calmato Trainer 40 ...και τα δυο παραπανω μοντελα τα πετω με ανεση διχως κανενα προβλημα ...θεωρητε οτι ειναι νωρις ακομη για θερμικο ?....εγω προσωπικα νοιωθω ετοιμος και δεν με φοβιζει η πρωτη πτηση θερμικου ,ισως στην προσγειωση θα πρεπει να δωσω λιγη περισσοτερη προσοχη απο οτι στα ηλεκτρικα ...περιμενω τις συμβουλες σας και αν ειναι θετικες ξεκινω την παραγγελεια του μοντελου
Chris Calmato 40 Trainer

Δημοσίευση από Chris Calmato 40 Trainer »

Με το καλο να το αγορασεις φιλε πολυ καλο μοντελο σταθερο και προβλεψιμο θα το αγαπησεις συγουρα!
ankon

Δημοσίευση από ankon »

Καλησπερα
Για να πεταξεις θερμικο ,πραγμα που δεν ειναι δυσκολο,θα πρεπει να ξεχασεις τις συμπεριφορες των ηλεκτρικων.Καλο θα ηταν τις πρωτες σου πτησεις να τις κανεις με καποιον που ξερει πως να πετα για να σε βοηθησει.Το δευτερο που πρεπει να ξερεις ειναι οτι η συμπεριφορα ενος κινητηρα νιτρομεθανολης εξαρταται απο εσενα και το τροπο που τον ρυθμιζεις.
Παντα ειμαι της αποψης οτι οι καινουργιοι μοντελιστες θα πρεπει να ξεκινουν και να μαθαινουν σε ενα μεγαλο θερμικο μοντελο ,ωστε να μαθουν τις βασικες λειτουργειες και την συμπεριφορα του ως προς την απογειωση την πτηση και φυσικα την προσγειωση.Επειτα μπορουν να πεταξουν οτιδηποτε ...παντα με το μαλακο.
Υπαρχουν λογοι οικονομιας χρηματικης και για αυτο οι περισοτεροι ξεκινουν λανθασμενα πετωντας ηλεκτρικα μοντελακια και μετα χανονται.
Θα διαλεξεις ενα υψηλοπτερυγο trainer ,που ειναι αρκετα φθηνο ,ομως θα δωσεις μεγαλη προσοχη στην μηχανη που θα του βαλεις.Πρεπει να ειναι πολυ αξιοπιστη. Για αυτο πριν το αγορασεις πες μας τι βρηκες στην αγορα και θα σου πουμε την γνωμη μας.Μιλαω και για την μηχανη.
Πες μας που πετας για να σε βοηθησει καποιος αφου εχεις καταληξει και εχεις παρει το μοντελο.Φανταζομαι οτι θα ξερεις να το στησεις ...γιατι και εκει μπορει να γινουν λαθη.Σε αυτο το σημειο θα παρεις βοηθεια απο εδω ,με μια φωτογραφια θα ρωτησεις τι ακριβως προβλημα εχεις και θα παρεις την λυση.
Αυτα λοιπον και καλο ξεκινημα.

ΜΦΧ
Αγγελος
αλκαιος

Δημοσίευση από αλκαιος »

πεταω στην Αναβυσσο και πολυ λιγο στο Ελληνικο ... εσεις απο οτι εχω καταλαβει μαζευοσαστε στον Μαραθωνα, αν και ειναι πολυ μακρυα για μενα που μενω στην Βαρη θα ερθω να τα πουμε και απο κοντα ,ακομα δεν εχω επιλεξει το μοντελο ,αν και μου εχουν προτεινει καποια θερμικα μοντελα σαν αρχη παρολα αυτα δεν εχω καταληξει σε καποιο.... φυσικα εχω διαβασει πολλα για το Calmato Trainer 40 το οποιο καποιο καταστημα το δίνει με την παρακατω μηχανη ..
Kyosho GX40
Χαρακτηριστικά:

Displacement:.. 6.47cc
Bore:.............. 20.5mm
Stroke:........... 19.6mm
Weight:.............. 380g

Φυσικα δεν γνωριζω τιποτα απο θερμικα και οπως καταλαβαινεται ειναι η πρωτη επαφη μου με αυτες τις μηχανες,,,,,αυτο το πακετα ειναι και η επικρατεστερο για την αγορα δεν ξερω τι γνωμη εχετε για αυτο το πακετο ....αν και το προτιμοτερο ειναι να τα πουμε απο κοντα καποια μερα στον Μαραθωνα
ankon

Δημοσίευση από ankon »

To calmato trainer ειναι μια χαρα αεροπλανο για την περιπτωση σου!!! Τωρα για την μηχανη GX 40 δεν ξερω ποιος την φτιαχνει .Εγω στην θεση σου θα διαλεγα μια AX46 της OS για να εχω το κεφαλι μου ησυχο. Οποτε μπορεις να παρεις το μοντελο σκετο και την μηχανη απο καποιον που την διαθετει.Οι τρυπες ειναι ιδιες για την στηριξη.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

............. θα την βάλεις και στο επόμενο...........
engexpert

Δημοσίευση από engexpert »

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: ............. θα την βάλεις και στο επόμενο...........

σαν να του λες ότι θα σπάσει αυτό και θα την βάλει στο επόμενο_P_P
Ροδόλφος Μπάκας

Δημοσίευση από Ροδόλφος Μπάκας »

Calmato...απλά τέλειο και ιδανικό trainer
Αντώνης Κριτζάς

όχι φυσικά .......πολύ απλά δεν θα μείνει σε trainer Σύντομα θα θέλει να αλλάξει κατηγορία και η προίκα του trainer θα μπεί στο επόμενο 40αρι του Ενα 46 μοτερ μπορεί να μπεί σε ένα VQ πχ με πολύ καλά αποτελέσματα
Βέβαια μπορεί να κρατήσει το calmato πλήρες αν θέλει να αγοράσει νέο μοτέρ (και servos)
yankos

Δημοσίευση από yankos »

αλκαιος έγραψε: πεταω στην Αναβυσσο και πολυ λιγο στο Ελληνικο ... εσεις απο οτι εχω καταλαβει μαζευοσαστε στον Μαραθωνα, αν και ειναι πολυ μακρυα για μενα που μενω στην Βαρη θα ερθω να τα πουμε και απο κοντα ,ακομα δεν εχω επιλεξει το μοντελο ,αν και μου εχουν προτεινει καποια θερμικα μοντελα σαν αρχη παρολα αυτα δεν εχω καταληξει σε καποιο.... φυσικα εχω διαβασει πολλα για το Calmato Trainer 40 το οποιο καποιο καταστημα το δίνει με την παρακατω μηχανη ..
Kyosho GX40
Χαρακτηριστικά:

Displacement:.. 6.47cc
Bore:.............. 20.5mm
Stroke:........... 19.6mm
Weight:.............. 380g

Φυσικα δεν γνωριζω τιποτα απο θερμικα και οπως καταλαβαινεται ειναι η πρωτη επαφη μου με αυτες τις μηχανες,,,,,αυτο το πακετα ειναι και η επικρατεστερο για την αγορα δεν ξερω τι γνωμη εχετε για αυτο το πακετο ....αν και το προτιμοτερο ειναι να τα πουμε απο κοντα καποια μερα στον Μαραθωνα

Είχα την GX40 κι εγώ σε ένα calmato trainer και έμεινα πολύ ευχαριστημένος.
Ομαλή λειτουργία χωρίς πολύ ρύθμιση και αρκετή δύναμη.
Ενδεικτικά της δύναμης να αναφέρω ότι κρεμούσε το calmato (όσο hover μπορεί να μείνει ένα trainer ).
Επίσης ήταν πολύ οικονομικός στην αγορά αλλά και στην κατανάλωση.

Απ' την άλλη μιας και θέσατε το ζήτημα του επόμενου μοντέλου πολύ σωστά,
θα πρότεινα τη δυνατότερη μηχανή στο ίδιο βάρος.
Οπότε αντί για 46ΑΧ θα πρότεινα 55ΑΧ ή ASP52 για κάτι πιο οικονομικό.

Καλές πτήσεις
Chris Calmato 40 Trainer

Καλησπερα φιλοι! Μετα απο το ατυχες συμβαν που ειχα με το καλματο μου θυμαστε απο προηγουμενα ποστ σε αυτο το θεμα και μετα απο ψαξιμο στο ιντερνετ αλλα και απο δω απο το φορουμ Επικοινωνησα με τον Κυριο Παρασχο Δεμιρη και του ειπα το προβλημα μου, Αμεσως ο ανθρωπος μου Χρηστο καντο πακετο και στειλε το και ολα γινονται.Του το στειλα λοιπον και μετα απο λιγο καιρο το καλματακι μου επεστρεψε φτιαγμενο ετοιμο να ξαναπεταξει εχει αναρτηθει στο Σαιτ του κυριου Παρασχου θεμα :Επισκευη Αερομοντελου. Θα ηθελα να ευχαριστησω τον Κυριο Παρασχο πρωτα απ'ολα που ειναι ανθρωπος και βοηθαει οποιον και αν του το ζητησει!
Ευελπιστω αυτο το Σαββατοκυριακο να το σηκωσω το καλματο διοτι τοσες μερες μας εχει φαει ο αερας εδω κατω στη Ροδο!!!!
engexpert

Δημοσίευση από engexpert »

καλες πτησεις να εχεις
βαλε φωτο και απο το νεο thunder tiger
Chris Calmato 40 Trainer

Να σαι καλα φιλε μου. Εχω πει να βαλω φωτο απο το Thunder Tiger αλλα ολο η το ξεχνω η κατι αλλο θα καθισω να κανω στον Η/Υ!!!!
Chris Calmato 40 Trainer

Ανεβαζω κ μερικες φωτο πως ηταν και πως εγινε!!!!
http://imageshack.us/g/21/img1932z.jpg/
Αντώνης Κριτζάς

πολύ καλή δουλειά
Ετσι είναι μεράκι λίγη δουλειά και το μοντέλο είναι πάλι στο αέρα Αυτός είναι o παραγματικός μοντελισμός και όχι τα RTF toys
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θερμικά Αεροπλάνα”