Πλήρως φορτισμένη αλλα δεν πετά...

ubhae

Απάντηση: Πλήρως φορτισμένη αλλα δεν πετά...

Δημοσίευση από ubhae »

Στο Γερμανο δε μπηκαμε σε τετοιες λεπτομεριες, απο τι ειναι με ρωτησανε και τους ειπα απο τηλεκατευθυνομενο, ολα εκει μου δειχνει τα βαζουμε. Ε κι εκει την εβαλα, ειναι πληρως ξεφωρτηστη σε discharge πριν την παω, χωρις ομως αλατονερο.
Τωρα τι να πω.. στο Γερμανο υποτιθεται την πηγα, αμα τα διαχειριζονται ολα κουτσοι στραβοι στον αγιο παντελεημονα τι να κανω. Δεν ξερω αν το σωστο διαχωρισμο τον κανει σε δευτερο χρονο ο ΑΦΗΣ, φανταζομαι ΝΑΙ λογω εξειδικευσης.
Τωρα αμα ειναι να μπαινει ο καθε τελικος χρηστης σε τετοια λογικη φανταστειτε ποσα αποριμματοφορα θα σκαγαν με εκρηξη επειδη καποιος ασυνειδητος πεταξε lipo μαζι με τα ληγμενα γαλατα...

Φορτιστη με εσωτερικη αντισταση δεν εχω και ουτε σκοπευω να μπω σε τετοια διαδικασια, εχω ενα πολυμετρο που μετραει τα παντα απο πυκνωτες μεχρι θερμοκρασια και θα το δω εκει αλλα σε αλλη μπαταρια, η παλια αποδημησε εν τοπο χλοερο εν τοπο ανακυκλωσης.

πεταγα 7 λεπτα hover χωρις τρελλες και πεφτανε στο 3.5 ε να πεταξω κι ενα λεπτο λιγοτερο δε χαλασε ο κοσμος, ουτως η αλλως εχει βγαλει και κρυο τωρα και αερα δεν ειναι να καθεσαι εξω να κανεις πειραματα για πολυ ωρα.

Το cycle εχει ως εξης: Ξερω οτι χρονο θα εχω καθε ΣΚ, οποτε παρασκευη βραδυ φορτιζω και παω 4.25V/cell. πεταω κανονικα και πεφτω στα 3.7 αναλογα με τη χρηση παιζει 3.5- 3.7. αμα ειμαι 3.7 οπως ειναι τη φυλαω μεχρι την επομενη παρασκευη, αλλιως μπορει να τη φορτισω αμα εχει ξελιγωθει σε διαδικασια storage που την παει στα 3.8.
nasa

Δημοσίευση από nasa »

ubhae έγραψε: Στο Γερμανο δε μπηκαμε σε τετοιες λεπτομεριες, απο τι ειναι με ρωτησανε και τους ειπα απο τηλεκατευθνομενο, ολα εκει μου δειχνει τα βαζουμε. Ε κι εκει την εβαλα, ειναι πληρως ξεφωρτηστη σε discharge πριν την παω, χωρις ομως αλατονερο.
Τωρα τι να πω.. στο Γερμανο υποτιθεται την πηγα...

...όταν πρωτοπήγα Lipo στον Γερμανό...κινητοποιήθηκε ο τεχνικός τους αμέσως και την πήρε (χώρια απο τον σορό) στα ενδότερα για τα περαιτέρω...τώρα απο εκει κ' πέρα δίκιο έχεις...'υποτίθεται' ότι την πήγες στους ειδικούς ...πως το έλεγε η διαφήμιση '...μπαταρίες για μέχρι κ' ελικόπτερα...', τώρα πια αντί για μπαταρίες ειδικεύονται στα κινητά κ' στο internet κ' στα ηλεκτρονικά gadgets κλπ, κλπ
η ταν, η, τα πετάν...
ubhae

Δημοσίευση από ubhae »

Ασε γιατι εχω παει σε Γερμανο στο περιστερι για μια CR2032 τη πιο γνωστη μπαταρια για motherboard κι εφυγα με αδεια χερια. Οκ μπορει να ειμαι γκαντεμης αλλα δε μπορει να μου εχεις τις επαναφορτιζομενες των 25 ευρω ανα τεμαχιο και να μην εχεις μια 2032... που τις παίρνει απο το πιο ξεφτιλα ρολοι ως το πιο υπερσυγχρονο motherboard.
κανονικα θα επρεπε οταν ακουν για 2032 να με ρωτανε σε τι μαρκα τι θελω, οχι να περασω τελος της βδομαδας....

Τεσπα για μπαταριες πραγματικα απο ρολοι ως ελικοπτερο (ε αντε να το κανουμε για τηλεκατευθυνομενο)...:D εγω παω στο Δησιο http://www.batteries.gr
και δε με νοιαζει αν ακουγεται σαν διαφημιση με εχουν βοηθησει πολυ κατα καιρους χωρις χρηματα παρα μονο κοστος αποκτησης, και πιστευω αξιζει να ακουστει το ονομα τους κι εδω.Ειδικα για laptop αλλα μην ξεφευγουμε του θεματος

Α και που 'σαι ολα ετοιμοπαραδοτα.... οχι λεμε δηλαδη, γιατι πολλες αλυσιδες "λενε" αλλα λιγοι "κανουνε" αντε να μπεις σε διαδικασια να βρεις μπαταρια iphone να δεις ταλαιπωρια που θα συναντησεις, τουλαχιστον εκει σου λενε στα ισα: τοσο η αυθεντικη, τοσο η συμβατη και τοσα τα εργατικα, και παρε αποφαση μονος σου, οχι να σε χρεωσουνε αυθεντικη και στο τριμηνο να θες νεα κι οταν την ανοιγεις να βρισκεις κινεζικη....

κι αυτο δεν ειναι ιστορια που ετυχε σε ενα γνωστο ενος γνωστου μου και παει λεγοντας, ειναι πραματα που τα εζησα στο πετσι μου.
Κλεινω εδω μη ξεφευγουμε απο το θεμα μας, (παντως πιστευω το πιασατε το νοημα)

Και μιας και λεμε για μπαταριες πειτε ετσι μαρκες ποιοτικες να εχουμε υποψη μας... γιατι ως γνωστον μια μπαταρια τι να κανει τωρα 7 λεπτακια.... θελω 1 ωρα να παω ΣΕΦ μην παω για 5 λεπτακια και φυγω, να παρω πραμα να εχω , για μενα το πιλοταρισμα καθαριζει και το μυαλο απο τις σκοτουρες της εβδομαδας... δε φτανουν 5 λεπτα θελω πιο μεγαλη δοση...θελω extra lipos.

Πωπω σα τοξικομανης ακουγομαι αλλα για μενα ο μοντελισμος καλυπτει κι αλλες αναγκες περαν της δημιουργικης κατασκευης.
w1ndsurfer

Δημοσίευση από w1ndsurfer »

HobbyKing Nanotech: καλές αποδόσεις, ελαφριές και είναι οι φθηνότερες
orck

Δημοσίευση από orck »

ubhae έγραψε: εχω ενα πολυμετρο που μετραει τα παντα απο πυκνωτες μεχρι θερμοκρασια και θα το δω εκει αλλα σε αλλη μπαταρια, η παλια αποδημησε εν τοπο χλοερο εν τοπο ανακυκλωσης.

Δεν υπαρχει περιπτωση με μια αμεση μετρηση να μετρησεις εσωτερικη αντισταση, θα πρεπει να κανεις δυο μετρησεις για να δεις την τιμη στο καθε κελι.

Εχω αδειασει μπαταρια lipo αλλα δεν εχω πεισθει για καποια πραγματα που εχω διαβασει σχετικα με το αλατονερο. Συγκεκριμενα διαφωνω με το σκισιμο της θωρακισης της μπαταριας, θεωρω οτι το αλατονερο θα αδειασει την μπαταρια στο 100% απο τους ακροδεκτες μονο. Το να σκιζουμε την θωρακιση το μονο που κανουμε ειναι να μολυνουμε με λιθιο το περιβαλλον.
Γιώργος Μπέλλος

Δημοσίευση από Γιώργος Μπέλλος »

w1ndsurfer έγραψε: Φίλε ubhae
3. Πάντα μετά την πτήση την βάζουμε σε storage voltage (3,85 / cell) δεν έπρεπε να μένει στα 3,5 (ούτε βέβαια γεμάτη). Επίσης τις αποθηκεύουμε σε θερμοκρασία 10-20 βαθμούς (ούτε στην ζέστη το καλοκαίρι, ούτε σε παγωνιά).
Νίκος

Kαλησπέρα Νίκο,για ποιό λόγο δεν αποθηκευουμε τις lipo με τάση υψηλότερη των 3,85V/cell?Τι αποτέλεσμα έχει αυτό?Επίσης αν ένας φορτιστής έχει πρόγραμμα storage,αν η τάση είναι της μπαταρίας είναι ανω του 3,85V/cell,θα την ρίξει σε αυτό το επίπεδο?
ubhae

Δημοσίευση από ubhae »

w1ndsurfer έγραψε: HobbyKing Nanotech: καλές αποδόσεις, ελαφριές και είναι οι φθηνότερες

Την πηρα τελικα αλλα ειναι ελαφρύτερη, θελει να να μετακινηθει ενα δαχτυλακι πιο μπροστα και στο νεο canopy που περιμενω θα το τρυπησω λιγο πιο μακρυα για να μη στριμωχνεται.
προς το παρον την πεταω χωρις canopy , ολα οκ , 4-5 κυκλους και προβληματα 0, και βλεπω οτι δε θελει και πολυ χρονο στο balancing , οι διαφορες ειναι σχεδον αμελητεες 0.05V μετα απο 7 λεπτα hover δεν ειναι καν αξιο λογου.. καλη αγορα thx
w1ndsurfer

Δημοσίευση από w1ndsurfer »

Γιώργος Μπέλλος έγραψε: Kαλησπέρα Νίκο,για ποιό λόγο δεν αποθηκευουμε τις lipo με τάση υψηλότερη των 3,85V/cell?Τι αποτέλεσμα έχει αυτό?Επίσης αν ένας φορτιστής έχει πρόγραμμα storage,αν η τάση είναι της μπαταρίας είναι ανω του 3,85V/cell,θα την ρίξει σε αυτό το επίπεδο?

Φίλε Γιώργο

Επιστημονική εξήγηση δεν έχω, αντιλαμβάνομαι ότι οι LiPo είναι εγγενώς ασταθείς και ευαίσθητες και στα 3,85 V/cell τα χημικά στοιχεία σταθεροποιούνται επαρκώς ώστε να μην υπάρχει δημιουργία κρυστάλλων - αύξηση εσωτερικής αντίστασης - πτώση χωρητικότητας & απόδοσης.

Ο φορτιστής κάνει ακριβώς αυτό, αν είναι 4.0 V θα δεις να λέει "DCHG" μέχρι να πέσει στα 3,85
Απάντηση

Επιστροφή στο “Φορτιστές - Μπαταρίες - Φόρτιση & Αποφόρτιση”