Οδηγός για KDS FLYMENTOR 3D σε STORM 450 με τηλ/σηWFLY WFT07H.(στά ελληνικά)

ubhae

Απάντηση: Οδηγός για KDS FLYMENTOR 3D σε STORM 450 με τηλ/σηWFLY WFT07H.(στά ελληνικά

Δημοσίευση από ubhae »

Το δικο μου ελικοπτερο ειναι 450αρι, για 15 μετρα δε ξερω γιατι ειναι μικρο και δε το βλεπω τοσο ψηλα, δε ξεχωριζω ποιο ειναι το μπρος-πισω. Στα 10 παντως max που το εχω φτασει δε μου δημιουργησε προβλημα.
Παντως απο 4-5 μετρα και πανω δεν δουλευει η καμερα, οποτε ειτε εισαι 5 ειτε 15 ειτε 25 το flymentor δεν εχει διαφορα.

Ειναι καθαρα θεμα αν το μοντελο σου ειναι ευκολοδιαχειριστο σε τετοια αποσταση.
ubhae

Απάντηση: Οδηγός για KDS FLYMENTOR 3D σε STORM 450 με τηλ/σηWFLY WFT07H.(στά ελληνικά

Δημοσίευση από ubhae »

Προβλημα με την ουρα δεν μου εχει παρουσιασει, ουτε με το μαμισιο STORM force micro servo MS-110G, αλλα ουτε και με το ψηφιακο SAVOX που εβαλα μετα.
(Δεν ειχα προβλημα αλλα μιας κι ειχα φραγκα εκεινη την περιοδο ειπα να βαλω κατι επωνυμο).

Εχω 2 συστηματα ενα με Flymetor κι ενα με BEASTX, το flymentor στα 3 μετρα καθετε να το βγαλω φωτογραφια και μεχρι εκει... Το beastX ειναι για πιο "τρελλες" καταστασεις τουμπες, 3D, loops και δεν τα παει καλα με τα flybar, δειχνει να μπερδευεται οταν εχεις flybar. Το flymentor οτι και να του βαλω (flybαr/flybarless) παιζει μια χαρα, (ακομα και αναλογικα servo φτηνα hobbyking τα γνωστα πορτοκαλια)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ 450

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ 450 »

ευχαριστω απ οτι καταλαβα αξιζει και κανει γι αυτο που το θελω
και χωρις προβληματα

πια η διαφορα ψηφιακου με αναλογικου σερβου

και τη γνωμη εχεις για αυτα
Hitec HS-65MG Micro Metal Gear Servo 1.8kg/12g/0.14sec

χωρις να γινομαι κουραστικος
vasilisp

Δημοσίευση από vasilisp »

ΔΗΜΗΤΡΗΣ 450 έγραψε:

μια που πρόσφατα έπεσε στην αντίληψή μου το παραθέτω

http://www.futaba-rc.com/servos/digitalservos.pdf
ubhae

Δημοσίευση από ubhae »

ΔΗΜΗΤΡΗΣ 450 έγραψε: ευχαριστω απ οτι καταλαβα αξιζει και κανει γι αυτο που το θελω
και χωρις προβληματα

και τη γνωμη εχεις για αυτα
Hitec HS-65MG Micro Metal Gear Servo 1.8kg/12g/0.14sec

χωρις να γινομαι κουραστικος

Δεν γινεσαι κουραστικος. Στο θεμα μας: σε email που ειχα με τεχνικο απο την ΒeastX του ειχα ζητησει απο τη λιστα με τα συμβατα ολα τα "καλα" servo τα οποια να μην κοστιζουν 100€ το ενα αλλα να μη μου κοστισουν και καμμια "καταριψη" του μοντελου μου στη μεση του πουθενα. Τα Hiteck HS-65m ηταν τα πρωτα στη λιστα του για micro κατηγορια.
Στο beastX δεν με απογοητευσανε, στο Flymentor δε τα δοκιμασα, και δε χρειαστηκε ως τωρα αφου κανω δουλιτσα με τα hobbyking.
Τα συνιστω αφοβα εχουν αντεξει και 2 τουμπες , εκ των οποιων η μια πολυ αγαρμπη (εσπασε το horn) και τα γραναζακια μεσα τους δεν καταλαβαν τιποτα (μιση ωρα τα τετσακαρα σε servo τεστερ και δε βρηκα το παραμικρο)
Αν χρειαστει να ξαναγορασω καποια στιγμη αργοτερα servo θα παρω τα ιδια, καθως και το αντιστοιχο αδερφακι τους για rudder.
Και μια τεχνικη σημιωση : κεντραρουν αψογα στο 1520 μs πραγμα που σημαινει οτι με το 90% των "καλων" gyro δεν θα εχεις ΠΟΤΕ προβλημα κεντραρισματος και drift ουρας, αν ξερεις τι εννοω με το 1520 θα καταλαβεις και την αξια αυτου που λεω, αν οχι στειλε PM να σε κατατοπισω, μη στο παιζω ομως ξερολας κι εμενα αλλος μου ανοιξε τα ματια.
Εγω αυτα του φοραω τη στιγμη που γραφω, Οτι καλυτερο παντως μπορεις να παρεις με 25-30€
κι επειδη μια εικονα αξιζει οσο 1000 λεξεις
Εικόναhttp://img16.imageshack.us/img16/3166/img0020yk.jpg

Uploaded with ImageShack.us
ΔΗΜΗΤΡΗΣ 450

φιλε εισαι και ο πρωτος ευχαριστω και παλι σου εχω στειλει πμ
mikl

Δημοσίευση από mikl »

φίλε μου σου έχω στείλει πμ. έχω κάτι απορίες
ΔΗΜΗΤΡΗΣ 450

καλησπερα και καλο μηνα

εβαλε φιλος kds flymentor εγω ακομα το περιμενω
αφου το σετταραμε με την βοηθεια σου βλεπουμε οτι η ουρα σε κατασταση κλειδωματος γλυστραει δεξια οπως το βλεπεις απο πισω προς Tail Blade
τη κανουμε λαθος
ubhae

Δημοσίευση από ubhae »

ΔΗΜΗΤΡΗΣ 450 έγραψε: καλησπερα και καλο μηνα

εβαλε φιλος kds flymentor εγω ακομα το περιμενω
αφου το σετταραμε με την βοηθεια σου βλεπουμε οτι η ουρα σε κατασταση κλειδωματος γλυστραει δεξια οπως το βλεπεις απο πισω προς Tail Blade
τη κανουμε λαθος

Το εχεις ρυθμισει σε normal rate mode να κανει hover χωρις καθολου rudder input? χωρις να κουνας το στικ πρεπει το horn απο το rudder σερβο να ειναι σε neutral θεση και να κανεις hoverχωρις να στριβει και χωρις να κουνας το rudder.
Για να το πετυχεις αυτο, βγαζεις τα trim απο παντου, κεντραρεις το rudder απο το flyball και δοκιμαζεις. Trial and error: θα σου στριβει μονο του απο τη μια μερια(αριστερα ή δεξια) οποτε σερνεις το servo holder κατα μηκος της ουρας ετσι ωστε οταν κανεις hover χωρις trimαρισμα να στεκετε χωρις yaw (χωρις να στριβει δηλαδη).
Φυσικα δεν θα το πετυχεις με την πρωτη και θα σου σπασει τα νευρα λιγο γιατι ακομα κι ενα χιλιοστο φτανει για να στο κανει να στριβει μονο του.
Ε Τωρα αμα πλυσιασεις αρκετα, δωστου και λιγο trim αλλα οχι απο το διακοπτακι που ειναι κατω απο το rudder, πηγαινε μεσα στο menu στην επιλογη subtrim και δωσε λιγο rudder απο εκει ετσι ώστε κάθε φορα που bootαρει το FMνα εχει σαν neutralαυτή τη θεση.
Πληροφοριακα, εγω καταφερα μετα απο πολυ ωρα και το ευθυγραμισα χωρις καθολου trim, το μονο που εκανα εκτος από το συρσιμο του servoκατά μηκος της ουρας , σαν αλλαγη ηταν να αλλαξω απο την 3η τρυπα του horn να πλησιασω προς το κεντρο μια θεση, δηλ πηγα στην δευτερη.
Αφου βεβαιωθεις οτι σε normal mode στεκεται μονο του χωρις να κανει πιρουετες, ξεκινας σε Head Hold mode.
Εγω το εχω βαλει στο καναλι με το ροοστατη στην WFLY τηλεκατευθυνση μου, οπως την εχω κεντραρισμενη: αριστερα εχω το normal και προς τα δεξια εχω το HH.
Οταν ειναι στον παγκο ειναι normal να γλυστραει το servo, το κανει κι εμενα, στον αερα ομως ειναι σταθερο.
ΠΡΟΣΟΧΗ επειδη στον ιδιο ροοστατη η WFLY εχει το rate και το ΗΗ οταν φτιαξεις το rate mode να θυμασαι σε τι ποσοστο % το εχεις. Εγω δεν εχω το εξαρτημα να το προγραμματισω οποτε το κανω μεσω τηλεκατευθυνσης, οταν εναλλασεις σε HH φυσικα η ουρα θα παιζει σα τρελλη (Τα γνωστα αυξομειωνεις το ροοστατη μεχρι να σταματησει να παιζει οταν κανεις πιρουετες) (εμενα παιζει αναμεσα σε 25%-30%) όπως βλεπεις το ροοστατη αν στις 12:00 είναι το 0 δηλ καθολου normalκαι καθολου HHυπολογισε στις 02:00 HHεχω σταθερη ουρα, και στις 8:00 περιπου εχω σταθερο σε rate. Τωρα βεβαια εγω εχω αλλαξει καποια ηλεκτρονικα, εσυ δες περιπου ποια είναι τα δικα σου «σταθερα»
Με το ματι θα δεις οτι σε HH mode το servo εχει κεντραρει όταν κανεις hoverκαι εχει παρει τη θεση που αναμεναμε, δηλ τη θεση που ειχε και στο normal rate mode.
Αν ακολουθησεις αυτη τη σειρα δεν θα εχεις προβλημα με το Storm, αν παρολαυτα νιωθεις οτι γλιστραει και στριβει μονο του , δες το gyro , ενα προβλημα που ειχα εγω ηταν οτι το καλωδιο ηταν πολυ τεντωμενο και μετεφερε δονησεις, του εδωσα λιγο μποσικα και αλλαξα το gyro pad με ενα gel-ο-ειδές επωνυμο και ειμαι μια χαρα.
Απο δονησεις πως πας? ειναι τα blades ισσοροπημενα? εχεις τσεκαρει να ειναι ισσοροπημενο το ελικοπτερο με την μπαταρια και το canopy πανω? Εμενα με την μαμισια STORM μπαταρια ειναι nose heavy και του εχω ενα κοινο τσεμπερακι απο υδραυλικα στην ουρα και το πηγαινοφερνω περα δωθε στην ουρα αναλογα με τι μπαταρια του φοραω, πχ η STORM μπαταρια ειναι ελαφρυτερη μερικα γραμμαρια απο την αλλη που εχω και το τσεμπερακι το σπρωχνω προς τα εμπρος, ενω με την αλλη βαρυτερη θελει ενα εκατοστο πιο πισω.

Δοκιμασε αυτά και περιμενω νεα. Εχει λιγο παιδεμα το gyro του παντως, εγω στην αρχη νομιζα ότι ηταν χαλασμενο. Τωρα ειμαι σαν τη διαφημιση του mega για το championsleague.

ΑΓΑΠΩ MEGA, ΑΓΑΠΩ ΜΠΑΛΑ, ΑΓΑΠΩ FLYMENTOR 3D

Παρε σοβαρα το θεμα των δονησεων οταν φορας FM 3D, ειναι λιγο "φλωροπαρθένα", παραειναι μιμουαπτου ο επεξεργαστης του με τα vibrations την ακουει.
Θα δεις οτι το φτηνο μαμισιο STORM gyro των 9$ ειναι πιο "σκυλι" στις δονησεις
Παντως αμα τις περιορισεις ειναι καλο, εγω το κραταω ακομα γιατι ειναι κι ενας τροπος να δω αν ειναι καλα ρυθμισμενο το ελικοτερο. Αμα δουλευει ο FM που ειναι ευαισθητος ειμαστε ΟΚ , αλλιως καποια "μ...." εχω ξεχασει καπου, καμμια βιδα ξεσφυξε και τετοια.
ubhae

Δημοσίευση από ubhae »

Ακου και αυτον τον τυπο και θα καταλαβεις γιατι σε εβαλα να παιδευτεις τοσο

http://www.youtube.com/watch?v=y1xR0ea_JvE
ΔΗΜΗΤΡΗΣ 450

σ ευχαριστω για αλλη μια φορα
το δικο μου απο μερα σε μερα το περιμενω
οταν το παρω και το σετταρω θα εχεις νεα μου

καλες πτησης να εχεις
mikl

Δημοσίευση από mikl »

Φίλε μου καλημέρα σε είχα ρώτησα πάλη στο (KDS FLYMENTOR 3D)έχω ένα πρόβλημα δεν μπορώ να αλλάξω (όταν το κουνάς μπροστά δεν κάνει αντίθετη κίνηση, ενώ όταν το κουνάς πίσω κάνει μπροστά)δεν διορθώνει. Σε ποια ρύθμιση γίνεται αυτή η αλλαγή?
ubhae

Δημοσίευση από ubhae »

Χμμ λιγες πληροφοριες παραπανω θα με βοηθαγαν (οπως τι εχεις NORM και τι INVerted) αλλα μαλλων ειναι κατι απλο:

Πρεπει να εχεις inverted το elevator μαλλων, αλλαξε το απο to helibal κι οχι απο την τηλεκατευθυνση.
(απο helibal , ενοτητα SERVO ρυθμιζεις την πορεια της διορθωσης, απο την τηλεκατευθυνση ρυθμιζεις την πορεια του servo)
Θα πας στο helibal στην 2η ενοτητα SERVO και θα παιξεις με οποιο servo εχεις για elevator, το STORM κανονικα το εχει στον αριθμο 3.(δηλ το πισω , το πιο κοντινο στην ουρα) αλλα καποιος αλλος μπορει να το εχει αλλου. O καθενας μας ξερει ποιο ειναι το δικο του elevator.
Στο manual ειναι στην ενοτητα 3.4 και παραδειγμα με εικονα στην 3.4.1 αλλα εκτος του οτι ειναι στα αγγλικα γραμμενο δεν εξηγει ο μπαγασας τη διαφορα αναμεσα στην ενοτητα SERVO και CONTROL.

Θεωρω πως το ξερω πια καλα το STORM450 και το Flymentor, και παρολο που τα αγγλικα δεν ειναι το δυνατο χαρτι μου θα προσπαθησω να βοηθησω με οποιο τροπο μπορω
Εικόνα
By ubhae
at 2012-03-05
ubhae

Δημοσίευση από ubhae »

Ετοιμαζομαι να ξαναγραψω τον Οδηγο στα ελληνικα αυτη τη φορα με περισσοτερες λεπτομεριες για τις παραμετρους του και τι διαφορα αναμενεται να δειτε πειραζοντας τες.
κοινως "ποια παραμετρος κανει τι και ποτε"
Θα φτιαξω κατι που να κανει για ολα τα ελικοπτερα κι οχι απαραιτητα για το Storm450, επισεις μιας και το θεμα flmentor το καλυψαμε πιστευω αρκετα καλα, ετοιμαζομαι "καιρου επιτρεποντος" να μεταβω σε stabilizer το οποιο να εχει και 3axis accelerometer περαν του 3axis gyro. Και λεω καιρου επιτρεποντος λογω του οτι αυτα τα gyro ξεφευγουν λιγο σε τιμη.

http://www.cnchelicopter.com/servlet/the-2087/DJI-Wookong-Multi-dsh-Rotor-stabilization/Detail

http://www.lf-technik.de/shop/product_info.php/language/en/info/p3330_GyroBot-Three-Axes.html

Βεβαια αυτα κοστιζουν 3-4 φορες οσο ενα 450αρι και δεν ενδεικνυται για αυτα τα μεγεθη αλλα επειδη ως το καλοκαιρι ευελπιστω να φτιαξω συστημα 600αρι ή 700 για FPV και aerial video θα του φορεσω κατι πιο επωνυμο απο το "απλο" Flymentor.

Καλο παντως για αρχη, με εμαθε orientation(προσανατολισμο) και fast forward flight καλυτερα απο τον εξωμοιωτη.
Τωρα πεταω με το balancer εντελως κλειστο και το χρησιμοποιω μονο για gyro.
(Bεββαια το εχω σε διακοπτη 2 θεσεων οποτε αν πανικοβληθω το παταω μια και ισσοροπει μονο του). Για μενα τα εβγαλε τα λευτα του. (και με γλιτωσε κι απο αλλα τοσα)
Αχ βρε mentor να κραταγες σταθερο και το υψος (throttle) αρχηγος θα ησουνα...
ΔΗΜΗΤΡΗΣ 450

καλησπερα
μετα απο αρκετο καιρο και πολυ ταλαιπωρια εβαλα το FLYMENTOR
μου εκαψε το σερβο Hitec HS-65MG και συγκεκριμενα elevator δεν συνεργαζοταν με τα αλλα 2 σερβο
με το που εβαλα TOWERPRO Metal Gear δουλεψανε ολα κανονικα
τωρα μπορω να πω οτι πεταει σωστα

ευχαριστω καλες πτησης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Governors - Gyro e.t.c”