Επιλογη BEC για 80'' Extra 330s
-
Απάντηση: Επιλογη BEC για 80'' Extra 330s
Βρε παιδιά ,μήπως γινόμαστε λίγο υπερβολικοί? Τα σερβό, είναι πολύ τραβηγμένο από τα μαλλιά να βρεθούν στολαρισμένα την ίδια στιγμή όλα μαζί ακόμη και στην πιο ζόρικη φιγούρα και τα 12.5 αμπέρ ,που μπορεί να δώσει αυτή η μπαταρία ,είναι πιστεύω υπεραρκετά. Γιατί 12.5 αμπέρ είναι το μέγιστο συνεχές, που μπορεί να δίνει η μπαταρία χωρίς να υπερθερμαίνεται ή να πάθει μόνιμη ζημιά. Στιγμιαία ,αν υποθέσουμε το πιο απίθανο σενάριο του να βρεθούν όλα τα σερβό στολαρισμένα, ακόμη και 20 αμπέρ θα τα δώσει εκείνη τη στιγμή χωρίς η τάση της να πέσει σε επικίνδυνα επίπεδα. Νομίζετε ότι οι ΝΙΜΗ ακόμη και αυτές με στοιχεία Sub-C,μπορούν να δώσουν άνετα τόσο μεγάλα ρεύματα? Πάρτε μια ΝΙΜΗ 4.8 βολτ 4200 μιλιαμπερώρια ,Sub-C, καλής ποιότητας και βάλτε την να δίνει όχι 15 αλλά 10 αμπέρ ,για μερικά δευτερόλεπτα ,να δείτε που πάει η τάση της εκείνη τη στιγμή ειδικά αν δεν είναι φρεσκοφορτισμένη.
Αν τώρα η χωρητικότητα φαίνεται μικρή, όσον αφορά το πόσες πτήσεις θα βγάλει, αυτό μπορεί να προσδιοριστεί μόνο με μέτρηση. Δηλαδή, ξεκινωντας με πλήρως φορτισμένη μπαταρία ,μετά από δύο πτήσεις, που θα τις βγάλει όπως και να έχει ,ξαναφορτίζουμε και μετράμε μιλιαμπερώρια έχοντας χρονομετρήσει τις δύο πτήσεις. Αυτό ,θα μας δώσει μια καλή εικόνα της μέσης κατανάλωσης και τότε θα εκπλαγείτε από το πόση είναι η μέση κατανάλωση ,σε σχέση με τη μέγιστη εκτιμώμενη.
Φιλικά Κώστας.
Αν τώρα η χωρητικότητα φαίνεται μικρή, όσον αφορά το πόσες πτήσεις θα βγάλει, αυτό μπορεί να προσδιοριστεί μόνο με μέτρηση. Δηλαδή, ξεκινωντας με πλήρως φορτισμένη μπαταρία ,μετά από δύο πτήσεις, που θα τις βγάλει όπως και να έχει ,ξαναφορτίζουμε και μετράμε μιλιαμπερώρια έχοντας χρονομετρήσει τις δύο πτήσεις. Αυτό ,θα μας δώσει μια καλή εικόνα της μέσης κατανάλωσης και τότε θα εκπλαγείτε από το πόση είναι η μέση κατανάλωση ,σε σχέση με τη μέγιστη εκτιμώμενη.
Φιλικά Κώστας.
-
Επίσης ενας άλλος τρόπος που μετράω την κατανάλωση των servo (δεν ξέρω αν είναι ο πιο ενδεδειγμένος), είναι συνδέοντας σε σειρά ενα πολύμετρο και ζορίζοντας την κίνηση του servo με το χέρι, διαβάζω πόσα μιλαμπέρ τραβάει.
Οπως και να έχει πάντως, θα πρέπει πρώτα οι μετρήσεις να γίνουν στο έδαφος σε ασφαλείς συνθήκες και μετά να παρθεί η απόφαση για απογείωση.
Οπως και να έχει πάντως, θα πρέπει πρώτα οι μετρήσεις να γίνουν στο έδαφος σε ασφαλείς συνθήκες και μετά να παρθεί η απόφαση για απογείωση.
-
asterixx25 έγραψε: ↑
Επίσης ενας άλλος τρόπος που μετράω την κατανάλωση των servo (δεν ξέρω αν είναι ο πιο ενδεδειγμένος), είναι συνδέοντας σε σειρά ενα πολύμετρο και ζορίζοντας την κίνηση του servo με το χέρι, διαβάζω πόσα μιλαμπέρ τραβάει.
Πολύ καλή μέθοδο, την κάνω και εγώ.
-
Παιδια η χωρητικοτητα της συγκεκριμενης Life Που εχω ειναι 2500 mah 6.6v 5c!
Μπορεις να μου εξηγησεις λιγο διοτι δεν το καταλαβα πως μετρας ποσα μιλιαμπερ τραβει το σερβο?
Μπορεις να μου εξηγησεις λιγο διοτι δεν το καταλαβα πως μετρας ποσα μιλιαμπερ τραβει το σερβο?
-
Αυτο το κανεις εχοντας το σερβο τοποθετημενο στον δεκτη με ρευμα και παρεμβαλεις την γραμμη με πολυμετρο και γρνας με το χερι ενω το σερβο ειναι στο ρευμα και σου δειχνει ποσα μιλιαμπερ τραβαει?
Σε ποια ενδειξη του πολυμετρου το βλεπεις αυτο?
Σε ποια ενδειξη του πολυμετρου το βλεπεις αυτο?
-
Βάζεις το πολύμετρο εκεί που λέει Α ή mA.
Στη συνέχεια το συνδέεις σε σειρά ανάμεσα στην μπαταρία και τον δέκτη. (Το servo είναι ήδη τοποθετημένο στον δέκτη).
Δηλαδή παίρνωντας και κόβοντας το κόκκινο καλώδιο που πάει στον δέκτη, την μια ακίδα του πολύμετρου την βάζεις στην μια μεριά του καλωδίου και την άλλη, στην άλλη πλευρά.
Επειτα παίζοντας με το στικ της τ/κ και κοντράροντας λίγο το servo με το χέρι, βλέπεις στο καντράν του πολύμετρου πόσα A ή mA τραβάει.
Υπάρχει η πιθανότητα, σε περίπτωση που το servo τραβάει πρισσότερα mA απο αυτά που έχει ρυθμίσεις στο πολύμετρο, να σου κάψει την εσωτερική ασφάλεια του πολύμετρου. Σε αυτή την περίπτωση γυρίζεις το πολύμετρο εκεί που γράφει Α.
Στη συνέχεια το συνδέεις σε σειρά ανάμεσα στην μπαταρία και τον δέκτη. (Το servo είναι ήδη τοποθετημένο στον δέκτη).
Δηλαδή παίρνωντας και κόβοντας το κόκκινο καλώδιο που πάει στον δέκτη, την μια ακίδα του πολύμετρου την βάζεις στην μια μεριά του καλωδίου και την άλλη, στην άλλη πλευρά.
Επειτα παίζοντας με το στικ της τ/κ και κοντράροντας λίγο το servo με το χέρι, βλέπεις στο καντράν του πολύμετρου πόσα A ή mA τραβάει.
Υπάρχει η πιθανότητα, σε περίπτωση που το servo τραβάει πρισσότερα mA απο αυτά που έχει ρυθμίσεις στο πολύμετρο, να σου κάψει την εσωτερική ασφάλεια του πολύμετρου. Σε αυτή την περίπτωση γυρίζεις το πολύμετρο εκεί που γράφει Α.
-
Περίπου όπως φαίνεται στην φωτογραφία, απλώς στην θέση της λάμπας έχεις τον δέκτη-servo.
- Συνημμένα
-
- KDCAZK6QS4CAXUJX75CAZX19ZXCA2NMM6MCAHMQ8CKCAW0EMMKCARO8O2UCA6I0O0ZCA7A116SCAS4NE4SCA4TFR91CA9L5B.jpg (7.88 KiB) Προβλήθηκε 843 φορές
-
Θα το πας στα DC ma ή A, με την προυπόθεση ότι το πολύμετρο διαθέτει κλίμακα που να μετράει τουλάχιστον 5 αμπέρ.
Ενας πρακτικός τύπος για να εκτιμάς τη μέγιστη κατανάλωση ενός σερβό είναι ο Ι=(0.14*Τ)/(t*V) όπου Ι το ρευμα σε αμπέρ όταν το σερβό ζοριστεί πολύ , Τ η ροπή που δίνει ο κατασκευαστής σε Kgr*cm , t η ταχύτητα που δίνει ο κατασκευαστής με τη μορφή sec/60deg και V η τάση τροφοδοσίας σε βολτ, για τη συγκεκριμένη ταχύτητα και ροπή. Επαναλαμβάνω ότι ,αυτό αφορά τη μέγιστη κατανάλωση και είναι πολύ ακραίο εν ώρα πτήσης να βρεθούν όλα τα σερβό μαζί να τραβάνε το μέγιστο, με δεδομένο μάλιστα ότι οι δυνατότητές των σερβό που βάζουμε στα μοντελάκια μας είναι συνήθως αρκετά παραπάνω απότι χρειάζεται οριακά.
Φιλικά Κώστας.
Ενας πρακτικός τύπος για να εκτιμάς τη μέγιστη κατανάλωση ενός σερβό είναι ο Ι=(0.14*Τ)/(t*V) όπου Ι το ρευμα σε αμπέρ όταν το σερβό ζοριστεί πολύ , Τ η ροπή που δίνει ο κατασκευαστής σε Kgr*cm , t η ταχύτητα που δίνει ο κατασκευαστής με τη μορφή sec/60deg και V η τάση τροφοδοσίας σε βολτ, για τη συγκεκριμένη ταχύτητα και ροπή. Επαναλαμβάνω ότι ,αυτό αφορά τη μέγιστη κατανάλωση και είναι πολύ ακραίο εν ώρα πτήσης να βρεθούν όλα τα σερβό μαζί να τραβάνε το μέγιστο, με δεδομένο μάλιστα ότι οι δυνατότητές των σερβό που βάζουμε στα μοντελάκια μας είναι συνήθως αρκετά παραπάνω απότι χρειάζεται οριακά.
Φιλικά Κώστας.
Για να μην μπλεκεσαι με πολυμετρα και αλλα οργανα που δεν εχεις εξοικιωση μπορεις να κανεις το ιδιο πραγμα με ενα πολυοργανο αερομοντελιστικο. Αυτα τα κουτακια με την οθονη που τα παρεμβαλεις συνηθως αναμεσα σε μπαταρια και ελεκτη ταχυτητας και βλεπεις ταση (Volt), ισχυ (Watt) και ενταση (Ampere).
Εσυ επειδη εχεις θερμικο θα το παρεμβαλεις αναμεσα στην μπαταρια σου και τον δεκτη.
ΥΓ Τα Power HD 1201MG ειναι αξιοπιστα;
Εσυ επειδη εχεις θερμικο θα το παρεμβαλεις αναμεσα στην μπαταρια σου και τον δεκτη.
ΥΓ Τα Power HD 1201MG ειναι αξιοπιστα;
-
Δεν ξερω απο διαφορα reviews που εχω διαβασει λενε οτι ειναι πολυ καλα!
Τα εχεις δουλεψει εσυ?
Τα εχεις δουλεψει εσυ?
-
bladeskiller έγραψε: ↑Βρε παιδιά ,μήπως γινόμαστε λίγο υπερβολικοί? Τα σερβό, είναι πολύ τραβηγμένο από τα μαλλιά να βρεθούν στολαρισμένα την ίδια στιγμή όλα μαζί ακόμη και στην πιο ζόρικη φιγούρα και τα 12.5 αμπέρ ,που μπορεί να δώσει αυτή η μπαταρία ,είναι πιστεύω υπεραρκετά. Γιατί 12.5 αμπέρ είναι το μέγιστο συνεχές, που μπορεί να δίνει η μπαταρία χωρίς να υπερθερμαίνεται ή να πάθει μόνιμη ζημιά. Στιγμιαία ,αν υποθέσουμε το πιο απίθανο σενάριο του να βρεθούν όλα τα σερβό στολαρισμένα, ακόμη και 20 αμπέρ θα τα δώσει εκείνη τη στιγμή χωρίς η τάση της να πέσει σε επικίνδυνα επίπεδα. Νομίζετε ότι οι ΝΙΜΗ ακόμη και αυτές με στοιχεία Sub-C,μπορούν να δώσουν άνετα τόσο μεγάλα ρεύματα? Πάρτε μια ΝΙΜΗ 4.8 βολτ 4200 μιλιαμπερώρια ,Sub-C, καλής ποιότητας και βάλτε την να δίνει όχι 15 αλλά 10 αμπέρ ,για μερικά δευτερόλεπτα ,να δείτε που πάει η τάση της εκείνη τη στιγμή ειδικά αν δεν είναι φρεσκοφορτισμένη.
Φιλικά Κώστας.
Στην αρχη και εγω την ιδια εντυπωση ειχα αλλα και εχω ακομα ακομα μου φαινεται πολυ τραβηγμενο και ειδικα σε μενα που δεν κανω ακροβατικα μονο μερικα!
Καλή χρονιά!
Να πω κι εγώ τις δικές μου εμπειρίες πάνω στο ζήτημα.
Είχαμε μετρήσει πέρσι με αμπεροτσιμπίδα κάτι power HD 10+ κιλά πιάνοντας τα με το χέρι. Έπιαναν 1-1.5 Α και με πολύ πολύ ζόρι κόντευαν τα 2Α. Δεν πιστεύω ότι θα φάνε ζόρι για 2Α αμπέρ στον αέρα. Και αν γίνει θα είναι για κλάσμα του δευτερολέπτου. Καλό είναι λοιπόν και στα δικά σου να κάνεις μέτρηση γιατί μπορεί να διαφέρει η κατανάλωση.
Επίσης πετούσα μέχρι πέρσι κι εγώ με Νιμη. Σε 50άρι gas μοντέλο έβαλα 2 πακ νιμη ένελουπ 2000μΑ. Φρεσκοφορτισμένες, έπαιζα τα σέρβο στο έδαφος και ο battery checker έπιανε κόκκινα. Η πτώση τάσης καταρχήν είναι επικίνδυνη για να σπάσει το μοντέλο, αλλά από την άλλη, ακόμη κι αν διασφαλιστεί μια αξιοπρεπής τάση ασφαλείας, οι μεταβολές στην τάση σου αλλάζουν εκνευριστικά τη συμπεριφορά των σέρβο. Δλδ σετάριζα το μοντέλο στην τ/κ και μετά από μισή ώρα ξανασετάριζα γιατί τα σέρβο ήταν πιο αργά και αδύναμα. Και μετά πάλι τα ίδια.
Από τότε χρησιμοποιώ bec και έχουν λυθεί αυτά τα προβλήματα.
Επειδή σκέφτομαι κι εγώ τις A123, είναι σίγουρα ασφαλές να μπουν πάνω στο δέκτη χωρίς bec; Έχω μια futaba 9cap με δέκτες pcm στα 40mH.
Να πω κι εγώ τις δικές μου εμπειρίες πάνω στο ζήτημα.
Είχαμε μετρήσει πέρσι με αμπεροτσιμπίδα κάτι power HD 10+ κιλά πιάνοντας τα με το χέρι. Έπιαναν 1-1.5 Α και με πολύ πολύ ζόρι κόντευαν τα 2Α. Δεν πιστεύω ότι θα φάνε ζόρι για 2Α αμπέρ στον αέρα. Και αν γίνει θα είναι για κλάσμα του δευτερολέπτου. Καλό είναι λοιπόν και στα δικά σου να κάνεις μέτρηση γιατί μπορεί να διαφέρει η κατανάλωση.
Επίσης πετούσα μέχρι πέρσι κι εγώ με Νιμη. Σε 50άρι gas μοντέλο έβαλα 2 πακ νιμη ένελουπ 2000μΑ. Φρεσκοφορτισμένες, έπαιζα τα σέρβο στο έδαφος και ο battery checker έπιανε κόκκινα. Η πτώση τάσης καταρχήν είναι επικίνδυνη για να σπάσει το μοντέλο, αλλά από την άλλη, ακόμη κι αν διασφαλιστεί μια αξιοπρεπής τάση ασφαλείας, οι μεταβολές στην τάση σου αλλάζουν εκνευριστικά τη συμπεριφορά των σέρβο. Δλδ σετάριζα το μοντέλο στην τ/κ και μετά από μισή ώρα ξανασετάριζα γιατί τα σέρβο ήταν πιο αργά και αδύναμα. Και μετά πάλι τα ίδια.
Από τότε χρησιμοποιώ bec και έχουν λυθεί αυτά τα προβλήματα.
Επειδή σκέφτομαι κι εγώ τις A123, είναι σίγουρα ασφαλές να μπουν πάνω στο δέκτη χωρίς bec; Έχω μια futaba 9cap με δέκτες pcm στα 40mH.
-
Φιλε μου Yanko Καλη χρονια να χουμε με ασφαλεις και καλες πτησεις!
Εγω χρησιμοποιω LifePO4 οχι Α123 αλλα νομιζω οτι ειναι ιδιες?
εγω σε Corona δεκτη που τις βαζω απ'ευθειας επανω δεν βγαζει ουτε κιχ!!!!
Εγω χρησιμοποιω LifePO4 οχι Α123 αλλα νομιζω οτι ειναι ιδιες?
εγω σε Corona δεκτη που τις βαζω απ'ευθειας επανω δεν βγαζει ουτε κιχ!!!!