HobbyKing ECO6 Balancer charger
-
Απάντηση: HobbyKing ECO6 Balancer charger
Δεν είναι λίγα
Φορτίζω με 2,2Α τις 2200mAh μπαταρίες μου σε 30 λεπτά η και λιγότερο ανάλογα με την προηγούμενη χρήση
Ο χρόνος δεν είναι διαφορετικός αν δουλευω τροφοδοτικό η μπαταρία αυτοκινήτου Ομως οι μπαταρίες μου βρίσκονται περίπου 3,7V -4,00 ανα κελί και ποτέ λιγότερο Μήπως εσύ τις αδειάζεις ποιο πολύ ?
Αν δεν έχει προβλημα ο φορτιστής σου μεγάλος χρονος φόρτισης μπορεί να δειχνει το τέλος μίας μπαταρίας
Φορτίζω με 2,2Α τις 2200mAh μπαταρίες μου σε 30 λεπτά η και λιγότερο ανάλογα με την προηγούμενη χρήση
Ο χρόνος δεν είναι διαφορετικός αν δουλευω τροφοδοτικό η μπαταρία αυτοκινήτου Ομως οι μπαταρίες μου βρίσκονται περίπου 3,7V -4,00 ανα κελί και ποτέ λιγότερο Μήπως εσύ τις αδειάζεις ποιο πολύ ?
Αν δεν έχει προβλημα ο φορτιστής σου μεγάλος χρονος φόρτισης μπορεί να δειχνει το τέλος μίας μπαταρίας
Τι να σας πω παιδια.... δεν ξερω πολλες λεπτομεριες... εγω φορτιιζα χωρις καν balancer... σημερα πηρα τετοιο φορτιστή.. συνήθως κατεβαζω τα μοντελα μου οταν πια δεν "πετανε"... ΙΣως απλα να μην ξερω πως λειτουργει... τα κελια στις μπαταριες που φορτισα εχουν μετα την φορτιση 4.20V το καθενα... Λογικα λοιπον ειναι φορτισμενες?
Αναρωτιεμαι γιατι ποτέ δεν τελειωσε η φορτιση παρα μονο στις 2 ωρες που εκανε κατ οφ.....
Οι μπαταριες μου ειναι καινουριες και καθολου φουσκωμενες....
Αναρωτιεμαι γιατι ποτέ δεν τελειωσε η φορτιση παρα μονο στις 2 ωρες που εκανε κατ οφ.....
Οι μπαταριες μου ειναι καινουριες και καθολου φουσκωμενες....
-
Διαβασε τα θέματα του petame που αφορούν τις lipo
Οι μπαταρίες αυτές δεν πρέπει να αδειάζουν κάτω απο ένα όριο γιατί μετά δεν φορτίζουν κανονικά
Υπάρχει περίπτωση να τις έχεις ήδη βλάψει
Οι μπαταρίες αυτές δεν πρέπει να αδειάζουν κάτω απο ένα όριο γιατί μετά δεν φορτίζουν κανονικά
Υπάρχει περίπτωση να τις έχεις ήδη βλάψει
Mpampis έγραψε: ↑.. συνήθως κατεβαζω τα μοντελα μου οταν πια δεν "πετανε"...
δηλαδη?δεν προσεχεις τις μπαταριες σου σε καθε πτηση να μην τις ξελιγωνεις?δηλ να μην πεφτουν κατω απο 3.8V(περιπου) καθε κελι?
Μανο καλησπερα! Δυστυχως δεν εχω μεσο για να τις μετρησω.... οταν πλεον το μοντελο μου δεν "τραβαει" το κατεβαζω... Λαθος μου απ οτι καταλαβαινω.... Φορτισα 3 μπαταριες σημερα με τον καινουριο μου φορτιστη με μπαλανσερ.
ΜΕτα το τελος της φορτισης 3σελη μπαταρια ειχε 4,2/4,2/4,1. Ειναι καλα ???
η αλλη που φορτιζει τωρα με μπαλανσερ εχει μεχρι στιγμης 4,0/4,0/3,7..... κατι παει στραβα ή θα ισσοροπησουν τα V στη συνεχεια ?
η αλλη που φορτιζει τωρα με μπαλανσερ εχει μεχρι στιγμης 4,0/4,0/3,7..... κατι παει στραβα ή θα ισσοροπησουν τα V στη συνεχεια ?
Mpampis έγραψε: ↑Μανο καλησπερα! Δυστυχως δεν εχω μεσο για να τις μετρησω.... οταν πλεον το μοντελο μου δεν "τραβαει" το κατεβαζω... Λαθος μου απ οτι καταλαβαινω.... Φορτισα 3 μπαταριες σημερα με τον καινουριο μου φορτιστη με μπαλανσερ.
Κάτι πάει πολύ στραβά.....
Οι μπαταρίες σου δείχνουν τα σημάδια προβληματικών στοιχείων...
λόγο της υπερβολικής αποφόρτισης αφού τις ξεζουμίζεις.
Ο λόγος που ο φορτιστής σου παίρνει τόσο πολύ χρόνο είναι ότι προσπαθεί να τις φορτίσει με πολύ χαμηλό ρεύμα για να διορθώσει την μεγάλη ανισορροπία μεταξύ των στοιχείων....
2 επιλογές έχεις. 1. Της πετάς και παίρνεις καινουργιες 2. Προσπαθείς να τις επαναφέρεις σε ισορροπία και τις έχεις για χαλαρή πτήση.
1. Εισηγούμαι να αλλάξεις την παράμετρο του φορτιστή για τον μέγιστο χρόνο φόρτισης.
2. Να φορτίσεις τις μπαταρίες μια-μια με ρεύμα 1Α μέχρι να έλθουν όλα τα στοιχεία στα 4.2V.
Αυτό θα πάρει ώρες. Επειδή οι μπαταρίες έχουν τραυματιστεί, πρέπει να φορτίζεις σε χώρο που δεν έχει εύφλεκτα υλικά γύρω γύρω...
Ανδρεα απ ο,τι φαινεται οι 2 απο τις 3 μπαταριες μου ειναι ολιγον τι αχρηστες.... η 3η μπαταρια μ εχει 4.20/4.20/4/19V
ειναι Οκ ? αυτη φορτιζει κανονικα με ρευμα 1Α.
Ειναι ενταξει ?
Ειναι ενταξει ?
Mpampis έγραψε: ↑Ανδρεα απ ο,τι φαινεται οι 2 απο τις 3 μπαταριες μου ειναι ολιγον τι αχρηστες.... η 3η μπαταρια μ εχει 4.20/4.20/4/19V
Ειναι ενταξει ?
Ειναι εντάξει...
ευχαριστω πολυ.... ! Αμαρτία... Δεν ηξερα οτι χαλανε τοσο ευκολα... δεν τις εχω πανω απο μηνα... :/