Turnigy 9XR Transmitter Mode 2 (No Module)

giannisvl

Απάντηση: Turnigy 9XR Transmitter Mode 2 (No Module)

Δημοσίευση από giannisvl »

Πριν λίγο επέστρεψα. Λοιπόν έκανα μέτρηση και βρήκα ότι το σήμα χάνετε στα 1200 μέτρα σε ευθεία και με οπτική επαφή με το αεροπλάνο στο έδαφος. Δοκίμασα και μια άλλη κεραία που είχα από ένα wifi αλλά τα ίδια. Νομίζω ότι υπέρ αρκετά για απλή πτήση. Το μόνο θέμα είναι ότι όταν έχασα επαφή με το αεροπλάνο δεν μου έκανε τίποτα η τηλ/νση. Θα το ψάξω μήπως έχω κάποια ρύθμιση λάθος.
GREECEPILOT

Δημοσίευση από GREECEPILOT »

giannisvl έγραψε: Πριν λίγο επέστρεψα. Λοιπόν έκανα μέτρηση και βρήκα ότι το σήμα χάνετε στα 1200 μέτρα σε ευθεία και με οπτική επαφή με το αεροπλάνο στο έδαφος. Δοκίμασα και μια άλλη κεραία που είχα από ένα wifi αλλά τα ίδια. Νομίζω ότι υπέρ αρκετά για απλή πτήση. Το μόνο θέμα είναι ότι όταν έχασα επαφή με το αεροπλάνο δεν μου έκανε τίποτα η τηλ/νση. Θα το ψάξω μήπως έχω κάποια ρύθμιση λάθος.

Δες το λίγο και πες μας...μου φαίνονται λίγα τα 1200 μέτρα ρε παιδιά...κάνω λάθος?
Άβαταρ μέλους
sukhoi.su29

Δημοσίευση από sukhoi.su29 »

GREECEPILOT έγραψε: Δες το λίγο και πες μας...μου φαίνονται λίγα τα 1200 μέτρα ρε παιδιά...κάνω λάθος?

Γειά σας Αεροπόροι .
Κατ΄αρχάς μπράβο στο Γιάννη που πήρε το ζήτημα σοβαρά....#**
το' πε και το κανε. Τον φαντάζομαι να προχωράει με τον χιλιομετρητή και να τσεκάρει το σήμα .Αυτοί οι αερομοντελιστές είναι για δέσιμο...:D .

(..Πρίν καιρό γύριζα στο Eλληνικό , πάνω απο δυο ώρες με την τ/κ ανοιχτή και το μοντέλλο στα χέρια -( κοντά στο σημείο που είναι η στροφή του τράμ ) - προσπαθώντας να κατανοήσω το "ηλεκτρομαγνητικό φαινόμενο" που στάνταρ κάθε φορά που πέταγα απο πάνω ,έδινε μια απότομη καρπαζιά στο μοντέλο και το βύθιζε πέντε μέτρα κάτω , ενώ εμένα μου φεύγαν τα υγρά.....wΗ πληροφορία της εμβέλειας που επιβεβαίωσε ο Γιάννης είναι ένα πολύ χρήσιμο τεχνικό στοιχείο κατά αρχάς για τον ίδιο αλλά και για όσους θα χρησιμοποιήσουν το ίδιο σύστημα και θα αναζητούν στο διαδίκτυο τεχνικές πληροφορίες σχετικά με την ισχύ εκπομπής και συνεπώς και με την εμβέλεια. Έχουμε δεί την σχετική ερώτηση να απευθύνεται απο υποψηφίους αγοραστές των διαφόρων τ/κ πρός άλλους μοντελιστές δεκάδες φορές ιδίως στα ξένα forums.

Τα χίλια διακόσια μέτρα δεν είναι καθόλου λίγα.$no$
Λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι η μέτρηση έγινε σε ευθεία οπτική επαφή ενώ ο χειριστής ποτέ δεν πετάει με το μοντέλο στην ίδια ευθεία αλλά σε γωνία πρός τα επάνω ο λωβός εκπομπής της κεραίας σίγουρα δίνει κάποια μέτρα ακόμα.
( Το θέμα με τον λωβό εκπομπής και πως αυτός διαφοροποιείται ανάλογα με το αν η κεραία είναι σε κάθετη πόλωση και 45 μοίρες πρός τα κάτω ή σε οριζόντια πόλωση ..ή.. ή ..ή.....είναι κάτι που έχει ξετιναχτεί σε σουπερ-υπερ-αναλύσεις πάρα πολύ ενδιαφέρουσες καθώς και σε φιλικούς διαλόγους :./>,< σε όλα τα forums. Αν ψάξετε λίγο θα βρείτε πολύ υλικό) .

Μπορούμε να επικαλεστούμε και τα τεχνικά στοιχεία των κατασκευαστών
και συγκεκριμένα για παράδειγμα όσο αφορά τα συστήματα module της FrSky ,για το μοντέλο ας πούμε frsky diy 2.4 Ghz-8ch (αναφέρω αυτό επειδή το θυμάμαι απ' έξω ) δίνουν εμβέλεια γύρω στο 1,5 Km.

Οσο δε για την οπτική επαφή με το μοντέλλο ,δε το συζητάμε ότι στα χίλια διακόσια μέτρα πρέπει να έχει τουλάχιστον βιονικό μάτι για να το δεί κανείς.

Καλές πτήσεις και καλύτερες προσγειώσεις.
yankos

Δημοσίευση από yankos »

Καλημέρα

Κι εμένα 1200μέτρα στο έδαφος δε μου φαίνονται λίγα...
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Κάποτε πειραματίστηκα με την εμβέλεια των parkflyer δεκτών http://www.petame.gr/forumv/showthread.php?p=29171#post29171

Τότε δεν έγιναν περισσότερα test μα αυτό που είχα δει είναι ότι σε ιδανικές συνθήκες μπορεί να δούμε ζεύξη σε αρκετά μεγάλη απόσταση
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι κατάλληλη για long range fpv η παρόμοια χρήση ουτε φυσικά μπορούμε να δούμε ένα απλό μοντέλο τόσο μακρυά Πιστευω οτι δεν πρέπει να πιέζουμε κάποια όρια όταν υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας
Τα περισσότερα μοντέλα που πετούμε δεν θα περάσουν τις αποστάσεις που προτείνουν οι κατασκευαστές σαν εμβέλεια ασφαλείας ακόμη και αν είναι ανεμόπτερα
Αυτό που είναι σημαντικό είναι να είναι καλά τα υλικά της κατασκευής για σταθερότητα στην απόδοση, να διαθέτει νέα τεχνολογία, πρακτικά menu κλπ
Η turnigy είναι μία τίμια και δοκιμασμένη πρόταση σε σχέση με το ποσό που δώσαμε για να την αποκτήσουμε
Ποιος όμως θα την έβαζε σε ένα μεγάλο θερμικό?
Chris Calmato 40 Trainer

Δημοσίευση από Chris Calmato 40 Trainer »

Καλημερα!!!
Οι μετρησεις που γινονται στο εδαφος και βγαζουν ενα Α αποτελεσμα τοτε στον αερα πολλαπλασιαζονται!!!Αρα κατα την πτηση εχουμε πολλα περισοτερα μετρα!
giannisvl

Δημοσίευση από giannisvl »

Εγώ πάντος εαν και όλοι μου λένε οτι βλέπω αρκετα καλά τόσο μακρυά δεν εβλεπα καν το άτομο που κρατούσε το μοντέλο. Αεχισα να το βλέπω και να μπορω να ξεχωρισω με σιγουρια το μοντέλο περίπου στα 500.Εαν τώρα πάω σε FPV τότε σίγουρα θα πάω σε άλλη κεραία αλλα για πιο σίγουρα θα παω σε άλλη συχνότητα
GREECEPILOT

sukhoi.su29 έγραψε: Γειά σας Αεροπόροι .
Κατ΄αρχάς μπράβο στο Γιάννη που πήρε το ζήτημα σοβαρά....#**
το' πε και το κανε. Τον φαντάζομαι να προχωράει με τον χιλιομετρητή και να τσεκάρει το σήμα .Αυτοί οι αερομοντελιστές είναι για δέσιμο...:D .

(..Πρίν καιρό γύριζα στο Eλληνικό , πάνω απο δυο ώρες με την τ/κ ανοιχτή και το μοντέλλο στα χέρια -( κοντά στο σημείο που είναι η στροφή του τράμ ) - προσπαθώντας να κατανοήσω το "ηλεκτρομαγνητικό φαινόμενο" που στάνταρ κάθε φορά που πέταγα απο πάνω ,έδινε μια απότομη καρπαζιά στο μοντέλο και το βύθιζε πέντε μέτρα κάτω , ενώ εμένα μου φεύγαν τα υγρά.....wΗ πληροφορία της εμβέλειας που επιβεβαίωσε ο Γιάννης είναι ένα πολύ χρήσιμο τεχνικό στοιχείο κατά αρχάς για τον ίδιο αλλά και για όσους θα χρησιμοποιήσουν το ίδιο σύστημα και θα αναζητούν στο διαδίκτυο τεχνικές πληροφορίες σχετικά με την ισχύ εκπομπής και συνεπώς και με την εμβέλεια. Έχουμε δεί την σχετική ερώτηση να απευθύνεται απο υποψηφίους αγοραστές των διαφόρων τ/κ πρός άλλους μοντελιστές δεκάδες φορές ιδίως στα ξένα forums.

Τα χίλια διακόσια μέτρα δεν είναι καθόλου λίγα.$no$
Λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι η μέτρηση έγινε σε ευθεία οπτική επαφή ενώ ο χειριστής ποτέ δεν πετάει με το μοντέλο στην ίδια ευθεία αλλά σε γωνία πρός τα επάνω ο λωβός εκπομπής της κεραίας σίγουρα δίνει κάποια μέτρα ακόμα.
( Το θέμα με τον λωβό εκπομπής και πως αυτός διαφοροποιείται ανάλογα με το αν η κεραία είναι σε κάθετη πόλωση και 45 μοίρες πρός τα κάτω ή σε οριζόντια πόλωση ..ή.. ή ..ή.....είναι κάτι που έχει ξετιναχτεί σε σουπερ-υπερ-αναλύσεις πάρα πολύ ενδιαφέρουσες καθώς και σε φιλικούς διαλόγους :./>,< σε όλα τα forums. Αν ψάξετε λίγο θα βρείτε πολύ υλικό) .

Μπορούμε να επικαλεστούμε και τα τεχνικά στοιχεία των κατασκευαστών
και συγκεκριμένα για παράδειγμα όσο αφορά τα συστήματα module της FrSky ,για το μοντέλο ας πούμε frsky diy 2.4 Ghz-8ch (αναφέρω αυτό επειδή το θυμάμαι απ' έξω ) δίνουν εμβέλεια γύρω στο 1,5 Km.

Οσο δε για την οπτική επαφή με το μοντέλλο ,δε το συζητάμε ότι στα χίλια διακόσια μέτρα πρέπει να έχει τουλάχιστον βιονικό μάτι για να το δεί κανείς.

Καλές πτήσεις και καλύτερες προσγειώσεις.

Καλησπέρα...Θα συμφωνήσω για τα μέτρα τελικά γιατί καθώς το σκεπτόμουν λίγο καλύτερα ,ξαναθυμήθηκα ότι την τελευταία φορά που πέταξα ένα ανεμόπτερο ,σε μια απόσταση περί τα 700+ μέτρα ,μου δημιούργησε ''οπτική ανασφάλεια'' με αποτέλεσμα να κάνω γρήγορες διορθωτικές κινήσεις για να το φέρω πιο κοντά μου!!
GREECEPILOT

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: Κάποτε πειραματίστηκα με την εμβέλεια των parkflyer δεκτών http://www.petame.gr/forumv/showthread.php?p=29171#post29171

Τότε δεν έγιναν περισσότερα test μα αυτό που είχα δει είναι ότι σε ιδανικές συνθήκες μπορεί να δούμε ζεύξη σε αρκετά μεγάλη απόσταση
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι κατάλληλη για long range fpv η παρόμοια χρήση ουτε φυσικά μπορούμε να δούμε ένα απλό μοντέλο τόσο μακρυά Πιστευω οτι δεν πρέπει να πιέζουμε κάποια όρια όταν υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας
Τα περισσότερα μοντέλα που πετούμε δεν θα περάσουν τις αποστάσεις που προτείνουν οι κατασκευαστές σαν εμβέλεια ασφαλείας ακόμη και αν είναι ανεμόπτερα
Αυτό που είναι σημαντικό είναι να είναι καλά τα υλικά της κατασκευής για σταθερότητα στην απόδοση, να διαθέτει νέα τεχνολογία, πρακτικά menu κλπ
Η turnigy είναι μία τίμια και δοκιμασμένη πρόταση σε σχέση με το ποσό που δώσαμε για να την αποκτήσουμε
Ποιος όμως θα την έβαζε σε ένα μεγάλο θερμικό?

Αντώνη ,πιστεύω ότι όταν ''παίζουμε'' με πιο μεγάλα μοντέλα (και πιο βαριά) όλοι μας σκεφτόμαστε ότι πρέπει να έχουμε μια Τ/Κ πιο δοκιμασμένη και σίγουρη.. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει (για μένα τουλάχιστον..) ότι θα ήθελα να χάσω οποιοδήποτε μοντέλο ,ακόμα και ένα φθηνό ,από σφάλμα τηλεκατεύθυνσης...
Το θέμα είναι ,πρέπει ή όχι να εμπιστευτούμε μια νέα Τ/Κ από έναν νέο ίσως κατασκευαστή με ένα ''αδοκίμαστο'' μοντέλο? Το λέω γιατί ενώ πολλοί από εμάς ,πήραν κάποια Τ/Κ με σκοπό να μας ''συντροφεύει'' πολλά πολλά χρόνια ,κάποια στιγμή χρειαστήκαμε ή θα χρειαστούμε μια δεύτερη Τ/Κ σαν back up ή για λόγους ευκολίας..
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Την έχουμε δοκιμάσει σε ανεμόπτερο και πήγε πολύ καλά ακόμη και όταν το παρακάναμε Σίγουρα όχι στα 700 μέτρα γιατί δεν θα το βλέπαμε
Ο pansot στον οποίο ανήκει έβαλε δέκτη και σε θερμικό
Έχουν γίνει αρκετές πτήσεις στον ΕΡΜΗ και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα

Για την συζήτηση και μόνο θα πω ότι την μοναδική φορά που είχα πρόβλημα με τη spektrum μου ήταν με τον spektrum ar500 που ξεκλείδωσε χωρίς λόγο όταν το μοντέλο ήταν 50-60 μέτρα κοντά Θέλω να πω ότι ακόμη και οι επώνυμες μπορεί να σου την φέρουν εκεί που δεν το περιμένεις Σίγουρα όμως έχουμε περισσότερη εμπιστοσύνη στις επώνυμες tc και νιώθουμε καλύτερα με αυτές

Όσο για την δυνατότητα να δούμε το μοντέλο τόσο μακριά έχω τεράστιες αμφιβολίες θυμούμενος ένα περιστατικό στο Γερμανικό
Φίλος που τότε έκανε τις πρώτες πτήσεις του πέρασε το μοντέλο πίσω μας και αυτό πήγε σχεδόν πάνω από την δημοσιά Η απόσταση δεν πρέπει να περνά τα 400 μέτρα αλλά ακόμη και τα εμπειρότερα μάτια (και ήταν πολλά )δεν μπορούσαν να διακρίνουν την ακριβή κατάσταση του μοντέλου Το μόνο που βλέπαμε ήταν ένα άσπρο πράμα να πηγαίνει πάνω κάτω και τίποτα άλλο
Τελικά έπεσε
Αν υπάρχει ουσία σε αυτό τότε ας ψαχτούμε για περισσότερα μέτρα
GREECEPILOT

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: Την έχουμε δοκιμάσει σε ανεμόπτερο και πήγε πολύ καλά ακόμη και όταν το παρακάναμε Σίγουρα όχι στα 700 μέτρα γιατί δεν θα το βλέπαμε
Ο pansot στον οποίο ανήκει έβαλε δέκτη και σε θερμικό
Έχουν γίνει αρκετές πτήσεις στον ΕΡΜΗ και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα

Για την συζήτηση και μόνο θα πω ότι την μοναδική φορά που είχα πρόβλημα με τη spektrum μου ήταν με τον spektrum ar500 που ξεκλείδωσε χωρίς λόγο όταν το μοντέλο ήταν 50-60 μέτρα κοντά Θέλω να πω ότι ακόμη και οι επώνυμες μπορεί να σου την φέρουν εκεί που δεν το περιμένεις Σίγουρα όμως έχουμε περισσότερη εμπιστοσύνη στις επώνυμες tc και νιώθουμε καλύτερα με αυτές

Όσο για την δυνατότητα να δούμε το μοντέλο τόσο μακριά έχω τεράστιες αμφιβολίες θυμούμενος ένα περιστατικό στο Γερμανικό
Φίλος που τότε έκανε τις πρώτες πτήσεις του πέρασε το μοντέλο πίσω μας και αυτό πήγε σχεδόν πάνω από την δημοσιά Η απόσταση δεν πρέπει να περνά τα 400 μέτρα αλλά ακόμη και τα εμπειρότερα μάτια (και ήταν πολλά )δεν μπορούσαν να διακρίνουν την ακριβή κατάσταση του μοντέλου Το μόνο που βλέπαμε ήταν ένα άσπρο πράμα να πηγαίνει πάνω κάτω και τίποτα άλλο
Τελικά έπεσε
Αν υπάρχει ουσία σε αυτό τότε ας ψαχτούμε για περισσότερα μέτρα

Ε ναι εντάξει...τελικά ίσως τα παραπάνω μέτρα ,φέρνουν παραπάνω άγχος που δεν μας χρειάζεται όταν κάνουμε κάτι που μας ευχαριστεί :) ...Πάντως αναφέρθηκα στην συγκεκριμένη κατεύθυνση διότι γνωρίζω ΠΟΛΛΑ άτομα που θα ήθελαν μια καλή και επώνυμη κατεύθυνση αλλά αδυνατούν να αποκτήσουν...κάποτε βρέθηκα και εγώ σε αυτήν την θέση :)
Gpav

Δημοσίευση από Gpav »

Γιαννη ως κατοχος 2 χρόνια μπορεις να μας πεις μια γνωμη τελική μιας και ενδιαφέρομαι για αγορά.. Επίσης, με ποιο receiver την κουμπωνεις; Εχει 9καναλο ή αναγκαστικα πας στον 8καναλο; (=χανεις ενα καναλι)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τηλεκατεύθυνση - Πομπός - Δέκτης - Servo - accessories & Flight Simulators”