CARF Mustang P-51D

KM

Απάντηση: CARF Mustang P-51D

Δημοσίευση από KM »

Επειδή στο μοντέλο αυτό τίποτα δεν είναι δεδομένο διαπίστωσα εκ των υστέρων ότι η πόρτα που είχα κάνει πίσω από τον ουραίο είναι μικρή και θα με δυσκόλευε να τοποθετήσω τα συρματόσχοινα ελέγχου του rudder. Έτσι άνοιξα μία νέα μεγαλύτερη πρόσβαση με το ζεστό μαχαίρι και έκλεισα την παλαιά με εποξική και micro balloons.
Συνημμένα
IMG_1044 (Large).jpg
IMG_1044 (Large).jpg (95.31 KiB) Προβλήθηκε 316 φορές
IMG_1043 (Large).jpg
IMG_1043 (Large).jpg (95.18 KiB) Προβλήθηκε 316 φορές
IMG_1042 (Large).jpg
IMG_1042 (Large).jpg (95.74 KiB) Προβλήθηκε 316 φορές
IMG_1040 (Large).jpg
IMG_1040 (Large).jpg (91.75 KiB) Προβλήθηκε 316 φορές
IMG_1036 (Large).jpg
IMG_1036 (Large).jpg (95.56 KiB) Προβλήθηκε 316 φορές
KM

Δημοσίευση από KM »

Το αποτέλεσμα...
Συνημμένα
IMG_1059 (Large).jpg
IMG_1059 (Large).jpg (94.55 KiB) Προβλήθηκε 316 φορές
IMG_1056 (Large).jpg
IMG_1056 (Large).jpg (94.06 KiB) Προβλήθηκε 316 φορές
IMG_1055 (Large).jpg
IMG_1055 (Large).jpg (93.53 KiB) Προβλήθηκε 316 φορές
KM

Δημοσίευση από KM »

Όλα πάνω τώρα για να δούμε πως είναι πριν προχωρήσω στην τοποθέτηση των συρματόσχοινων στο rudder και τα alevators!

Συνεχίζεται...

Εικόνα
Συνημμένα
IMG_1067 (Large).jpg
IMG_1067 (Large).jpg (94.32 KiB) Προβλήθηκε 316 φορές
IMG_1066 (Large).jpg
IMG_1066 (Large).jpg (96.06 KiB) Προβλήθηκε 316 φορές
Skywalker

Δημοσίευση από Skywalker »

Πάρα πολύ καλή δουλειά το μπάλωμα. Αν δεν ξέρεις ότι έχει γίνει, με δυσκολία το διακρίνεις. Μπράβο Κώστα! :>)
dgiatr

Δημοσίευση από dgiatr »

μετά από μια μικρή παύση, η κατασκευή και το τελείωμα του CARF P-51 επανέρχεται στο προσκήνιο!
Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους Τρύφωνα και Κώστα Μιχαηλίδη, τον πρώτο γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να αγοράσω ένα τόσο όμορφο και ξεχωριστό μοντέλο και τον δεύτερο για την πάρα πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει μέχρι τώρα πάνω σε αυτό, με πολύ υπομονή και μεράκι!
.......βασικά το πρόβλημα που είχα με το συγκεκριμένο μοντέλο είναι οτι μου αρέσει μόνο σε chrome-nickel version με τα αντίστοιχα βέβαια εθνόσημα και διακριτικά. Μετά από αρκετό ψάξιμο για να το βάψω σε nickel διαπίστωσα οτι ή θα έπρεπε να το δώσω σε επαγγελματία βαφέα πληρώνοντας ένα σκασμό χρήματα ή θα έπρεπε να το κάνω μόνος μου με αμφίβολα αποτελέσματα...γενικά το βάψιμο με χρώμιο είναι μια ιδιαίτερη και πολύπλοκη διαδικασία. Υπάρχουν διάφοροι κατασκευαστές που πουλούν χρώματα chrome αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι οτι κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι το βερνίκι που θα περαστεί μετά το βάψιμο δεν θα επιδράσει με το χρώμα θαμπώνοντάς και μαυρίζοντάς το τελικά. Το να μην περαστεί βερνίκι ασφαλώς και είναι αδιανόητο γιατί το χρώμιο είναι πολύ ευαίσθητο χρώμα και με την παραμικρή χρήση θα αφήσει σημάδια.
Μετά απο αρκετή σκέψη και μετά από την αποφασιστική συνδρομή του φίλου Αργύρη Γιαννετάκη ( o Mr. Chrome-man του ελληνικού αερομοντελισμού) αποφάσισα τελικά να το περάσω με orastick chrome της Oracover, το οποίο είναι ένα αυτοκόλλητο film πολύ λεπτό αλλά πολύ ανθεκτικό. Είναι πιο ανθεκτικό απο την αλουμινοταινία και ΑΠΕΙΡΩΣ πιο εύκολο στο να το περάσεις πάνω στο μοντέλο. Όσοι έχετε προσπαθήσει να περάσετε αλουμινοταινία πάνω σε μοντέλο καταλαβαίνετε τι θέλω να πώ, τσακίζει και κάνει φουσκάλες για πλάκα, ενώ είναι και πολύ ευαίσθητη. Ωστόσο αν και ευκολότερο το orastick, δεν είναι μονοκοτ γιατί και αυτό με τη σειρά του τσακίζει και ζαρώνει όταν προσπαθήσεις να το περάσεις μονοκόμματο πάνω σε μεγάλη επιφάνεια..... επομένως η τοποθέτηση έπρεπε να γίνει panel-panel πράγμα το οποίο απαιτεί πολύ υπομονή......^%^
dgiatr

Δημοσίευση από dgiatr »

....μερικές φωτογραφίες
Συνημμένα
DSC01676.jpg
DSC01676.jpg (88.72 KiB) Προβλήθηκε 316 φορές
DSC01675.jpg
DSC01675.jpg (89.46 KiB) Προβλήθηκε 316 φορές
dgiatr

Δημοσίευση από dgiatr »

και άλλες δυο..
Συνημμένα
DSC01673.jpg
DSC01673.jpg (93.66 KiB) Προβλήθηκε 316 φορές
DSC01674.jpg
DSC01674.jpg (91.29 KiB) Προβλήθηκε 316 φορές
dgiatr

Δημοσίευση από dgiatr »

το πραγματικό mustang που θέλω να απεικονίσω είναι αυτό :
Συνημμένα
kimberly kaye.jpg
kimberly kaye.jpg (98.41 KiB) Προβλήθηκε 316 φορές
KM

Δημοσίευση από KM »

Νομίζω ότι ο Αργύρης σου έδωσε την καλύτερη λύση και κατά τη γνώμη μου το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό!

Απ’ όσο σε έχω παρακολουθήσει είμαι κάτι παραπάνω από σίγουρος ότι το αεροπλάνο θα γίνει άψογο και σύντομα θα το δούμε στον αέρα.
Όπως σου είπα και στο τηλέφωνο είμαι στη διάθεσή σου για οτιδήποτε χρειαστείς και μπορώ να βοηθήσω.
Αν είσαι κι εσύ σύμφωνος, θα ήμουν κάτι παραπάνω από χαρούμενος να έφτιαχνα ένα βίντεο με το συγκεκριμένο όταν με το καλό πετάξει!

Σου εύχομαι καλή συνέχεια και θα παρακολουθώ όλα τα βήματα έως το τέλος!
dgiatr

Δημοσίευση από dgiatr »

Κώστας Μιχαηλίδης έγραψε: Νομίζω ότι ο Αργύρης σου έδωσε την καλύτερη λύση και κατά τη γνώμη μου το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό!

Απʼ όσο σε έχω παρακολουθήσει είμαι κάτι παραπάνω από σίγουρος ότι το αεροπλάνο θα γίνει άψογο και σύντομα θα το δούμε στον αέρα.
Όπως σου είπα και στο τηλέφωνο είμαι στη διάθεσή σου για οτιδήποτε χρειαστείς και μπορώ να βοηθήσω.
Αν είσαι κι εσύ σύμφωνος, θα ήμουν κάτι παραπάνω από χαρούμενος να έφτιαχνα ένα βίντεο με το συγκεκριμένο όταν με το καλό πετάξει!

Σου εύχομαι καλή συνέχεια και θα παρακολουθώ όλα τα βήματα έως το τέλος!
Κώστα χαίρομαι ιδιαίτερα που σου αρέσει η δουλειά που έχω κάνει μέχρι τώρα γιατί η δική σου γνώμη έχει ιδιαίτερη σημασία αφενός γιατί αυτό το αεροπλάνο είναι κατ'ουσίαν δικό σου δημιούργημα και αφετέρου γιατί ξέρω οτι σου αρέσει το ωραίο. Θα ήταν κρίμα να έχεις κάνει εσύ τέτοιο κόπο και προσπάθεια και εγω να την πετάξω στα σκουπίδια. Ειδικά στην αρχή είχα αρκετό άγχος για να μην κάνω κάνα λάθος. Ασφαλώς και θα γυρίσεις βίντεο όταν με το καλό ετοιμαστεί!
Ροδόλφος Μπάκας

Δημοσίευση από Ροδόλφος Μπάκας »

Μπορείς να δώσεις διαστασεις και βάρος.Πανεμορφο μοντέλο.Εύχομαι να το χαρείς!
dgiatr

Δημοσίευση από dgiatr »

Ροδόλφος Μπάκας έγραψε: Μπορείς να δώσεις διαστασεις και βάρος.Πανεμορφο μοντέλο.Εύχομαι να το χαρείς!

Ροδολφο κοίτα εδώ :http://www.carf-models.com/public_carf/pages/shop/productModel.html?root=product&proId=130
Άβαταρ μέλους
sukhoi.su29

Δημοσίευση από sukhoi.su29 »

dgiatr έγραψε: ....μερικές φωτογραφίες

...Δημήτρη τι να πώ φίλε ...και δεν ξέρω και σε ποιόν να πρωτοδώσω
συγχαρητήρια .Μπράβο σε όλους γι αυτό το αποτέλεσμα.
Αντε με το καλό ,πότε θα το δούμε στο Ελληνικό ?
dgiatr

Δημοσίευση από dgiatr »

...έχω ακόμα αρκετά να του φτιάξω φίλε sukhoi, δεν ξέρω να πώ πότε
Άβαταρ μέλους
sukhoi.su29

Δημοσίευση από sukhoi.su29 »

dgiatr έγραψε: ...έχω ακόμα αρκετά να του φτιάξω φίλε sukhoi, δεν ξέρω να πώ πότε

Ok φίλε με την ησυχία σου ....και θα το χαρούμε να το βλέπουμε.
Να σαι καλά.+(*)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γιγάντια Αερομοντέλα ”