DHC-1 Chipmunk 68 inch
Απάντηση: DHC-1 Chipmunk 68 inch
To CG δεν είναι πρόβλημα. Βάζουμε μεγαλύτερο κινητήρα μπροστά. Το θέμα είναι με τι σκάλα θα ανεβαίνεις /κατεβαίνεις από εκεί πάνω.....:p
Καλημέρα και πάλι.
Στο σχέδιο και με δεδομένο ότι ο κινητήρας που χρησιμοποιήθηκε ήταν 2Τ, το ντεπόζιτο καυσίμου ήταν τοποθετημένο αρκετά ψηλά. Στην δική μου κατασκευή, που θα τοποθετηθεί 4Τ κινητήρας και ειδικά laser αυτό απλά δε μπορεί να δουλέψει. Εκοψα λοιπόν πριν την τοποθέτηση του το "firewall" έτσι το ντεπόζιτο να τοποθετηθεί χαμηλότερα και ταυτόχρονα να μην επηρεάζει την αντοχή του σημείου.
Μετά από κοντρα πλακέ, έκοψα μια πλατφόρμα η οποία κολλήθηκε επάνω σε δύο νομείς της ατράκτου. Πάνω της θα τοποθετηθεί το ντεπόζιτο του καυσίμου.
Με αυτό τον τρόπο το κατέβασα αρκετά χαμηλά και πολύ κοντά στην ιδανική θέση.
Στο σχέδιο και με δεδομένο ότι ο κινητήρας που χρησιμοποιήθηκε ήταν 2Τ, το ντεπόζιτο καυσίμου ήταν τοποθετημένο αρκετά ψηλά. Στην δική μου κατασκευή, που θα τοποθετηθεί 4Τ κινητήρας και ειδικά laser αυτό απλά δε μπορεί να δουλέψει. Εκοψα λοιπόν πριν την τοποθέτηση του το "firewall" έτσι το ντεπόζιτο να τοποθετηθεί χαμηλότερα και ταυτόχρονα να μην επηρεάζει την αντοχή του σημείου.
Μετά από κοντρα πλακέ, έκοψα μια πλατφόρμα η οποία κολλήθηκε επάνω σε δύο νομείς της ατράκτου. Πάνω της θα τοποθετηθεί το ντεπόζιτο του καυσίμου.
Με αυτό τον τρόπο το κατέβασα αρκετά χαμηλά και πολύ κοντά στην ιδανική θέση.
- Συνημμένα
-
- IMG_1442.jpg (64.73 KiB) Προβλήθηκε 242 φορές
-
- IMG_1441.jpg (134.19 KiB) Προβλήθηκε 242 φορές
-
- IMG_1446.jpg (180.06 KiB) Προβλήθηκε 242 φορές
Να και μια φωτό με το τελικό αποτέλεσμα...Ο κινητήρας θα είναι πιο μπροστά σε σε σχέση με αυτό που φαίνεται τώρα..
- Συνημμένα
-
- IMG_1443.jpg (141.52 KiB) Προβλήθηκε 242 φορές
Τα δοκάρια πάνω στα οποία θα βιδωθεί ο κινητήρας χρειάζονται ενίσχυση. Σύμφωνα με το σχέδιο θα χρειαστώ δύο δοκάρια που θα τοποθετηθούν κατακόρυφα και δύο φυλλα κοντρα πλακέ για τα πλάγια.
- Συνημμένα
-
- IMG_1447.jpg (142.13 KiB) Προβλήθηκε 242 φορές
Από δοκάρι 1Χ1 cm, έκοψα στο σωστό μήκος δύο τμήματα. Τα κόλλησα κατακόρυφα και μόλις στέγνωσε η epoxy τρύπησα και βίδωσα από μια ξυλόβιδα στο κάτω μέρος και σύμφωνα με το σχέδιο. Οι κολλήσεις έγιναν με epoxy 30 min
- Συνημμένα
-
- IMG_1453.jpg (77.13 KiB) Προβλήθηκε 242 φορές
-
- IMG_1449.jpg (82.89 KiB) Προβλήθηκε 242 φορές
-
- IMG_1448.jpg (89.7 KiB) Προβλήθηκε 242 φορές
-
- IMG_1444.jpg (154.83 KiB) Προβλήθηκε 242 φορές
Όταν στέγνωσε καλά, κόλλησα τα δύο τμήματα στα πλάγια. Είναι κοντρα πλακέ 1 χιλ.
Τέλος βίδωσα τις τρεις μικρές ξυλόβιδες.
Αυτό που μένει είναι να τοποθετηθεί ένας επιπλέον νομέας, στο σημείο που τελειώνει το πλαϊνό τμήμα του κοντρα πλακέ. Αυτό θα γίνει αργότερα όταν θα τελειώσει η άτρακτος. Προς το παρόν υπάρχει σταθερότητα στο ρύγχος, ώστε να συνεχίσω με τα τριψίματα της ατράκτου.
Τέλος βίδωσα τις τρεις μικρές ξυλόβιδες.
Αυτό που μένει είναι να τοποθετηθεί ένας επιπλέον νομέας, στο σημείο που τελειώνει το πλαϊνό τμήμα του κοντρα πλακέ. Αυτό θα γίνει αργότερα όταν θα τελειώσει η άτρακτος. Προς το παρόν υπάρχει σταθερότητα στο ρύγχος, ώστε να συνεχίσω με τα τριψίματα της ατράκτου.
- Συνημμένα
-
- IMG_1456.jpg (86.99 KiB) Προβλήθηκε 242 φορές
-
- IMG_1455.jpg (87.41 KiB) Προβλήθηκε 242 φορές
-
- IMG_1454.jpg (145.34 KiB) Προβλήθηκε 242 φορές
Το ντεπόζιτο πιο πίσω Βασίλη.
Εκεί θα σου αλλάζει το CG όσο αδειάζει.
Εκεί θα σου αλλάζει το CG όσο αδειάζει.
Καλημέρα Γιαννη.
Δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
Το τανκ είναι μόνο 6 oz
Το πισω μέρος του ακουμπά ήδη στο εμπρος μέρος του φτερού. Εάν πάω πίσω θα σηκωθεί ψηλότερα αρα θα έχω άλλο πρόβλημα.
Το έχω βάλει ήδη πίσω σε σχέση με την θέση του στο σχέδιο.
Θα ζυγιστεί άδειο, οπότε όταν απογειωθεί θα είναι λίγο εμπρός. Όσο αδειάζει θα έρχετε στην ιδανική θέση.
Θα είναι οκ.
Δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
Το τανκ είναι μόνο 6 oz
Το πισω μέρος του ακουμπά ήδη στο εμπρος μέρος του φτερού. Εάν πάω πίσω θα σηκωθεί ψηλότερα αρα θα έχω άλλο πρόβλημα.
Το έχω βάλει ήδη πίσω σε σχέση με την θέση του στο σχέδιο.
Θα ζυγιστεί άδειο, οπότε όταν απογειωθεί θα είναι λίγο εμπρός. Όσο αδειάζει θα έρχετε στην ιδανική θέση.
Θα είναι οκ.
+(*) Bασίλη να βάλεις μεγαλύτερο, τουλάχιστον 8oz, να πετάς κανά 8-λεπτο και με δυο τρία abort περιθώριο...
Δεν γνωρίζω τις καταναλώσει τoy κ/τ σου είμαι σχεδόν σίγουρος όμως για τα πιο πάνω από αντίστοιχους 4-χρονους δικούς μου που είχα, Os & Saito +(*)
Δεν γνωρίζω τις καταναλώσει τoy κ/τ σου είμαι σχεδόν σίγουρος όμως για τα πιο πάνω από αντίστοιχους 4-χρονους δικούς μου που είχα, Os & Saito +(*)
Καλησπέρα Χρήστο.
Όπως τα λες είναι αλλά δεν εχω περιθώρια χώρου. Βέβαια ο laser 80 είναι πολύ οικονομικός αλλά και πάλι πολύ μεγάλες διαφορές δε θα έχω. Προσπαθώ να βρω κάτι μεγαλύτερο που να χωράει αλλά μέχρι τώρα δεν βρήκα κάτι.....
Όπως τα λες είναι αλλά δεν εχω περιθώρια χώρου. Βέβαια ο laser 80 είναι πολύ οικονομικός αλλά και πάλι πολύ μεγάλες διαφορές δε θα έχω. Προσπαθώ να βρω κάτι μεγαλύτερο που να χωράει αλλά μέχρι τώρα δεν βρήκα κάτι.....
Red έγραψε: ↑Καλησπέρα Χρήστο.
..., τώρα που το λές, κοίτα λίγο και το σχήμα του ντεπόζιτου μήπως οβαλ ηη και σακουλάκι ακόμη είναι μεγαλύτερο ....
Καλημέρα και πάλι μετά από καιρό.
Το θέμα του ντεπόζιτου λύθηκε με την τοποθέτηση οβάλ λίγο μεγαλύτερου. Οπότε πάμε παρακάτω.
Το θέμα του ντεπόζιτου λύθηκε με την τοποθέτηση οβάλ λίγο μεγαλύτερου. Οπότε πάμε παρακάτω.
- Συνημμένα
-
- IMG_2575.jpg (104.28 KiB) Προβλήθηκε 242 φορές
Η άτρακτος έχει τριφτεί και είναι έτοιμη για γκλασάρισμα.
Οι καμπύλες αρκετές και για αυτό αρχίζω με συγκεκριμένα κομμάτια τα οποία θα καλύψω πρώτα. Μετά θα προχωρήσω στον κυρίως κορμό.
Έτσι κόπηκαν τα κομμάτια του υφάσματος και τα αντίστοιχα του peel ply.Μασκάρησα τις επιφάνειες.
Μετά ζύγισα ύφασμα έτσι ώστε να υπολογίσω την ποσότητα της ρητίνης συν περίπου 1,5 γρ για το πινέλο.
Οι καμπύλες αρκετές και για αυτό αρχίζω με συγκεκριμένα κομμάτια τα οποία θα καλύψω πρώτα. Μετά θα προχωρήσω στον κυρίως κορμό.
Έτσι κόπηκαν τα κομμάτια του υφάσματος και τα αντίστοιχα του peel ply.Μασκάρησα τις επιφάνειες.
Μετά ζύγισα ύφασμα έτσι ώστε να υπολογίσω την ποσότητα της ρητίνης συν περίπου 1,5 γρ για το πινέλο.
- Συνημμένα
-
- IMG_2570.jpg (160.16 KiB) Προβλήθηκε 242 φορές
-
- IMG_2569.jpg (173.36 KiB) Προβλήθηκε 242 φορές
-
- IMG_2568.jpg (75.73 KiB) Προβλήθηκε 242 φορές
-
- IMG_2567.jpg (106.77 KiB) Προβλήθηκε 242 φορές
Τέλος πέρασα την ρητίνη.
Άφησα περίπου 5 λεπτά να τραβήξει λιγάκι και άπλωσα το peel ply.Ταμπονάρησα το peel ply επάνω στην επιφάνεια και στις ακρες χρησιμοποίησα μια πιστωτική κάρτα(ληγμένη ) για να το απλώσω καλά.
Κανονικά θέλει 24 ώρες να στεγνώσει καλά και να αφαιρεθεί....αλλά το καλοκαίρι έχω δει πως θέλει λιγότερο....
Τα λέμε σύντομα.
Άφησα περίπου 5 λεπτά να τραβήξει λιγάκι και άπλωσα το peel ply.Ταμπονάρησα το peel ply επάνω στην επιφάνεια και στις ακρες χρησιμοποίησα μια πιστωτική κάρτα(ληγμένη ) για να το απλώσω καλά.
Κανονικά θέλει 24 ώρες να στεγνώσει καλά και να αφαιρεθεί....αλλά το καλοκαίρι έχω δει πως θέλει λιγότερο....
Τα λέμε σύντομα.
- Συνημμένα
-
- IMG_2574.jpg (190.33 KiB) Προβλήθηκε 242 φορές
-
- IMG_2573.jpg (146.2 KiB) Προβλήθηκε 242 φορές
-
- IMG_2572.jpg (149.49 KiB) Προβλήθηκε 242 φορές
-
- IMG_2571.jpg (134.28 KiB) Προβλήθηκε 242 φορές
-