Corroplast pss gliders

ant1971

Απάντηση: Corroplast pss gliders

Δημοσίευση από ant1971 »

η ταχυτητα κατασκευης σου με εντυπωσιαζει

απο την στιγμη που βρηκες το πολυπροπυλενιο ο χρονος δειχνει να εχει σταματησει για 'σενα!!!

μην ξεχνας τωρα που ξεκινας με την τοποθετηση των σερβοκινητηρων-ντιζων η ταχυτητα δεν ειναι παντα συμμαχος μας

σε παρακολουθω με πολυ μεγαλο ενδιαφερον

καλη επιτυχια:>)
SKORDOS

Δημοσίευση από SKORDOS »

Άψογος ο Ανδρέας......
:/)-:/)-
Aνδρεας Μανδαρακας

Δημοσίευση από Aνδρεας Μανδαρακας »

Σημερα στρωθήκα στην δουλεια και ξεκινησα με την κατασκευη του φτερου.Κανονικα το φτερο είναι να γινει από 2χιλ πολυπροπυλενίου αλλα αφου βρήκαμε 3χιλ,θα το κανω με αυτό....δυσκολια στο διπλωμα πιο μετα και λιγο βαρος παραπανω...
Πρωτα πρεπει να φτιαχτει το wing spar οπου είναι ένα κομματι.Αυτο εγινε από κολλημα 2 ξυλων 8Χ20χιλ του μετρου με 30λεπτη εποξεικη και τις κατάλληλες ενισχύσεις στην ενωση.Μετα σημαδεμα με την χρηση του template και κοψιμο για την δημιουργια της διεδρου του φτερου.Κολλημα στο κατω μερος του φτερου με θερμοκολλα.Μετα ερχεται η κατασκευη των ailerons που είναι διαφορετικα κομματια και επειτα κολληθηκαν με βενζινοκολλα.Περιμενωντας να στεγνωσουν καλα,κολληθηκαν 3 κομματια πολυπροπυλενίου στην ενωση του φτερου με τα"νερα"τους καθετα ως προς αυτά του φτερου.Παραπανω ενισχυση επειδή το κατω μερος του φτερου θα ταλαιπωρηται κατά τις προσγειώσεις στην πλαγια.Ro:o/

Συνημμένα
111_0136.1.jpg
111_0136.1.jpg (55.07 KiB) Προβλήθηκε 209 φορές
111_0135.1.jpg
111_0135.1.jpg (49.17 KiB) Προβλήθηκε 209 φορές
111_0134.1.jpg
111_0134.1.jpg (86.98 KiB) Προβλήθηκε 209 φορές
111_0133.1.jpg
111_0133.1.jpg (83.24 KiB) Προβλήθηκε 209 φορές
111_0132.1.jpg
111_0132.1.jpg (91.24 KiB) Προβλήθηκε 209 φορές
Aνδρεας Μανδαρακας

Μετα αφου εχεις διασφαλισει ότι τα ailerons κινουνται κανονικα ξεκινα η προετοιμασια για το διπλωμα των φτερων.Η σωστη προεργασια σε αυτό το σταδιο είναι ολη η δουλεια.Πρωτα πρεπει με ένα ισιο κατσαβιδι 6-8χιλ να χαράξεις,χωρις να κοψεις το πολυπροπυλενιο,στα σημαδια για το διπλωμα του φτερου κατά μηκος του αριστερου-δεξιου τμηματος,ετσι ώστε να διπλωσει χωρις να τσακισει.Μετα γυρνας τουμπα ολο το φτερο και προσεκτικα κοβεις τα σημεια που είναι τα ailerons από τα πανω μερη του φτερου.Επειτα τριμαρεις τις ακρες και το κεντρικο τμημα από τα πανω μερη των φτερων ώστε να ταιριαζουν με τα κατω μερη των φτερων.Αφου εχεις ελεγξει ότι τα πανω τμηματα των φτερων διπλωνουν κανονικα με τα κατω...ερχεται το κολλημα.Μια πλευρα κάθε φορα,βενζινοκολλα στα τμηματα που είναι να κολληθουν και πρεσσαρισμα του χειλους εκφυγης με ενα ξυλο κατά μηκος του και άλλο ένα στο χειλος προσβολης και αναμονη για μια ωρα.Μεγαλη προσοχη ολη την ωρα που κολλιεται,το χειλος προσβολης,να πατα στον παγκο ειδάλλως η αεροτομή του φτερου θα είναι λαθος.Ξεπρεσσαρισμα και ιδια διαδικασια για την άλλη πλευρα του φτερου.Επειτα κολλημα των ακρων του φτερου με θερμοκολλα για να κλεισουν και αυτά όπως επισης στην ενωση του πανω μερους του φτερου.Και το φτερο είναι ετοιμο....
{:)}
Συνημμένα
111_0141.1.jpg
111_0141.1.jpg (68.83 KiB) Προβλήθηκε 209 φορές
111_0140.1.jpg
111_0140.1.jpg (71.83 KiB) Προβλήθηκε 209 φορές
111_0139.1.jpg
111_0139.1.jpg (57.39 KiB) Προβλήθηκε 209 φορές
111_0138.1.jpg
111_0138.1.jpg (54.74 KiB) Προβλήθηκε 209 φορές
111_0137.1.jpg
111_0137.1.jpg (56.07 KiB) Προβλήθηκε 209 φορές
Άβαταρ μέλους
sukhoi.su29

Δημοσίευση από sukhoi.su29 »

Πολύ καλή δουλειά...ωραία ξεκινά η εβδομάς.#**
SKORDOS

Δημοσίευση από SKORDOS »

Η κατασκευή εξελίζεται ωραία ,και το μοντελάκι γίνετε πολύ όμορφο μέρα με την μέρα...

Ας μου επιτραπεί μια παρατήρηση.
Στο σημείο της ένωσης των δοκαριών του φτερού μετά από τις κολλήσεις καλο θα ήταν να περνούσες ένα "υαλονημα" η ανθρακόνημα γύρω-γύρω (να τυλίξεις την ματίσει δηλαδή). Επειδή αυτό το νήμα το πουλάνε συνήθως σε συσκευασίες των 5 χιλάδων μέτρων (που είναι εξωφρενική ποσότητα) θα σου πρότεινα να πάρεις ένα τετραγωνικό ,ύφασμα από 200 έως 300 gram. ,με πλέξη twill.
Τραβώντας το στημόνι ένα-ένα θα βγάλεις Νήματα του 1 μέτρου και θα κανεις μια χαρά την δουλειά σου χωρίς να χρειαστεί να δώσεις μια μικρή περιουσια.
Ένα τερραγωνικό carbon κοστίζει περίπου 30 ευρώ και θα σου φτάσει για μια ζωή.Απόφυγε τα χρωματιστά και τις απομιμήσεις γιατί δεν ποτίζουν με ρητίνη ,με τίποτα (συμπεριφέρονται ακριβώς όπως το kevlar)

Όλα αυτά στα γράφω παρόλο που δεν πιστεύω ότι χρειάζεται κάτι τέτοιο το μοντέλο που φτιάχνεις .Ισα-ισα που είναι αρκετά δεμένο , όμως ........Περίσσιο φως δεν έβλαψε κανένα .
Ελπίζω να βρείς την συμβουλή μου χρήσιμη σε μελλοντικές κατασκευές σου.
Να θυμάσαι ότι σε όλες τις κατασκευές υπάρχει περιθώριο για βελτίωση

παρακολουθώ με ενδιαφέρον
mixalis-kriti

Δημοσίευση από mixalis-kriti »

Πολ'υ καλα προχορ'αει η κατασκευ'η σου.Μπρ'αβο
Αν καταλαβα καλα φτιαχνεις το Corrosair? Ειναι το επομενο μοντελο που θελω να κατασκευασω.Εχω ηδη φτιαξει ενα Mig με correx 3χιλ. οπως εσυ αγορασμενο απο organizerstores.Ειχα φαει το κοσμο να βρω 2χιλ. αλλα που τετοια τυχη...εκανα το σταυρο μου οταν βρηκα correx 3χιλ.
Το υλικο ειναι φοβερο...δεν παθαινει τιποτα..πολυ ανθεκτικο και γενικα επισκευαζεται ευκολα.
Ιδανικο για πρωταρηδες σε πτησεις πλαγιας οπως εμενα.Με αυτο μαθαινω να πεταω σε πλαγια και παρολο τις απιστευτες πτωσεις και χτυηματα που εχει φαει, συνεχιζω να το πεταω ακομα.
Προσεξε το βαρος σου γιατι θα χρειαστει πολυ μολυβι μπροστα για να ισορροπησει!!!
Aνδρεας Μανδαρακας

Βασιλη..πολύ χρησιμη η συμβουλη σου..δεν μου ειχε περασει ποτε από το μυαλο και καταγραφηκε.Εγω εβαζα υαλοπανο στις ενωσεις και σε μερικες περιπτώσεις θα εκανα πιο "περιποιημένες δουλειες" αν το ηξερα..ευχαριστω!

Μιχαλη ευχαριστω!Φτιαχνω το corrofury και αν πεταξει εχω και εγω σκοπο να φτιαξω το corrosair.Τι ωραια θα ηταν να βρίσκαμε και τα 2χιλ corroplast..μπορει λιγο στο φτερο να σε παιδευει,αλλα τι να κανουμε,αυτο εχουμε,με αυτό θα δουλεψουμε.Απο βαρος πως τα πηγες;Εμενα σε ένα προχειρο ζυγισμα με τα σερβο-δεκτη,χωρις μπαταρια είμαι στο 1 κιλο.Θα προσπαθήσω να το ζυγισω μονο με μπαταρια αλλα ακομα δεν είμαι σε αυτό το σταδιο.Να σε ρωτησω..για τα ailerons..ένα η δυο σερβο;Εγω σκέφτομαι για ένα.Α..τραβα το μια φωτογραφια και ανεβασε το.

Σημερα ξεκινησα με το ταιριασμα του φτερου στην ατρακτο.Θελει πολύ προσοχη και υπομονη,ηταν το πιο χρονοβορο σταδιο της κατασκευης ως τωρα και πιστευω το πιο σημαντικο.Και αυτό γιατι πρεπει να πετυχεις μηδενικη γωνια μεταξυ φτερου-stabilizer και να είναι ευθυγραμμισμενο με την ατρακτο.Μετρημα,κοψιμο,ξαναμετρημα...........

Συνημμένα
111_0144.1.jpg
111_0144.1.jpg (41.08 KiB) Προβλήθηκε 209 φορές
111_0143.1.jpg
111_0143.1.jpg (40.13 KiB) Προβλήθηκε 209 φορές
SKORDOS

Δημοσίευση από SKORDOS »

Μιχάλη επικοινώνησε μαζί μου σε παρακαλώ.
θα ήθελα οπωσδήποτε , να δω το μοντέλο σου να πετάει .

Ανδρέα Συνέχισε την καλή δουλειά :,)
....περιμένω πως και πως και τις δικες σου εντυπώσεις ,από την πρώτη πτήση του...
Aνδρεας Μανδαρακας

Eφτιαξα τα torgue rods με 3χιλ ντιζα για τα ailerons και τις περασα μεσα από τα "νευρα" του υλικου προς το κεντρο του φτερου.Επελεξα ένα σερβο(hyperion Ds20smd) και το τοποθετησα οσο πιο μπροστα γινοταν.Προτιμω την συνδεση του σερβου με τα aileron με carbon ντιζες των 3χιλ επειδή είναι ελαφριες και πιο ακαμπτες από τις συμβατικες.Περαστηκαν και τα δοκαρακια από 6χιλ βεργα για την συγκρατηση των φτερων με λάστιχα.Ενας τελευταίος ελεγχος ότι το φτερο καθεται σωστα........κ.... προετοιμάζομαι για το βαψιμο..........

Συνημμένα
111_0146.1.jpg
111_0146.1.jpg (45.84 KiB) Προβλήθηκε 209 φορές
111_0145.1.jpg
111_0145.1.jpg (57.67 KiB) Προβλήθηκε 209 φορές
mixalis-kriti

Ανδρεα μην ανησυχεις..σιγουρα θα πεταξει.Απλα μην περιμενεις να βγουν ολα τελεια στην κατασκευη λες και ειναι balsa,αν και βλεπω πως τα πας πολυ καλα.Αν θυμαμαι καλα μου ζυγιζει σωστα γυρω στα 1200γρ,καπως πιο βαρυ
απο το αν χρησιμοποιουσα 2mm correx που βγαινει γυρω στα 1000-1050γρ, με αποτελεσμα να πεταει καλα στα 5-6Bf.
Το spinner το εφτιαξα μονος μου στον τορνο και εινα μασιφ ξυλο πρινου,το οποιο ειναι πολυ βαρυ,και παλι χρειαστηκε να προσθεσω μολυβι μπροστα!!!!
Οσον αφορα τα servo,εγω τοποθετησα 2,ενα σε καθε aileron καθως μου φανηκε καπως δυσκολη η κινηση των πηδαλιων εξαιτιας μαλον του 3mm correx.
Aνδρεας Μανδαρακας

Ναι το ξερω ότι δεν θα είναι όπως ένα fiberglass η balsa μοντελο.Το φτιαχνω από περιεργεια για το υλικο,scale εμφανιση και αν εχει και την ανθεκτικοτητα μιας πτέρυγας....τοτε θα είναι πολύ μαχιμο.Απλως ηθελα κατι διαφορετικο από πτερυγα και να παιζω το ιδιο ανετα στην πλαγια.Τωρα αν πειστει και κανενας από εδώ να φτιαξει..θα εχει πολύ πλακα!Εμενα τα aileron κινουνται πολύ ελευθερα...εκανα ότι κανει ο κυριος στα βιντεο.Απο διατριτηκοτητα κ ταχυτητα στον αερα πως τα παει;
Aνδρεας Μανδαρακας

Βουνισιοι...ξεκινατε να φτιαχνετε...

http://vimeo.com/74122017
mixalis-kriti

Ναι πραγματικα ειναι πολυ ανθεκτικο!
Εγω πανω σε αυτο μαθαινω σε πλαγια!Δεν εχω πεταξει κανενα αλλο.
Το συγκεκριμενο Mig που εχω κατασκευασει εχει μεγαλη διεδρο για να ειναι καπως "εκπαιδευτικο" ασ το πουμε.
Απο ταχυτητα και διεισδυτικότητα δεν μπορω να φερω γνωμη καθως δεν εχω εμπειρια απο αλλο αεροπλανο!!!
Παντως το σιγουρο ειναι πως θα φτιαξω κι αλλο να υπαρχει..
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

ωραίο και ξεσηκωτικό το βιντεο Ανδρέα
Μακάρι να είχαμε και εμείς μία τέτοια πλαγιά με καθαρό αέρα από την θάλασσα και τεράστιο edge
Μόλις περάσει η περίοδος των Χριστουγέννων θα δοκιμάσω και εγώ να φτιάξω ένα μοντέλο αρκεί να βρώ το υλικό
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανεμόπτερα/RC Gliders, Sailplanes and Slope Soaring”