Focke wulf 190d-9 απο Sist Modelbau
Απάντηση: Focke wulf 190d-9 απο Sist Modelbau
εχω και 2 εν πτηση
- Συνημμένα
-
- 2008-06-27_214416_Dora4.jpg (57.74 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
-
- 2008-06-27_214337_Dora1.jpg (32.83 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
αλλη μα απο ενα show στο εξωτερικο.Στα πισω φερα φαινεται και η ντιζα που θα κανω και εγω για να παιζουν τα elevator.Σερβο μεσα στα stabilizers!!!
- Συνημμένα
-
- Elektrodora (5).jpg (42.64 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
Γεια σε ολους.Ξαναγραφω μετα απο καιρο μιας και πριν απο λιγες μερες ξεκινησα την κατασκευη.Θα παρει αρκετο χρονο λογο του οτ θελει και αρκετα ευρα!!!!
Σημερα εμαθα ομως ενα δυσαρεστο για αυτο το μοντελο.Εμαθα οτι ενα στο μοντελοδρομιο Hobbybox εγινε κομματια υστερα απο καποιο προβλημα σε πηδαλιο.Ειναι κριμα για ενα τοσο ωραιο και ακριβο μοντελο.Μηπως μπορει καποιος να μου δωσει καποια πληροφορια στο τι εγινε?Ηλεκτρικο προβλημα,λαθος κολληση κτλ?Οπως και σε τι πηδαλιο.Elevator η aileron?
Σημερα εμαθα ομως ενα δυσαρεστο για αυτο το μοντελο.Εμαθα οτι ενα στο μοντελοδρομιο Hobbybox εγινε κομματια υστερα απο καποιο προβλημα σε πηδαλιο.Ειναι κριμα για ενα τοσο ωραιο και ακριβο μοντελο.Μηπως μπορει καποιος να μου δωσει καποια πληροφορια στο τι εγινε?Ηλεκτρικο προβλημα,λαθος κολληση κτλ?Οπως και σε τι πηδαλιο.Elevator η aileron?
Hey Bf..
To αεροπλάνο πετάει σαν τραίνο σε ράγες!! Πολύ καλό στην πτήση αλλά σαν όλα τα αεροπλάνα τα οποία είναι μεγαλύτερα απο 2 μέτρα πρέπει ο χειριστής και ιδιοκτήτης τους να είναι πολύ σχολαστικός με το maintenance.
Δεν χωράνε εκπτώσεις σε αυτά τα μεγέθη. (Κοινώς θα πρέπει να επιβλέπεις όλα τα λίνκς, για τυχόν αστοχίες...).
Το αεροπλάνο του Μιχάλη πέταγε υπέροχα αλλά δυστυχώς ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε μετά απο μια "επαφή" του δεξιού aileron με το έδαφος (λόγω αστάθειας του συστήματος προσγείωσης...Θέλει προσοχή να μην δίνεις απότομες κλίσεις..) και η μή έγκαιρη αντιμετώπισή του οδήγησε και στην απώλεια αυτού του πραγματικά υπέροχου κομματιού...:-?
Καλή επιτυχία στο δικό σου πρότζεκτ.;;)
Τρύφωνας
ΥΓ Γιατί δεν προχωράς το θρέντ με την κατασκευή του μοντέλου σου; Με φωτό κτλ.;
To αεροπλάνο πετάει σαν τραίνο σε ράγες!! Πολύ καλό στην πτήση αλλά σαν όλα τα αεροπλάνα τα οποία είναι μεγαλύτερα απο 2 μέτρα πρέπει ο χειριστής και ιδιοκτήτης τους να είναι πολύ σχολαστικός με το maintenance.
Δεν χωράνε εκπτώσεις σε αυτά τα μεγέθη. (Κοινώς θα πρέπει να επιβλέπεις όλα τα λίνκς, για τυχόν αστοχίες...).
Το αεροπλάνο του Μιχάλη πέταγε υπέροχα αλλά δυστυχώς ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε μετά απο μια "επαφή" του δεξιού aileron με το έδαφος (λόγω αστάθειας του συστήματος προσγείωσης...Θέλει προσοχή να μην δίνεις απότομες κλίσεις..) και η μή έγκαιρη αντιμετώπισή του οδήγησε και στην απώλεια αυτού του πραγματικά υπέροχου κομματιού...:-?
Καλή επιτυχία στο δικό σου πρότζεκτ.;;)
Τρύφωνας
ΥΓ Γιατί δεν προχωράς το θρέντ με την κατασκευή του μοντέλου σου; Με φωτό κτλ.;
Γεια σου φιλε Τρυφωνα!!Θα ανεβαζω σιγα σιγα φωτογραφιες κτλ,αλλα πρεπει να περασω το κινητο στον υπολογιστη!!!
Οταν λες ασταθεια του συστηματος προσγειωσης?Ειχε καποια βαρια προσγειωση και απεκτησε προβλημα στα ριτρακτ?
Το ξερω οτι οσο μεγαλωνει το μοντελο μεγαλωνουν οι ευθυνες,τσεκαρισματα κτλ.Δηλαδη του εφυγε το aileron στον αερα?Κριμα παντως.Πραγματικα ειναι δυσκολο να το χωνεψεις!!!!
Οταν λες ασταθεια του συστηματος προσγειωσης?Ειχε καποια βαρια προσγειωση και απεκτησε προβλημα στα ριτρακτ?
Το ξερω οτι οσο μεγαλωνει το μοντελο μεγαλωνουν οι ευθυνες,τσεκαρισματα κτλ.Δηλαδη του εφυγε το aileron στον αερα?Κριμα παντως.Πραγματικα ειναι δυσκολο να το χωνεψεις!!!!
Hey BF
Να ανεβάσεις φωτό κατασκευής γιατί το συγκεκριμένο αεροπλάνο είναι λίγο δύσκολο ως προς την κατασκευή του. Έτσι θα λύσεις και πολλά προβλήματα παρακολουθόντας αυτό το θρέντ.
Όσων αφορά τα σκέλη του, είναι όπως και στο πραγματικό, και θέλει προσοχή στην απογείωση να μην σου "ψαρεύει' δεξιά-αριστερά...(Δεν είχε πρόβλημα στα ριτράκτ..).
Ούτε του έφυγε το έλερον στον αέρα. Απλά έσπασε το αυτί του σέρβο, και είχε φλάτερ. Σε τέτοια μεγέθη αν δεν αντιδράσεις γρήγορα τα πράγματα χλωμιάζουν επικίνδυνα....
ΜΦΧ
Τρύφωνας
Να ανεβάσεις φωτό κατασκευής γιατί το συγκεκριμένο αεροπλάνο είναι λίγο δύσκολο ως προς την κατασκευή του. Έτσι θα λύσεις και πολλά προβλήματα παρακολουθόντας αυτό το θρέντ.
Όσων αφορά τα σκέλη του, είναι όπως και στο πραγματικό, και θέλει προσοχή στην απογείωση να μην σου "ψαρεύει' δεξιά-αριστερά...(Δεν είχε πρόβλημα στα ριτράκτ..).
Ούτε του έφυγε το έλερον στον αέρα. Απλά έσπασε το αυτί του σέρβο, και είχε φλάτερ. Σε τέτοια μεγέθη αν δεν αντιδράσεις γρήγορα τα πράγματα χλωμιάζουν επικίνδυνα....
ΜΦΧ
Τρύφωνας
Τρύφωνας έγραψε: ↑Hey BF
ΜΦΧ
Τρύφωνας
Kαλησπέρα καλές κατασκευές και καλές πτήσεις
με αυτό το υπέρχο αεροπλάνο φίλε bf109e!
Tρύφων το ψάρεμα κοινώς η ροπή κατά την απογείωση
δεν μπορεί να διορθωθεί έστω και λιγάκι με λίγο μεγαλύτερη κλίση στους
τροχούς (σκέλη --> / \ ) ???
Hey giannisx
Τα σκέλη φίλε μου είναι σε θέση "scale"...
Δες την φωτό αλλά και το βίντεο που έχει τραβήξει ο φίλος Ντίνος Μπαλάνος να καταλάβεις...(Δεν μπορείς να επέμβεις όπως στα 60αράκια...)
http://www.youtube.com/watch?v=jGQFElSP6gw&eurl=http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=857&page=12
Τα σκέλη φίλε μου είναι σε θέση "scale"...
Δες την φωτό αλλά και το βίντεο που έχει τραβήξει ο φίλος Ντίνος Μπαλάνος να καταλάβεις...(Δεν μπορείς να επέμβεις όπως στα 60αράκια...)
http://www.youtube.com/watch?v=jGQFElSP6gw&eurl=http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=857&page=12
- Συνημμένα
-
- DSC00021.jpg (93.46 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
Σαφώς και είναι σε scale θέση...ρωτάω αν έδινες
λίγη κλίση ακόμα 1mm άντε 2mm
έτσι μου είπε ότι έκανε ένας φίλος και ήθελα να ρωτήσω...
βέβαια στο focke wulf είναι αντίθετη κλίση απο την φωτό που δείχνω
είναι σαν να λέμε camber και caster που κάνουν στα αυτοκινητάκια
για την επιθυμητή οδήγηση
λίγη κλίση ακόμα 1mm άντε 2mm
έτσι μου είπε ότι έκανε ένας φίλος και ήθελα να ρωτήσω...
βέβαια στο focke wulf είναι αντίθετη κλίση απο την φωτό που δείχνω
είναι σαν να λέμε camber και caster που κάνουν στα αυτοκινητάκια
για την επιθυμητή οδήγηση
- Συνημμένα
-
- salidas 022.jpg (50.12 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
Hey giannisx
Αυτό γίνεται σε 60αράκια ...άντε 90αράκια μοντέλα...
Στο Sist είναι αμαρτία να χαλάσεις τα σκέλη...
Το καλλίτερο είναι προπόνηση στα δύσκολα και μετά ....Sist absolute scale...όχι μαϊμούδιασμα τα σκέλη....(Το αεροπλάνο έχει μέχρι και on board μίζα!! με την Zenoah πακέτο...Φαντάζεσαι να ανάβει ο κινητήρας με κουμπί απ' την τ/κ και τα σκέλη να είναι....μαϊμού;;;)
Αντε καλό βράδυ!
Τρύφωνας
Αυτό γίνεται σε 60αράκια ...άντε 90αράκια μοντέλα...
Στο Sist είναι αμαρτία να χαλάσεις τα σκέλη...
Το καλλίτερο είναι προπόνηση στα δύσκολα και μετά ....Sist absolute scale...όχι μαϊμούδιασμα τα σκέλη....(Το αεροπλάνο έχει μέχρι και on board μίζα!! με την Zenoah πακέτο...Φαντάζεσαι να ανάβει ο κινητήρας με κουμπί απ' την τ/κ και τα σκέλη να είναι....μαϊμού;;;)
Αντε καλό βράδυ!
Τρύφωνας
Μολις τωρα ειδα τις απαντησεις.Φιλε Τρυφωνα σαν τρενακι εφυγε ευθεια.Σε σχεση με 109 και κορσερ που εχω φανηκε σχετικα βατο το θεμα της απογειωσης.
Κοπηκε το αυτακι του σερβο?Πως εγινε αυτο?Δεν εχω ξανακουσει τιποτα τετοιο να γινεται παλι.Συντομα θα ανεβασω φωτογραφιες.Ειμαι στην φαση που εχω ταιριαξει ελερον και εχω κολλησει τα hinges πανω τους,οπως και στα φλαπ.Επομενο βημα ειναι να βαλω τα χορν και να ταιριαξω και τα φλαπ πανω στα φτερα!! Εχω κανει ολα τα κοψιματα στην ατρακτο.Και σκεφτομαι πως θα καταφερω τα πισω φτερα να γινουν αφαιρεσιμα οπως λεει και ο κατασκευαστης!!:-\
Κοπηκε το αυτακι του σερβο?Πως εγινε αυτο?Δεν εχω ξανακουσει τιποτα τετοιο να γινεται παλι.Συντομα θα ανεβασω φωτογραφιες.Ειμαι στην φαση που εχω ταιριαξει ελερον και εχω κολλησει τα hinges πανω τους,οπως και στα φλαπ.Επομενο βημα ειναι να βαλω τα χορν και να ταιριαξω και τα φλαπ πανω στα φτερα!! Εχω κανει ολα τα κοψιματα στην ατρακτο.Και σκεφτομαι πως θα καταφερω τα πισω φτερα να γινουν αφαιρεσιμα οπως λεει και ο κατασκευαστης!!:-\
Mια φωτο πριν το ξεκινησω χωρις κοουλ.
- Συνημμένα
-
- 190.jpg (95.18 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
Αλλη μια χωρις καλυπτρα.Τωρα αν με ρωτησει καποιος γιατι δεν την εβαλα, και εγω απορω:D
- Συνημμένα
-
- 190D.jpg (96.49 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
Μετα απο τοοοσσσσσσσοοοοοοοοοοοοο καιρο ανεβαζω μερικες φωτογραφιες απο τη φαση που βρισκομαι και πως σκοπευω να συνεχισω.Εχω κανει ολα τα κοψιματα-ανοιγματα που ηθελε και εχω αρχισει να βαζω τα πηδαλια.Εχω βαλει τα elerons και εχω βαλει τα hinges στα φλαπ.
Εδω φαινονται τα κοψιματα που θελει στην ατρακτο και στα φτερα.Εχω τοποθετησει πανω τα eleron αλλα δεν τα εχω κολλησει ακομα στα φτερα
- Συνημμένα
-
- Photo-0066.jpg (63.95 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές
-
- Photo-0068.jpg (82.01 KiB) Προβλήθηκε 39 φορές