Το μεγαλύτερο τ/κ Αεροπλάνο στον κόσμο

Rnio

Απάντηση: Το μεγαλύτερο τ/κ Αεροπλάνο στον κόσμο

Δημοσίευση από Rnio »

Whirlwind έγραψε: Ωραια !!! Πρεπει να εξηγησω το αυτονοητο. Λοιπον οσο "λαθος" ειμαι εγω με αυτο που εγραψα αλλο τοσο εισαστε και εσεις με ολα αυτα τα "ρομαντικα". Πολυ καλο το οραμα και η συμπαρασταση σε αυτο αλλα να ειναι στα πλαισια της λογικης. Ολοι ειχαμε (εχουμε..) την σκεψη να φτιαξουμε ενα πραγματικο GIANT αλλα ξερουμε πολυ καλα τι χρειαζεται. Μονο η σκεψη "ελα μωρε κοντρα πλακε θα βαλω θα το περασω φοδρα και θα "κωτσαρω" 2 κατοσταρες - 4 πενηνταρες - 15 εικοσιπενταρες και σιγα τι ξερουν οι εταιριες" σας φαινεται ενταξει ????? Και αντε και φτιαχτικε το αεροπλανο, που θα πεταξει και ποιος ????? Το ειδατε το παλικαρι πως δυσκολευτικε να προσγειωσει το αεροπλανο που εφτιαξε και με ποιο τροπο. Το θεμα δεν ειναι αυτο... στα πρωτα μας βηματα οι πτησεις μας μπορει να ηταν χειροτερες, με σπασιματα, κλπ...
Το θεμα ειναι οτι ο romanos1983 μπορει να το φτιαξει αυτο το αεροπλανο, οπως μας εδειξε προηγουμενως και μπραβο του αλλα.... δεν τον βλεπω διατεθειμενο να ακουσει συμβουλες... ( εχω σταματησει να δινω πολλα χρονια τωρα, ΠΑΝΤΑ οι αλλοι ξερουν καλυτερα οποτε χασιμο χρονου και υπομονης και αρχιζουμε και γερναμε..)
Αρα δεν μπορει απο την μια να βαζουμε τις φωνες σχετικα με την ασφαλεια, οταν πεταει διπλα μας ενα ελικοπτερακι η φοαμενιο 3d και απο την αλλη να "χαιδευουμε" για οραματα και αλλα τετοια για το "τερας" που συζηταμε. Ουτε καμμια "σοβαρη" συμβουλη ειδα ουτε διαθεση να ακουστει
Δεν το βλεπω σωστο επισης να δινετε σαν παραδειγμα τον τυπο με το Β-36.... διαβαστε ολο το thread και τις 100 τοσες σελιδες και πειτε μου τι σχεση εχει το ενα με το αλλο.
Καλως η κακως υπαρχουν ορισμενοι κανονες (και εμπειριες ) που πρεπει να ακολουθηθουν αλλιως υπαρχει σοβαρο προβλημα και προπαντως αμα μιλαμε για τετοια μεγεθη...
Η ημιμαθεια ειναι παντα πολυ χειροτερη απο την αμαθεια

ΥΓ (αν και δεν ειναι αναγκαιο) φιλε romanos1983 το ξερω οτι δεν σου αρεσουν αυτα που λεω και προτιμας τα "ομορφα" λογια ομως ειναι κριμα η προσπαθεια που κανεις ( εφτιαξες μονος ενα αεροπλανο χωρις σχεδιο, που πεταει ικανοποιητικα ενω οι περισσοτεροι εδω πεταμε ενα ARTF και καμαρωνουμε σαν "γυφτικο σκεπαρνι"), να σε οδηγησει σε λαθος δρομο

ΥΓ 1 Φιλε Rnio αυτη ειναι η αποψη μου ( ολοι εχουμε απο μια ετσι ???? )
φιλε sos.o ka ο καθενας εχει το δικο του οραμα που οι αλλοι παντα ειναι δυσκολο να το καταλαβουν οποτε το κραταω για μενα

Πρωτη φορα με επιασε πολυλογια και δεν μου αρεσει καθολου
Χρονια πολλα σε ολους και Ευτυχισμενο το 2010 !s!1

καλησπέρα!

Αυτό που τώρα έγραψες για εμένα προσωπικά είναι απόλυτα σωστό
τεκμηριωμένο έτσι δείχνεις στον άλλο τι πραγματικά θέλεις
να πεις και η πολυλογία λοιπον βγήκε σε καλό.

Χρόνια πολλά και σε εσένα και σε όλους μας !
pappy

Απάντηση: Το μεγαλύτερο τ/κ Αεροπλάνο στον κόσμο

Δημοσίευση από pappy »

Φίλε wirlwind επέτρεψε μου να σου διηγηθώ μία αληθινή ιστορία, και να σου περιγράψω συνάμα μία τεχνική.

Πριν από περίπου 20 χρόνια ένας απίστευτος εμπειρικός-αυτοδίδακτος αερομοντελιστής Αγγλος που είχα την ευκαιρία να δω από κοντά δουλειές του ξεκίνησε να φτιάχνει ΤΚ αεροπλάνα. Ολα καλά μέχρι εδώ.
Αυτός όμως ο τύπος δεν ήταν σαν τους άλλους γιατί δημιουργούσε τα εροπλάνα του με τον εξής παράδοξο-κουφό-από πολλους απαράδεκτο τρόπο!!!
Άκου λοιπόν τι έκανε:
Ξεκίναγε με το να φωτογραφίζει το αεροπλάνο που του άρεσε.
Πήγαινε λοιπόν και έκανε μεγέθυνση την φωτογραφία στο μέγεθος που ήθελε να φτιάξει το μοντέλο.
Στην συνέχεια έπαιρνε τάκους από μπάλσα και τους κόλλαγε μεταξύ τους.
Έτσι δημιουργούσε ένα τεράστιο κομμάτι μπάλσα. Στην συνέχεια το έστεινε πάνω στην φωτό και άρχιζε να το σκαλίζει εξωτερικά . Αφού τελείωνε για παράδειγμα την άτρακτο πήγαινε στην κορδέλα και το έκοβε στο διαμήκη άξονα. Στην συνέχεια άρχισε να αδειάζει το εσωτερικό και άφηνε μόνο 2 ή 3mm πάχος. Μετά έκανε επεξεργασία με πολυεστέρα απ'έξω και έβαζε και δοκαράκια εσωτερικά. Βόλευε όλα τα ηλεκτρονικά και μετα το ξανακόλλαγε έφτιαχνε και την πτέρυγα και ήταν έτοιμος. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε με μικρά μοντέλα και μετά από μερικά χρόνια έφτασε να φτιάχνει scale βομβαρδιστικά και η δουλειά του να γίνεται γνωστή στο χώρο των μοντελιστών. Πολλοί του ζήτησαν τα μοντέλα για να τα βγάλουν σε καλούπια αλλά από όσο άκουσα δεν τα δίνει. Αυτ΄ςο λοιπόν όταν ξεκίνησε είχε φάει την καζούρα της ζωής του. Η μόνιμη πλάκα που του έκαναν ήταν ότι έφτιαχνε φελούκες για αγρίους στην ζούγκλα και όχι αεροπλάνα. Οταν όμως με αυτό τον τρόπο έφτασε να γίνει "όνομα" στον μοντελισμό τότε όλοι αυτοί που τον κορόιδευαν σταμάτησαν και κρύφτηκαν.
Χαρακτηριστικό δε αυτού του μοντελιστή είναι ότι όλα του τα αεροπλάνα είναι ελικοφόρα ακόμα και κάποια από αυτά που έφτιαξε και στην πραγματικότητα ήταν αεριοθούμενα.
Τι θέλω να πω με αυτή την ιστορία;
Μα τι άλλο από το ότι δεν μπορούμε εμείς να καταδικάζουμε εκ των πρωτέρων χωρίς να δούμε ένα αποτέλεσμα και κατά δεύτερο ότι είναι προτιμότερο να είμαστε παραγωγικοί δίνοντας συμβουλές από τις εμπειρίες μας παρά να κριτικάρουμε.
Αλήθεια αν σε 10 χρόνια από τώρα (αν ακόμα ασχολείσαι με τον μοντελισμό-και συ και γω έτσι;) ο romanos γίνει ένας μοντελιστής που να τυγχάνει της παραδοχής όλων των μοντελιστών της Ελλάδας ας πούμε; Τότε τι θα πεις;
Αν μπορείς να φανείς χρήσιμος σε κάποιον κάντο αλλά για όνομα του Θεού σε αυτό το τόπο από κριτικές πιά.... μπουχτίσαμε.
Κάπου στα αρχεία μου από κάποιο άλλο φόρουμ έχω την φωτογραφία ενός Έλληνα μοντελιστή που πριν από πολλές δεκαετίες όταν ήταν φαντάρος και από την μανία του να φτιάχνει αεροπλάνα έφτιαξε από τα καφάσια των λαχανικών ένα πολύ όμορφο αεροπλάνο για να περάσει τον χρόνο του. Εχω την εντύπωση ότι ήταν ή ο Παράσχος ή ο Σοφός (αν δεν με απατά η μνήμη μου!!!).
Τωρα όσο αφορά τις συμβουλές να είσαι σίγουρος ότι δεν πάνε χαμένες.
Οτι ξέρεις εσύ και το γράφεις εδω για τον romanos είναι άσχετο κατά πόσο το διαβάζει και δεν πρέπει να σε νοιάζει. Νά'σαι σίγουρος ότι εκατοντάδες άλλοι αυτή τη πληροφορία που εσύ μετέδωσες θα την διαβάσουν έστω σαν επισκέπτες και θα χαμογελάσουν την ώρα που διαβάζοντας αυτό το πολυτιμο που έγραψες εσύ εγω ο άλλος θα βρούν λύση στο πρόβλημα τους ή θα τους απαντηθεί μία απορία που έχουν.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κατασκευές - Ιδέες”