Top Flite - Cessna 182 ARF

DjBac

Απάντηση: Top Flite - Cessna 182 ARF

Δημοσίευση από DjBac »

Πρόλαβα να κάνω λίγη δουλειά ακόμα αυτές τις μέρες, με απρόοπτα βέβαι!!*SAR**SAR*

Η μία τρύπα στη βάση του μοτέρ έγινα ΕΛΑΧΙΣΤΑ σε λάθος σημείο και είχε αρκετή αντίσταση στο σφίξιμο μέχρι που έσπασε!`M`

Πέραν αυτού συνέχισα με τα πίσω φώτα. Έγινε το απαραίτητο στοκάρισμο, πολύ τρίψιμο και πιστεύω αύριο-μεθαύριο να είναι έτοιμο βαμμένο το κομμάτι!

Αφού μπήκε το μοτέρ σκεφτόμουν τι να κάνω με την κεντρική βελόνα (needle valve). Δε μου αρέσει να έχει τρύπα το cowl και έτσι προχώρησα σε άλλη λύση.

Εφόσον το στρώσιμο θα γίνει εκτός αεροπλάνου, άρα και οι βασικές ρυθμίσεις, το μόνο που θα μένει μετά είναι μικρο-ρυθμίσεις στην κεντρική βελόνα. Επομένως, έβαλα ένα micro-servo που συνδέεται με τη βελόνα και μετά από δοκιμές, μπορώ να της κάνω από την Τ/Κ περίπου το 1/3 της περιστροφής! Πιστεύω αρκετό πριν την πτήση για ό,τι χρειαστεί! Στις φωτογραφίες φαίνεται πως έχει μπει το servo και πως έχει γίνει η σύνδεση.

Μετά έγινε και η σύνδεση servo-καρμπυρατέρ. Λόγω της θέσης στις τετράχρονες, έκανα τη διαδικασία που φαίνεται στη φωτογραφία. Απλή και λειτουργική λύση!!

Τέλος μετά από σχεδόν 2 ώρες δοκιμάζοντας μίξεις στην Τ/Κ κατάφερα να κάνω τα φώτα λειτουργικά! Όσο και αν ακούγεται χαζό>F<, έκανα 8 μίξεις (η μία με καμπύλη) για να παίξουν τα φώτα σωστά. Θα μπορούσαν να γίνουν σαφώς λιγότερες αν χρησιμοποιούσα 2 κανάλια για τα φώτα, αλλά μόνο 1 έχω διαθέσιμο!
Ποιες είναι οι λειτουργίες:
1. Όλα τα φώτα κλειστά
2. Nav-Lights, tail light
3. το Νο2 και wing-tip strobes, tail strobe και beacon
4. το Νο3 και landing lights
5. το Νο4 και cabin lights

Όλα τα παραπάνω γίνονται με διακόπτη, αλλά και ανάλογα με τα flaps, ανεξάρτητα της θέσης του διακόπτη φώτων, εκτός και αν είναι κλειστά! (απογείωση-προσγείωση).
Συνημμένα
IMG_0323.jpg
IMG_0323.jpg (96.18 KiB) Προβλήθηκε 53 φορές
IMG_0322.jpg
IMG_0322.jpg (95.62 KiB) Προβλήθηκε 53 φορές
IMG_0320.jpg
IMG_0320.jpg (95.35 KiB) Προβλήθηκε 53 φορές
IMG_0319.jpg
IMG_0319.jpg (96.74 KiB) Προβλήθηκε 53 φορές
IMG_0317.jpg
IMG_0317.jpg (96.88 KiB) Προβλήθηκε 53 φορές
KM

Δημοσίευση από KM »

Καλημέρα,

Τώρα πρόλαβα να διαβάσω την παρουσίαση και βλέποντας την εξάτμιση θέλω να αναφέρω ότι το παπoυτσάκι θα λιώσει κατά πάσα πιθανότητα μιας και τα καυσαέρια θα πέφτουν απευθείας πάνω του. Πριν πολλά χρόνια μου είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο με μία χτιστή Cessna του Picca. Θα μπορούσες να οδηγήσεις τα καυσαέρια σε άλλη γωνία με σωληνάκια σιλικόνης αλλά οι τετράχρονοι συνήθως έχουν πρόβλημα όταν τα προσθέτεις.

Επίσης πιστεύω ότι θα πρέπει να ανοίξεις και μία αρκετά μεγάλη τρύπα για να μπορεί να αερίζεται σωστά ο κινητήρας. Μπορείς να ξεκινήσεις με μία μικρή, να δοκιμάσεις και να δεις τι γίνεται.

Τέλος θα συνιστούσα το servo του γκαζιού να μπει στην άτρακτο και όχι στο χώρο της μηχανής που ο κραδασμός και οι θερμοκρασίες είναι μεγάλες.

Πάντως το μοντελάκι είναι super και είμαι σίγουρος ότι θα το χαρείς όσο κανένα άλλο. Καλή επιτυχία και συνέχισε την πολύ ωραία παρουσίαση!

Κώστας
DjBac

Δημοσίευση από DjBac »

Κώστα ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις!

Αυτό που αναφέρεις για την εξάτμιση το έχω σκεφτεί και εγώ και ακόμα δεν έχω βρει λύση. Ίσως αν με κάποιον???? τρόπο λύγιζα τις απολήξεις?

Όσο για την τρύπα εξαγωγής αέρα αν δεις το ρωτάω και πιο πάνω, ίσως όπως λες ξεκινήσω με μία μικρή και βλέπουμε πως πάει!

Το servo που είναι μπροστά δεν είναι του γκαζιού, αλλά της κεντρικής βελόνας!!
DjBac

Δημοσίευση από DjBac »

Δυστυχώς την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάστηκε ένα σοβαρό πρόβλημα σε έναν από τους server σπίτι και για μία εβδομάδα ασχολούμουν με αυτό και δεν είχα το χρόνο να προχωρήσω.

Χθες λοιπόν συνέχισα λίγο και τελείωσα με τα πίσω φώτα και γενικότερα το πίσω κομμάτι!

Αυτό που είδα και δε μου άρεσε είναι το βερνίκι, χαλάει το "λευκό" χρώμα και το κάνει λίγο μπεζ. Η ποιότητα φταίει? Αυτή τη στιγμή όμως δεν έχω το χρόνο να το ξανακάνω!! (το πίσω κομμάτι το έχω ασταρώσει/βάψει/τρίψει 3 φορές από λάθη!!^%^)

Επίσης το κόκκινο beacon το άλλαξα. Είχε η Top Flite ένα κόκκινο flash, έτσι έβαλα τα δικά μου και θα το προγραμματίσω για την κίνηση του beacon!
Συνημμένα
IMG_0337.jpg
IMG_0337.jpg (96.21 KiB) Προβλήθηκε 53 φορές
IMG_0334.jpg
IMG_0334.jpg (100.39 KiB) Προβλήθηκε 53 φορές
IMG_0332.jpg
IMG_0332.jpg (97.52 KiB) Προβλήθηκε 53 φορές
IMG_0327.jpg
IMG_0327.jpg (91.74 KiB) Προβλήθηκε 53 φορές
IMG_0325.jpg
IMG_0325.jpg (96.01 KiB) Προβλήθηκε 53 φορές
DjBac

Δημοσίευση από DjBac »

Ακόμη, πέρασα με λίγο monokote το κενό που άφηνε το stabolizer με την άτρακτο!
Συνημμένα
IMG_0341.jpg
IMG_0341.jpg (99.69 KiB) Προβλήθηκε 53 φορές
IMG_0340.jpg
IMG_0340.jpg (101.18 KiB) Προβλήθηκε 53 φορές
IMG_0339.jpg
IMG_0339.jpg (96.72 KiB) Προβλήθηκε 53 φορές
DjBac

Δημοσίευση από DjBac »

Μετά από αρκετές μέρες λόγω έλλειψης χρόνου και άλλων αεροπλάνων που μπήκαν στη μέση προχώρησα λίγο ακόμα!

Όπως είχα αναφέρει πιο πάνω, τα κομμάτια που έβαψα κιτρίνησαν με το βερνίκι, επομένως πάλι τα έτριψα και τα έβαψα με μπογιά και βερνίκι αυτοκινήτου. Σαφώς καλύτερο το αποτέλεσμα. Αφού λοιπόν το χρώμα βγήκε ικανοποιητικό, θα τρίψω, θα στοκάρω και θα βάψω και τα 2 πα*****άκια στους κεντρικούς τροχούς που είχαν εξαρχής μερικά βαθουλώματα! Φαίνεται και στη φωτογραφία!
Συνημμένα
IMG_0358.jpg
IMG_0358.jpg (94.43 KiB) Προβλήθηκε 53 φορές
DjBac

Δημοσίευση από DjBac »

Σειρά έχει το πάνελ με τους διακόπτες.

Φτιάχνω ένα πάνελ που θα μπουν πάνω οι 2 διακόπτες με υποδοχή για φόρτιση, υποδοχή φόρτισης για το onboard glow driver, fuel dot και led από voltmagic!

Αρχικά ξεκόλλησα τα smd led που είχε η πλακέτα του voltmagic και έβαλα με καλώδια led των 3mm. Αυτό το έκανα για να μπουν πάνω στο πάνελ και να μη φαίνεται η πλακέτα.

Στη συνέχεια έκοψα σε ξύλο τα σημεία που θα μπουν οι διακόπτες και όλα τα παραπάνω και στο τέλος αποφάσισα η πλάτη αυτή να γίνει σε carbon, όπως και το έκανα!
Συνημμένα
IMG_0349.jpg
IMG_0349.jpg (97.88 KiB) Προβλήθηκε 53 φορές
IMG_0348.jpg
IMG_0348.jpg (91.88 KiB) Προβλήθηκε 53 φορές
IMG_0347.jpg
IMG_0347.jpg (91.63 KiB) Προβλήθηκε 53 φορές
IMG_0346.jpg
IMG_0346.jpg (88.35 KiB) Προβλήθηκε 53 φορές
IMG_0345.jpg
IMG_0345.jpg (88.54 KiB) Προβλήθηκε 53 φορές
Απάντηση