BF 109 Emil
Απάντηση: BF 109 Emil
Οχι δεν νομίζω και εγώ απλά το λέμε με άλλα λόγια.
Και εγώ πιστεύω όπως και εσύ ότι το μικρά αεροπλάνα
δυστυχώς μόνο καρδιακό μπορεί να σε κάνουν.
Παλιότερα όταν ερχόταν στα Σπάτα .46 warbird η αλήθεια
είναι ότι καλυβώμαστε κάτω από τα υπόστεγα γιατί ήταν
λίγες οι φορές που γυρνούσαν σε ένα κομμάτι.
Βέβαια τώρα έχουν καλυτερέψει τα πράγματα αλλά δεν παύουν
να πετούν τα περισσότερα όπως είπες και συ με 2 μαχ και βάλε.
Και εγώ πιστεύω όπως και εσύ ότι το μικρά αεροπλάνα
δυστυχώς μόνο καρδιακό μπορεί να σε κάνουν.
Παλιότερα όταν ερχόταν στα Σπάτα .46 warbird η αλήθεια
είναι ότι καλυβώμαστε κάτω από τα υπόστεγα γιατί ήταν
λίγες οι φορές που γυρνούσαν σε ένα κομμάτι.
Βέβαια τώρα έχουν καλυτερέψει τα πράγματα αλλά δεν παύουν
να πετούν τα περισσότερα όπως είπες και συ με 2 μαχ και βάλε.
Συγχαρητήρια φίλε μου για την ωραία παρουσίαση και περιμένουμε να το δούμε στον αέρα. Καλοπέταχτο να είναι.
Τα φτερα, σχεδόν ετοιμα.
Εχουν κοπεί τα ailerons και εχουν μπεί τα ψυγεία. Στην άκρη τους τοποθετήθηκε μπάλσα ώστε εαν σε προσγείωση "βρει" το φτερό, να μην χαλάσει το φοαμ.
Μενουν τα ρετράκτς.
Εχουν κοπεί τα ailerons και εχουν μπεί τα ψυγεία. Στην άκρη τους τοποθετήθηκε μπάλσα ώστε εαν σε προσγείωση "βρει" το φτερό, να μην χαλάσει το φοαμ.
Μενουν τα ρετράκτς.
- Συνημμένα
-
- IMG_2186.jpg (97.47 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές
-
- IMG_2185.jpg (95.9 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές
Οι εργασίες ολοκλυρώθηκαν!
Μπήκαν τα σηρματόσχοινα, και οι ντίζες, τοποθετήθηκαν οι αντερίδες στο πίσω φτερό και έγιναν τα πριτσίνια.
Με το καλό σημερα αρχίζει το βαψιμο του σκάφους...
Μπήκαν τα σηρματόσχοινα, και οι ντίζες, τοποθετήθηκαν οι αντερίδες στο πίσω φτερό και έγιναν τα πριτσίνια.
Με το καλό σημερα αρχίζει το βαψιμο του σκάφους...
- Συνημμένα
-
- IMG_2193.jpg (100.19 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές
-
- IMG_2192.jpg (100.11 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές
-
- IMG_2195.jpg (94.17 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές
-
- IMG_2191.jpg (93.46 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές
και μερικές από την "κατασκευή" των πριτσινιών
- Συνημμένα
-
- IMG_2198.jpg (99.79 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές
-
- IMG_2197.jpg (97.68 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές
-
- IMG_2196.jpg (95.45 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές
-
καλημέρα Γιάννη
Μία καλή μέθοδος για rivets είναι μία κτένα με χοντρά δόντια από την οποία αφαιρείς μερικά δόντια ανά ένα η δύο ανάλογα την κλίμακα Την βουτάς μέσα σε ένα δοχείο πχ από οικ παγωτό στο οποίο έχεις βάλει κόλλα και ακουμπάς με αυτή το μοντέλο
Έτσι μπορείς να βγάλεις πολλά rivets ομοιόμορφα γρήγορα και ίσια
την κτένα μπορείς να αντικαταστήσεις με ότι άλλο μπορείς να διαμορφώσεις ανάλογα
Μία καλή μέθοδος για rivets είναι μία κτένα με χοντρά δόντια από την οποία αφαιρείς μερικά δόντια ανά ένα η δύο ανάλογα την κλίμακα Την βουτάς μέσα σε ένα δοχείο πχ από οικ παγωτό στο οποίο έχεις βάλει κόλλα και ακουμπάς με αυτή το μοντέλο
την κτένα μπορείς να αντικαταστήσεις με ότι άλλο μπορείς να διαμορφώσεις ανάλογα
- Συνημμένα
-
- Om31764.jpg (46.55 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές
Αντώνης Κριτζάς έγραψε: ↑καλημέρα Γιάννη
Ναι την ξερω αυτή την μεθοδο.
-
Bασικά την αναφέρω επι της ευκαιρίας για όσους δεν την ξέρουν
Γιατί δεν την εφάρμοσες ? είναι ευκολη και αποδοτική γιατί βγάζει πολλά και γρήγορα rivets
........να συμπλήρώσω οτι με δύο κτένες κολλημένες βγάζεις πολύ ευκολα παράλληλα πιρτσίνια
Γιατί δεν την εφάρμοσες ? είναι ευκολη και αποδοτική γιατί βγάζει πολλά και γρήγορα rivets
........να συμπλήρώσω οτι με δύο κτένες κολλημένες βγάζεις πολύ ευκολα παράλληλα πιρτσίνια
οταν πέσει το χρώμα θα καταλάβεις. Γινεται καλλύτερα με την συριγγα, αλλα ειναι για ισοβήτες!!
χαχαχαχα
χαχαχαχα
-
...........και γιατί τα βάζεις πρίν το πρώτο αστάρι?
Για να κολλησουν στον πολλυεστέρα. Αλλιώς με ενα χτυπηματάκι θα εφεβγαν μαζί με το χρώμα.
-
έχω την αίσθηση ότι θα ήταν καλύτερα να περάσεις ένα αστάρι και μετά το πρώτο τρίψιμο που θα είχες καλύτερες επιφάνειες να κάνεις τα πιρτσίνια Τώρα θα έχεις πρόβλημα να τρίψεις σωστά δίπλα σε αυτά
Η σωστή πάντα κατά την άποψη μου σειρά θα ήταν :αστάρι-τρίψιμο-πιρτσίνια με panel lines-αστάρι-χάιδεμα-βαφή
Με αυτό τον τρόπο έχεις καλή και λεία επιφάνεια και τα πιρτσίνια εγκλωβισμένα μέσα στο αστάρι
Καλή συνέχεια με την βαφή....
Η σωστή πάντα κατά την άποψη μου σειρά θα ήταν :αστάρι-τρίψιμο-πιρτσίνια με panel lines-αστάρι-χάιδεμα-βαφή
Με αυτό τον τρόπο έχεις καλή και λεία επιφάνεια και τα πιρτσίνια εγκλωβισμένα μέσα στο αστάρι
Αντώνης Κριτζάς έγραψε: ↑έχω την αίσθηση ότι θα ήταν καλύτερα να περάσεις ένα αστάρι και μετά το πρώτο τρίψιμο που θα είχες καλύτερες επιφάνειες να κάνεις τα πιρτσίνια Τώρα θα έχεις πρόβλημα να τρίψεις σωστά δίπλα σε αυτά
Αντώνη αυτά με τα χαϊδέματα των μοντέλων να το προσέξεις.*SAR*
Γιάννη πολύ ωραία η δουλειά σου θα το έχεις το ΣΚ??
-
:p..........το χαιδεμα είναι το καλύτερο σταδιο στην κατασκευή .........
Οι εργασίες βαψίματος αρχισαν.
Αρχικά ενα χέρι πριμερ, για να δούμε τι ατέλειες υπάρχουν.
Στην συνεχεια εριξα 2ο χερι πριμερ και πέρασα το 1ο χερι καφέ. (Το σκάφος θα εχει χρώματα ερήμου)
Αρχικά ενα χέρι πριμερ, για να δούμε τι ατέλειες υπάρχουν.
Στην συνεχεια εριξα 2ο χερι πριμερ και πέρασα το 1ο χερι καφέ. (Το σκάφος θα εχει χρώματα ερήμου)
- Συνημμένα
-
- IMG_2203.jpg (96.72 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές
-
- IMG_2202.jpg (90.76 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές
-
- IMG_2201.jpg (99.37 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές
-
- IMG_2200.jpg (96.06 KiB) Προβλήθηκε 66 φορές