Glow plug driver + voltage indicator

HAR28

Απάντηση: Glow plug driver + voltage indicator

Δημοσίευση από HAR28 »

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: Χάρη την απάντηση την πήρες απο τoν Ankon
Εναλακτικά βάζεις μία μπαταρία μεσαία επαναφορτιζόμενη σε 1,5V η 2V

Αντώνη τέτοια μπαταρία επαναφορτιζόμενη που μπορώ να βρώ!!!!
DjBac

Δημοσίευση από DjBac »

Χάρη, αν σου περισσεύει ένα κανάλι τότε ναι, με μία μίξη!
DjBac

Δημοσίευση από DjBac »

Αν δεν σου περισσεύει, τότε αυτή η λύση είναι πολύ καλή και δοκιμασμένη.

http://www.sonictronics.com/xcart/product.php?productid=16417&cat=310&page=1

http://www.sonictronics.com/xcart/product.php?productid=16203&cat=310&page=1

Με ένα Υ στο γκάζι και το ρυθμίζεις μετά εσύ που θες να ανάβει!
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Ωραίο μα λίγο ακριβό αν σκεφτείς οτι με το μικροδιακόπτη θα χρειαστεί μόνο κάτι λεπτά του ευρώ
Οσο για την αξιοπιστία ...........simple is better !@/-=}{{
Μπορεί να μπεί δίπλα στο servo του γκαζιου η ακόμη παρέα με 9gr servo (με Υ)
Το μεγάλο πρόβλημα είναι οτι δεν θα γράφει δίπλα κάποια hitech φίρμα:D:D
palafdim

Δημοσίευση από palafdim »

DjBac έγραψε: Αν δεν σου περισσεύει, τότε αυτή η λύση είναι πολύ καλή και δοκιμασμένη.

http://www.sonictronics.com/xcart/product.php?productid=16417&cat=310&page=1

http://www.sonictronics.com/xcart/product.php?productid=16203&cat=310&page=1

Με ένα Υ στο γκάζι και το ρυθμίζεις μετά εσύ που θες να ανάβει!

ΣΕ αυτή τη τιμή είναι και τo Sallivan εδώ στην Ελλάδα. Από Αμερική το Sallivan για ένα κινητήρα 40 και για δύο 57
HAR28

Δημοσίευση από HAR28 »

Τελικά μήπως γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρώ επαναφορτιζόμενη μπαταρία 1,5 ή 2 volt ??? Γιατί το ψάχνω αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω βρει κάτι!!!!
Αντώνης Κριτζάς

Δησιος Λεντζος κλπ
Δεν είναι κάτι δύσκολο να βρεθεί κοινή 1,5 V επαναφορτιζόμενη ΝΗΜΗ c size
Μπαταρία στα 2 V είναι λίγο ποιο σπάνια και όχι τόσο απαραίτητη Υπάρχει και σε όσους έχουν οικιακές φωτοβολταικές εφαρμογές
Corsair

Δημοσίευση από Corsair »

Tα επαναφορτιζόμενα στοιχεία είναι Nicad Nimh 1,2 volt
Pd 2volt

Στον Γερμανό κοίταξες;

Επίσης επαναφοριζόμενες ΑΑ και ΑΑΑ πωλούν και τα Σούπερ μάρκετ όπως Σκλαβενίτης, ΓΑΛΑΞΙΑΣ, My market κτλ.
Κάτι θα υπάρχει στην περιοχή σου.
HAR28

Δημοσίευση από HAR28 »

Αν έχω καταλάβει σωστά πρέπει με 1,5 έως 2volt να δίνω σταθερά περίπου στα 3Α ρεύμα στο μπουζί, ποια μπαταρία μπορεί να το κάνει αυτό? Μία απλή ας πούμε 1,2v nimh ΑΑ 2300mah δεν νομίζω ότι μπορεί να το κάνει!!! Αν βρώ μία c size 1.5v τι χωρητικότητα σε mah πρέπει να έχει?
ankon

Δημοσίευση από ankon »

Προσωπικά νομίζω ότι αυτή η μπαταρία δεν θα σε βολέψει (size c 1,2 volt ). Μπορεί να σου ανάβει τα μπουζί αλλά θα είναι για λίγη ώρα και επειδή είναι NIMH θα σου παίρνει αρκετές ώρες για την φόρτιση της.Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσεις LIPO με το σταθεροποιητή.Με αυτή έχεις άπειρες ώρες λειτουργείας. Φυσικά εσύ αποφασίζεις του τι θα κάνεις,εγώ μια συμβουλή έδωσα....
bladeskiller

Δημοσίευση από bladeskiller »

Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μπαταρία νικελίου καδμίου που μπορεί να δώσει μεγάλα ρεύματα χωρίς να γονατίζει σαν τη ΝΙΜΗ αλλά μια τέτοια μπαταρία ,για να έχει την απαιτούμενη χωρητικότητα, θα χρειαζόταν μέγεθος τουλάχιστον C αν όχι D. Υπάρχει πολύ πιο ελαφρυά και αρκετά απλή λύση. Εχει ο λίντιγκερ στοιχεία Α123 3.3 βολτς κυλινδρικά (με αρκετά μεγαλύτερη ικανότητα ρεύματος απότι τα πλακέ στοιχεία LiFePO για δέκτες) με χωρητικότητα 2300 και 2500 μιλιαμπερώρια. Ενα τέτοιο στοιχείο σε σειρά με δύο αντιστάσεις 0.22 ωμ (συνολικά 0.44) στα 5 βατ (τουβλάκια) ,που βρίσκει κανείς σε οποιδήποτε κατάστημα με ηλεκτρονικά, κι έτσι έχω φτιάξει μια ακόμη μπουζόπιπα εκτός από αυτή με το κυκλωματάκι και τη λίπο. Αρκετά απλό και για κάποιον που δεν είναι μαέστρος στο κολλητήρι. Το μόνο που θέλει προσοχή είναι πως οι αντιστάσεις θα πρέπει να τοποθετηθούν μπροστά στο κόουλ γιατί ζεσταίνονται αρκετά και μέσα σε μια άτρακτο, που πιθανόν να μην αερίζεται ,μπορεί να θερμάνουν άλλα πράγματα που δεν πρέπει.
Αυτό σε συνδυασμό με έναν ηλεκτρονικό διακόπτη, σαν κι αυτούς που χρησιμοποιούνται στις βενζίνες ,και τέλος.

Κατά τα άλλα ,ένα είναι το καλύτερο glow driver. Καλής ποιότητας κινητήρας, σωστή τοποθέτηση του ρεζερβουάρ, καλό καύσιμο ,σωστό μπουζί και σωστή ρύθμιση.
Αντώνης Κριτζάς

Εγώ πάλι δεν θα έβαζα κύκλωμα με αντιστάσεις
Γιατί να δωρίζω το ρεύμα μου στις αντιστάσεις όταν με μία c size 3300-5000 mA μπορώ να έχω πυρωμένο μπουζί για ικανοποιητικό χρόνο Το σύστημα ενεργοποιείτε για μικρά χρονικά διάστηματα αφού είναι λίγες οι στιγμές που το μοντέλο έχει τόσο χαμηλό γκάζι στην διάρκεια των πτήσεων
Η lipo με σταθεροποιητή είναι εξίσου πολύ καλή επιλογή που φορτίζει και πολύ γρηγορότερα
Αν αποφασίσεις για ένα τέτοιο μη ξεχάσεις να βάλεις και δεύτερο διακόπτη δίπλα στον κεντρικό για να κλείνει το σύστημα (κάτι που έχουν και όλα τα έτοιμα)
Το ζήτημα τροφοδοσίας του on board glowdriver απασχολεί αρκετές σελίδες και στα forum του εξωτερικού όπου αναφέρονται και εκεί οι ίδιες προτάσεις που αναφέρθηκαν εδώ
bladeskiller

Δημοσίευση από bladeskiller »

Αντώνη ,το κυκλωματάκι με το μετατροπέα ,χρησιμοποιώ κι εγώ και μάλιστα το έχεις δει στο Μαραθώνα. Είμαι από τους πρώτους διδάξαντες. Ομως απαιτεί την κατασκευή ενός κυκλώματος και δεν έχουν όλοι αυτή την ικανότητα ενώ η προσθήκη αντιστάσεων είναι πολύ απλούστερη και στην πράξη αρκετά αποδοτική ,παρόλη τη σπατάλη ενέργειας στις αντιστάσεις. Ενδεικτικά θα σου πω ότι, η δεύτερη μπουζόπιπα που έχω και που λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο ,αποδίδει στην πράξη με 2300 Α123 πολύ περισσότερο χρόνο από την μπουζόπιπα που είχα παλαιότερα με την καδμίου των 1800, παρόλο που η διαφορά στη χωρητικότητα δεν είναι πολύ μεγάλη. Αυτό γιατί στις Α123 η ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΙΜΗ χωρητικότητα είναι αρκετά μεγαλύτερη απότι σε μια ίδιας θεωρητικά χωρητικότητας καδμίου. Για να μη μιλήσω για ΝΙΜΗ, που μόλις εξαντλήσει όχι παραπάνω από το 40% της χωρητικότητάς της, ψοφάει αμέσως μόλις της ζητηθεί μεγάλο ρεύμα. Φυσικά και η λύση μιας C μπαταρίας μεγάλης χωρητικότητας λειτουργεί αλλά είναι πολύ πιο βαρειά και ογκώδης , για να πετύχεις την ίδια εκμεταλεύσιμη χωρητικότητα.
Από κει και πέρα ο καθένας, ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του, διαλέγει και πάιρνει.
Αντώνης Κριτζάς

Πολύ καλημέρα σας................
Κώστα μου ξέρεις πολύ καλά ότι η άποψη σου μου είναι απόλυτα σεβαστή και ξέρεις ότι αναζητώ την γνώμη σου και τις γνώσεις σου αλλά νομίζω ότι το ρεύμα μας σε αυτή την περίπτωση είναι πολύτιμο για να το χαραμίσουμε στις αντιστάσεις
Χθες παρά τον περιορισμένο μου χρόνο έβαλα δύο μπαταρίες 2200 παράλληλα και σύνδεσα ένα μπουζί (08)
Μετρήσεις με πολύμετρο και τα τοιαύτα (θα ανεβάσω φωτο από το σπίτι)
Με θεωρητικά 4400 mA το μπουζί και η συστοιχία ήταν ακμαι'οτατα ακόμη και όταν πέρασε ένα 20 λεπτο συνεχούς παροχής Μετά το διέκοψα μια και η ώρα ήταν προχωρημένη
Θα με ρωτήσεις τι θα έβαζα σε δικό μου μοντέλο?
Θα απαντήσω ότι θα έκανα υποβιβασμό σε ρεύμα που θα έπαιρνα από ένα κελί lipo
Η επιλογή της μπαταρίας στο 1,5 -2 V είναι η απλούστερη αποδεκτή επιλογή για την τροφοδοσία οποιουδήποτε on board glow driver χωρίς να είναι απαραιτητα η καλύτερη
Εδώ είμαστε για να συζητάμε όλες τις επιλογές και ο κάθε ένας να αποφασίσει ανάλογα με τις ανάγκες του και τις ικανότητες του
Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ που υπάρχει συμετοχή ,ενδιαφέρον και απόψεις
HAR28

Δημοσίευση από HAR28 »

Καλημέρα σε όλους, Αντώνη μία μπαταρία σαν αυτή θα μου έκανε δουλειά?

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__25025__Turnigy_AA_Ni_ZN_1500mAh_High_Voltage_ready_to_use_.html
Συνημμένα
25025.jpg
25025.jpg (76.46 KiB) Προβλήθηκε 615 φορές
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά ηλεκτρονικά - Ιδιοκατασκευές - Σκέψεις”