Focke wulf 190d-9 απο Sist Modelbau

bf109e

Απάντηση: Focke wulf 190d-9 απο Sist Modelbau

Δημοσίευση από bf109e »

Εδω φαινεται το ενα φτερο με το ενα πηδαλιο πανω.
Συνημμένα
Photo-0067.jpg
Photo-0067.jpg (55.34 KiB) Προβλήθηκε 43 φορές
bf109e

Δημοσίευση από bf109e »

Και σε αυτην φαινονται τα φλαπ με τα hinges πανω κολλημενα.Σκεφτομαι να τα βιδωσω κιολας με αλενοβιδα 2mm.Ειναι καλη ιδεα η θα σπασει την κολλα μεσα και θα εχω προβλημα?Εχω χρησιμοποιησει κολλα εποξικη 2 συστατικων 2ωρη μαρκας Bison.Την χρησιμοποιω χρονια και ειναι πολυ καλη πιστευω.Για ολα τα υπολοιπα μερη εχω παρει εποξικη 2 συστατικων 24ωρη μετριας πυκνοτητας.
Συνημμένα
Photo-0070.jpg
Photo-0070.jpg (49.29 KiB) Προβλήθηκε 43 φορές
Photo-0069.jpg
Photo-0069.jpg (79.52 KiB) Προβλήθηκε 43 φορές
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

Hey BF

Απ' ότι βλέπω χρησιμοποιείς τους μεντεσέδες (Heavy duty) Robart.
Δεν χρειάζεται να βάλεις βίδες. Είναι πολύ γεροί μεντεσέδες. Απλά περιοδικά θα ελέγχεις την κατασκευή για τυχόν αστοχίες. Όλα τα γιγάντια αερομοντέλα (σαν και αυτό) θέλουν inspection πρίν απο κάθε πτήση..(σαν τα πραγματικά αεροπλάνα στα πηδάλια, ντίζες, σέρβο, βίδες.).
Η εποξική BISON είναι μια χαρά κόλλα. Απλά να προμηθευτείς επίσης και εποξικό στόκο 2 συστατικών (ΕPOXOL) για να κάνεις τις απαραίτητες κολλήσεις και ενισχύσεις σε μεγάλες επιφάνειες όπως π.χ. στην σέλα των φτερών, στο Firewall κτλ.
Μπράβο για την ωραία δουλειά μέχρι τώρα. Κράτα μας ενήμερους.
Τρύφωνας
bf109e

Δημοσίευση από bf109e »

Γεια σου φιλε Τρυφωνα!!

Απο τη μια μερια θα βαλω βιδα διοτι τα πηδαλια θα ειναι αφαιρουμενα!!!!Θα κολλησω τους μεντεσεδες μεσα σε χαλκοσωληνα.Μετα θα το βαλω μεσα στη βαση του μεντεσε στο φτερο και θα βαλω 2 περαστες βιδες απο εξω, θα περναει το χαλκοσωληνα και το μεντεσε και τη βαση.

24ωρη αεροπορικη εποξικη δεν κανει για το firewall την ενωση των φτερων, ουρας κτλ? Θα χρειαστω και καρμπον υφασμα, αν το λεω καλα, για το firewall.

Απο μηχανη θα βαλω τελικα την 45αρα.Εχει αρκετη δυναμη και χωραει ολη μεσα στο κοουλ.
bf109e

Δημοσίευση από bf109e »

Μερικες ακομα φωτογραφιες με τα πυροβολα στην θεση τους, και την πατεντουλα που χρειαστηκε για να ερθει ακριβως στη θεση του το ενα eleron.Το ιδιο ακριβως προβλημα ειχε και αλλος στο εξωτερικο.Απο αυτον πηρα και την ιδεα!!!!
bf109e

Δημοσίευση από bf109e »

Εδω ειναι τα πυροβολα τοποθετημενα.Απο την μεσα μερια φαινεται πως ειναι στερεωμενα.Φυσικα και θα κολλησω το αστερι ωστε να μην γινει καμια αναποδια!!!!!
Συνημμένα
Photo-0068.jpg
Photo-0068.jpg (58.73 KiB) Προβλήθηκε 43 φορές
Photo-0066.jpg
Photo-0066.jpg (58.37 KiB) Προβλήθηκε 43 φορές
bf109e

Δημοσίευση από bf109e »

Εδω ειναι η πατεντουλα.Εχω βαλει υλικο μπρος πισω στη βαση απο την κατω μερια για να ανεβει πιο πανω, καθως επισης τριμαρα λιγο την ιδια την βαση απο την πανω μερια, ωστε να μπορει να ανεβει πιο πανω στην φωλια της.Το υλικο ειναι πολυεστερας που αφαιρεθηκε απο διαφορα κοψιματα.Αργοτερα θα κολληθει με 24ωρη ωστε να μην φυγει απο την θεση του ποτε!!!
Συνημμένα
Photo-0067.jpg
Photo-0067.jpg (43.44 KiB) Προβλήθηκε 43 φορές
bf109e

Δημοσίευση από bf109e »

Πριν 2-3 μερες εβαλα και την μπροστινη ενισχυση, οπως αναφερεται στο manual του πηγαδιου των τροχων.Και τωρα ειμαι στην αναζητηση χαλκοσωληνων.Μηπως ξερετε σε τι μαγαζι θα τους βρω?Θελω πολυ λεπτο, να χωραει ο μεντεσες μεσα!!
Συνημμένα
Photo-0066.jpg
Photo-0066.jpg (73.95 KiB) Προβλήθηκε 43 φορές
Τρύφωνας

Hey Bf

Πολύ ωραία δουλειά μέχρι τώρα. Μπράβο σου φίλε μου. Όσων αφορά τον χαλκοσωλήνα έχουν τα περισσότερα μοντελιστικά καταστήματα. Στην Ιπποκράτους σίγουρα θα βρείς κάτι.

Τρύφωνας
Τρύφωνας

bf109e έγραψε: Γεια σου φιλε Τρυφωνα!!
.......................................................................................
24ωρη αεροπορικη εποξικη δεν κανει για το firewall την ενωση των φτερων, ουρας κτλ? Θα χρειαστω και καρμπον υφασμα, αν το λεω καλα, για το firewall.

Απο μηχανη θα βαλω τελικα την 45αρα.Εχει αρκετη δυναμη και χωραει ολη μεσα στο κοουλ.

Φίλε Bf

Το firewall ενίσχυσέ το όπωσδήποτε με πανί...ή κάρμπον ύφασμα. Καλό είναι σε τέτοια μεγέθη να πάρεις και εποξικό στόκο (ΝΕΟΤΕΧ), έτσι δένει καλλίτερα η ενίσχυση με το καλουποτό μέρος.

Όσων αφορά τον κινητήρα δεν βάζεις καμμιά ZENOAH G-62 καλλίτερα;; Έχω την εντύπωση οτι η 45άρα θα του πέφτει κομματάκι μικρή.... (όσο και να παλέψεις να το ελαφρύνεις θα σου βγεί περι τα 12 κιλά...)

ΜΦΧ
Τρύφωνας
bf109e

Δημοσίευση από bf109e »

Γεια σου φιλε Τρυφωνα.

Πιθανα για την 62αρα θα παω.Θα βαλω 2 σερβο μεσα στα πισω φτερα για να κινουν τα πηδαλια.Αρα και λιγο παραπανω βαρος μπροστα.Ρωτησα τον Stephan για να βαλω εκει τα σερβο και ειπε λογω οτι ειναι το D το μοντελο δεν εχω προβλημα.Αν ειχα ομως το Α θα ειχα σοβαρο θεμα.Εχω ξεκινησει ηδη την διαδικασια.Μολις τα βαλω θα στειλω φωτογραφιες.

Οσο για τους σωληνες θα κανω ενα τηλεφωνο αν ειναι να παω να τους παρω να βαλω τα φλαπ και τα ελερον στη θεση τους να τελειωνει αυτο το σκελος της κατασκευης!!
bf109e

Δημοσίευση από bf109e »

Tα σερβακια καθονται στη θεση τους.Εχω ενα προβληματακι ομως.Εβαλα το ενα με τα χιλια ζορια.Καθως το εβγαζα, κοπηκε το λαστιχακι που ειναι εκει που βγαινουν τα καλωδια.Αυτο θα δημιουργησει προβλημα?

Και το 2ο προβλημα.Για να μπαινει το σερβο και να βγαινει διχως προβλημα, εφαγα το ανοιγμα απο τη μια μερια (εκει που βιδωνουν οι βιδες).Και τι ειδα μετα.Στην τρυπα του σερβο που περναει η βιδα και βιδωνει στο ξυλο, δεν καλυπτεται ολη απο ξυλο, αλλα εχει ενα πολυ μικρο κενο.Θα δημιουργησει αυτο καποιο προβλημα στο βιδωμα του σερβο?Δεν μπορω να βγαλω και φωτογραφια διοτι ειναι στενα εκει μεσα και δεν φαινεται αυτο που λεω.Ελπιζω να καταλαβατε τι εννοω!!
Συνημμένα
Photo-0075.jpg
Photo-0075.jpg (61.68 KiB) Προβλήθηκε 43 φορές
Τρύφωνας

bf109e έγραψε: Tα σερβακια καθονται στη θεση τους.Εχω ενα προβληματακι ομως.Εβαλα το ενα με τα χιλια ζορια.Καθως το εβγαζα, κοπηκε το λαστιχακι που ειναι εκει που βγαινουν τα καλωδια.Αυτο θα δημιουργησει προβλημα?

Και το 2ο προβλημα.Για να μπαινει το σερβο και να βγαινει διχως προβλημα, εφαγα το ανοιγμα απο τη μια μερια (εκει που βιδωνουν οι βιδες).Και τι ειδα μετα.Στην τρυπα του σερβο που περναει η βιδα και βιδωνει στο ξυλο, δεν καλυπτεται ολη απο ξυλο, αλλα εχει ενα πολυ μικρο κενο.Θα δημιουργησει αυτο καποιο προβλημα στο βιδωμα του σερβο?Δεν μπορω να βγαλω και φωτογραφια διοτι ειναι στενα εκει μεσα και δεν φαινεται αυτο που λεω.Ελπιζω να καταλαβατε τι εννοω!!

Γειά σου φίλε Bf!

Όσων αφορά το πρώτο σκέλος της ερώτησής σου, εαν δεν κόπηκε και το τρίχρωμο καλώδιο απο μέσα τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα.

Στο 2ο πρόβλημα τώρα. Εγώ θα βίδωνα το σέρβο και έπειτα θα ενίσχυα την επαφή του στην φωλιά κολλώντας το σέρβο γύρω και μέσα στην φωλιά με θερμοσυστελλόμενη κόλλα (glue gun).

Το glue gun θα σταθεροποιούσε το σέρβο στην θέση του αλλά σου επιτρέπει και ενδεχόμενη αφαίρεση της κόλλας στο μέλλον για αντικατάσταση του σέρβο χωρίς πολλές εγχειρήσεις....>F<

ΜΦΧ
τρύφωνας
bf109e

Δημοσίευση από bf109e »

Γεια σου φιλε Τρυφωνα.Μπορει να περασω απο το σκεηλ στις 12 Σεπτεμβρη αν θυμαμαι καλα.Θα σε δω και απο κοντα.

Πολυ καλη ιδεα για να το κολλησω γυρω γυρω με αυτην την κολλα.Ειναι αυτη οπου ειναι σιλικονης και βγαινει καυτη απο το πιστολακι ε?Τετοια εχω.Αρα να κολλησω ολο το σερβο γυρω γυρω και μηπως να βαλω απο την κλασσικη σιλικονη και στα καλωδια οπου περνανε μην τριβονται πανω στα διαφορα μερη του φτερου πισω?

Ευχαριστω για την βοηθεια!!
Τρύφωνας

Hey Bf

Να έρθεις και να λάβεις και μέρος κιόλας!
Αν δεν θέλεις να συμμετάσχεις σαν αγωνιζόμενος τότε θα χαρώ να τα πούμε και απο κοντά.+(*)
Η ιδέα σου με την σιλικόνη και τα καλώδια ακούγεται μια χαρά.

ΜΦΧ
Τρύφωνας
Απάντηση

Επιστροφή στο “Scale Αεροπλάνα”