Slick330 έγραψε: ↑Προσθέτω και εγώ κάτι μια που τις τελευταίες εβδομάδες μαστορεύω τον τυραννόσαυρο.
1. Παίρνω πίσω την φράση μου "με την κορυφαία του είδους". Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και η align δεν είναι η καλύτερη. Υπάρχουν και άλλες πολύ καλύτερες (πχ mikado).
"Οι κακές επιλογές -και όχι η φθήνια- τρώνε τον παρά"
..........................................................................................................
Συμφωνώ μαζί σου+(*) και ευχαριστώ που μου ξαναθυμίζεις την τελευταία προταση.@P@
Καλησπερα.Επειδη κι εγω το ψηνω για κλωνο,μπορει καποιος να μου πει απο τα τοσα που κυκλοφορουν στην αγορα ποιο ειναι πιο ποιοτικο και γερο?Για 450αρι μιλαμε.Εχω ολα τα ηλεκτρονικα.Μονο σασι ψαχνω.Οι τιμες τους ειναι πολυ δελεαστικες.Για την αντοχη τους δεν ξερω.Μη το φτιαξω δηλαδη και εκραγει στον αερα=B=.Ευχαριστω.
Έχω φτιάξει ένα Align 450 pro v2 με DFC κεφαλή με KST servos, ZYX μονάδα και turnigy esc 45A
Και ένα Tarot 450 pro v2 με KST servos και thrust bearing στην ουρά, 7200BX beastx(δέκτης και μονάδα) και turnigy ESC
Και στα 2 έχω πετάξει πάνω από 60 μπαταριες και δεν υπάρχει καμία φθορά είτε στο align είτε στο tarot από τις πτήσεις.
Το tarot που είναι κλώνος του Align έχει κάποια ανταλλακτικά όπως πχ tail grips με thrust bearings που είναι φθηνότερα και κλάσης ανώτερα από τα απλά align tail grips που έχουν αποδειχθεί προβληματικά.
trilofianos έγραψε: ↑Καλησπερα.Επειδη κι εγω το ψηνω για κλωνο,μπορει καποιος να μου πει απο τα τοσα που κυκλοφορουν στην αγορα ποιο ειναι πιο ποιοτικο και γερο?Για 450αρι μιλαμε.Εχω ολα τα ηλεκτρονικα.Μονο σασι ψαχνω.Οι τιμες τους ειναι πολυ δελεαστικες.Για την αντοχη τους δεν ξερω.Μη το φτιαξω δηλαδη και εκραγει στον αερα=B=.Ευχαριστω.
gvertical έγραψε: ↑ο καλυτερος κλωνος ειναι το Tarot.
Ναι έτσι είναι αλλά το άλλο περίεργο που δεν περίμενα να συμβαίνει είναι ότι μερικά ανταλλακτικά tarot είναι καλύτερα από Align όπως τα tail grips. Δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αλλά πολλοί με t-rex 450 pro είχαν θέματα με τα ρουλεμάν στα tail grips ενώ όσοι είχαν tarot δεν είχαν πρόβλημα. Επίσης αυτοί που είχαν πρόβλημα με το t-rex 450 όσο αφορά τα ρουλεμάν των tail grips αναβάθμισαν τα grips και έβαλαν tarot με thrust bearings !
Να παραθέσω και εγώ την αποψή μου...Δεν έχω ιδέα από κανενός είδους κλώνο. Έχω εικόνα μόνο από align. Τέτοια έπαιρνα, και τέτοια θα συνεχίσω να αγοράζω...Είδα όμως αρκετά μαϊμούδια και κλώνους στα χέρια άλλων. Το αν τα tarot είναι καλύτερα ή όχι από τα align είναι καθαρά θεωρητικό. Το μόνο fact είναι ότι τα align:
- Είναι πολύ καλά πακέτα
- Δεν χρειάζονται καμιά βελτίωση
- Έχουν πακέτα με μοτέρ, σέρβο, esc, gyro
- ΈΧΟΥΝ ΟΔΗΓΊΕΣ!!!!!
- Έχουν πολύ καλές επιδόσεις
- Για τον εξοπλισμό τους είναι φτηνά!
(και οι κλώνοι αν τους φορέσεις καλά σέρβο, gyro κτλκτλ το ίδιο θα κοστίσουν το υπογράφω!!! )
Όχι ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΌΤΙ ΚΑΛΎΤΕΡΟ ΥΠΆΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΆ, αλλά είναι καλά για την τιμή τους πάντα. Και κυρίως έχουν πλήρεις οδηγίες με στοιχεία για pitch,rpm κτλ κτλ...Όλα συνεργάζονται τέλεια μεταξύ τους και σου δίνουν ένα εγγυημένο στάνταρ αποτέλεσμα. Είναι TROUBLE FREE αποτέλεσμα.
Ούτε λάθος kv στο μοτέρ, ούτε esc που δεν συνεργάζεται σωστά με το μοτέρ, ούτε λάθος στροφές επειδή το pinion είναι λάθος, ούτε πολύ αργά σέρβο,ούτε φτηνιάρικο gyro.
Αλήθεια πόσες φορές έχετε δει κλώνο να πετάει ανάποδα ??? Πόσες φορές έχετε δει καθαρόαιμα align η thunder Tiger η blade η goblin η mikado να κάνουν απίστευτα πράγματα ? Γιατί οι κλώνοι είναι φτηνιάρικοι Και μετριοι,
Η άποψη μου είναι η εξής :
Είσαι αρχάριος? Πάρε ολοκληρωμένο πακέτο και μην πειραματιζεσαι!!! Θα κάνεις λάθος αν διαλέξεις εσύ εξοπλισμό του ... Είσαι έμπειρος ?Πάρε ότι γουστάρεις, ξέρεις να στήνεις ελικόπτερα...
Εγώ ήμουν πάντοτε υπέρ της Align και έχω ένα 450αρι align επίσης.
Αλλά βρε παιδιά μεγάλη Ξεφτίλα η Align να πουλάει τα ανταλλακτικά της στις τιμές που πουλάει δηλαδή πολύ ακριβότερα από τα tarot και να παίρνω καινούριο align 450 DFC κεφαλή και να έχει τζόγους στα grips και στο main block και η tarot αντίστοιχη κεφαλή να έχει 0 τσόγους στιβαρή σαν τσιμέντο.
Το μόνο καλύτερο που έχει η align σε σχέση με τα tarot είναι το πακετάρισμα του ανταλλακτικού και οι οδηγίες αλλά να δίνω 45 euros και να παίρνω τους τσόγους της Align είναι απαράδεχτο.
Ερωτηση ΜΟΝΟ για όσους ΔΕΝ γουσταρουν την Align...
ΑΝ ΟΛΟΙ ΔΙΝΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΓΥΦΤΟΥΣ-ΦΤΗΝΙΑΡΗΔΕΣ-ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ-ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ (Hobby King, tarot, clone...) ΚΑΙ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΝΤΩΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΤΑΙΡΙΑ-ΠΛΗΓΗ ΤΟΥ ΜΟΝΤΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ALIGN...ΑΛΗΘΕΙΑ...ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΑΓΑΠΗΤΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΙ ΘΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕΤΑ ???
Ακούστε πως πάει...
-Αγοράζεις από μια εταιρία που έφτιαξε κάτι.
-Η εταιρία έχει κέρδος
-Με το κέρδος της επεδύει σε σχεδίαση καινούριων μοντέλων
-Βγάζει καινούριες ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ σχεδιάσεις
-Τις αγοράζεις ΕΣΥ και μετά ΕΣΥ είσαι πιο μάγκας γιατί το μοντέλο σου πετάει ακόμη καλύτερα.
Στον αντίποδα...
-Αγοράζεις μαιμούδες.
-Το χρήμα ΔΕΝ πάει στην εταιρία που ΕΒΑΛΕ ΚΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ.
-Αντιθέτως το χρήμα ρέει στον ΑΧΡΗΣΤΟ που απλώς αντέγραψε την δημιουργικότητα του άλλου.
-Η εταιρία δημιουργός κλείνει...ή έστω περιορίζει το "άνοιγμα" της.
-Ο άχρηστος δεν έχει τι να αντιγράψει πλέον.
-ΕΣΥ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ DESIGN ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...Ούτε καλύτερο μοντέλο θα έχεις...Ούτε καλύτερα θα πετάξεις...
Και αν έχετε οικονομικό πρόβλημα να πάρετε Align, μπράβο σας που βρήκατε εναλακτικές, μπράβο σας που συνεχίζετε την προσπάθεια, ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ...ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ "Η ALIGN EXEI ΤΖΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ!!!" Υπάρχει και λιγος κόσμος που έχει χρήμα στην Ελλάδα, υπάρχει και αρκετός κόσμος που κάνει το σκ..ό του παξιμάδι για να πάρει ένα καλό μοντέλο! ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ TAROT ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ... Ε Λ Ε Ο Σ !!!
Τα δικά μου Trex 250, 450 pro, 500, 600 LE...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΖΟΓΟΥΣ? ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ...ΠΟΤΕ, ΜΑ ΠΟΤΕ, Μ Α Π Ο Τ Ε , ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΖΟΓΟΥΣ!
Το δε Trex 450 flybar που έχω...έσκασε από τα 10 μέτρα...
ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΤΖΟΓΟΥΣ!!!!!
Μην κράζετε αυτούς που παίρνουν original... ΑΥΤΟΙ ΤΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΙΔΕΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ORIGINAL!
ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΡΑΨΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ THREAD, ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ-ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΠΕ ΣΤΑ ΜΟΝΤΕΛΟΔΡΟΜΙΑ, ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ MIKADO LOGO 800 XXTREME, KAI ΣΕ ΚΟΙΤΑΝΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΨΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ!
Ενημερωτικά...είχα άπειρα align...Ελάχιστα παράπονα είχα από αυτά...παράπονα που κανένας άλλος, δεν έιχε καθήσει να τα δει αντικειμενικά, και να τα ανακαλύψει...και το μόνο που με χάλασε στην Align...έιναι ότι άρχισε να μένει πίσω σε σχέση με την Sab, την Mikado, την Gaui...ακόμη και η Blade και η Thunder Tiger την πλησιάζουν απείλητικά...Αποψή μου φυσικά...δεν χρειάζεται αν συμφωνήσει κανένας.
Επίσης με χάλασε πολύ που η align, προσπαθώντας να αντιμετοπίσει τους αντιγραφείς, κατέληξε να βάζει νέα κομμάτια για τα ελικόπτερα της, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ σε μηνιαία βάση...και κατέληξε να είναι δύσκολη η συντήρησή τους...γιατί το σωστό part πλέον έγινε δυσεύρετο...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΓΚΕΣ!!! Οχι....εχει τζογους σε σχέση με την κόπια...ήμαρτον!
Οι καλύτερες μου αναμνήσεις από τον μοντελισμό ήταν το παλιό μου trex 500 flybar...800 μπαταρίες άδειασα πάνω του...και ήταν κυριολεκτικά ΣΚΥΛΙ!
Έιχε ξεφτυλίσει κάθε hirobo, raptor και δεν ξέρω εγώ τι άλλο...και δεν το έλεγα εγώ, το έλεγαν ΑΛΛΟΙ που τους το έδινα να το πετάξουν.
Τώρα, για να προσπαθήσω να γίνω ακόμη καλύτερος...πήρα το Goblin 500...Δεν λέω...πολύ καλό...ΠΑΡΑ πολύ ακριβό...ακριβότερο από το trex 600 LE...Και πραγματικά το 4 ετων trex 600 το κοιτάει στα μάτια και του κάνει και τσαμπουκά....κι άς είναι και flybar!!!
Τόσο καλά και τίμια μοντελάκια έιναι τα trexάκια...
Αλλά μερικοί-μερικοί....δεν τα χώνεψαν ποτέ...γιατί και-καλά η εταιρία έφτιαχνε σκούπες πριν φτιάξει trex....
Λοιπόν, για τους αρχάριους που θέλουν και μια "δεύτερη γνώμη", εγώ σας λέω ότι τα ALIGN είναι κλάσης ανώτερα από οποιαδήποτε κόπια...Και σαν αρχάριοι...να παίρνετε ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ SERVO-GYRO-MOTOR-ESC ...Κάντε αυτό και θα με θυμηθείτε.
Δεν συμφωνώ σε μερικά σημεία με το post σου. Όπως έχω γράψει και παραπάνω έχω ένα 450 pro v2 align και ένα tarot. Οπότε δεν έχω προκατάληψη για τα align
ΑΛΛΑ το πλαίσιο του t-rex 550 που σπάει όταν πέσει το ελικόπτερο και θέλεις 100 euros να το αγοράσεις και πάλι θα σπάσει ενώ παίρνει το ποιο χοντρό από την tarot με 40 euros και αντέχει στην πτώση ,,,ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ????? Οι Ανίκανοι της Align ήξεραν να φτιάξουν πλαίσιο 1.6 χιλ για να σπάει και να το χρεώνουν 100 euros ενώ οι γύφτοι της tarot και φτηνά το έδωσαν το πλαίσιο και είναι καλύτερο.
Τώρα τι να πω για τα πακέτα combo της align με τα servo 410 και 415 που μόνο για τα μπάζα είναι αυτά και χάρη σε αυτά έχει πέσει το ελικόπτερο μου. Για σύγκρινε τα με τα αντίστοιχα της tarot που είναι για σεμινάριο το λέει και έμπορος εδώ στην Ελλάδα που φέρνει τόνους align και μόνο λίγα tarot. !!!
Γενικά να ξέρεις ότι όσο καλή και αν είναι η align κάποιος μπορεί να την αντιγράψει φθηνότερα και καλύτερα !!!!
Προσωπικά θα ξαναπάρω ανταλλακτικό align MONO εάν δεν υπάρχει κάτι σε tarot. Τις έχω και τις 2 μάρκες και τις πετάω και βλέπω από πρώτο χέρι ΜΟΝΟΣ μου την ποιότητα , τους τσόγους και την αντοχή και δεν χρειάζεται κανένα forum, έμπορος ή χομπίστας να μου πει ποιο είναι το καλό και ποιο το κακό. Τα βλέπω βρε αδερφέ το quality assessment γίνεται από εμένα αφού έχω 2 όμοια ελικόπτερα και τα πετάω εξίσου και τα 2 με το ίδιο στιλ
Τώρα όποιος θέλει ας αγοράσει μόνο align ή οτιδήποτε θέλει , το κουμάντο το κάνει στην τσέπη του
Να σημειώσω πως το tarot μου κόστισε παραπάνω από ένα combo πακέτο align επειδή έχω βάλει beastx και servo KST DS115MG τα οποια είναι έτη φωτός μπροστά από οποιοδήποτε 410 και 415 της Align και καλύτερο σε specs από τα 430 !!! και δεν συζητάω την σύγκριση μεταξύ του 3GX και του beastx !!!!
Πριν απαντήσω...θέλω να ξεκαθαρίσω ότι από την ώρα που αποφάσισα να γράψω σε forum, δεν με απασχολεί καθόλου ποιός πρόκειται ή δεν πρόκειται να συμφωνήσει με την άποψη μου. Η αποψή μου είναι αυτή που είναι και δεν πρόκειται να αλλάξει ΣΗΜΕΡΑ...όχι μόνο επειδή είμαι κολλημένος ή ότι άλλο θέλετε, αλλά γιατί έχει δημιουργηθεί μετά από 10 χρόνια τριβής με το αντικείμενο...Λογικό έιναι να χρειαστούν τουλάχιστον άλλα 5 χρόνια επιστιμονικώς τεκμηριωμένων αντεπιχειρημάτων για να μου αλλάξουν γνώμη. Sorry.
Πιστεψέ με έχω πολλά πιο σημαντικά πράγματα να κάνω, από το να διαφωνώ σε ένα forum, για το ποιός την έχει μεγαλύτερη...(την εμπειρία εννοώ....που πήγε το μυαλό σας?)...Ας πούμε αντί να γράφω, θα μπορούσα να παίζω στο phoenix, μακράν πιο επικοδομητική δραστηριότητα! Γιατί σπαταλάω τον χρόνο μου εδώ? Για έναν και μόνο λόγο:
ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΓΩ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΕΨΕΙ ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΡΙΟ
Και τι λέει αυτό το thread?
"ΤΡΕΧ ή ΚΛΩΝΟΣ" σωστά???
Δεν πρόσεξα να λέει:
"Trex ή το Clone 450 του Τάκη του Σουγιά που έιναι τούμπανο"
Συγκρίνουμε το ΜΕΣΟ TREX 450 με το ΜΕΣΟ ΚΛΩΝΟ. 'Αρα εκεί πρέπει να εστιάσουμε τις απαντήσεις μας. Και εγω ΔΕΝ γραφω αερολογίες, Ούτε γενικότητες του τύπου είναι ούτε λιγο καλό εδώ, έχει λίγο τζόγους εκεί. ΔΕΝ ΒΟΗΘΙΕΤΑΙ Ο ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΕΤΣΙ, ΜΠΕΡΔΕΥΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!! Λέω ξεκάθαρα και αναλαμβάνω όλη την ευθύνη των συνεπειών που συνεπάγονται από τα λόγια μου...ότι...
ΤΟ STOCK ALIGN ΠΑΚΕΤΟ EINAI ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΚΛΩΝΟ
Είπα ποτέ ότι είναι φτηνότερο?...Οχι, είπα...λίγο ακριβότερο.
Είπα πότε ότι έιναι το καλύτερο της αγοράς?...Όχι, είπα τίμιο.
Είπα ότι δεν σπάει με τίποτα???...Ούτε κατά διάνοια.
ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ Η ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ Η ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΧΕΣΤΗΚΕ!
Πιστεύω (και το έγραψα και πιο πριν, όσοι ενδιαφέρονται το πρόσεξαν)...όχι ότι τα trex σαν ολοκλήρωμένα πακέτα είναι καλύτερα...απλώς είναι πιο stupid safe. Σου δίνει ο κατασκευαστής ότι χρειάζεσαι για στήσεις ένα σωστό ελικόπτερο. Από τα υλικά και τις κόλλες, μέχρι τις οδηγίες και το setup. Και πιστεύω ότι ένας αρχάριος θα μάθει πολύ περισσότερα από ένα έτοιμο πακέτο, και ότι θα χάσει πολλά χρήματα και πολύ χρόνο πειραματιζόμενος με κινεζιές.
Το ξεκαθαρίζω εδώ και δεν ξανασχολούμαι! Δημοκρατία έχουμε, ο καθένας ας κάνει ότι τον φωτήσει ο θεός.
Όσο για τα επιχειρήματα, έχω να προσθέσω τα εξής, και ΔΕΝ πρόκειται να ξανασχοληθώ με το συγκεκριμένο θέμα. Κυρίως διότι, όσοι έχουν στοιχειώδη κρίση και αντίληψη, καταλαβαίνουν από την πρώτη γραμμή που θα διαβάσουν..
Το σασί του 550 είναι ακριβό και σπάει εύκολα.
Οκ...Δηλαδή πως σπάει??? Αν πέσει από τα 30 μέτρα και κεβλαρ να έιναι θα σπάσει σίγουρα. Τώρα αν είδες 550 να ακουμπάει το blade κάτω και ξαφνικά κόβεται το σασί οκ. Αλλά σε παώ στοίχημα ότι δεν έιδες κάτι τέτοιο...Ασε δε, που για να αποτελέσει επιχείρημα αυτό, πρέπει να έχεις δει καμιά δεκαριά 550 να σπάνε μπροστά σου για να έχεις στατιστικά στοιχεία...Τι στο καλό??? Πόσα trex 550 πια έχεις δει να σπάνε??? Σε μία πτώση, μπορεί να σπασει και το πιο αναπάντεχο κομμάτι μάγκες. Το ξέρετε και ας μην κρυβόμαστε. Χώρια που σε καινούρια design ΤΟ ΣΑΣΙ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΑΠΟΡΟΦΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΟΤΕΡ)!!! Βλέπε sacrificial parts στα Goblin. Βέβαια, δυστυχως, δεν είναι exact sience και πάντα τα σπασίματα είναι λοταρία...ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ!!! Δεν το κανανε ευθραυστο γιατί είναι χαζοί, το κάνανε γιατί έιναι πιο ελαφρύ, άλλωστε το 550 ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΡΧΑΡΙΟ ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΠΑΤΙΡΗ!!! Και έστω...εγώ σου λέω ότι έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν είναι συμβουλή το "πάρε αυτό γιατί σπαέι δύσκολα"...καλή συμβουλή είναι το: "Πάρε ένα καλό ελικόπτερο, αλλά πάρε και καλό simulator...Βάλε το throttle hold στο simulator...και κάθε φορά που θα πας να στουκάρεις στο sim, θα προσπαθείς να χτυπάς το throttle hold λίγο πριν καρφώσεις...Μπορεί στο sim να μην κάνει διαφορά, αλλά στο real life, το να καρφώσεις με ισχύ στον ρότορα και να καρφώσεις σβηστός κάνει διαφορά κόστους 20-50% στην ζημιά" ...και ισχύει επιβεβαιωμένα σε κάθε μάρκα, σε κάθε ελικόπτερο και σε κάθε περίπτωση!!! Είπαμε, εδω μέσα προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους αρχάριους!
Τα servo της align είναι μέτρια.
Δεν διαφωνώ καθόλου!!!....ΟΜΩΣ...Θές να μου πείς με το χέρι στην καρδιά, ότι αν φύγω εγώ από την αλάνα μου και πάω στον τοπικό μοντελιστικό σύλλογο της Ανω Πορδιτσάς (ατάκα του Mpraf) και βρώ ένα ΤΥΧΑΙΟ κινέζικο κλώνο που πετάει κάποιος τυχαίος αρχάριος εκεί, θα έχει καλύτερα servo από το align ε?...Μπααααα....Χλωμό...Τίποτα hobby king της κακιάς ώρας υποψιάζομαι ότι θα έχει...και κακοsetαρισμένα μάλιστα!...Αυτό ακριβώς φοβάμαι μην πάθει ο φίλος μου ο αρχάριος και κάθομαι και βγάζω τον καρκίνο εδώ...Αν ο αρχάριος ΞΕΡΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΜΕΝΑ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ!!! ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΩ!!! και γι' αυτό χτυπιέμαι και λέω ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΙΝΕΖΙΕΣ οι αρχάριοι!!! Όσο για τα περί servo 410 και 415 της Align, Όντως 1 στα 100 αστοχούν και σκοτώνουν ένα μοντέλο...Το πιστεύω γιατί το είδα με τα μάτια μου. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό για έμενα??? Ότι 99 θα με ευχαριστούν και 1 θα με βρίζει. Και ξέρεις κάτι???...είναι αποδεκτή απώλεια για εμένα!!! (Τόσοι με βρίζουν, αλλός ένας δεν κάνει διαφορά)
Υπάρχει κάποιος που θα το κάνει καλύτερα και φτηνότερα.
Ισχύει...Αλλά το κάνει με 5 χρονάκια καθυστέρηση βέβαια...Το Trex450Pro V2 DFC δεν έιναι πιά η αιχμή του δώρατος στα 450 (να σας βοηθήσω, παρουσιάστηκε το 2009 και έχουμε 2014)...Τα καλύτερα μοντέλα πλέον σήμερα είναι άλλα...To Χ3 ίσως, το forza μπορεί, μπορεί και να είναι το Trex 450 Dominator, το Logo 480 xtreme παίζει....Αλλά δεν έιναι το 450 Pro...Τι θέλω να πώ??? Το trex 450 είναι παρωχημένο μοντέλο για την Align, η εταιρία ΔΕΝ ασχολείται πιά με την πάρτη του, μας το πουλάει μόνο και μόνο για να αδειάσει η αποθήκη της, έχει και πιο καινούρια μοντέλα να δείξει. Η κάθε εταιρία αντιγραφής, είχε 5 χρονάκια να κάτσει και να το βελτιώσει...αν δεν το έκανε, θα έπρεπε να τουλάχιστον να ντρέπεται...Και πιο φτηνό θα είναι σίγουρα, γιατί η αντιγραφή κοστίζει λιγότερο από την δημιουργία... Και εδώ έρχεται το επιχείρημα του "Τι στο καλό θα αντιγράφουν οι κλώνοι αν κλείσουν οι σοβαρές εταιρίες???" ...Δικό σας το πορτοφόλι...δικιά σας και η απόφαση. (και by the way -άσχετο με το θέμα λίγο- ΜΗΝ γκρινιάζετε που δεν σας ικανοποιεί το Phoenix rc πχ...επειδή δεν είναι αρκετά ρεαλιστικό, την στιγμή που το 90% το παίρνει κλεψιμέικο! Αν δεν βλάλει και κανένα φράγκο αυτός που το έφτιαξε, γιατί να κάτσει να ασχοληθεί???...Λέω εγώ τώρα...)
Αααα....και για το 3GX...Έχω ακούσει ότι είναι απαράδεκτο, αλλά δεν έχω προσωπική άποψη...Το Beast X που έχω, είναι εξαιρετικό για αρχάριο, πολύ καλό όμως, για τον απαιτητικό χρήστη...χρειάστηκε να μπώ και να ψάξω κάποια πραγματάκια στο internet για να κάνω χειροκίνητα κάποιες ρυθμίσεις πέρα των προ-κάτ που σου δίνει. Αλλά η δικία μου συμβουλή έιναι, να πετάξετε και κάποια στιγμή flybar μοντέλο, είναι καλύτερο σε κάποια πράγματα...είναι δασκάλα...
Οσο για τους τζόγους, αν μας τους δείξεις σε videaki ή live, πραγματικά θα μας βοηθήσεις να αποφασίσουμε καλύτερα και εμείς τι να αγοράσουμε αυριο.
Ναι έιδα τα specs των servo σου, είναι και καλύτερα και φτηνότερα από τα align...εύχομαι από καρδιάς ο μέσος μοντελιστής να κάνει την ίδια εξαιρετική επιλογή με εσένα. Η εμπειρία μου δυστυχώς είναι ότι συμβαίνει το αντίθετο.
Και τελικά ο Αρχάριος που μπεί εδώ να ξεστραβωθεί...θα δεί...καποιους να του λένε tarot, και καποιους να του λενε Align....αν δεν καταλήξει με ψυχοφάρμακα και καταφέρει και αγοράσει κάτι...ας κάνει και έναν κόπο να μπεί εδω και να μας γράψει 1-2 αράδες...Τόσο κόπο κάναμε να γράψουμε τόσες σθμβουλές...Τί έγινε τελικά? είχαμε δίκιο? δεν έιχαμε? τον βοηθήσαμε??? τον κάψαμε??? Να γίνουμε και εμείς καλύτεροι με τον καιρό...
Και για όσους είχατε την υπομονή να διαβάσετε ολόκληρο το σεντόνι-πάπυρο που έκατσα και έγραψα, διαβάστε και αυτό: Να ξέρετε ότι δεν έχω καμία πρόθεση να προσβάλω ή να μειώσω κάποιον. Γράφω έτσι μόνο και μόνο για τον χαβαλέ της υπόθεσης...ας πούμε ότι έτσι θα θυμάστε έναν ενοχλήτικό που σας τσάντισε λιγάκι με τον τρόπο του...και ίσως να μείνει σε κάποιον κάτι που έγραψα και τον βοήθησε...αν πάλι όχι, δεν πειράζει...η πρόθεση μου ήταν να βοηθήσω με τα δικά μου παθήματα, να γίνουν σε κάποιον αρχάριο μαθήματα.
Εχω ενα Τrex250 εδω και δυο χρονια...πετω αεροπλανα χρονια αλλα ηθελα να στησω ενα ελικοπτερο επειδη μου αρεσε η πολυπλοκοτητα τους...Αρχαριος λοιπον στα ελικοπτερα ομως το "πακετο" Align με βοηθησε να στησω το ελικοπτερο με την μια με απολυτη επιτυχια και να κατανοησω το πως δουλευει...Οταν απεκτησα θαρρος και δοκιμαζα καινουργιες για εμενα μανουβρες ηρθαν και τα σπασιματα.Μπηκα λοιπον στο τρυπακι και του εβαζα ανταλλακτικα μαιμου τα οποια ελεγαν οτι ειναι βελτιωμενα απο πλευρας αποδοσης.....μπαρουφες!!!!Ηταν τα πρωτα που παθαιναν φθορα και ορισμενα απο αυτα ηταν υπευθυνα για μειωμενη αποδοση ακομα και για πτωση!!!!
Ετσι στο ελικοπτερακι μου πλεον μπαινουν μονο το αυθεντικα ανταλλακτικα Align η τα upgrades και πεταει οπως ηταν καινουργιο!!
Θα συμφωνησω με τον McThemis και για οποιον σκεφτεται να ασχοληθει με τα ελικοπτερα καλα θα κανει να τον ακουσει!!!
Και κάτι που ξέχασα να γράψω...επίσης για λόγους χαβαλέ...Πρόβλημα φυσικής...
Έστω Trex 550 DFC απείρου κάλους, κατέρχεται με 90 μοιρες γωνία βύθισης και 17m/s προς το έδαφος, το οποίο έχει συντελεστή σκληρότητας Ν. Επιταχύνει δε με επιτάχυνση ίση με αυτή της βαρύτητας. Οι στροφές του ρότορα είναι σταθερές και αμετάκλητες. Η στάση του ελικοπτέρου κατά την πρόσκρουση έιναι με την ουρά προς το έδαφος...Μετά την πρόσκρουση, αναπιδάει σε ύψος 1m και προσγειώνεται ανάποδα...
Πόσα κιλά ιδρώτα έχασε ο μοντελιστής?
Πόση καφεϊνη ακόμη έπρεπε να είχε πιεί για να αποφύγει το περιστατικο?
Τι θα του χώσει ο ανεμοπτεράς που παραλίγο να αποκεφαλιστεί?
...
οκ πέρα απο το κρύο μου αστείο (ο Θεός να το κάνει αστείο)...Σε μια τέτοια περίπτωση....Η ζημιά που θα έχεις είναι κατά πάσα πιθανότητα...
ΣΙΓΟΥΡΟ FAIL ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
Main blades
Tail blades
Main shaft
Feathering Shaft
Tail boom
Tail shaft
Boom shaft (το 550 έχει άξονα ουράς)
Boom braces
Canopy στραπατσαρισμένη
Battery καλύτερα να την πετάξεις γιατί θα έχει τραυματιστεί ή/και θα καπνίζει
ΠΙΘΑΝΟ FAIL ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
Skids
Κάποιο servo θα την ακούσει λίγο
Ίσως κάποιο Blade Grip κάπου να στραβώσει
Βίδες κομμένες
Όλο και κάποιο link θα έχει σπάσει ή στραβώσει
Αν έχεις λίγη τύχη...μοτέρ-ESC-Gyro-Δέκτης θα είναι οκ...
Και αυτά θα σπάσουν σε ΚΑΘΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΑΡΚΑΣ!!!
Και ξέρετε τι μπορεί να περιορίσει την ζημιά???
α) το throttle hold
β) η πτήση πάνω από ΠΟΛΥ ΠΥΚΝΟ ΓΡΑΣΙΔΙ-ΧΟΡΤΑΡΙ!!!
Πόσο κοστίζουν αυτά? Πολλά! Πάρα πολλά!!!!!... μπείτε και δείτε...Και αν νομίζει κάποιος ότι αν τα πληρώσει όλα αυτά, θα τον πειράξει να δώσει και άλλα 85 united states dollars για να πάρει και το σπασμενο carbon frame...Μάλλον κοροιδευόμαστε και μεταξύ μας μου φαίνεται!