Mini R/C helicopter...plz help, Ι am new...!

alexaglob

Απάντηση: Mini R/C helicopter...plz help, i am new...!

Δημοσίευση από alexaglob »

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: η αγορά είναι πλέον ανοικτή και ο κάθε ένας μπορεί να πάρει αυτό που θέλει σε πολύ καλή τιμή ψάχνοντας λίγο παραπάνω
Αλλά δεν χρειάζεται να βαφτίζουμε τα Ελληνικά καταστήματα κερδοσκόπους και απατεώνες επειδή δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τους Κινέζους η μεγάλα deals

Τα ποσοστα που λέει ο mogolos είναι ενδεικτικα για να εδραιώσει το παράδειγμα του

Φυσικά και δεν μπορούν να τους ανταγωνιστούν, αλλά και στην τιμή που πουλάνε στις ΗΠΑ να αγόραζαν, που δεν το πιστεύω, πάλι κερδοσκοπία είναι τα 375 ευρώ. Απλά δεν έχουν καταλάβει ότι ο μοντελισμός δεν είναι πια πανάκριβος όσο πριν όπως λες η αγορά είναι πλέον ανοικτή και χωρίς σύνορα και πρέπει να προσαρμοσθούν ανάλογα.

Δεν μίλησα για απατεώνες, αυτό είναι τελείως διαφορετικό. Πολλοί βέβαια κινέζοι είναι απατεώνες, φυσικά όχι τα μεγάλα μοντελιστικά sites, αλλά στο ebay γίνεται πάρτυ από μαιμούδες.
Aristhewargod

Δημοσίευση από Aristhewargod »

Ρε παιδιά! Από επιλογή πρώτου ελικοπτέρου το ρίξαμε σε τελείως διαφορετικό θέμα...?!?!

Και οι 2 πλευρές έχετε τα δίκια σας. Από τη μία γιατί να μην αγοράζω απ'το ελληνικό μαγαζί, το οποίο πληρώνει τελωνεία, φόρους, φπα, τεβε, περαίωση, Σδοε και στη τελική στο μέλλον τα παιδιά μου "ίσως" βρουν κάτι αξιόλογο και όχι "καμμένη γη" ώστε να απασχολούνται επαγγελματικά και δε τα στείλω μετανάστες ??

Απ'την άλλη όμως και σεις ρε "Έλληνες" μαγαζάτορες αφού όλοι γνωρίζουμε ότι το παίρνετε 30-40 απ'το Κινέζο γιατί το πουλάτε 150 ??
Βάλτε το στα 100-110 να μην ξαναγοράσουμε ΠΟΤΕ απ'το εξωτερικό και να έχετε πάντα τα μαγαζιά σας ανοιχτά και όχι εποχιακό κέρδος και ότι αρπάξουμε νοοτροπίες....

Δε μπορεί το Walkera Lama 2-1 να το αγόρασα 95 RTF μαζί με τα έξοδα αποστολής και σε κατάστημα εδώ στην Ελλάδα να το βρίσκω στα 145??
Η το Blade mSR να το παίρνω στα 145 απο γνωστό κατάστημα δίπλα στο ΟΑΚΑ και απ'έξω να έχει 88....?? Έλεος!

Μεγάλες διαφορές, αλλά και οι 2 πλευρές έχουν τα δίκια τους!!
ο Λακης ο Λωτος

Δημοσίευση από ο Λακης ο Λωτος »

εγω δικαιο δεν βρισκω στην ΥΠΕΡτιμηση απο τους ελληνες.. καλα θα παθουν αμα βαλουν κανενα GOLDOOR η κανενα YALE συντομα.. να μαθουν να υπερτιμουν και δεν θα στεναχωρηθω διολου κιολλας!

γεια σου ρε μογγολε εδραιωτικε τυπε!
alexaglob

Aristhewargod έγραψε:
Απ'την άλλη όμως και σεις ρε "Έλληνες" μαγαζάτορες αφού όλοι γνωρίζουμε ότι το παίρνετε 30-40 απ'το Κινέζο γιατί το πουλάτε 150 ??
Βάλτε το στα 100-110 να μην ξαναγοράσουμε ΠΟΤΕ απ'το εξωτερικό και να έχετε πάντα τα μαγαζιά σας ανοιχτά και όχι εποχιακό κέρδος και ότι αρπάξουμε νοοτροπίες....

Συμφωνώ απόλυτα, το να αγοράζω από το εξωτερικό δεν το κάνω επειδή δεν γουστάρω να βοηθήσω την οικονομία της χώρας μου. Το κάνω γιατί με θεωρούν `M` και γι'αυτό δεν με ενδιαφέρει ποιοί και αν θα βάλουν λουκέτο.

Αυτοί που θα πιάσουν το tempo της περιόδου αυτής και θα ξεχάσουν πως να χώνουν ξεδιάντροπα το χέρι τους στην τσέπη μας θα επιβιώσουν. Στο κάτω-κάτω κάποιοι από αυτούς (για να μην βάζουμε τους πάντες στο ίδιο τσουβάλι) δεν ενδιαφέρονται για μένα, αν θα είμαι ευχαριστημένος και θα με έχουν και αύριο πελάτη.

Κάθε τι πρέπει να πληρώνετε όσο αξίζει και όχι όσο γουστάρει κάποιος να το πουλάει. Το πόσο αξίζει κάτι στον μοντελισμό το ορίζει η διεθνής αγορά και τα εσωτερικά επιπρόσθετα (ΦΠΑ κλπ) όχι αυθαίρετα ο κάθε επαγγελματίας. Θα πρέπει να ξέρουν ότι πια γνωρίζουμε και όσο κλείνουν πόρτες ο Κινέζος θα τις ανοίγει. Καθόλου ευχάριστο για όλους μας.

Edit: Να προσθέσω ότι δεν είναι άσχετη η συζήτηση γιατί αυτός που θα ενδιαφερθεί να μπει στον μοντελισμό θα πρέπει να ξέρει για να μην πιαστεί κώτσος.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Ο Άρης έχει δίκιο ξεφύγαμε από το θέμα και για άλλη μια φορά συζητάμε το θέμα των τιμών στην Ελλάδα και εξωτερικό
Ας πάρει τέλος η εκτός θέματος συζήτηση:?<<>
p03185

Δημοσίευση από p03185 »

Γεια σας!!! ειμαι νεος στο site και στον μοντελισμο γενικοτερα.εχω δει ελικοπτερακια να πετανε οι μαυροι στις πλατειες και μου κινησανε την περιεργεια , επομενως αποφασισα να ασχοληθω και οτι προκυψει. διαβασα τα προηγουμενα σχολια και κοιταξα λιγο τι γινεται στην αγορα (Ελλαδα) μεσω e-shops αλλα μου φανηκαν πανακριβα...βρηκα στο ebay το παρακατω μοντελο...πιστευετε οτι αξιζει τα λεφτα του ή οτι με κατω απο 90 ευρω δεν θα βρω κατι αξιολογο για να ξεκινησω τα πρωτα μου βηματα?
http://www.ebay.com/itm/Nine-Eagles-260A-Solo-Pro-4CH-2-4GHz-Mini-Helicopter-Y-/170683358935?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item27bd855ed7

επισης ο τηλεχειρισμος του παραπανω ελικοπτερου ειναι συμβατος με το pc για να δοκιμασω πρωτα σε εξομειωτη?

μεχρι τωρα εχω βρει εναν εξομειωτη λεγεται rc helicopter indoor adventure, βεβαια δεν ξερω αν ανηκει στην κατηγορια των παιχνιδιων... οποιαδηποτε προταση εχετε ειναι καλοδεχουμενη και θα θελα να με διαφωτισετε.Ευχαριστω!
alexaglob

Δεν το έχω αλλά από ότι έχω διαβάσει είναι αρκετά καλό για να ξεκινήσεις. Δεν νομίζω να συνδέεται με PC αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρος.
Είναι σίγουρα μια καλή φτηνή λύση για ξεκίνημα και καμμία σχέση με αυτά που είδες στις πλατείες.

Δες και αυτό

http://v.youku.com/v_show/id_XMjk4MjcwMDA0.html

http://www.youtube.com/watch?v=j5FFkQbQ7So&feature=player_embedded

Είναι πραγματικό ελικόπτερο, μικρό και με γυροσκόπιο 6 αξόνων για τους πρωτάρηδες αλλά μάλλον σε τιμή με πραγματική τηλεκατεύθυνση θα έρθει γύρω στα 180 ευρώ. Με αυτό μαθαίνεις και εξελίσεσαι μέσα στο σπίτι σου.
Απλά το αναφέρω.
Αν τα πας καλά με τα αγγλικά δες εδώ
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1495327
Αντώνης Κριτζάς

Καλώς ήρθες στο petame
το ελικόπτερο είναι πολύ καλό αν και εγώ δεν θα σου το πρότεινα για πρώτο
H Nine Εagle βγάζει καλά ελικόπτερα σε αυτή την κατηγορία και στην Ελλάδα υπάρχουν ανταλλακτικά
Διάβασε τα θέματα του petame που αφορούν τα μικρά ελικόπτερα και τα ελικόπερα για αρχάριους
Για αρχή προτείνω ένα ελικόπτερο διπλού στροφείου και μάλιστα κάποιο που να έχει τηλ/ση που να μπορεί να δουλέψει με sim
p03185

Δημοσίευση από p03185 »

καταρχην ευχαριστω για την ανταποκριση!! πριν λιγο εγκατεστησα το aerofly να δω πως ειναι, αλλα (λογικα) χρειαζεται τηλ/ση αποτι καταλαβα...μπορειτε να μου προτεινετε ελικοπτερα indoor για αρχαριους των οποιων η τηλ/ση προσαρμοζεται στο aerofly; ειδα οτι αρκετοι απο σας, απο τα σχολια εχετε αυτον τον εξομοιωτη. το παραπανω walkera που μου προτεινες φαινεται ωραιο και ισως αρκετο γρηγορο(συνδεεται με pc η τηλ/ση του;;)...
Επισης ηθελα να ρωτησω αν αξιζει να αγορασω τηλ/ση και μονο για να μαθω σε sim κ μετα να αγορασω μοντελο;και αν ναι ποια τηλ/ση.(για ελικοπτερα ενδιαφερομαι)
alexaglob

p03185 έγραψε: καταρχην ευχαριστω για την ανταποκριση!! πριν λιγο εγκατεστησα το aerofly να δω πως ειναι, αλλα (λογικα) χρειαζεται τηλ/ση αποτι καταλαβα...μπορειτε να μου προτεινετε ελικοπτερα indoor για αρχαριους των οποιων η τηλ/ση προσαρμοζεται στο aerofly; ειδα οτι αρκετοι απο σας, απο τα σχολια εχετε αυτον τον εξομειωτη. το παραπανω walkera που μου προτεινες φαινεται ωραιο και ισως αρκετο γρηγορο(συνδεεται με pc η τηλ/ση του;;)...
Επισης ηθελα να ρωτησω αν αξιζει να αγορασω τηλ/ση και μονο για να μαθω σε sim κ μετα να αγορασω μοντελο;και αν ναι ποια τηλ/ση.(για ελικοπτερα ενδιαφερομαι)

Είναι καινούργιο μοντέλο, απ'ότι διαβάζω με 6 γυροσκόπια ενεργά είναι σαν ε/π διπλού στροφείου για πρωτάρηδες. Απενεργοποιείς τους 3 αξονες από τους 6 και γίνεται πιο γρήγορο για προχωρημένους, δύο σε ένα δηλαδή.
Είναι βέβαια και θέμα προσωπικό, αλλά εγώ αν ξεκινούσα φέτος και όχι πέρισυ, φυσικά έχοντας υπ'οψιν όσα έμαθα σε αυτόν το χρόνο με δεδομένο ότι θα το χρησιμοποιώ στο σπίτι λόγω χρόνου, θα έπαιρνα αυτό.

Προσφέρεται με τέσσερις τηλεκατευθύνσεις:
1) 2603, συνδέεται σίγουρα με pc αλλά θέλεις αντάπτορα
2) Devo 6
3) Devo 7
4) Devo 8

Η σειρά Devo είναι τελείως καινούργια, έχει usb για firmware upgrade και σίγουρα θα συνδέεται με pc, αλλά σε λίγo καιρό θα γνωρίζουμε καλύτερα.

Βέβαια μπορείς να αρχίσεις με ένα χειριστήριο σαν αυτό
http://www.ebay.com/itm/RC-4CH-Helicopter-Transmitter-FMS-USB-Flight-Simulator-/270795907281?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item3f0cb1a0d1

και να δεις για ε/π σε λίγο καιρό, ίσως να είναι και καλύτερα έτσι, εκτός και αν πάμε στην δραχμή!@/-=}{{ ή χρεοκοπήσουμε οπότε ένας Θεός ξέρει, το ε/π θα είναι το λιγότερο που πιστεύω θα μας απασχολεί.
ubhae

Δημοσίευση από ubhae »

Ενα Lama v3/v4 δεν θα σε απογοητευσει και θα σε μαθει ολη τη φιλοσοφια απο το να ισιωνεις το swashplate μεχρι τις προσθετεις αναβαθμισεις.
Δεν ειναι τυχαιο που ολοι οι νεοι ξεκιναμε απο εκει (κι εγω μαζι)
Και ειναι κειμηλιο, και μεγαλυτερο να παρεις οσο θα φορτιζεις τις μπαταριες του ενα lama θα πετας περιμενοντας
ασε που οτι και να σπασεις με 15-20 ευρω το επισκευασες πληρως.
τα blades εχουν 7 ευρω τρεις αλλαξιες. και η τηλεκατευθυνση του παιζει ανετα σε ολα τα γνωστα simulators.

Περιττο να πω οτι εισαι σα να βλεπω τον εαυτο μου, κι εγω με ενα μικρακι ξεκινησα απο το Σκλαβενιτη και κολλησα
http://www.youtube.com/user/ubhae#p/a/u/2/VNIYEdfxOqQ

και μετα πηγα εδω σε 250 http://www.youtube.com/user/ubhae#p/a/u/1/VPHcrPzXBzc

και τωρα σκαρωνω ενα 45...βιντεο αναμενεται
Αντώνης Κριτζάς

Πράγματι το Lama είναι από τους καλύτερους δάσκαλους Αν το αποφασίσεις προτίμησε τα μοντέλα με 2,4 τηλ/ση
Δεν θα μετανιώσεις ποτέ που πήρες το Lama για πρώτο
Βρίσκεις παντού φθηνά ανταλλακτικά αν και νομίζω ότι αν ακολουθήσεις μερικούς βασικούς κανόνες όπως το να έχεις υπομονή πριν αρχίσεις πτήσεις δεν θα χρειαστείς πολλά πράγματα Η τηλ/ση του θα μπει εύκολα στο pc και θα σε βοηθήσει πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεσαι
Εγώ δεν προτείνω αναβαθμίσεις γιατί νομίζω ότι είναι περιττές Κρατάς τα χρήματα για το επόμενο
p03185

Δημοσίευση από p03185 »

μου λυσατε πολλες αποριες!!! Ευχαριστω!:) το walkera genius cp ειναι πολυ γρηγορο,ωραιο ειναι εξακαναλο αλλα για πρωτο ελικοπτερο δε νομιζω οτι πρεπει να πειραματιστω με τοσο ακριβο. λογικα θα στραφω στο lama εφοσον εχει ποιο φτηνα ανταλλακτικα ειναι διπλού στροφείου και η τηλ/ση του μπαινει σε sim, νομιζω καλη λυση για αρχαριο σα και μενα.καλες πτησεις!! και θα επανελθω πιο εμπειρος!χεχε
Antoniso

Απάντηση: Mini R/C helicopter...plz help, Ι am new...!

Δημοσίευση από Antoniso »

Πάντως, εγώ που πρωτοπετάω ανάποδα τώρα, συγκινήθηκα σφόδρα με το Genius. Απορώ πώς μου είχε ξεφύγει τόσο καιρό, τέτοιο σκλί μαβρρρ δεν περίμενα ότι υπάρχει. ΑΑΑχ παντελόνι μου....
ubhae

Απάντηση: Mini R/C helicopter...plz help, Ι am new...!

Δημοσίευση από ubhae »

Παντως αν το αποφασισεις και το παρεις, ρωτα με οτι θες για το lama εχω κανει διατριβη στο V3.
Μεγαλος δασκαλος, ακομα το πεταω μεσα στο σπιτι σε στιγμες αναμονης, οπως και αν το κανεις ειναι σαν την Lacta, πρωτη αγαπη και παντοτινη
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά ελικόπτερα”