παρεμβολές στον Μαραθώνα?

ΑνδρεαςΛ

Απάντηση: Μαραθώνας - Σχινιάς

Δημοσίευση από ΑνδρεαςΛ »

LotuS έγραψε: κατα τη γνωμη μου οι παρεμβολες-πτωσεις επικεντρωνονται στις ζωνες που ειναι με κοκκινο στην κατωθι φωτογραφια...

Αντώνη, νομίζω εννοείς μέσα στον κίτρινο κύκλο...
LotuS

Δημοσίευση από LotuS »

εκει πεφτουνε... αλλα στα κοκκινα αρχιζουν τα τσιφτετελια
nasa

Δημοσίευση από nasa »

...αγαπητοί φίλοι, για ρίξτε και μια ματιά εδώ ... http://www.rcmodelreviews.com/horizons_tricks.shtml
η ταν, η, τα πετάν...
LotuS

Δημοσίευση από LotuS »

Συγκριση 2.4GHz τη συσκευή αποστολής σημάτων Spektrum ΣΥΝΌΛΩΝ
ΑΠΛΩΜΈΝΟΥ ΦΆΣΜΑΤΟΣ RC

είμαι βέβαιος ότι η μεγάλη ερώτηση οι περισσότεροι άνθρωποι θέλει να ξέρει είναι «που το σύστημα SS είναι καλύτερο; »

Καλά η αλήθεια είναι ότι τα σύνολα μεγάλος-ονόματος (JR/Spektrum και Futaba) είναι και οι δύο αρκετά κόσμιες προσφορές που έχουν ένα αυξανόμενο αρχείο της αξιοπιστίας και της απόδοσης.

Φυσικά εάν ρωτάτε αρκετούς ανθρώπους είστε αναγκασμένοι να βρείτε κάποιο που είχε τα προβλήματα με σχεδόν οποιοδήποτε εμπορικό σήμα του ραδιοφώνου, και αυτά τα νέα συστήματα 2.4GHz δεν είναι όχι καλύτερα.

Αξίζει καλά ότι εξετάζουμε ακόμα τον πρώτης γενιάς εξοπλισμό εδώ έτσι εκεί θα είναι αναπόφευκτα προβλήματα οδοντοφυΐας και ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Πράγματι, και JR/Spektrum και Futaba έχουν αντιμετωπίσει ήδη μερικών από αυτά τα προβλήματα αλλά τα πράγματα εμφανίζονται τώρα να είναι αρκετά σταθερά.

Δεν σκέφτομαι καθένας θα απογοητευθεί με την αγορά καθενός αυτών των εμπορικών σημάτων μεγάλος-ονόματος έτσι τα κριτήρια επιλογής θα βασιστούν πιθανότατα στον προϋπολογισμό σας και τον τύπο προτύπων πετάτε.

Εντούτοις, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στα «μεγάλα δύο» εμπορικά σήματα, αν και παραμένουν λιγότερο αποδεδειγμένοι.

Το ενότητα-βασισμένο στο XPS σύστημα 2.4GHz είναι ένα απλού διαύλου σύστημα μη-hopping DSSS που δεν προσφέρει ούτε την κεραία ούτε την ποικιλομορφία δεκτών.

Αν και πολλοί άνθρωποι έχουν εκθέσει τα άριστα αποτελέσματα με αυτό το σύστημα, αξίζει τα διάφορα φόρουμ συζήτησης γύρω από τον Ιστό που διαβάζει για τα ζητήματα που άλλα είχαν με XPS.

Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα δεν είναι τόσο πολύ η τεχνολογία ως άτομο πίσω από το προϊόν και η προσέγγισή του στο μάρκετινγκ. Ευθύς εξαρχής, το σύστημα XPS ήταν πέρα από-συνολικά και κάτω από-παραδοθείς.

Υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός προηγούμενων φανατικων του συστήματος που τώρα ελεύθερα ο αέρας η απογοήτευσή τους, συνήθως μετά από να χάσει διαμορφώνει στις ανεξήγητες ανταπεργίες ή άλλες αποτυχίες.

Μια άλλη δεύτερη προσφορά σειρών είναι το ενότητα-βασισμένο σύστημα Assan 2.4GHz από την Κίνα, η οποία είναι ένα άλλο σύστημα μη-hopping DSSS. Εντούτοις, Assan προσφέρει τους δέκτες με την ποικιλομορφία κεραιών και έχουν υπάρξει λίγες εκθέσεις των προβλημάτων μέχρι σήμερα.

Ένας άλλος νεοεισερχόμενος στη σκηνή είναι το σύστημα RC iMax 9X 2.4GHz από την Κίνα.

Αντίθετα από XPS ή Assan, το σύστημα iMax είναι ένα πλήρες ραδιόφωνο, αν και η συσκευή αποστολής σημάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε 35/72MHz ή 2.4GHz απλά με την ανταλλαγή των ενοτήτων. Πρόκειται μακριά πάρα πολύ σύντομα να καθιερώσει την ευρωστία, την αξιοπιστία και το τελευταίο perforance του συστήματος iMax ακόμα δεδομένου ότι μόνο μόλις άρχισε την πώληση. (αλλά ψάξτε μια αναθεώρηση σύντομα στο RCModelReviews.com).
Έτσι που είναι καλύτερο;

Όπως είπα πριν, δεν υπάρχει κανένα απόλυτο «καλύτερο» σύστημα 2.4GHz επειδή το καθένα οι προτεραιότητες είναι διαφορετικές.

Εάν θέλετε ένα σύστημα που προσφέρει σε μια ευρύς-σειρά των διαφορετικών μεγεθών και των ικανοτήτων δεκτών με τη μέγιστη ποικιλομορφία στα πολύ μεγάλα πρότυπα έπειτα το JR/Spektrum προσφέροντας έχει πολλά να προσφέρει.

Εντούτοις, εάν ψάχνετε ένα «τεχνικά ανώτερο» σύστημα, είναι δύσκολο να μετά από FASST Futaba. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πολλές επιλογές δεκτών και Futaba είναι πολύ αργό στην παράδοση μερικών επιλογών.
**Μεταφρασμενο οχι και τελεια**
αρχικο κειμενο απο RCModelReviews.com
orck

Δημοσίευση από orck »

King Kostas έγραψε:
Στην περίπτωση σας νομίζω (μια σκέψη κάνω, μη πέσετε να με φάτε), το κρύο είναι καταλυτικό. Εάν πχ στο έδαφος έχεις 5 βαθμούς, το μοντέλο μετά από την απογείωση αλλά και πτήση στα 100 μέτρα και την ταχύτητα την οποία αναπτύσσει, αρχίζει να γίνεται κασάτο….

Εστω οτι το Σαββατο ειχαμε 15°C στο εδαφος της κοιλαδας των τρελων... συγνωμη στον Μαραθωνα ηθελα να πω.
Το μοντελο μας ποσο ψηλα πεταει συνηθως; 50 μετρα; 100 μετρα; Δυσκολα να ανεβει πανω απο 150 μετρα, οτιδηποτε αλλο εκτος απο ανεμοπτερο.

Υπαρχει ενας μπουσουλας στην μετεωρολογια που λεει οτι για καθε 100 μετρα ψηλοτερα η θερμοκρασια πεφτει κατα 0.65°C (βεβαια το ακριβες νουμερο επηρεαζεται απο αλλους παραγοντες, αλλα εκει κοντα ειναι).

Τελος η ταχυτητα που τρεχει το μοντελο δεν επηρεαζει σε τιποτα την θερμοκρασια. Για παραδειγμα οταν τρεχουμε με το μηχανακι το δερμα μας αντιλαμβανεται την σχετικη θερμοκρασια. Η πραγματικη θερμοκρασια ειναι ιδια.

Τα περισσοτερα εμπορικα ηλεκτρονικα ειναι με προδιαγραφες απο -40°C.

Θεωρω απιθανο να χαθηκε η ζευξη απο θερμοκρασια. Παραθαλλασιο μερος στην Μεσογειο ειναι οχι στο Νευροκοπι.

Πολυ θα ηθελα να μπορουσα να βρισκομουν εκει το Σαββατο με το FrSky για να μπορεσω να δω πρακτικα ποσο καλα (η οχι καλα) λειτουργει η κινεζια μου.
2planos

Δημοσίευση από 2planos »

παιδια κακα τα ψεματα, στο μαραθωνα οτι ειναι σε dsm2 εχει προβλημα, εχω δει παρα πολλες τετοιες πτωσεις, προσφατα ειχε προβλημα και μια futaba 10 καναλη, ισως να ηταν κατι αλλο στην futaba, εγω προσωπικα πεταω με dsm και με fm στα 35, ποτε μα ποτε δεν ειχα προβλημα , ειμαι σιγουρος οτι κατι γινεται με το dsm2
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

LotuS έγραψε: εκει πεφτουνε... αλλα στα κοκκινα αρχιζουν τα τσιφτετελια

Έχω την αίσθηση ότι ένας λόγος που υπάρχουν συχνές πτώσεις στο εν λόγο σημείο είναι ότι τα μοντέλα κλειδώνουν πάνω στην στροφή οπότε το fail safe δεν τα βοηθά να επανέλθουν Λέω δηλαδή ότι αν δεχθούμε ότι υπάρχουν παρεμβολές και σε άλλα σημεία που το μοντέλο πετά level .........ίσως δεν επηρεάζεται τόσο δραματικά η πορεία του μέχρι να επανέλθει από το κλείδωμα
Απλά μια σκέψη……………
ankon

Απάντηση: παρεμβολές στον Μαραθώνα?

Δημοσίευση από ankon »

Βρε εσεις ...ειχε γραψει και ο Λιακοπουλος για αυτην την περιοχη.Μαλλον ειναι η αποληξη των μαγνητικων συστηματων της Πεντελης .Για ψαξτε το !
Περα απο την πλακα το εχω παθει και εγω στους 40mhz , και λιγο ελλειψε να μου φερνετε καπνο στον Κορυδαλλο .Αυτος ειναι και ο βασικος λογος που δεν πεταω στον Μαραθωνα .Πηρα μεγαλη τρομαρα ,σπασιμο στο ρειθρο του πεζοδρομιου ,της ασφαλτου προς την παραλια .Νεκρο μοντελο στον αερα αλλα μετα το σπασιμο στις δοκιμες ,του γιατι επεσε,ολα δουλευαν κανονικα. Φυσικα το μοντελο μετα απο την επισκευη του ,με τον ιδιο δεκτη και τα λοιπα εξαρτηματα ,πεταει κανονικα !
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

εμένα πάλι ποτέ μα ποτέ δεν μου παρουσίασε πρόβλημα μοντέλο
Ουτε με την Dx6i (με διάφορους δέκτες) ούτε με την πάμφθηνη planet T5
Θυμάμαι μάλιστα μία φορά που πετούσα ακριβώς πίσω απο μοντέλο που έπεσε στην στροφή (περεμβολή ειπώθηκε) και εγώ πέρασα δίπλα του χωρίς πρόβλημα και συνέχισα να περνάω στις επόμενες γύρες Τι να πώ!!
Γιώργος Μπέλλος

Δημοσίευση από Γιώργος Μπέλλος »

Η δική μου η εμπειρία στον Μαραθώνα που δεν μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς,αν ήταν παρεμβολή ή πτητικό λάθος λόγω απειρίας,είναι ότι 2-3 φορές είχα την "αίσθηση" ότι λίγο μετά τα άλογα πάνω από τον δρόμο και πριν την στροφή,είχα χάσει για λίγα δευτερόλεπτα τον έλεγχο του μοντέλου.Αυτό με DX6i DSMX και δέκτη orange DSM2.
Ισως τελικά να μην ήταν μόνο η εντύπωση μου,αλλά κάποια σύντομη παρεμβολή,όπου επειδή γενικά ακόμα πετάω αργά,("Μπαμπά Μην τρέχεις!!":-?) να μην ήταν τόσο άμεση και απότομη η αλλαγή συμπεριφοράς του μοντέλου.
nickboul

Δημοσίευση από nickboul »

Γιώργος Μπέλλος έγραψε: Η δική μου η εμπειρία στον Μαραθώνα που δεν μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς,αν ήταν παρεμβολή ή πτητικό λάθος λόγω απειρίας,είναι ότι 2-3 φορές είχα την "αίσθηση" ότι λίγο μετά τα άλογα πάνω από τον δρόμο και πριν την στροφή,είχα χάσει για λίγα δευτερόλεπτα τον έλεγχο του μοντέλου.Αυτό με DX6i DSMX και δέκτη orange DSM2.
Ισως τελικά να μην ήταν μόνο η εντύπωση μου,αλλά κάποια σύντομη παρεμβολή,όπου επειδή γενικά ακόμα πετάω αργά,("Μπαμπά Μην τρέχεις!!":-?) να μην ήταν τόσο άμεση και απότομη η αλλαγή συμπεριφοράς του μοντέλου.

Λες για αυτό να καβάλησες τις καλαμιές; :DH()
hkousoulos

Δημοσίευση από hkousoulos »

Παντως θα ηθελα μια στατιστικη για την απωλεια σηματος και την μαρκα της τηλεκατευθυνσης και ξεκιναω πρωτος..(μην ντραπειτε να γραψετε δεν ειναι κακο...)
Θα ηθελα πραγματικα να δω μια συγκριση μεταξυ εταιριων...

Spectrum DX8 Dsm2 με δεκτη 8ch...Μια πτωση...
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

hkousoulos έγραψε: Παντως θα ηθελα μια στατιστικη για την απωλεια σηματος και την μαρκα της τηλεκατευθυνσης και ξεκιναω πρωτος..
Θα ηθελα πραγματικα να δω μια συγκριση μεταξυ εταιριων...

Spectrum DX8 Dsm2 με δεκτη 8ch...Μια πτωση...

Δεν έχει λογική αυτό.
hkousoulos

Δημοσίευση από hkousoulos »

King Kostas έγραψε: Δεν έχει λογική αυτό.

Γιατι..????.Αμα δουμε οτι τα προβληματα εστιαζονται σε μια εταιρια..καλο θα ειναι απο στατιστικα να ξανασκεφτουμε τις ενεργειες και αγορες μας...!@/-=}{{
DjBac

Δημοσίευση από DjBac »

Δυστυχώς στατιστικό αποτέλεσμα σωστό έτσι ΔΕΝ μπορούμε να έχουμε...
Γιατί? Γιατί πολύ απλά δεν έχει να κάνει πάντα με παρεμβολές!
Γιατί να θεωρηθεί άδικα παρεμβολή ένα brown out από κακές κολλήσεις του χρήστη?
Γιατί να θεωρηθεί άδικα παρεμβολή η λάθος τοποθέτηση δέκτη που σαν αποτέλεσμα είχε να κοπεί κεραία?
Γιατί να θεωρηθεί άδικα παρεμβολή η λάθος τοποθέτηση δέκτη π.χ. με tie-wrap πάνω σε ξύλο, που έχει σαν συνέπεια να μεταφέρονται όλοι οι κραδασμοί?
Γιατί να θεωρηθεί άδικα παρεμβολή μία ταλαιπωρημένη μπαταρία, που απλά βαρεθήκαμε να αλλάξουμε?

Επομένως, στατιστικό αποτέλεσμα έγκυρο ΔΕΝ μπορούμε να έχουμε!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελεύθερη συζήτηση - Διαγωνισμοί”