Αγορα τηλεκατευθυνσης

Slick330

Απάντηση: Αγορα τηλεκατευθυνσης

Δημοσίευση από Slick330 »

Από την ταπεινή μου προσωπική εμπειρία με την 35mhz Tx του Λαμα έχω να θυμάμαι τα χειρότερα. Στα 2 μετρα από μένα να χάνει σήμα και να επανέρχεται λίγο πριν ακουμπήσει το καημενούλη στο πάτωμα..
Για αυτό πήγα στα 2.4 και ησύχασα..
Σκέψου την ασφάλεια που σου δίνει μία μπάντα που σχεδόν τίποτα δεν θα περνά από πάνω της..Ακόμα και ένα ραδιόφωνο στα Fm θα μπορούσε όμως να παρεμβάλει την 35mhz..
Η απόφαση βέβαια δική σου.
HeliWizard

Δημοσίευση από HeliWizard »

Δεκτη η γνωμη σου φιλε μου . Απλα να σου πω οτι εγω με το δικο μου λαμα δεν ειχα και δεν εχω (γιατι ακομα το πεταω) ποτε τετοια προβληματα ακομα και οταν το πεταω εξω , σε μικρες αποστασεις παντα , μια που αν παει μακρια , απλα δεν το βλεπεις . Αν εισαι απο Αθηνα και πετας ΣΕΦ η ΜΑΡΑΘΩΝΑ , καλως πηγες στα 2,4 , στα μερη αυτα πετανε 50 ατομα , ολοι μαζι . Εγω εδω δεν εχω τετοια προβληματα , γι'αυτο κοιταω και πιο οικονομικες τ/κ στα 35ΜΗΖ . Αλλιως σιγουρα 2,4 , δεν το συζηταμε ............ μαζι σου και'γω !
palafdim

Δημοσίευση από palafdim »

Η ιδέα σου δεν είναι άσχημη αλλά θα πρέπει να κάνεις τεστ εμβέλειας ....βλέπεις τώρα θα πετάς μοντέλο που θα πηγαίνει μακρύτερα.
Εγώ ακόμα χρησιμοποιώ την πρώτη μου ΤΚ την 6κάναλη 6XAS FUTABA στα 40 ΜΗz, τώρα μάλιστα που σχεδόν όλοι έχουν πάει στα 2.4....:D
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Η συγκεκριμένη τηλ/ση είναι παντελώς ακατάλληλη
Ακόμη και στις καλύτερες συνθήκες δεν πάει ούτε 50 μέτρα χωρίς προβλήματα
Δοκιμασμένη από εμένα κατ επανάληψη Πρώτα την είχα εγώ σε rtf μετά την συνάντησα σε διάφορα μοντέλα που μου έφερναν φίλοι για δοκιμή και πάντα έτρεχα από πίσω για να πιάσω το σήμα
Ακόμη και με φερύτες υποφέρει από παρασιτικές παρεμβολές των ηλεκτρονικών
Θα πετάξεις τα 25 ευρώ σου για τον δέκτη Δώσε κάτι παραπάνω και πάρε την planet t5 που είναι σίγουρη για τηλ/ση χαμηλού κόστους
Ακόμη και αυτή καλύτερη θα είναι http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=319_325&products_id=4907
HeliWizard

Αντωνη το περιμενα οτι καπως ετσι θα ηταν τα πραγματα με την εμβελεια , αφου μου λες οτι εχεις και προσωπικη εμπειρια ..... την ξεχναω κιολας την πατεντα !!!!! Θα παρω μια νεα τ/κ . Σ'ευχαριστω .

palafdim , σε ευχαριστω και'σενα για την απαντηση σου !!!!!!!
amartolos

Δημοσίευση από amartolos »

Ηρθε σημερα και η δικη μου νεα Τ/κ και ενω αρχικα ενθουσιαστηκα με το look τελικα ξενερωσα ασχημα.Η βλακεια των κατασκευαστων παει συννεφο, μου βαλανε απο την πισω πλευρα λαστιχο για να μην γλυστραει και καλα και το λαστιχο αυτο το εχουνε κολλημενο, που σημαινει οτι αν θες να αλλαξεις την σκληροτητα των sticks τραβας και ξεκκολας τα λαστιχα για να αποκτησεις προσβαση στις αναλογες βιδες>ακομη χειροτερα αν θες να ανοιξεις την πισω πλευρα για να το μετατρεψεις σε mode 1 πχ, τραβας και ξεκολλάς ολο το περιμετρικο λαστιχο>Δηλαδη ποσο δυσκολο ηταν να αφησουνε το λαστιχο μονιμα κολλημένο και να το τρυπησουνε σε 2-3 σημεια για να περνανε οι βιδες απο το να τις εχουνε κρυμενες απο κατω??χαχαχα Οτι και να πεις λιγο ειναι..Επιπλεον η αισθηση που μου δωσανε τα sticks οταν ειχανε καποια σκληροτητα ηταν κορυφαια, τωρα που εκανα πιο μαλακη ομως την κινηση τριζουνε...ναι τριζουνε ακουγεται απο κατω το ελατήριο...Επιπλεον για να χειριστεις τα συγκεκριμενα sticks μαλλον θελεις γαντια για να μην γλιστρανε , τα εβγαλα και εβαλα αυτα του walkera 2801pro που ειναι πιο οδοντοτα απο πανω -ευτυχως ταιριαζουνε-
Τωρα καταλαβαινω γιατι ολοι προτεινουνε futaba.Το μονο καλο ειναι οτι την πηρα σε καλη τιμη 318 με τα μεταφορικα μαζι με 3 spektrum receivers

πως???Υπαρχει και dx18??o θεος να μας φυλλαξει....φτου φτου φτου

Εικόναhttp://img525.imageshack.us/img525/7596/img0176df.jpg
HeliWizard

Καλοριζικη και καλοπαιχτη φιλε Amortole η νεα σου τ/κ . Οταν τη δοκιμασεις στην πτηση να μας γραψεις και εντυπωσεις ...... ^%^
Corsair

Δημοσίευση από Corsair »

Φιλαράκι μεγιές!:D

Κοίτα να την μάθεις. Διάβασε το εγχειρίδιο, και σιγά-σιγά θα μπάινεις πιο βαθιά.

Έχει τηλεμετρία; Από που σου ήρθε; Εξωτερικό;
Μου αρέσει η ειλικρίνεια σου.
Εγώ είμαι κολλημένος στην FUTABA και για πολλούς λόγους, προσωπικούς και μή δεν την αλλάζω.
Από το 1980 που αγόρασα ένα μούρο άχαρο πλαστικό ιαπωνικό κουτί, με έδεσε.

Είδα πολλούς φίλος μου να παίρνουν JR, τώρα που είναι και εργονομική και η FUTABΑ δεν βρίσκω λόγο να αλλάξω.

Θεωρώ ότι ακόμα σέρνει μπροστά τις εξελίξεις στον χώρο της τηλεκατέυθυνσης, όπως έκανε όλα τα χρόνια που την ξέρω.
FM, PCM-512, PCM-1024, 2,4GHZ.

Καλές πτήσεις και προσγειώσεις να έχουμε........@P@
orck

Δημοσίευση από orck »

Μια χαρα ΤΚ ειναι. Μπορει και εγω να προτιμω Futaba με αναπηδηση συχνοτητας που σαν συστημα εκπομπης ειναι ουσιαστικα αδιαπεραστο απο τυχαιες παρεμβολες.
Οπως σε καθετι υπαρχει και η αλλη μερια του νομισματος.
Η Futaba δεν εχει καταφερει ακομη να βαλει τηλεμετρια στην μεσαια κατηγορια μοντελο της, την 8FG. Οι Γερμανοι της Robbe μια λενε οτι θα παρει τηλεμετρια μια οτι θελει εξωτερικη οθονη.

ΥΓ Μολις σημερα διαβασα για γενικο προβλημα της 6ρας επιβεβαιωμενο απο τον Αντωνη. Μια προταση δικια μου ειναι να τοποθετηθει κυκλωμα εκπομπης FrSky. Αφαιρεις εντελως το κυκλωμα εκπομπης των 40Mhz και τοποθετεις το πλακετακι των 2.4. Απο αξιοπιστια και ισχυς εκπομπης ολοι λενε οτι ειναι ισαξιο με το συστημα FAAST της Futaba.
palafdim

Καλορίζικη και εύχομαι να έχεις καλές πτήσεις μαζί της...όσο για τη τιμή έχω να πω τα εξείς....320 η 10κάναλη Futaba 2.4 GHz χωρίς δέκτες (μιλάω για τιμή Ελλάδας)....ο 7κάναλος δέκτης Futaba 59 έκαστος....δεν είναι επομένως μεγάλη η διαφορά!!

http://www.futaba-rc.com/systems/futk9255.html
palafdim

8FG-R6008HS-F24W2HX που μετατρέπεται σε 14κάναλη με upgrade software Που κατεβάζεις τσάμπα και με δέκτη 8κάναλο κάτω από 300.....δεν είπες ότι θα έφτανες σε αυτά τα λεφτά!!....ελπίζω να μην σε στεναχωρώ +(*)
Και ούτε "δορυφόροι" και διαστημόπλοια.....!@/-=}{{

http://www.futaba-rc.com/systems/futk8010.html
orck

Δημοσίευση από orck »

palafdim έγραψε:
Και ούτε "δορυφόροι" και διαστημόπλοια.....!@/-=}{{

Πολυ καλο αυτο με τα διαστημοπλοια. :D:D
Που βρισκεις σημερα την 8αρα με 300 και με δεκτη μεσα;

Ο φτηνοτερος στην Ελλαδα την ειχε 279 και τωρα την πηγε 309, ειπε κανεις οτι εχουμε κριση με μειωσεις μισθων 20-30%; Ας αυξησουμε τα προιοντα 11% και μετα να κλαιμε στα φορουμ οτι αγοραζουν οι μοντελιστες απο εξω.
palafdim

Όχι από Ελλάδα......στην Ελλάδα μια μέση τιμή γύρω στα 360
amartolos

Δημοσίευση από amartolos »

παιδια την συγκεκριμενη την πηρα γιατι ειχα ενα πλανο να παρω ενα 450αρι και να το πεταω με την dx8 και το ar7200bx.Οτι εγινε εγινε, ελπιζω να μην ανακαλυψω τιποτα αλλο περιεργο>Για την ωρα την εβαλα πισω στο κουτι-για να ηρεμησω γιατι ακομη δεν μου περασε το σοκ απο τις κατασκευαστικες ηλιθιοτητες>θα την ξαναβγαλω οταν ερθει το 450αρι.
Kilomeater

Δημοσίευση από Kilomeater »

Πολυ ωραια ειναι και θα σε βολεψει μια χαρα, μη σκας με λεπτομερειες :-)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τηλεκατεύθυνση - Πομπός - Δέκτης - Servo - accessories & Flight Simulators”