L-4 Grasshopper
Απ: L-4 Grasshopper
To πρωτο videακι... (ε δεν παιρνει και οσκαρ απογειωσης - η πρωτη μας αλλωστε - αλλα τουλαχιστον σηκωθηκε... φαινονται και λιγο τα loopακια, το δευτερο καθαροτερα)
http://www.youtube.com/watch?v=QFMETEyHSyM
http://www.youtube.com/watch?v=QFMETEyHSyM
Η πρωτη προσγειωση... (απο κει και μετα τα γονατα σταματησαν να τρεμουν...)
http://www.youtube.com/watch?v=p5vA1Qhugsc&feature=user
http://www.youtube.com/watch?v=p5vA1Qhugsc&feature=user
Παρατηρήσεις εντυπώσεις σημεια προσοχης προσγείωση απογείωση και πτήση ? κάποια στιγμή έβαλε φτερό ? αποπροσγειωνεται ευκολα ? τα κόβεις όλα στην τελική ????? :>) :>) :>)
Τι να πω... Περαν του συνοπτικου σχολιασμου που εκανα παραπανω δεν παρατηρησα καποιο αλλο σημειο που θα επρεπε να δωσω εμφαση. Το α/π δεν φανηκε να στολαρει σε καμια περιπτωση. Καποιες φορες εδινε την εντυπωση πως βαζει φτερο αλλα αυτο γινοταν οταν σε μεγαλη αποσταση χρειαζοταν να παιζω με τα ailerons για να καταλαβω την κλιση του. Στις απογειωσεις δεν μου εφυγε η ουρα ουτε για μια φορα ισως βεβαια λογω της απιστευτα μικρης αποστασης του take off (σηκωνοταν στα 4-5 μετρα αλλωστε, που να προλαβει να σου φυγει) ισως παλι λογω της εξοικιωσης μου με το stick του rudder απ το ε/π. Δεν θυμαμαι παντως να εκανα καποια διορθωση. Στις προσγειωσεις καθοταν "κυρια"... Στην πρωτη μονο λογω αγχους και απειριας εκανα καποιες νευρικες διορθωσεις στα ailerons αλλα αυτο σιγα σιγα εγινε παρελθον στις επομενες.
Σε γενικες γραμμες το συγκεκριμενο α/π μου φανηκε απιστευτα ευκολο. Δεν ξερω αν εχει παιξει τον ρολο του το οτι εχω ξεκινησει απ τα ε/π ή το οτι ασχοληθηκα με το simulator κατα τη διαρκεια της κατασκευης του (μη φανταστειτε τιποτα σπεσιαλ, επαιζα με το edge στο FMS) αλλα το συναισθημα που ειχα μετα τις πρωτες πτησεις κι αφου ολα ειχαν παει καλα ηταν πως... ηθελα να εχω εκει ετοιμο το Hellcat, μιας και μου φανηκε λιγο αργο το L-4. (O)#
Mην ειμαστε ομως κι αχαριστοι... '!'!'
Σε γενικες γραμμες το συγκεκριμενο α/π μου φανηκε απιστευτα ευκολο. Δεν ξερω αν εχει παιξει τον ρολο του το οτι εχω ξεκινησει απ τα ε/π ή το οτι ασχοληθηκα με το simulator κατα τη διαρκεια της κατασκευης του (μη φανταστειτε τιποτα σπεσιαλ, επαιζα με το edge στο FMS) αλλα το συναισθημα που ειχα μετα τις πρωτες πτησεις κι αφου ολα ειχαν παει καλα ηταν πως... ηθελα να εχω εκει ετοιμο το Hellcat, μιας και μου φανηκε λιγο αργο το L-4. (O)#
Mην ειμαστε ομως κι αχαριστοι... '!'!'
Καλημερα και καλη Μεγαλοεβδομαδα!!
Πολυ ωραιες φωτο και ακομα πιο ωραια πτηση :>) @P@
Σου ευχομαι καλη συνεχεια και με τα επομενα α/π :>) V:))
ΜΦΧ
Κυριακος!
Πολυ ωραιες φωτο και ακομα πιο ωραια πτηση :>) @P@
Σου ευχομαι καλη συνεχεια και με τα επομενα α/π :>) V:))
ΜΦΧ
Κυριακος!
Ευχαριστω αμιγκο... Μηπως θα μπορουσατε να μου προτεινετε καποιο ισχυροτερο μοτερακι για να του δωσω γυρω στο 25% περισσοτερη δυναμη και να προσπαθησω να κανω επιτελους και το rollακι που το χω καημο αλλα και χωρις να μου μειωθει παρα πολυ ο χρονος πτησης (ζηταω πολλα ε...)?
Αυτο που φοραει τωρα ειναι το ακολουθο της DualSky 870kv (260W) με τα εξης χαρακτηριστηκα:
Model : XM2834CA
Turns : 10
RPM/V : 870
Weight (g) : 70
Max Efficiency Current (A) : 15
Max. Burst Current (15s)(A) : 24
Prop. Range : 10x5....12x6
ESC εχει 60Α και η πτηση εγινε με προπελα 10x7.
Αυτο που φοραει τωρα ειναι το ακολουθο της DualSky 870kv (260W) με τα εξης χαρακτηριστηκα:
Model : XM2834CA
Turns : 10
RPM/V : 870
Weight (g) : 70
Max Efficiency Current (A) : 15
Max. Burst Current (15s)(A) : 24
Prop. Range : 10x5....12x6
ESC εχει 60Α και η πτηση εγινε με προπελα 10x7.
Λοιπον, πηρα και του φορεσα το εξης (Αν δεν ακουει ουτε μ΄αυτο τοτε '!'!'):
DualSky Xmotor Outrunner XM3542CA 1120kv (450W)
For 1.1kg - 1.3kg Models - Glow Class : .21 2T
Turns : 5
RPM/V : 1120
Weight (g) : 137
No.of Cells (LiPo) : 3
Max Efficiency Current (A) : 28
Max. Burst Current (15s)(A) : 38
Prop. Range : 9x5....12x6
Κατασκευασα κι ενα ισχυροτερο firewall απο 2 κοντραπλακε ενωμενα 3,7 mm παχος το καθενα.
Παρολο που το συγκεκριμενο μοτερ ειναι 67 γρ βαρυτερο απο αυτο που φορουσε δεν αλλαξε δραματικα το κεντρο βαρους (ισως γιατι χρειαστηκε λογω του μεγαλυτερου ογκου του και για να χωρεσει σωστα στο cowl να μεταφερω το firewall γυρω στα 15 mm πιο πισω)
Θα επανελθω με εντυπωσεις μετα την επομενη πτηση...
(χτυπησα επισης την flycamone2 καθως και καπνογονα οποτε επιφυλασσομαι για ενα ωραιο βιντεακι σε πρωτη ευκαιρια)
DualSky Xmotor Outrunner XM3542CA 1120kv (450W)
For 1.1kg - 1.3kg Models - Glow Class : .21 2T
Turns : 5
RPM/V : 1120
Weight (g) : 137
No.of Cells (LiPo) : 3
Max Efficiency Current (A) : 28
Max. Burst Current (15s)(A) : 38
Prop. Range : 9x5....12x6
Κατασκευασα κι ενα ισχυροτερο firewall απο 2 κοντραπλακε ενωμενα 3,7 mm παχος το καθενα.
Παρολο που το συγκεκριμενο μοτερ ειναι 67 γρ βαρυτερο απο αυτο που φορουσε δεν αλλαξε δραματικα το κεντρο βαρους (ισως γιατι χρειαστηκε λογω του μεγαλυτερου ογκου του και για να χωρεσει σωστα στο cowl να μεταφερω το firewall γυρω στα 15 mm πιο πισω)
Θα επανελθω με εντυπωσεις μετα την επομενη πτηση...
(χτυπησα επισης την flycamone2 καθως και καπνογονα οποτε επιφυλασσομαι για ενα ωραιο βιντεακι σε πρωτη ευκαιρια)
Και μερικες φωτος σε κλιμακα 1:1
- Συνημμένα
-
- 3.jpg (56.97 KiB) Προβλήθηκε 156 φορές
-
- 2.jpg (48.11 KiB) Προβλήθηκε 156 φορές
-
- 1.jpg (47.18 KiB) Προβλήθηκε 156 φορές
Γεια σας και καλη ανασταση .
Δυστυχως δεω θα παω μια και ηυγεια μου δεν μου το επιτρεπει ετσι λοιπον καθομαι και θαυμαζω τις κατασκευες σας .
Ειμαι τρελος και παλαβος εδω και πανω απο χρονο με τα συγκεκριμενα scalakia και νομιζω οτι θα ευχαριστηθειτε πεταγμα πααααρα πολυ.
Μιλαω και για το l19 Birddog και για το Piper J3 της Vmar. Τα εχω ξεζουμισει και τα εχω γλεντησει οσο τιποτα . Πολυ τιμια θεματα θα ελεγα .
Εαν μπορω να φανω σε κατι χρησιμος πεστε μου αν και μια και εχετε ηδη γινει airborn ολα πανε οκ. Ειδα και τα setup σας αν και νομιζω οτι τα 60 amp esc ειναι toomuch για το βαρος ιδιως αλλα ακι για την ισχυ . Εγω τα χρησιμοποιω σε μοντελα 2μ και 3,5 κλ. βαρος!!
Ετοιμαζω curtiss jenny jn4 με 125 εκ φτερο... θα στειλω φωτο
Αυτ για τωρα Καλη Ανασταση amigos
Σωτηρης
Δυστυχως δεω θα παω μια και ηυγεια μου δεν μου το επιτρεπει ετσι λοιπον καθομαι και θαυμαζω τις κατασκευες σας .
Ειμαι τρελος και παλαβος εδω και πανω απο χρονο με τα συγκεκριμενα scalakia και νομιζω οτι θα ευχαριστηθειτε πεταγμα πααααρα πολυ.
Μιλαω και για το l19 Birddog και για το Piper J3 της Vmar. Τα εχω ξεζουμισει και τα εχω γλεντησει οσο τιποτα . Πολυ τιμια θεματα θα ελεγα .
Εαν μπορω να φανω σε κατι χρησιμος πεστε μου αν και μια και εχετε ηδη γινει airborn ολα πανε οκ. Ειδα και τα setup σας αν και νομιζω οτι τα 60 amp esc ειναι toomuch για το βαρος ιδιως αλλα ακι για την ισχυ . Εγω τα χρησιμοποιω σε μοντελα 2μ και 3,5 κλ. βαρος!!
Ετοιμαζω curtiss jenny jn4 με 125 εκ φτερο... θα στειλω φωτο
Αυτ για τωρα Καλη Ανασταση amigos
Σωτηρης
Μια φωτο για το συστημα προσγειωσης του Piper j3. Θα του δωσει πολυ σε εμφανιση και αντοχη.....
Το στησιμο του μοντελου ειναι το ιδιο με του Birddog (βλεπε σχετικο μηνυμα)
Πως σας φαινεται το Τζενακι;
Το στησιμο του μοντελου ειναι το ιδιο με του Birddog (βλεπε σχετικο μηνυμα)
Πως σας φαινεται το Τζενακι;
- Συνημμένα
-
- IMG_3735.JPG (63.1 KiB) Προβλήθηκε 156 φορές
-
- IMG_3732.JPG (48.19 KiB) Προβλήθηκε 156 φορές
-
- IMG_3731.JPG (50.22 KiB) Προβλήθηκε 156 φορές
Πολυ ομορφο αυτο το συστηματακι... Με τι υλικα το κατασκευασες? Μπαλσα επενδεδυμενο με Μonocote? Τα λαμακια τα μαυρα που εχεις προσαρμοσει πανω στα καλυματα (αυτα με τις βιδουλες που τα συγκρατουν πανω στα σκελη) που μπορει να τα βρει καποιος?
Προσπαθησα σημερα να φτιαξω κι εγω κατι αντιστοιχο γιατι τα πλαστικα καλυματα της μαμας εμφανισαν σημαδια κοπωσης που φαινονταν ασχημα. Ετσι λοιπον εκοψα 2 τριγωνακια μπαλσα και τα περασα με Monocote. Μεχρι εκει ολα καλα αλλα για να τα πιασω στα σκελη χρησιμοποιησα αυτα τα σιδερενια λαμακια συσφιξης με τις βιδουλες τα οποια ναι μεν κανουν καλη δουλεια αλλα οπτικα με χαλανε και θελω να τα αλλαξω σε πρωτη ευκαιρια με καποια αλλα πιο ευκαμπτα...
Προσπαθησα σημερα να φτιαξω κι εγω κατι αντιστοιχο γιατι τα πλαστικα καλυματα της μαμας εμφανισαν σημαδια κοπωσης που φαινονταν ασχημα. Ετσι λοιπον εκοψα 2 τριγωνακια μπαλσα και τα περασα με Monocote. Μεχρι εκει ολα καλα αλλα για να τα πιασω στα σκελη χρησιμοποιησα αυτα τα σιδερενια λαμακια συσφιξης με τις βιδουλες τα οποια ναι μεν κανουν καλη δουλεια αλλα οπτικα με χαλανε και θελω να τα αλλαξω σε πρωτη ευκαιρια με καποια αλλα πιο ευκαμπτα...
- Συνημμένα
-
- DSC00232.JPG (26.57 KiB) Προβλήθηκε 156 φορές
-
- DSC00231.JPG (13.85 KiB) Προβλήθηκε 156 φορές
Καλο και το δικο σου .Το δικο μου ειναι απο PVC 2χιλ παχος και ντυμενο με απλο αυτοκολητο κιτρινο της Oracle οχι oracover . Τα υλικα αυτα λογω δουλειας μου ειναι ευχρηστα αλλα αν πας σε ενα επιγραφαδικο σιγουρα λιγο και απο τα δυο θα στα δωσουν τζαμπα .Τα στηριγματακια ειναι κατι πλαστικα απομειναρια απο αλλο κιτ ομως πιστεψε με εαν βαλεις καλο διαφανο σελοτειπ το αποτελεσμα θα ειναι πολυ καλυτερο.
Το ιδιο χρησιμοποιω και για τη στηριξη του cowl μια και γλυτωνο τις τρυπες τις βιδες και σε περιπτωση αλλαγης μοτερ μπορω να το ξανακολησω οπου θελω .
Το ιδιο χρησιμοποιω και για τη στηριξη του cowl μια και γλυτωνο τις τρυπες τις βιδες και σε περιπτωση αλλαγης μοτερ μπορω να το ξανακολησω οπου θελω .
Ενα βιντεακι που τραβηχτηκε σημερα στην Αναβυσσο οπου και ειχα την ευκαιρια να δοκιμασω για πρωτη φορα την flycamone2 στο Grasshopper αλλα και το καινουριο μοτερ το οποιο αποδειχτηκε... ποοοολυ δυνατο!!! Το α/π πηγαινε σφαιρα κι αυτη την φορα δεν καταλαβαινε τιποτα κοντρα στον αερα... Το επιπλεον βαρος του μοτερ διαπιστωθηκε και στην πραξη πως αλλαξε ελαχιστα το GC του α/π μεσα σε αποδεκτα πλαισια και χωρις να το κανει να βουταει παρα μονο ελαχιστα οταν εκλεινα εντελως το γκαζι... Η αιωρηση παρολ αυτα γινοταν ανετα με ενα 10% στο throttle...
Y.Γ: Συγνωμη για την μετρια εικονα αλλα ειναι η πρωτη μου αποπειρα τοσο στη flycam οσο και στο movie maker (ελπιζω τουλαχιστον το τραγουδακι να σας αποζημιωσει)...
http://www.youtube.com/watch?v=zARpSU0npqc
Y.Γ: Συγνωμη για την μετρια εικονα αλλα ειναι η πρωτη μου αποπειρα τοσο στη flycam οσο και στο movie maker (ελπιζω τουλαχιστον το τραγουδακι να σας αποζημιωσει)...
http://www.youtube.com/watch?v=zARpSU0npqc
Καλησπερα σας παιδια και χρον ια πολλα για μια ακομα φορα.
Μπραβο για την πτηση και σε καλυτερα και αχοτραγα εναερια μιλια!!!
Στο πολυ γρηγορο μια δυο φωτο για την στηριξη των σκελων γιατι φευγω .
Salute amigos
Μπραβο για την πτηση και σε καλυτερα και αχοτραγα εναερια μιλια!!!
Στο πολυ γρηγορο μια δυο φωτο για την στηριξη των σκελων γιατι φευγω .
Salute amigos
- Συνημμένα
-
- IMG_3768.JPG (53.13 KiB) Προβλήθηκε 156 φορές
-
- IMG_3767.JPG (38.17 KiB) Προβλήθηκε 156 φορές