Trex 450 απο Rc711

Απάντηση
amartolos

Απάντηση: Trex 450 απο Rc711

Δημοσίευση από amartolos »

Παιδια ηρθε και το ar7200bx , το setup ειναι παρομοιο με το 3gx, αυτο που διαφερει ειναι οτι swash type 120 επιλεγεις με τον receiver και οτι δεν σαφηνει να δωσεςι καθολου subtrims αλλα και αυτην την δουλεια την κανει ο receiver>Με το ar7200bx δεν εχεςι e-ring.Θα το ετοιμασω το σαββατοκυρακο και απο Εβδομαδα που θα ερθει το μoτερ..θα εχουμε take off.
pani

Δημοσίευση από pani »

amartolos έγραψε: Με το ar7200bx δεν εχεςι e-ring.

Εχει. Οι οδηγιες ειναι απο το Beastx αλλα εχει την ιδια ακριβώς λειτουργία.

At setup menu point L you adjust the maximum possible tilting of the swashplate for aileron and elevator. The
deflection will be limited in a circular path similar to a cyclic ring function.
amartolos

pani έγραψε: Εχει. Οι οδηγιες ειναι απο το Beastx αλλα εχει την ιδια ακριβώς λειτουργία.

At setup menu point L you adjust the maximum possible tilting of the swashplate for aileron and elevator. The
deflection will be limited in a circular path similar to a cyclic ring function.

thank you φιλε μου δεν το ειχα δει>

Ηρθε σημερα και το moter απο Αμερικη(wowhobbies)To στειλανε ΠΑρασκευη και παρελαβα σημερα -4 εργασιμες με fisrt class mail (συνηθως κανει 7-8)>Τα ελτα γαζωνουνε τελευταια. ή φταει οτι δεν εχει πολυ κινηση??Στο κεντρικο ταχυδρομειο σημερα το πρωι 11 και ειχε 3 ατομα....

Anyway...μεχρι το βραδυ πιστευω θα τελειωσω με το setup οποτε το Σαβ'κο....πεταμε....γιουπιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
Slick330

Δημοσίευση από Slick330 »

Amartole καλορίζικο!
Περιμένω να ακούσω επιβεβαίωση για το beastx..Είναι μάλλον από τα κορυφαία fbl gyros!
Eγώ σήμερα παρέλαβα και την dfc κεφαλή για το trexako..
Την παρήγγειλα στις 4 του μήνα..
Οντως κάτι παίζει με τα ΕΛΤΑ και όλα παν ρολόι..
Πάντως ο ΗΚ αργεί πολύ με την αχρηστη την SwissPost..
Παρήγγειλα στις 17 του προηγούμενου μήνα και ήρθε μαζί με την παραπάνω παραγγελία από RC711..
Το ΑLZRC450 προχωράει με γοργά βήματα. Εϊναιο εξαιρετικό κιτ παιδιά, δεν το περίμενα τέτοια ποιότητα..
Άντε και έχω και μια όρεξη για πτήση τόσες μέρες..
amartolos

Slick330 έγραψε: Amartole καλορίζικο!
Περιμένω να ακούσω επιβεβαίωση για το beastx..Είναι μάλλον από τα κορυφαία fbl gyros!
Eγώ σήμερα παρέλαβα και την dfc κεφαλή για το trexako..
Την παρήγγειλα στις 4 του μήνα..
Οντως κάτι παίζει με τα ΕΛΤΑ και όλα παν ρολόι..
Πάντως ο ΗΚ αργεί πολύ με την αχρηστη την SwissPost..
Παρήγγειλα στις 17 του προηγούμενου μήνα και ήρθε μαζί με την παραπάνω παραγγελία από RC711..
Το ΑLZRC450 προχωράει με γοργά βήματα. Εϊναιο εξαιρετικό κιτ παιδιά, δεν το περίμενα τέτοια ποιότητα..
Άντε και έχω και μια όρεξη για πτήση τόσες μέρες..

Το ΗΚ κανει 3 εβδομαδες αν ειναι αποστολη απο Hong kong απο china κανει 1 μηνα.
Αν μετα απο crash χρειαστω κεφαλη θα την αγορασω κι εγω.
Τελειωσα με το μηχανικο setup σε heli και beastx αν φερεις το swash επιπεδο και 0 μοίρες στα blades ολα πανε μονα τους , μενει να τακτοποιησω τα καλωδια και να κοιταξω της ηλεκτρονικο setup.Μαζι με το moter ηρθανε και εχτρα servo horns τα οποια καθησανε ακριβως 90μοιρες >Δεν ηξερα οτι καθε horn καθεται και διαφορετικα πανω στο servo.Σιγουρα εχω πολλα tips να μαθω ακομη.. Kυριακη πεταμε λεμε...

Εικόναhttp://img811.imageshack.us/img811/3372/img0361s.jpg
amartolos

Λοιπον τακτοποιησα και τα καλωδια αν δεν βρεξει θα παω να το πεταξω το απογευμα>Αποριες

1)τι mode να επιλεξω για αρχη?>?normal?sport?h transmitter?
2)η dx8 εχει tail pitch curve...την αφηνω οπως ειναι?
3)για autorotation...τι καμπυλη επιλεγω?
4) οι βιδες στα main blades rotor blades θελουνε loctite??

Αν παω θα ανεβασω videaki.
HeliWizard

Δημοσίευση από HeliWizard »

Αντε ... με το καλο ..... Καλοριζικο ..... Καλοπαιχτο .... Καλες και ασφαλεις πτησεις να εχεις !!!!!!!
Slick330

1) ΞΕκίνα από normal οπωσδήποτε..Μη βιάζεσαι ακόμα.
2) Μην ακουμπάς την tail curve
3) 57 με 60% θα κάνεις hover με pitch ~+4 μοίρες. Κατέβασε και το αρχείο "curves101" απο FinleyBob στο helifreak.
4)Aν εννοείς τις χοντρές που πιάνουν τις έλικες, όχι γιατί θα τις βαζεις-βγάζεις συχνά.
amartolos

Slick330 έγραψε: 1) ΞΕκίνα από normal οπωσδήποτε..Μη βιάζεσαι ακόμα.
2) Μην ακουμπάς την tail curve
3) 57 με 60% θα κάνεις hover με pitch ~+4 μοίρες. Κατέβασε και το αρχείο "curves101" απο FinleyBob στο helifreak.
4)Aν εννοείς τις χοντρές που πιάνουν τις έλικες, όχι γιατί θα τις βαζεις-βγάζεις συχνά.

Βιαστηκα και την πατησα, Λοιπον εβαλα sport mode 1ο λαθος το ελικοπτερο σηκωθηκε κανονικα, η ουρα σουπερ stable ημουνα 1 μετρο πανω απο το εδαφος, εδωσε left aileron για να το φερω παλι μπροστα μου γιατι ειχε φυγει προς τα δεξια, και αυτο πηγε δεξια και γκουπ 1ο crash...2ο λαθος ηθελε reverse το aileron απο το tx...κοιταξα 1000φορες αν το swash παιρνει σωστη κλιση απο το beastx κατα την κινηση του ελικοπτερου αλλα οχι την tx...3ο λαθος Αν το ειχα σε tx mode θα εχα δωσει πολυ d/r και expο σε ολα τα καναλια πιστευω θα το εσωζα και θα το κατεβαζα για διορθωση .Ζημια...μαλλον τα gears απο τα elevator μασησε μονο, το ενα main blade εχει ενα σημαδακι στην ακρη σαν γδαρσιμο,,,,ελπιζω να μην στραβωσε το main shaft...τι να πω...στο 3 gx ειχα ελέγξει αμεσως μετα το bind την κινηση των servos με το beastx το αμελησα...Επιπλεον ειδα οτι το pinion gear μετακινηιηκε με το μωβ loctite θελει μπλε οπωςσηποτε.
george202

Δημοσίευση από george202 »

amartolos έγραψε: Βιαστηκα και την πατησα, Λοιπον εβαλα sport mode 1ο λαθος το ελικοπτερο σηκωθηκε κανονικα, η ουρα σουπερ stable ημουνα 1 μετρο πανω απο το εδαφος, εδωσε left aileron για να το φερω παλι μπροστα μου γιατι ειχε φυγει προς τα δεξια, και αυτο πηγε δεξια και γκουπ 1ο crash...2ο λαθος ηθελε reverse το aileron απο το tx...κοιταξα 1000φορες αν το swash παιρνει σωστη κλιση απο το beastx κατα την κινηση του ελικοπτερου αλλα οχι την tx...3ο λαθος Αν το ειχα σε tx mode θα εχα δωσει πολυ d/r και expο σε ολα τα καναλια πιστευω θα το εσωζα και θα το κατεβαζα για διορθωση .Ζημια...μαλλον τα gears απο τα elevator μασησε μονο, το ενα main blade εχει ενα σημαδακι στην ακρη σαν γδαρσιμο,,,,ελπιζω να μην στραβωσε το main shaft...τι να πω...στο 3 gx ειχα ελέγξει αμεσως μετα το bind την κινηση των servos με το beastx το αμελησα...Επιπλεον ειδα οτι το pinion gear μετακινηιηκε με το μωβ loctite θελει μπλε οπωςσηποτε.

Δεν χρειαζεται να το βαλεις τχ mode απλα κατι ισως δεν ρυθμισες σωστα.
το να μην τσεκαρεις τις κινησεις μεγαλο λαθος.
για αυτο σου ειπα στις προηγουμενες σελιδες να το δει καποιος εμπειρος.
Λογικα καποιος αξονας θα εχει στραβωσει main shaft.
τσεκαρε τα γραναζακια τις ουρας αλλα και το tail shaft.
Μην πτοείσαι προχώρα.
amartolos

Λοιπον μαλλον εχω καλα νεα >φαινεται οτι δεν εγινε καμια ζημια>Ανοιξα το servo κανενα gear δεν ειχε στραβωμένο δοντακι-μεταλλικα γαρ-απλα το 1ο καρφακι που συγκρατει την 1η στηλη των gears κουνιεται με αποτελεσμενα τα γραναζια να μην κρατανε σταθερη αποσταση μεταξυ τους και η κινηση να μην ειναι ομαλη- .Το συγκεκριμενο ετσι ηταν απο την αρχη>Γι αυτο και το εβαλα σαν elevator μονο του.Την διαφορα στην κινηση την καταλαβαινεις μονο οταν κουνας το horn του servo με το χερι με την tx ολα τα servos κινουνται το ιδιο.main shaft δεν μπορω να καταλαβω αν εχει στραβωσει αν δεν το σηκωσω για hover>Γιατι στο πατωμα που το δοκιμασα δεν τρεμει τιποτα.

Με εσωσε μαλλον το οτι δεν ειχα πολλες στροφες-επεσε απο 70ποντους υψος πανω σε γρασιδι και οτι μετακινηθηκε το pinion απο το motor και δεν μασησε το main gear...θα το δοκιμασω αυριο να πω με σιγουρια

Μεχρι να μαθω το ελικοπτερο να του φορεσω fiber glass blades?η καποια φθηνα noname carbon??

Εψαξα για το servo στο νετ...

Μαλλον θα χρειαστω αλλο,,,

http://www.helifreak.com/showthread.php?t=402881
amartolos

Λοιπον παιδια του εβαλα training gear και το σηκωσα στην αυλη>Μονο με τον ηχο που βγαζει τα κανεις πανω σου>ξερω οτι ειναι μεχρι να το συνηθησεις-τα ιδια ειχα παθει και με το walkera που μου φαινοτανε πολυ δυνατο-και τωρα μου φαινεται τζουφιο.:p

Οπως ειπα δεν φαινεται να εχω παθει ζημια, το ειχα μολις 30 ποντους πανω απο το εδαφος με training gear και δεν ετρεμε καθολου ουτε ground effect ουτε τιποτα>ενα τρεμουλο κανει η ουρα κατα την εκκινηση αλλα μολις ανεβουνε οι στροφες εξαφανιζεται<Η ουρα ειναι απιστευτη κλειδωνει ακαριαια<Απο εκει και περα ξεκινησα με gyro 70 με normal mode παλι ειναι πολυ ευαισθητο για το επιπεδο μου>Δοκιμασα gyro 75 και tx mode 85 D/R σε aileron και elevator και 30αρι expo και rudder 90>Σε αυτες τις τιμες aileron και elevator ειναι σουπερ ακριβως οπως το θελω αλλα παλι μολις δινω rudder η ουρα περιστρεφεται με παρα πολυ μεγαλη ταχυτητα >δοκιμασα 80 rudder και παλι τα ιδια>Τι πρεπει να αλλαξω για να περιστρεφεται η ουρα πιο αργα??Να μειωσω κι αλλο το rudder??Καπου ειχα διαβασει οτι αν θες μικροτερη ταχυτητα περιστροφης σε beastx παιζεις με το travel adj το οποιο δεν μειωνει την διαδρομη αλλα την ταχυτητα κινησης>ισχυει??Οποιος μπορει ας βοηθησει για να μην πειραξω τιποτα που δεν πρεπει και μετα ξεκολλαω το καμαρι μου απο κανεναν τοιχο :D

Επισης κατα την προσγειωση κατεβαινει σαν να το τραβαει μαγνητης, το pitch για normal mode ειναι -2 +11..Να το κανω 0 +11??
george202

Δημοσίευση από george202 »

Στο rudder κατεβασε το d/r στο 65-70 και βαλε expo 40%.
amartolos

Λοιπον το πηγα σημερα για δοκιμη>Στα forums διαβασα οτι για dx8 το HH ξεκιναει απο 0 οχι απο 50, οποτε ξεκινησα με gyro 35 αλλα η ουρα ηταν πολυ αδυναμη, ανεβασα 50-65 και 70 που εχω στο video,Δεν ξερω αν φαινεται στο video αλλα οταν φυσουσε ειχε πολυ εντονο wagging...ειναι νορμαλ να τρεμοπαιζει η ουρα οταν εχει πολυ αερα στο hover??

Δοκιμασα και λιγο idle up με 90-85-80-85-90 αλλα μoνο με τον ηχο που εβγαλε το moter το ξανασκεφτηκα.

Ο ηχος που βγαζει ειναι νορμαλ??Σε αλλα videakia που εχω δει στο youtude το ιδιο ελικοπτερο δεν ακουγεται τοσο πολυ..

http://www.youtube.com/watch?v=TIKUeFM_t2Y
Slick330

ΜΠΡΑΒΟ amartole!!!
Πολύ ωραία πτήση! Το σετάρισες ωραία!!
Πρέπει να κατέβω Λάρισα κάποια στιγμή..:,)

προσθήκη*** Ο ήχος είναι νορμάλ..Εκπληκτικός, έτσι?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά ελικόπτερα”