Κανονισμός πτήσεων Αερομοντέλων

Απάντηση
Τρύφωνας

Απάντηση: Κανονισμός πτήσεων Αερομοντέλων

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

mastoras έγραψε:

Και για του λόγου το αληθές, ορίστε που με δική μου πρωτοβουλία, σας δημοσίευσα τον κανονισμό, που τον σχολιάζετε σε λάθος βάση, και με καχυποψία, που πηγάζει από παλιές κακές καταστάσεις.

Ενόν κανονισμό που μπορεί ίσως να μην συμφέρει ελάχιστους, η τους πάντα αντιδραστικούς, αλλά θέτει βάσεις για μια αλματώδη ανάπτυξη, και νομιμοποίηση του αερομοντελισμού μας, που μέσα από την νομιμοποίηση θα προκύψουν οι πραγματικές ανάγκες δημιουργίας νόμιμων χώρων πτήσεων.

Αγαπητέ Δημήτρη

Γιατί συνέχεια μας "τσαμπουνάς" την λέξη "νομιμοποίηση";;;;;;;

Δηλαδή υπονοείς οτι μέχρι τώρα όλοι εμείς οι μοντελιστές είμαστε "παράνομοι";;;;;;;;
ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΧΕ ΛΙΓΟ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΣΟΥ!!!!!!!
Όταν δεν υπάρχει νόμος για κάτι δεν υπάρχει και παρανομία.

ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΗ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ!!!!!!!!!(όλους αυτούς που δεν θα είναι ασφαλισμένοι απο τα σωματεία.....)

Στό μυαλό σου όμως επικρατεί σύγχηση πιστεύω και μιλάς χρησιμοποιώντας λάθος λέξεις και παραπληροφορώντας τους αναγνώστες μας.

Λυπάμαι που για ορισμένους το αυτονόητο είναι και τόσο δύσκολο για να το χωνέψουν.

Τρύφωνας
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

mastoras έγραψε: Ναι αυτό θα γίνει. Αφού στο συμβόλαιο ενοικίασης, η παραχώρησης χώρου αναγράφετε ότι διατίθεται για πτήσης αερομοντέλων, τότε δεν βλέπω τον λόγο να μην μας ασφαλίσει μια εταιρία.

Κώστα πηδάμε από το ένα θέμα στο άλλο. Πιο πάνω μιλήσαμε για τα φοαμένια, και είπα ότι ναι, αυτό είναι πρόβλημα. Τώρα μου λες για τους αερομοντελιστές του νησιού, που πιθανόν να εννοείς, ότι θα έχουν θερμικά αεροπλανα η ελικοπτερα να πετούν.

Δεν ξέρω ψάξε τον αγγλικό κανονισμό, και πες μου τι γράφει για αυτές τις περιπτώσεις.
Η μάλλον εσύ τι προτείνεις ?
Να μην χρειαζεται ασφάλεια ούτε για τα θερμικά μοντέλα ? Μόνο για τα γιγαντιαία ?
Οπότε όταν ο κάτοχος του γιγαντιαίου, θα πάει διακοπές το πασχα στο χωριό του, και θα θέλει να το πετάξει στο γήπεδο, τι θα γίνει θα είναι ασφαλισμένος η όχι ?

Στην ουσία η πρόταση σου είναι, όχι η υποχρεωτική ασφάλιση για τα αερομοντέλα.
Σε όλη την Ευρώπη ας ισχύουν οι κανονισμοί, εμείς στην Ελλαδα δεν γουστάρουμε.

Ε νομίζω ότι αυτό δεν γίνεται βρε Κώστα. Ενα μοντέλο κανονισμών και ασφαλισης διαφορετικών δεκάδων η εκατοντάδων περιπτώσεων δεν μπορεί να υπάρξει.

ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ!!!!!!

Εγώ και ο Γιάννης δεν μιλάμε για κανένα κανονισμό.
Δεν χρειάζεται να γίνει κάποιος κανονισμός εδώ στην Ελλάδα. Απλά καθαρά και ξαστερα.

Το να συγκρίνουμε την Ελλάδα με την Αγγλία είναι το λιγότερο μωρία.....

Αν θέλεις να μιλήσουμε σοβαρά τότε αυτοί οι εγκέφαλοι που θέλουν να προωθήσουν κάτι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τα εξής:

--Πρώτα φτιάχνεις την ΥΠΟΔΟΜΗ και μετά σκέφτεσαι να περάσεις "κανονισμούς"...Αυτό γίνεται παντού....και αυτό θα πρέπει να γίνει και εδώ. ΄

--Όπως και όταν φτιάχνεις ένα σπίτι πρώτα φτιάχνεις τα θεμέλια και τελευταία βάζεις την σκεπή!!!!

--Αυτοί φτάσανε να μιλάνε για την σκεπή χωρίς να υπάρχει σπίτι!!!!!!

Τρύφωνας
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

19.Δεν επιτρέπονται οργανωμένες ή μη, πτήσεις τηλεχειριζόμενων αερομοντέλων από οιονδήποτε, πλησιέστερα των 3 χιλιομέτρων από μοντελοδρόμιο.

θέλω σχόλιο για να καταλάβω το σκεπτικό -----------

μένω πχ Δερβενοχώρια και εχω χωράφι 2 χιλιόμετρα απο το μοντελοδρόμιο που πληρεί τις προυποθέσεις της λογικής απόστασης απο σπίτια κλπ (αντε και ασφάλεια γιατι γουστάρω)
τκ 2,4 και ελικόπτερο ........γιατί δεν πετάω .........πρεπει να φύγω να παω αλλου επειδή αυτός που το εγραψε στο ποδάρι έτσι αποφάσισε
Εχει πολλα τέτοια μη τα βάλουμε ολα τωρα
Αντώνης Κριτζάς

πέραν της απάντησης που περιμένω έχω και μά απορία γενικότερη
Στο θέμα γράψαμε την άποψη μας άντε 7-8 άτομα
τα υπόλοιπα μέλη που είναι ......μήπως λέω μήπως τα θεωρούν όλα αυτά χονδρό μαλ&%$*&ς και απλά λένε αστούς εμείς θα πετάμε όπως πετάγαμε
Γιατί αν το λένε αυτό θα βρεθούν σίγουρα προ εκπλήξεων
Αυτό το λέω διότι δυστυχώς η ρουφιανιά στη χώρα μας είναι εθνικό spor

Kυριοι διαχ/στες μπορεί να μπει μία δημοσ/ση?

Ισως αν κάτι τέτοιο μαζί με ολο το θέμα πάει στα χέρια τους να αναγνωρίσουν τα λάθη και να βγάλουν κάποιο σοβαρο κείμενο
(μα που ζω!!!!!)
vhal

Δημοσίευση από vhal »

Ωρέ Αντώνη,

Μπορεί τα 3 να είναι πολλά, αλλά δεν φαίνεται λογικό να προβλέπεται κάποια ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε δύο μοντελοδρόμια για λόγους ασφάλειας (αποφυγή συγκρούσεων και παρεμβολών)

Βαγγέλης
Αντώνης Κριτζάς

Αραγε το 1000αρικο πως το αποφάσισαν ........καντε σύγκριση με αντίστυχα πρόστιμα και την σοβαρότητα της παράβασης
vhal

Δημοσίευση από vhal »

Στο δε σχόλιο του Τρύφωνα, συμφωνώ με το σκεπτικό, αλλά εφόσον οι έχοντες την εξουσία ετοιμάζουν κάποιο κανονισμό, εμείς δεν πρέπει να αντιπροτείνουμε αυτό που θεωρούμε λογικό?

Η θα προσποιηθούμε πως δεν υπάρχει θέμα?

Βαγγέλης
Αντώνης Κριτζάς

vhal έγραψε: Ωρέ Αντώνη,

Μπορεί τα 3 να είναι πολλά, αλλά δεν φαίνεται λογικό να προβλέπεται κάποια ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε δύο μοντελοδρόμια για λόγους ασφάλειας (αποφυγή συγκρούσεων και παρεμβολών)

Βαγγέλης

3 χιλιόμετρα απο το μοντελοδρόμιο στην ευθεία βαλτα στο χάρτη να γελάσεις
άσε που ο ιδιος κανονισμός σου απαγορευει ΄μεγάλες αποστάσεις λες και θα το έβλεπες ......και απο τα λιγα σωστά εγκεκριμένες τκ

PS σήμερα έχασες
vhal

Δημοσίευση από vhal »

sos.o.ka έγραψε: 3 χιλιόμετρα απο το μοντελοδρόμιο στην ευθεία βαλτα στο χάρτη να γελάσεις
άσε που ο ιδιος κανονισμός σου απαγορευει ΄μεγάλες αποστάσεις λες και θα το έβλεπες ......και απο τα λιγα σωστά εγκεκριμένες τκ

PS σήμερα έχασες

Πήγαινε στα 2-3 χλμ από την προέκταση του διαδρόμου του Ντούνη και φτιάξε ένα μοντελοδρόμιο. Βάλε και ένα rc jet να απογειώνεται την ίδια στιγμή σε κάθε διάδρομο.

Τί θα έχεις τότε? Ενα ατύχημα που περιμένεις να συμβεί...

Βαγγέλης

ΥΓ: Το ξέρω ότι έχασα, ήμουν έτοιμος αλλά είχα και διάφορες οικογενειακές υποχρεώσεις...
vhal

Δημοσίευση από vhal »

Αυτό που είναι πραγματικά απαράδεκτο είναι τα 400 πόδια μέγιστο ύψος...
Απαγορεύει ουσιαστικά τα ανεμόπτερα, αλλά και τα jet και τα μεγάλα εν γένει μοντέλα...
Πρέπει να πενταπλασιαστεί (2000 πόδια)

Η υποχρεωτική ασφάλιση επίσης μου φαίνεται λογική από κάποιο βάρος ή μέγεθος και πάνω (αλλά είναι χαζή για ένα Wilga ή ένα Easy Star)

Ολα αυτά λύνονται μόνο με διάλογο με τους φορείς νομίζω...

Βαγγέλης
Αντώνης Κριτζάς

ναι ναι αυτό λέω και ξαναλέω .......προχειρότητα!!!!!!!!!!!!
Αντώνης Κριτζάς

Πήγαινε στα 2-3 χλμ από την προέκταση του διαδρόμου του Ντούνη και φτιάξε ένα μοντελοδρόμιο. Βάλε και ένα rc jet να απογειώνεται την ίδια στιγμή σε κάθε διάδρομο.

τί θα έχεις τότε? Ενα ατύχημα που περιμένεις να συμβεί...

σωστό αυτό που λες αλλα καταρίπτεί και όλα αυτά για τα 50 μέτρα απο σπίτια κλπ
γι αυτό η φρόνηση είναι καλύτερη απο κανονισμούς
vhal

Δημοσίευση από vhal »

Από την αρχή όμως σαν πρόχειρο σχέδιο παρουσιάστηκε (σύμφωνα με τον Αντώνη Παπαδόπουλο)

Βαγγέλης
Αντώνης Κριτζάς

αλλα έμαθα......... μακάρι να με παραπληροφόρισαν!
vhal

Δημοσίευση από vhal »

sos.o.ka έγραψε: ...
γι αυτό η φρόνιση είναι καλύτερη απο κανονισμούς

Ωραίο αυτό που λες, αλλά όταν δεν υπάρχει η φρόνηση, ο τρόπος για να προστατευτείς από τον άφρονα είναι η επίκληση και η εφαρμογή του κανονισμού.

Μου έχει τύχει σε αλάνα - πολύ πρόσφατα - να έρχεται τύπος με τ/κ θερμικό αυτοκινητάκι και να κάνει σλάλομ ανάμεσα στα πόδια μας την ώρα που πετάμε ελικόπτερο. Σημειωτέον οτι ο τύπος πετάει και αεροπλάνα... Για ποια φρόνηση μιλάμε, και τί κάνεις σε αυτή την περίπτωση?

Δεν θα βοηθούσε η ύπαρξη κανονισμού που να απαγορεύει σε άλλα τ/κ μοντέλα (αυτοκίνητα) να χρησιμοποιούν το χώρο του μοντελοδρομίου?

Βαγγέλης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πεδία Πτήσεων - Μοντελοδρόμια/flight fields”