Kατασκευή foam αεροπλάνου από σχέδια..

Αντώνης Κριτζάς

Απάντηση: Kατασκευή foam αεροπλάνου από σχέδια..

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

aris1998 έγραψε: για σας παιδια ειμαι κενουργιος στο site και γραφτικα γιατι ξεκιναω την κατασκευη ενος αερολανου και θελω απο εσας συμβουλες και οδιγιες.Πρωτον φιλε μου lytrasm συγγχαριτιρια για τις κατασκευες σου.Ειδα στις φωτο σου ενα F-22 RAPTOR και ειναι ακριβως αυτο που θελω να φτιαξω.Εχω τα σχεδια ομος εχω ενα προβλημα με τα υλικα.Που μπορω να βρω carbon fiber,σερβο,μπαταρια,πομπο και δεκτη_Β_Ο;;;;; λες αν ρωτησω σε καποιο καταστημα μοντελισμου εδω στην καλαματα να μου δωσουν οτι χρειαζομαι:-\;;;;;;; επεισης λες να μου δωσουν και depron:-\ ;;;;;;;;;

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά
Σε ότι αφορά τον πομποδέκτη θα κοιτάξεις φυσικά στα μοντελιστικά καταστήματα της περιοχής σου όπου θα βρείς και τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά
Φυσικά μια αναζήτηση στο φορουμ θα σε βοηθείσει να διαλέξεις αυτό που χρειάζεσαι
Ακόμη και αν δεν υπάρχει αυτό που ζητάς στην Καλαμάτα μπορείς να το βρείς σε όποιο καταστημα το έχει και να στο στείλουν στην πόρτα σου
Σε ότι αφορά το depron εδώ στη Αθήνα έχει στην NEOTEX πάρε τηλέφωνο μήπως και σου στείλουν η ακόμη να σου πούν με ποιον συνεργάζονται στην περιοχή σου Βέργες υπάρχουν στην neotex στον NEM και heliland
Captain Stam

Δημοσίευση από Captain Stam »

Γεια σας φιλοι μου. Εχω σχεδια για ενα μεγαλουτσικο CL415. Οποιος θελει μπορω να του τα δωσω. Ειναι για κατασκευη με depron. Ηταν να το φτιαξω αλλα δεν εχω βρει ακομα χρονο.
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Να ρωτησω παιδια,μπορω να φτιαξω profile αεροπλανακι αλλα αντι για foam να χρησημοποιησω balsa?Αν γινεται μπορει καποιος να μου δωσει ενα link για σχεδια?Μεγιστο wingspan σκοπευω να το κανω 40εκ,και μαλλον flat ολο.A,και κατι αλλο,ας που με οτι φτιαχνω ενα ωραιο foamie απο σχεδιακια,τη γωνια κλισης του μοτερ πως θα την υπολογισω?βρηκα ενα ευκολο su 31 σχεδιο απο tomas hellberg αλλα το θεμα μου ειναι με τη γωνια του μοτερ οταν το φτιαξω.
aris1998

Δημοσίευση από aris1998 »

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά
Σε ότι αφορά τον πομποδέκτη θα κοιτάξεις φυσικά στα μοντελιστικά καταστήματα της περιοχής σου όπου θα βρείς και τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά
Φυσικά μια αναζήτηση στο φορουμ θα σε βοηθείσει να διαλέξεις αυτό που χρειάζεσαι
Ακόμη και αν δεν υπάρχει αυτό που ζητάς στην Καλαμάτα μπορείς να το βρείς σε όποιο καταστημα το έχει και να στο στείλουν στην πόρτα σου
Σε ότι αφορά το depron εδώ στη Αθήνα έχει στην NEOTEX πάρε τηλέφωνο μήπως και σου στείλουν η ακόμη να σου πούν με ποιον συνεργάζονται στην περιοχή σου Βέργες υπάρχουν στην neotex στον NEM και heliland

ααα ωραια σε ευχαριστω φιλε μου αντωνη :/)-να σε ρωτησω κατι αλλο: ποσο θα μου κοστισουν ολα αυτα που θα χρειαστω επεισης τι πρεπει να γραψω στο site της neotex για να μου βγαλει τις carbon fibers;;;;;
Αντώνης Κριτζάς

Δεν είναι εύκολο να σου βγάλω κοστολόγιο αφού μια τηλ/ση μπορεί να κοστίζει από 50 ευρώ έως 500 η και πολύ παραπάνω Πρέπει να πάρεις αποφασίσεις για το είδος μοντελισμού που θα ήθελες να ακολουθήσεις για να δεις τι τλ/ση θα πάρεις Σκέψου τι μοντέλα θα πετάς Μικρά ηλεκτρικά , ανεμόπτερα, θερμικά?
Για το αεροπλάνο που θέλεις να φτιάξεις τα υλικά δεν θα ξεπεράσουν τα 20 ευρώ (carbon και depron)
Servos 9 gr από 7 ευρώ
Μοτέρ και speed control υπολόγισε γύρω στα 45 ευρώ (ρίξε μια ματιά στο bizgreece έχει βάλει κάτι καλές προσφορές με 15 ευρώ και τα δύο!!!!!!!!!!)
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Κανεις δεν ξερει για την γωνια κλισης του μοτερ?
aris1998

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: Δεν είναι εύκολο να σου βγάλω κοστολόγιο αφού μια τηλ/ση μπορεί να κοστίζει από 50 ευρώ έως 500 η και πολύ παραπάνω Πρέπει να πάρεις αποφασίσεις για το είδος μοντελισμού που θα ήθελες να ακολουθήσεις για να δεις τι τλ/ση θα πάρεις Σκέψου τι μοντέλα θα πετάς Μικρά ηλεκτρικά , ανεμόπτερα, θερμικά?
Για το αεροπλάνο που θέλεις να φτιάξεις τα υλικά δεν θα ξεπεράσουν τα 20 ευρώ (carbon και depron)
Servos 9 gr από 7 ευρώ
Μοτέρ και speed control υπολόγισε γύρω στα 45 ευρώ (ρίξε μια ματιά στο bizgreece έχει βάλει κάτι καλές προσφορές με 15 ευρώ και τα δύο!!!!!!!!!!)

χμμμμμμμμμμ!!!!!!!!!!!!! :-\<:-)>> να σε ρωτησω κατι αλλο φιλε μου αυτο που θα φτιαξω θα ειναι ηλεκτρικο jet καπου στα 1,30-1,50 (f-22 raptor)ποσο θα μου κοστισει πανω κατω η τηλεκατευθηνση του;;;;:-\ επεισης τι πρεπει να γραψω στο site της neotex για να μου βγαλει τις carbon fiber;;;;;;;;;;:-\
ευχαριστω για αλλη μια φορα:/)-
Αντώνης Κριτζάς

Δεν μπορώ να σου πω τιμή
Αυτό εκτός τις ανάγκες σου έχει να κάνει και με την τσέπη σου Μία μέση τιμή είναι γύρω στα διακόσια εξακάναλη για να την έχεις για όλα τα μοντέλα σου
Σε ότι αφορά τις ανάγκες σου για carbon εξαρτάτε από το σχέδιο που έχεις ......'εκεί θα βρεις τα υλικά
Ακόμη νομίζω ότι 1,30 1,50 είναι δύσκολο να το κάνει depron μάλλον πρέπει να δεις κάτι μικρότερο
aris1998

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: Δεν μπορώ να σου πω τιμή
Αυτό εκτός τις ανάγκες σου έχει να κάνει και με την τσέπη σου Μία μέση τιμή είναι γύρω στα διακόσια εξακάναλη για να την έχεις για όλα τα μοντέλα σου
Σε ότι αφορά τις ανάγκες σου για carbon εξαρτάτε από το σχέδιο που έχεις ......'εκεί θα βρεις τα υλικά
Ακόμη νομίζω ότι 1,30 1,50 είναι δύσκολο να το κάνει depron μάλλον πρέπει να δεις κάτι μικρότερο

oκ φιλε μου σε ευχαριστω πολη και νομιζω οτι το αεροπλανο ειναι μικροτερο απο αυτο που σου ειπα δεν θυμαμε ακριως
aris1998

λοιπον καλησπερα παλι μετα απο τοσο καιρο ^%^^%^*SAR*.Λοιπον Αντωνη βρικα το depron το πηρα και τωρα εχω καποιες αποριες μπορεις (η οποιος αλλος μπορει) να μου προτινεις μοτερ,speed control,τηλεκατευθηνση και μπαταρια ??επεισης που μπορω να βρω ντιζες για τα σερβο και στη neotex δεν μπορω να βρω carbon fiber τη να γραψω στην αναζητηση για να τις βρω??
ευχαριστω προκαταβολικα ^%^
μανος

Δημοσίευση από μανος »

aris1998 έγραψε: λοιπον καλησπερα παλι μετα απο τοσο καιρο ^%^^%^*SAR*.Λοιπον Αντωνη βρικα το depron το πηρα και τωρα εχω καποιες αποριες μπορεις (η οποιος αλλος μπορει) να μου προτινεις μοτερ,speed control,τηλεκατευθηνση και μπαταρια ??επεισης που μπορω να βρω ντιζες για τα σερβο και στη neotex δεν μπορω να βρω carbon fiber τη να γραψω στην αναζητηση για να τις βρω??
ευχαριστω προκαταβολικα ^%^

καλησπερα φιλε,δεν παει πολυ καιρος που πηρα depron και βεργες καρμπον απο νεοτεξ,σιγουρα εχουν παρτους ενα τηλ.
aris1998

μανος έγραψε: καλησπερα φιλε,δεν παει πολυ καιρος που πηρα depron και βεργες καρμπον απο νεοτεξ,σιγουρα εχουν παρτους ενα τηλ.

ok φιλε μου σε ευχαριστω πολυ μπας και ξερεις ομος τι να γραψω στην αναζητιση για να μου βγακει τις carbon??
μανος

Δημοσίευση από μανος »

aris1998 έγραψε: ok φιλε μου σε ευχαριστω πολυ μπας και ξερεις ομος τι να γραψω στην αναζητιση για να μου βγακει τις carbon??

οχι δεν ξερω εγω ειχα παει απο εκει!
nasa

Δημοσίευση από nasa »

aris1998 έγραψε: επεισης που μπορω να βρω ντιζες για τα σερβο και στη neotex δεν μπορω να βρω carbon fiber τη να γραψω στην αναζητηση για να τις βρω??

...ντίζες και καρμπονόβεργες θα βρεις σίγουρα στον Κουτσό (http://www.osengines.gr
) ... αν δεν δεις στο site ακριβώς αυτό που ψάχνεις, τηλεφώνησέ του...

Φιλικά,

Νίκος
η ταν, η, τα πετάν...
aris1998

Παιδια καλησπερα τι κανετε καιρο ειχα να μπω αλλα δεν προλαβαινα λοιπον θυμαααστε που..ειθελα να φτιαξω ενα τζετακι απο depron? ε λοιπον ειναι ετοιμο αλλα δεν ξερω τι ηλεκτρικα να βαλω λοιπον εχω βρει καποια και θελω να σας ρωτισω αν ειναι καλα αα και κατι που ειθελα να πω εξαρχης αλλα το ξεχασα :D:D το αεροπλανο ειναι ενα jet F-22 raptor απο τον Tomas Bellberg οπος το SU-37 που παρουσιαζετε στην αρχη και οι λιγες φοτο με οδηγιες που παρουσιαζονται ειναι ακριβος ιδιες με του δικου μου αεροπλανου
Λοιπον στα ηλεκτρικα τωρα
μοτερ: http://www.hobbyscene.com.au/hobby/turnigy-28-22-a-1600kv-outrunner-eq-2204.html
Turnigy 28-22-A 1600Kv Outrunner (Eq:2204)
del TR28-22-A
KV 1600KV
Motor Shaft Size 3.17mm
Idle Current .7A
Max. Efficient Current 5A
Motor Size Medium (0.10 - 0.40)
Max. Load 8A
Voltage 6-9V
Weight 26g
Suggested Propeller APC8x4E
Motor Shaft (A) 3.17mm
Motor Length (B) 23mm
Motor Diameter (C) 28mm
Motor Can Length (D) 9mm
Motor Total Length (E) 36mm

speed controll http://www.giatrakos.gr/product_info.php?cPath=164_217&products_id=432
TowerPro W30A Brushless Speed Controller TP

Spec.
Current max: 33Amp
FET: 15
BEC Current: 1.5A
Timing: Auto
PWM: 8k
Lipo: 2-4
NiMH: 4~12

servo http://www.rcmodelshop.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=710
HXT900 9g / 1.6kg / .12sec Micro Servo
Size : 21x12x22 mm / 0.74x0.42x0.78 in
Voltage : 3v ~ 6v
Weight: 9g / 0.32oz
Speed : 0.12 sec/60(4.8V)
Torque : 1.6 kg-cm
Working Temp : -30C~60C
Teflon Bushing, 15cm wire, coreless motor
Servo arms & screw included

μπαταρια : http://3dxhobbies.com/thunder-power-lipo-battery-2s-1320mah.htmlThunder
Power Lipo battery 2S 1320mah

και τ/κ μιας και δεν θελω να ασχολιθω πολυ με αερομοντελισμο αφου ειμαι ταγμενος αμαξακιας :D:D διαλεξα την 2.4 (για να αποφιγω τις παρεμβολες) sky master της ace rc και σκευτικα οτι λογικα θα ειναι καλη αφου τη βαζουν σε ολα τα ιπταμενα μοντελα της thunder tiger http://www.giatrakos.gr/product_info.php?cPath=162_199&products_id=3419

εινια καλα αυτα παιδια? συνδιαζονται μεταξυ τους??
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά Αεροπλάνα”