Υποψήφιος κάτοχος quadcopter

Απάντηση
asprofridis

Υποψήφιος κάτοχος quadcopter

Δημοσίευση από asprofridis »

Καλησπέρα σε όλους τους συμφουρίτες,

Είμαι εντελώς άσχετος με το hobby αλλά ενδιαφέρομαι με την αγορά ενός quadcopter να μπω στο άδυτα της αεροφωτογραφίας ( φωτογραφία είναι το hobby μου) . Διαβάζοντας διάφορα διεθνή φόρα τα οποία σε αποτρέπουν από το να αγοράσεις κάτι το οποίο δεν αντέχεις να χάσεις (και συμφωνώ απολύτως) έχω μπει στις εξής σκέψεις και θα ήθελα την βοήθεια σας:

1)καθότι δεν δύναμαι να αγοράσω ένα φτηνό για να μάθω να πετάω και ένα πιο ακριβό όταν θα είμαι "σχετικός γνώστης" καταλήγω στην αγορά ενός quadcopter χωρίς gimbal και κάμερα αλλά με τη δυνατότητα προσθήκης σε μεταγενέστερο χρόνο. σας βρίσκει σύμφωνους?

2)Με τα λίγα που καταλαβαίνω τα phantom έχουν μεγάλη κοινότητα και η αγορά τους είναι ένα καλό βήμα για κάποιο αρχάριο. Έχετε να προτείνετε κάποια μάρκα αντίστοιχων δυνατοτήτων?

3)επειδή η κάμερα που θέλω να αγοράσω είναι της οικογενείας gopro ποια quadcopters της phantom (ή άλλης μάρκας)βγαίνουν χωρίς gimbal αλλά έχουν την δυνατότητα προσθήκης gimbal και go pro

Ότι ιδέα/πρόσταση έχετε είναι ευπρόσδεκτη!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Μίλτος
Αντώνης Κριτζάς

Απάντηση: Υποψήφιος κάτοχος quadcopter

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Καλώς ήρθες στην παρέα μας Δεν είμαι χειριστής η κάτοχος ενός quadcopter αλλά νομίζω ότι πρώτα πρέπει να μάθεις τον βασικό χειρισμό ενός απλού ελικόπτερου ΄πρέπει να μάθουν τα δάκτυλα σου τον χειρισμό της τηλ/σης και το μάτι σου την αίσθηση του αντικειμένου σε σχέση με τον χώρο Στο εμπόριο υπάρχουν μικρά οικονομικά τετρακάναλα ελικόπτερα η τετρακόπτερα τα οποία μαζί με λίγο sim θα σε βοηθήσουν στην αρχή
Η τεχνολογία των μουλτικόπτερων τα κάνει σταθερά και σχετικά εύκολα αλλά δεν πιστευω ότι θα ήθελες να κάνεις αρχή με το ωραίο σου νέο ακριβοπληρωμένο εργαλείο χωρίς να ξέρεις τα βασικά
Για τις υπόλοιπες ερωτήσεις θα σου απαντήσουν όσοι κατέχουν περισσότερα από αυτά
LotuS

Δημοσίευση από LotuS »

παρε πρωτα ενα μικρο..πχ. hubsan Εικόνα

για να μαθεις το χειρισμο,και μετα περνας σε μεγαλυτερο εφοσον εχεις εξεικοιωθει και σου αρεσει..
οσο πιο μικρο τοσο πιο μικρες οι ζημιες και οι υλικες-σωματικες βλαβες που απορρεουν απο τον ελλειπη χειρισμο..
Rolistas

Δημοσίευση από Rolistas »

Καλησπέρα και από εμένα...
Είναι το πρώτο μου ποστ στο φόρουμ αλλά θα Θέλα να απαντήσω στον φίλο.
Εγώ ήμουν ακριβώς στην ίδια κατάσταση με εσένα ήθελα ένα τετρακοπτερο για βίντεο και φωτογραφία έτσι άρχισα το ψάξιμο...
Μη κανείς το λάθος να πάρεις απ ευθείας μεγάλο τετρακοπτερο γιατί το πιθανότερο είναι να τραυματιστεις ή να τραυματισεις κάποιον άλλο.
Πάρε ένα μικρό πρώτα με 20-30 ευρώ και πετά το μέχρι να μάθεις. Και να το σπάσεις δεν έχεις να χάσεις τίποτα
Και μόλις αποκτήσεις την αίσθηση και την ικανότητα να το πετάς με άνεση τότε προχωρα στην αγορά και ενός που θα καλύπτει τις ανάγκες σου. Εκεί μπορώ να σε βοηθεισω σε ότι χρειαστείς για να επιλέξεις το κατάλληλο.
niro

Δημοσίευση από niro »

Αν δεν έχει καταλήξει ακόμα έχω κάποια μεσαία toy grade quad copter που τα δίνω σε πολύ καλές τιμές και είναι ότι πρέπει για να ξεκινήσεις.

Στείλε π.μ. για περισσότερες λεπτομέριες.
thanasis1

Δημοσίευση από thanasis1 »

Εχει κανείς εμπειρία απο το ar. drone 2 gps? http://www.parrot.com/usa/products/ardrone-2/

Πάει μακρυα και ψηλά ή χάνεται το σήμα, γιατι βλέπω οτι χρησιμοποιεί το κινητό για τηλεκατεύθυνση και το wifi ή του δίνεις συντεταγμένες και ... πάει μόνο του και επιστρέφει χωρίς να χρειάζεται να εχει επαφή με το κινητο? Βασικά έχω εμπειρία απο 4 κόπτερα (χωρις gps) και θέλω να βρώ κάτι που να πετάει σταθερά και να βγάζει και video απο ψηλά.
SoNiC_77Gr

Δημοσίευση από SoNiC_77Gr »

asprofridis έγραψε: Καλησπέρα σε όλους τους συμφουρίτες,

Είμαι εντελώς άσχετος με το hobby αλλά ενδιαφέρομαι με την αγορά ενός quadcopter να μπω στο άδυτα της αεροφωτογραφίας ( φωτογραφία είναι το hobby μου) . Διαβάζοντας διάφορα διεθνή φόρα τα οποία σε αποτρέπουν από το να αγοράσεις κάτι το οποίο δεν αντέχεις να χάσεις (και συμφωνώ απολύτως) έχω μπει στις εξής σκέψεις και θα ήθελα την βοήθεια σας:

1)καθότι δεν δύναμαι να αγοράσω ένα φτηνό για να μάθω να πετάω και ένα πιο ακριβό όταν θα είμαι "σχετικός γνώστης" καταλήγω στην αγορά ενός quadcopter χωρίς gimbal και κάμερα αλλά με τη δυνατότητα προσθήκης σε μεταγενέστερο χρόνο. σας βρίσκει σύμφωνους?

2)Με τα λίγα που καταλαβαίνω τα phantom έχουν μεγάλη κοινότητα και η αγορά τους είναι ένα καλό βήμα για κάποιο αρχάριο. Έχετε να προτείνετε κάποια μάρκα αντίστοιχων δυνατοτήτων?

3)επειδή η κάμερα που θέλω να αγοράσω είναι της οικογενείας gopro ποια quadcopters της phantom (ή άλλης μάρκας)βγαίνουν χωρίς gimbal αλλά έχουν την δυνατότητα προσθήκης gimbal και go pro

Ότι ιδέα/πρόσταση έχετε είναι ευπρόσδεκτη!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Μίλτος

Καλησπερα στην παρεα!

asprofridis οτι ειπαν κ οι προηγουμενοι αυτο ισχυει.
Το να παρεις ενα αν οχι ακριβο αλλα σχετικα μετριο οικομικα-ποιοτικα quadcopter κ με ενα λαθος χειρισμο να κλαις τα λεφτακια σου στην καλυτερη (χειροτερη βλεπε ατυχηματα σε πιλοτους η σε 3α ατομα, ιδιοκτησιες κτλπ) δν θα ηταν καλη κινηση.
Παρε ενα μικρο, μεχρι 50 ευρω βρισκεις αρκετα, μεχρι να μαθεις τον χειρισμο καλα. Αν καταφερεις στο μικρο να μαθεις τοτε αν πας σε κατι μεγαλυτερο προφανως θα εχει ακομα καλυτερο Flight Controller με πολυ καλυτερη σταθεροτητα οποτε θα σου φαινεται παιχνιδακι.
Οσον αφορα τα Phantom, ξεφευγουν πολυ στο οικονομικο, ειναι σταθερα στην πτηση τους κ απο οσο ξερω δν υπαρχει καποιο που να βγαινει χωρις καμερα..
Με λιγοτερα σχετικα χρηματα μπορεις να βρεις κατι καλο η ακομα κ να το φτιαξεις αν αρχισεις να ψαχνεσαι..
Αν θελεις ομως να ασχοληθεις με την φωτογραφιση πρεπει να εχεις καλη καμερα, αν δν πας σε Phantom να εχεις υποψιν σου οτι το quad που θα παρεις θα πρεπει να ειναι ικανο να σηκωσει το βαρος της αντιστοιχης καμερα που θα του βαλεις..!

thanasis1 έγραψε: Εχει κανείς εμπειρία απο το ar. drone 2 gps? http://www.parrot.com/usa/products/ardrone-2/

Πάει μακρυα και ψηλά ή χάνεται το σήμα, γιατι βλέπω οτι χρησιμοποιεί το κινητό για τηλεκατεύθυνση και το wifi ή του δίνεις συντεταγμένες και ... πάει μόνο του και επιστρέφει χωρίς να χρειάζεται να εχει επαφή με το κινητο? Βασικά έχω εμπειρία απο 4 κόπτερα (χωρις gps) και θέλω να βρώ κάτι που να πετάει σταθερά και να βγάζει και video απο ψηλά.

thanasis1 απο οσο γνωριζω η εμβελεια του ειναι στα 50 μετρα κ με μικρες πατεντες ισως παει κ λιγο παραπανω (βεβαια χανοντας την εγγυηση γιατι βαζεις χερι στα ενδωτερα!)
Υπαρχει ενα της Parrot το Bebop Skyzone με το Range Extender που λενε οτι πιανει 2km αποσταση..
Ενταξει μπορει 2km να μην ειναι αλλα 1-1.5km πρεπει να το φτανει χωρις προβλημα..
Εχω πεταξει ενα Bebop κ ειναι πολυ σταθερο κ του βαζεις κ το gps κ παει οπου θελεις..

ΥΠΟΨΙΝ
Επειδη αρκετος κοσμος εχει προβληματα με τα σηματα, χανονται κ πανε τα drone οπου θελουν..
Οταν πετατε κοντα σε κατοικημενες περιοχες επειδη υπαρχουν παρεμβολες απο wifi, κεραιες κινητης, πυλωνες ρευματος κ διαφορα αλλα, επηρεαζουν τα σηματα. Γι'αυτο προσοχη που πετατε!!
thanasis1

Δημοσίευση από thanasis1 »

Εχω δοκιμάσει το phantom 4 και η αλήθεια ειναι οτι το πετάς ακόμα και με βασικές γνώσεις! Πάει απλά εκει που θέλεις. Χάνει το σήμα και γυρνάει μόνο του (απλά πρέπει να το απογειώνεις σε αλάνα να έχει χώρο να επιστρέψει και για μικροδιορθώσεις). Δε ξέρω για το phantom 3 και 2 που ειναι σαφώς φθηνότερα, αλλά εχω πετάξει και με αυτοσχέδιο και με κάποια άλλα χωρίς GPS. Καμία σχέση!! Καλύτερα να δώσει κανεις λιγα ευρώ παραπάνω, παρά να πειραματίζεται. Βέβαια εξαρτάται για τί το θέλεις. Αν θές να μάθεις να πετάς, τότε το gps και οι αισθητήρες δε θα σε βοηθήσουν.
Απάντηση

Επιστροφή στο “multicopter”