Ο καλύτερος εξωμοιωτής πτήσης??????

Mpegleris

Δημοσίευση από Mpegleris »

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα.

Θα ηθελα να ρωτήσω ποιος κατα την γνώμη σας ειναι ο καλύτερος εξομοίωσης πτήσης απο πλευράς ρεαλισμου και γραφικών αυτη την στιγμή. Και φυσικά να ετοιολογησετε τις απόψεις σας. Αναφέρομαι για Pc/Windows πλατφόρμα.

Ευχαριστώ!

Αξίζει να αναφέρω πως εκτός του Fsx διαβάζω εξίσου καλα σχόλια για X Plane... Επίσης υπάρχουν και δεκάδες άλλοι. Αλλά θα ηθελα την άποψη των ποιο μυημένων.
0 teo

Απάντηση: Ο καλύτερος εξωμοιωτής πτήσης??????

Δημοσίευση από 0 teo »

(sorry δεν είδα τον πίνακα)
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Η ερώτηση του φίλου μας δεν αφορά αερομοντελιστικό rc εξομοιωτή Θεόδωρε

Χωρίς να έχω εμπειρία ακούω πολύ καλά λόγια για την ρεαλιστικότητα του Χplane
H microshoft έχει σχεδόν παρατήσει το sim της και σε λίγο δεν θα υποστηρίζει τα νεα hardware Υπάρχουν πολλά addons που καλύπτουν κενά μα και πάλι είναι ένα παλιό λογισμικό που δεν δουλεύει σtα 64 bits
Από την άλλη το Xplane είναι ποιο φρέσκο και έχει αρκετή δουλειά να γίνει Αν όμως ρωτήσεις τους χρήστες όλοι θα σου πουν ότι αυτό που έχουν είναι το καλύτερο κάτι σαν spektrum εναντίον futaba
Mpegleris

Γνωρίζω οτι Ειναι λίγο γενική η ερώτηση μου. Αλλά πέραν απο αυτούς τους δυο υπάρχει κάτι καλύτερο πχ κάποιος εξομοιωτης που να δουλεύουν πάνω εκεί,για εκπαιδευτικούς λόγους, πραγματικοί πιλότοι πολιτικής αεροπορίας; Ρωτάω γιατι αυτοί οι δυο (fsx και X plane) που ειναι και οι ποιο ευρέως διαδεδομένοι μοιάζουν μη ρεαλιστικοί.

Δλδ να υποθέσω οτι οι πραγματικοί πιλότοι, εκπαιδεύονται πάνω σε αυτούς τους εξομοιωτές;

Επίσης το θέμα με τα add ons δεν το εχω καθόλου.Δλδ Η εκάστοτε εταιρεία σου δίνει την βασική πλατφόρμα και απο εκεί και πέρα το "χτίζεις" όπως εσυ τον θέλεις πληρώνοντας για extra χαρακτηριστικά..; Δεν υπάρχει κάτι έτοιμο; Σκοπεύω να ασχοληθώ σοβαρά αλλά επειδή δεν υπάρχει επαρκεί πληροφοριση. Οποτε δεν ξέρω τι να επιλέξω.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

οι εξομοιωτές για αεροπλάνα στους οποίους εκπαιδεύονται πιλότοι στοιχίζουν εκατομμύρια και είναι τις περισσότερες φορές εξειδικευμένοι για συγκεκριμένα μοντέλα πολιτικής η πολεμικής αεροπορίας Γίνονται με την συνεργασία της κατασκευαστικής εταιρείας και είναι ακριβές αντίγραφο ενός πιλοτηρίου Τα sim στα οποία μπορείς να έχεις πρόσβαση με τον υπολογιστή σου είναι πολύ απλουστευμένα αλλά μπορείς να έχεις με τον κατάλληλο εξοπλισμό όλη την διαδικασία μίας πτήσης Real time
Ξεκινάς με ένα απλό yoke, trackir και προχωράς σε πολύ προχωρημένα πράγματα με οθόνες panels κλπ
Κοίτα στα θέματα όπως αυτό http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=5712
Mpegleris

Δεν διαφωνώ καθόλου. Αλλά στην tv εχω δει πιλότους να έχουν "στισει" virtual cockpit στο Pc τους με πολλά monitors κλπ κλπ. Αυτοί υποθέτω χρησιμοποιούν κάποιον απο τους απλούς-φθηνούς ευρέως διαδεδομένους εξομοιωτές. Αλλά ποιον;

Ευχαριστώ για το link. Btw :)
topg

Δημοσίευση από topg »

Καλημερα !! Παρ' ολες τις προσπαθειες απο τοτε που η Microsoft "αφησε" τον Flight Simulator , αυτος συνεχιζει να ειναι ο καλυτερος γενικα, simulator. Μιλαμε για τον FSX... Ομως κυκλοφορει και ο Prepar 3D. Μπορουμε να πουμε οτι ειναι "απογονος" του FSX και πολλα add on του, δουλευουν και σε αυτον.
Για κοιτα εδω --> http://www.prepar3d.com/

Φυσικα για add on και διαφορα forum για ολα τα sim που κυκλοφορουν κοιταμε στα....
http://www.avsim.com
και http://www.flightsim.com

Ομως υπαρχει και ο Falcon BMS.... Εδω παμε σε αλλο επιπεδο που πλησιαζει τους Real simulators. Πρωτα απ'ολα θελει δυνατο μηχανημα , joystick με throttle μαζι και ποοοοοοοολυυυυυυ διαβασμα του manual.
Ειναι συγκεντρωμενος στο F-16 Falcon και μονο με μαχητικα αεροπλανα. Αν εχεις ορεξη ομως αξιζει και το καθε λεπτο που θα αφιερωσεις. Googleαρε Falcon BMS και ριξε μια ματια (προσεξε μην παρασυρθεις ομως !@/-=}{{ )
Αυτα.... γνωμη μου παντως για αρχη ο FSX η o Prepar 3D.... ::)
Mpegleris

Ωραίος!!! Ευχαριστώ πολύ για τα πολύτιμα info. Το ψάχνω και επανέρχομαι για εντυπώσεις!!! Ευχαριστώ και πάλι!!! :)
Mpegleris

Σημερα ασχολήθηκα με falcon.... Respect!! Πραγματικά χασιμο... Και θελει πααααρα πολύ διάβασμα... #**

Θα βρω την άκρη... Πιστεύω... _Β_Ο
Mpegleris

Άκυρο!! FSX και Cessna για αρχάριους... Χαχαχαχα
topg

Δημοσίευση από topg »

Χαχαχα ετσι ειναι.... αρχισε με το νηπιαγωγειο και σιγα σιγα θα πας και Πανεπιστημιο.... εγω ουτε καν ασχοληθηκα με το Falcon... ειναι τοσο πολυπλοκο που για τους περισσοτερους ειναι χασιμο χρονου (που τις περισσοτερες φορες δεν υπαρχει)
Το FSX ειναι το καλυτερο και οταν μαθεις να βαζεις αεροπλανα και scenery και διαφορα αλλα "καλουδια" δεν θα σε αφησει ποτε παραπονεμενο
Mpegleris

Συμφωνώ γιατι με Φάλκον όντως δεν γινόταν να βγάλω άκρη...^%^

Πάντως εχω μπει γιατα καλα στο mood. Προς το παρόν εχω στήσει ένα αρκετά "δυνατό" virtual cockpit.. Για να δούμε _Β_Ο
Alexandros K.

Δημοσίευση από Alexandros K. »

Καλημέρα και καλώς ήρθες στο Flight Simming !Εγώ προσωπικά πετάω FSX εδώ και αρκετά χρόνια, και μπορώ να πω πως έχω μείνει πλήρως ικανοποιημένος ! Το fsx με ένα add-on ενός Cessna 172 ή οποιουδήποτε άλλου αεροπλάνου, μπορεί να σε βοηθήσει πάρα πολύ και να σου προσφέρει πολύ μεγάλο ποσοστό ρεαλισμού !!! Τα default αεροπλάνα η αλήθεια είναι πως χάνουν σε πολλούς τομείς οπότε δεν σου συνιστώ να τα χρησιμοποιείς σε καμία περίπτωση. Από εκεί και πέρα μπορείς με μικρά add-on σκηνικών και αεροδρομίων ,να το φέρεις να μοιάζει όπως το να πετάς πραγματικό( Θα ανεβάσω μερικές photo αργότερα) .Όποιο και αν προτιμήσεις, είτε είναι fsx,xplane,Prepar3D να ξέρεις πως για να πετύχεις ακόμα περισσότερο ρεαλισμό και για να πετάς με traffic αεροπλάνων (ανθρώπων) που είναι πραγματικοί και όχι υπολογιστής καθώς και για να έχεις κάλυψη από πύργο ελέγχου κλπ μπορείς να μπεις σε δίκτυα όπως ο Ivao (που πετάω εγώ προσωπικά) ή στο Vatsim. Και πάλι ,καλώς ήρθες στην παρέα μας !!! @P@
stelakos78

Δημοσίευση από stelakos78 »

Καλησπέρα και από μένα στην παρέα των sims. Μόλις κατέβασα το FSX και ξεκινάω τα "ταξίδια"!
Υπάρχουν οδηγοί και σημειώσεις που μπορεί να βρει κάποιος αρχάριος στα ελληνικά? Δυστυχώς τα αγγλικά δεν είναι και τα καλύτερα. Αναμένω και ενα ωραίο joystic με throttle και rudder. thanx
Alexandros K.

Δημοσίευση από Alexandros K. »

Μπορείς να βρεις κάποια βασικά εγχειρίδια εδώ:
http://www.ivaohellas.net/el/?Itemid=213
Απάντηση

Επιστροφή στο “Flight Simulator - Εικονικές Πτήσεις & Αεροπορικές Εταιρείες”