Kαλημέρα σε Όλους,
Με αφορμή το τελευταίο πάθημα - λαβώθηκε το Τ-28 1,2m της eflite γιατί η λαστιχένια ασφάλεια του clevis του elavator είχε φύγει από την θέση του - πιθανώς κατά την μεταφορά με αποτέλεσμα μετά την τροχοδρόμηση την ώρα που ήταν το α/π σε άνοδο ξεκούμπωσε με αποτέλεσμα να μην έχω έλεγχο σε πηδάλιο elavator και ...boom! Eυτυχώς οι ζημιές δεν ήταν τόσο μεγάλες και με την πάντα πολύτιμη υποστήριξη από τον Αντώνη Κ. +(*) το μοντέλο είναι πάλι σαν καινούργιο!
Μου άρεσε λοιπόν η συγκεκριμμένη λίστα που βρήκα
http://www.flyrc.com/fly-rc-checklist/
και που προτείνω όλοι να συμβουλευόμαστε πριν τις πτήσεις μας και εννοείτε ο καθένας με την εμπειρία του να κάνει τις ανάλογες προσαρμογές και βελτιώσεις ειδικά στο θέμα που θα περιλαμβάνει τα θερμικά μας μοντέλα.
Καλές Πτήσεις σε Όλους Μας @P@
Preflight check List
-
Απάντηση: Preflight check List
Καλημέρα
Πολύ χρήσιμο θέμα! Η λίστα νομίζω θα πρέπει να μεταφραστεί, εμπλουτιστεί (για παράδειγμα, δεν βλέπω να γράφει τίποτα για καύσιμα) εκτυπωθεί, πλαστικοποιηθεί και αναρτηθεί στο μοντελοδρόμιό μας ώστε να είναι πάντα πρόχειρη.
Αναλαμβάνω τη μετάφραση. Ας γράψει εδώ όποιος άλλος θέλει και άλλα "σημεία" ελέγχου που πρέπει να αναφερθούν ώστε να τα βάλω στη λίστα!
Ίσως δε να είναι χρήσιμο να έχουμε μια λίστα για αεροπλάνα και μια για ελικόπτερα & Drones;
Πολύ χρήσιμο θέμα! Η λίστα νομίζω θα πρέπει να μεταφραστεί, εμπλουτιστεί (για παράδειγμα, δεν βλέπω να γράφει τίποτα για καύσιμα) εκτυπωθεί, πλαστικοποιηθεί και αναρτηθεί στο μοντελοδρόμιό μας ώστε να είναι πάντα πρόχειρη.
Αναλαμβάνω τη μετάφραση. Ας γράψει εδώ όποιος άλλος θέλει και άλλα "σημεία" ελέγχου που πρέπει να αναφερθούν ώστε να τα βάλω στη λίστα!
Ίσως δε να είναι χρήσιμο να έχουμε μια λίστα για αεροπλάνα και μια για ελικόπτερα & Drones;
Apnos έγραψε: ↑
Πολυ καλή η ιδεα για τα drones... Πολλες φορες λαθη βιασύνης/απειρίας εχουν οδηγήσει σε προβλήματα.
Προσφατα ανακαλυψα οτι ενα μοντέλο που μου ειχε κανει flyaway κατα 99.9% επηρρεαστηκε απο γιγαντια κατευθυντική wifi που ηταν κρυμενη πισω απο ψηλα δεντρα. Με το που εφτασε το μοντέλο σε εκεινο το υψος τρελαθηκε και δεν ακουγε.
Αντίστοιχο πρόβλημα μου δημιούργησε wifi action camera, ευτυχως σε χαμηλό υψος συνεπώς τη γλύτωσα μόνο με 2 σπασμένες προπελες!!
Οποτε το πεδιο παιζει και αυτό σοβαρό ρόλο.
Επισης συχνο λαθος ειναι το μη καλιμπράρισμα της πυξιδας/gps (το εχω κανει και εγω πολλες φορες) καθώς επισης και ο μη ελεγχος του σημειο κλειδώματος HOME
Χρησιμότατο φίλε Σωκράτη.... το κατέβασα και είναι στο κινητό μου για μόνιμη χρήση....
-
Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα τα ξέρουμε αλλά πέραν κάποιου ελέγχου στις κινήσεις των πηδαλίων η του μοτέρ σπάνια κάνουμε κάτι παραπάνω
Πρόσφατα παραδείγματα το κλέβις του Σωκράτη που άνοιξε και δεν το είδαμε η το ραγισμένο horn στο δικό μου ανεμόπτερο Πτώσεις από απροσεξία υπερεκτίμηση των μοντέλων μας και βιασύνη
Πόσες φορές δεν έχει γίνει κάποια στραβή που πραγματικά θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με ένα σωστό Preflight check
Στα νέα μοντέλα είμαστε ποιο προσεκτικοί μα και τα δουλεμένα έχουν περισσότερες ανάγκες ειδικά σε σημεία που καταπονούνται
Μετά από σχολαστικό ελέγχο στα παλιά μοντέλα μου βρήκα σχεδόν σε όλα προβλήματα που θα μπορούσαν να γίνουν καταστροφικά
Γι αυτό καλό θα είναι πριν φορτώσουμε να κάνουμε και ένα Preflight check στα μοντέλα που θα πάρουμε μαζί μας
Ετσι θα γλυτώσουμε από ζημιές και ταλαιπωρία στην εξόρμηση μας!@/-=}{{
Πρόσφατα παραδείγματα το κλέβις του Σωκράτη που άνοιξε και δεν το είδαμε η το ραγισμένο horn στο δικό μου ανεμόπτερο Πτώσεις από απροσεξία υπερεκτίμηση των μοντέλων μας και βιασύνη
Πόσες φορές δεν έχει γίνει κάποια στραβή που πραγματικά θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με ένα σωστό Preflight check
Στα νέα μοντέλα είμαστε ποιο προσεκτικοί μα και τα δουλεμένα έχουν περισσότερες ανάγκες ειδικά σε σημεία που καταπονούνται
Μετά από σχολαστικό ελέγχο στα παλιά μοντέλα μου βρήκα σχεδόν σε όλα προβλήματα που θα μπορούσαν να γίνουν καταστροφικά
Γι αυτό καλό θα είναι πριν φορτώσουμε να κάνουμε και ένα Preflight check στα μοντέλα που θα πάρουμε μαζί μας
Ετσι θα γλυτώσουμε από ζημιές και ταλαιπωρία στην εξόρμηση μας!@/-=}{{
Γεια σας κι από έμενα παιδιά...
..., σωστά Αντώνη. Χρόνια τώρα και η αλήθεια είναι πως απέκτησα την 'συνήθεια' από τα ελικόπτερα, οχι μόνο πριν την πτήση ο έλεγχος αλλά έλεγχος και μετά την πτήση, έχουν δει γλιτώσει πολλά τα ματάκια μου κι όχι μόνο...
Το ξέρω είναι 'πολύ', όμως είναι ο μόνος τρόπος. Είναι κάτι που πρέπει να μας γίνει συνήθεια.
Χρηστάρας
..., σωστά Αντώνη. Χρόνια τώρα και η αλήθεια είναι πως απέκτησα την 'συνήθεια' από τα ελικόπτερα, οχι μόνο πριν την πτήση ο έλεγχος αλλά έλεγχος και μετά την πτήση, έχουν δει γλιτώσει πολλά τα ματάκια μου κι όχι μόνο...
Το ξέρω είναι 'πολύ', όμως είναι ο μόνος τρόπος. Είναι κάτι που πρέπει να μας γίνει συνήθεια.
Χρηστάρας