Ανακατασκευη πηδαλιων με G10
Ανακατασκευη πηδαλιων με G10
Καλησπερα σε ολους. Ειναι η πρωτη φορα που γραφω στο forum. Μου αρεσουν πολυ τα warbirds δευτερου παγκοσμιου και οι scale κατασκευες. Θα ηθελα την γνωμη σας για μια ανακατασκευη που εχω ξεκινησει. Σχετικα προσφατα αποκτησα ενα μεταχειρισμενο Bf 109 της esm με εκπετασμα 180cm. Αποφασισα να προχωρησω σε ανακατασκευες στα πηδαλια και ντυσιμο ολης της πτερυγας με G10. Μετατροπη των ailerons σε Frise ailerons με round pivot hinges και ντυσιμο με G10. Για το πανω κομματι των πηδαλιων, που χρειαζετε να ειναι ευκαμπτο για να παρει την κουρμπα, σκεφτομαι να χρησιμοποιησω 0.12. Πιστευετε οτι ειναι ενταξει η πολυ λεπτο και μπορει να σχιστει; Δυστυχως βρισκω 0.1 και 0.2 θετικο οχι κατι ενδιαμεσο.
-
Απάντηση: Ανακατασκευη πηδαλιων με G10
Σε ευχαριστω πολυ Δημητρη για την παραπομπη στην παρουσιαση του Νικου την εχω μελετησει οπως και την ανακατασκευη που ξεκινησε στο macchi. Ειχα την τυχη να μου δειξει και απο κοντα καποια πραγματα αλλα και να με βοηθησει στην κατασκευη. Το θεμα ειναι οτι τα G10 φυλλα βγαινουν σε διαφορα παχυ με αποκλισεις ειτε θετικες ειτε αρνητικες ενω για καμπυλωσεις ειναι απο οτι καταλαβαινω ειναι απο 0.2 και κατω (ο w1ndsurfer) στο build thread για το bearcat χρησιμοποιει 0.2. Δοκιμασα με 0.25 και ειναι οριακα ακαμπτω για την καμπυλη του χειλος προβολης των ailerons και flaps. Τελικα αγορασα το 0.12 αλλα μου φαινεται πολυ λεπτο και δεν δινει το αποτελεσμα "σαν μαχαιρι" στο χειλος εκφυγης.
Επισης Δημητρη εξαιρετικη η παρουσιαση για το JU-87 Stuka του Ziroli πολυ μου αρεσε η δουλεια που εκανες και πολυ δημιουργικη!
Επισης Δημητρη εξαιρετικη η παρουσιαση για το JU-87 Stuka του Ziroli πολυ μου αρεσε η δουλεια που εκανες και πολυ δημιουργικη!
-
Δυστυχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω στην ερώτησή σου γιατί δεν έχω καμιά ''επαφή'' με το G10......!!
Άν και θα ήθελα να το χρησιμοποιήσω στο Stuka,θα με γλύτωνε από πολύ δουλειά και τρίψιμο....!!!
Φώτο θέλουμε όμως να ξέρεις!!!Και αναλυτική παρουσίαση!!!
Και συνάμα καλή επιτυχία στην κατασκευή σου και γρήγορα στον αέρα!!!
Άν και θα ήθελα να το χρησιμοποιήσω στο Stuka,θα με γλύτωνε από πολύ δουλειά και τρίψιμο....!!!
Φώτο θέλουμε όμως να ξέρεις!!!Και αναλυτική παρουσίαση!!!
Και συνάμα καλή επιτυχία στην κατασκευή σου και γρήγορα στον αέρα!!!
Σε ευχαριστω πολυ Δημητρη! Θα αρχισω να ανεβαζω φωτο σιγα σιγα!