Χαιρετώ την παρέα
Έχω μια ερώτηση.
Πήρα ξύλινες έλικες 17'' και 18'' για έναν MLD 28cc (η πρώτη μου βενζίνα).
Αυτές έχουν μόνο μια τρύπα στο κέντρο όπως οι έλικες για νίτρο.
Ο άξονας όμως του MLD, αλλά και το παξιμάδι που σφίγγει την έλικα, έχει
άλλες δύο τρύπες περιμετρικά.
Πρέπει να ανοίξω τρύπες στην έλικα για να βιδωθεί εκεί ή την αφήνω έτσι
όπως είναι;
Ευχαριστώ
Έλικες για μηχανή βενζίνας
Έλικες για μηχανή βενζίνας
- Συνημμένα
-
- axonas.jpg (74.1 KiB) Προβλήθηκε 25 φορές
-
- elika.jpg (49.47 KiB) Προβλήθηκε 25 φορές
Απάντηση: Έλικες για μηχανή βενζίνας
Yanko καλησπέρα!
Χρησημοποιώ την Ο.S. 200 η οποία ειναι 32.6 cc. νίτρο και η οποία εργοστασιακά έχει την κλασσική ροδέλα και το παξιμάδι που έχουν όλες οι νιτρομηχανές. Πρόβλημα δεν έχει παρουσιαστεί κανένα μέχρι τώρα.Το rpm range της 200, ειναι απο 1400 - 9000 rpm.
Παίζω με 17χ10 και 18χ6 MENZ ξύλο..
Η άποψη μου βέβαια ,αν σε ενδιαφέρει, ειναι αφού η μηχανή έχει τις τρύπες και τις βίδες να ανοίξεις στην προπέλα σου 2 τρύπες και να την βιδώσεις όπως προβλέπει ο κατασκευαστής...
Μην προσπαθήσεις να ανοίξεις τις τρύπες με απλό τρυπάνι, δε θα το πετύχεις ποτέ (την έπαθα).
Χρησιμοποίησε τρυπάνι καθέτου διατρήσεως ωστε να τις κάνεις ακριβώς 90 μοίρες.
Εάν χρησημοποιήσεις μεγαλύτερη μηχανή (περισσότερα κυβικά), τότε οι τρύπες επιβάλονται!!!!!!
Ελπίζω να βοήθησα!
Χρησημοποιώ την Ο.S. 200 η οποία ειναι 32.6 cc. νίτρο και η οποία εργοστασιακά έχει την κλασσική ροδέλα και το παξιμάδι που έχουν όλες οι νιτρομηχανές. Πρόβλημα δεν έχει παρουσιαστεί κανένα μέχρι τώρα.Το rpm range της 200, ειναι απο 1400 - 9000 rpm.
Παίζω με 17χ10 και 18χ6 MENZ ξύλο..
Η άποψη μου βέβαια ,αν σε ενδιαφέρει, ειναι αφού η μηχανή έχει τις τρύπες και τις βίδες να ανοίξεις στην προπέλα σου 2 τρύπες και να την βιδώσεις όπως προβλέπει ο κατασκευαστής...
Μην προσπαθήσεις να ανοίξεις τις τρύπες με απλό τρυπάνι, δε θα το πετύχεις ποτέ (την έπαθα).
Χρησιμοποίησε τρυπάνι καθέτου διατρήσεως ωστε να τις κάνεις ακριβώς 90 μοίρες.
Εάν χρησημοποιήσεις μεγαλύτερη μηχανή (περισσότερα κυβικά), τότε οι τρύπες επιβάλονται!!!!!!
Ελπίζω να βοήθησα!
Γεια σου Γιανκο
Επισης θα σου ελεγα να βαλεις και μια ροδελα χονδρη για να μην φας την προπελα στο βιδωμα.
Επισης θα σου ελεγα να βαλεις και μια ροδελα χονδρη για να μην φας την προπελα στο βιδωμα.
yankos έγραψε: ↑Χαιρετώ την παρέα
Έχω μια ερώτηση.
Πήρα ξύλινες έλικες 17'' και 18'' για έναν MLD 28cc (η πρώτη μου βενζίνα).
Αυτές έχουν μόνο μια τρύπα στο κέντρο όπως οι έλικες για νίτρο.
Ο άξονας όμως του MLD, αλλά και το παξιμάδι που σφίγγει την έλικα, έχει
άλλες δύο τρύπες περιμετρικά.
Πρέπει να ανοίξω τρύπες στην έλικα για να βιδωθεί εκεί ή την αφήνω έτσι
όπως είναι;
Ευχαριστώ
Hey yankos
Σαφώς θα πρέπει να ανοίξεις τις τρύπες. Ο τρόπος που ανοίγω εγώ τις τρύπες για τους δικούς μου βενζινοκινητήρες είναι ο εξής:
Ακουμπάς την προπέλα σε σταθερό μέρος (π.χ. πάγκος εργασίας, αφού έχεις βάλει κάτι για να προστατέψεις τον πάγκο - απο κάτω.).
Χρησιμοποιώντας την ροδέλα που κρατάει την προπέλα στον κινητήρα - έχει τις τρύπες-ανοίγεις την 1η τρύπα στην προπέλα με το δράπανο. Αφού ανοίξεις την 1η τρύπα βάζεις στην τρύπα που άνοιξες μαζί με την ροδέλα του κινητήρα μια βίδα. Με αυτό τον τρόπο ακινητοποιείς την ροδέλα για να ανοίξεις συμμετρικά και την 2η τρύπα με την χρήση του δράπανου. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς περιμετρικά να ανοίξεις όσες τρύπες θέλεις.
ΜΦΧ
Τρύφωνας
Σας ευχαριστώ όλους
<:-)>>
<:-)>>
Καλησπέρα
Υπάρχει και οδηγός για τρύπες.Βιδώνεις την έλικα επάνω και στη συνέχεια σε δράπανο με βάση.
Υπάρχει και οδηγός για τρύπες.Βιδώνεις την έλικα επάνω και στη συνέχεια σε δράπανο με βάση.
- Συνημμένα
-
- Copy of nea 027.jpg (84.87 KiB) Προβλήθηκε 25 φορές