Ο εξομοιωτής μου και ...τα προβλήματά του

Απάντηση
aristofanis

Δημοσίευση από aristofanis »

Αγαπητοί virtual φίλοι

Πριν από περίπου ενα χρόνο αναβάθμισα τον εξομοιωτή μου σε μηχάνημα, σε προβολικό, και χειριστήρια φτιάχνοντας το σύνολο των φωτογραφιών.
Στο επόμενο post θα ανεβάσω και το μηχανάκι πάνω στο οποίο τρέχει το FSX οπου και θα ζητήσω τη βοήθεια σας....
Συνημμένα
fsx03.jpg
fsx03.jpg (40.43 KiB) Προβλήθηκε 35 φορές
fsx02.jpg
fsx02.jpg (48.79 KiB) Προβλήθηκε 35 φορές
fsx01.jpg
fsx01.jpg (37.46 KiB) Προβλήθηκε 35 φορές
fsx00.jpg
fsx00.jpg (64.39 KiB) Προβλήθηκε 35 φορές
Scrat

Απάντηση: Ο εξομοιωτής μου και ...τα προβλήματά του

Δημοσίευση από Scrat »

Ο σκελετός που στηρίζει καρέκλα και yoke είναι ιδιοκατασκευή ή τον αγόρασες από internet?

Πολύ όμορφο setup και απλό ! Για κάτι τέτοιο σκέφτομαι να φτιάξω...
Stef

Δημοσίευση από Stef »

Αν παρατηρησεις την 1η φωτογραφια υπαρχει manual αριστερα που σημαινει οτι ειναι αγοραστο. Εγω παντως βλεπω ακομη και τα ροκανιδια πανω στην καρεκλα που ισως ειναι απο τα MDF που εκοψε για να πατησουν τα χειριστηρια!
Παντως θα ηταν τελειο αν ειχε κινηση.
Scrat

Δημοσίευση από Scrat »

Σωστόςςς δεν το πρόσεξα... Αν μπορεί να δώσει πληροφορίες θα το εκτιμούσα πάρα πολύ!

Και με μια ακόμα καλύτερη ματιά... Είναι για αυτοκίνητα.. Αν διακρίνω καλά είναι κάθισμα για αυτοκίνητα μονταρισμένο για αεροπλάνο.. lol ωραίος...

Πες φίλε μου λεπτομέρειες!
aristofanis

Λοιπόν είστε όντως πολύ παρατηρητικοί......

(Stef - το σχόλιο σου για τα ροκανίδια -περα για περα αληθινό- με εστειλε για ύπνο)

Tο κάθισμα είναι της playseats. Οτι καλύτερο βρήκα περισι αλλά καταβάση προορίζεται για αυτοκίνητα. Αεροπορικό δεν είχα βρει τότε (τώρα ναι) και η διαφορά του είναι οτι είναι πιό όρθιο.

Αυτό το καιρό προσπαθώ να προσαρμόσω κάπου πιό σωστα το cugar ανάμεσα στα πόδια για πιό ρεαλιστικά WW2 on line dogfights (ΙL 2 )

Θα επανέλθω αργότερα από το σπίτι γιατί από το γραφείο έχω περιορισμένες προσβάσεις
aristofanis

Το μηχανάκι πάνω στο οποίο παίζει το FSX είναι το ακόλουθο (στήθηκε τα χριστούγεννα του 2006 αλλά ακόμα θεωρείται αρκετά σύγχρονο)

INTEL QUAD Extreme QX 6700 @ 3.665 Mhz (by tasos) 8MB L2 Cache + watercooling (επιτέλους)
EVGA nForce™ 680i SLI Motherboard
2 X EVGA GeForce 8800 GTX SLI Configuration (water cooling στο πολύ near future)
OCZ 2GB Kit (2X1GB) DDR2 1066MHz SLI Edition @ 1.100 Mhz Timmings EPP 5-3-3-8 2T 2.3 volt(by tasos)
ENERMAX GALAXY 1Kw
SOUND BLASTER X-Fi PLATINUM
2 X WD RAPTOR 74 GB (10.000rpm,SATA) RAID 0 + MAXTOR 300 GB SATA
Στριμωγμένα τα παραπάνω σένα Stacker 830 evolution
LOGITECH Z-5450 5.1 WIRELESS SPEAKERS
LOGITECH G25 Weel, G7 Game Mouse, G15 Game Keyboard
STICK THRUSTMASTER HOTAS CΟUGAR
CH - Flightsim Yoke USB, Pro-pedals USB, Throttle Quadrant USB

Οταν το εστηνα τα παιδιά σε ενα αλλο forum (υπολογιστών) χαριτολογώντας μου λέγαν οτι με τέτοιες προδιαγραφές, λογικά θα έπρεπε να βλέπω και τα καλλίγραμμα πόδια των αεροσυνοδών....

Αμ δε...

Το FSX φρόντισε να καταπιεί τις δυνατότητες ακόμα και ενός τέτοιου μηχανήματος (πόσο μάλλον προ διετίας)

με αριθμούς πάνω από μεγάλα αεροδρόμια και με full settings να πέφτουν και κάτω από 12-14 FPS.

καί εδώ αρχίζουν οι ερωτήσεις...

Υπάρχει κάτι που κάνω στραβά? Γιατί τοσο χαμηλό FPSγια ενα αντικειμενικά δυνατό μηχάνημα?

Σημειοτέον οτι εχει περαστεί οτι service pack εχει το FSX καθώς και το acceleration (τίτλος παραπλανητικός από την ΜS γιατί οταν βγήκε , όλοι οι καμένοι και καημένοι του FSX νομίσαμε οτι θα ήταν η λύση των προβλημάτων μας)

Κάθε προσφορά δεκτή
Scrat

Δημοσίευση από Scrat »

Κοίταξε.. Έχω το FSX και το FS2004 στο ίδιο μηχάνημα.. Το FSX με τα μαμίσια sceneries (και όλα τα service packs περασμένα) δεν αποδίδει.. Δεν τολμώ να βάλω εξτρά πράγματα.. Και έσκασα και την 60άρα (δεν ήξερες δεν ρώταγες...?)

Στο 2004 τώρα.. Πληθώρα sceneries, αεροπλάνων, υποστήριξης.. Δεν υπάρχει κάτι που να προέκυψε και να μην το έλυσα.. Α και μόνο 16 ευρώ περίπου (ίσως λίγο παραπάνω)..

Δυστυχώς η MS έκανε βιαστική κίνηση και έβγαλε ένα πολύ βαρύ app (FSX) που πέρα από κανά δυο εφετζίδικα (τύπου water surfaces πιο glossy που και πάλι δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα) το μόνο που κάνει έιναι να τρώει μνήμη και επεξεργαστική ισχύ (είτε από τη vga είτε από τους πυρήνες σου...

Εάν στήσεις το 2004 στο μηχάνημά σου θα καταλάβεις τη διαφορά..
Mihalis Triantafillou

Δημοσίευση από Mihalis Triantafillou »

Η λύση στο πρόβλημα του FSX είναι μονόδρομος φίλε Αριστοφάνη.
Uninstall και γρήγορα.....δυστυχώς.
Είναι ποιο πολλά τα προβλήματα που δεν φαίνονται παρά αυτά που βλέπει κανείς.
Δεν διόρθωσαν τίποτα ουσιαστικό, και το χειρότερο δεν έλαβαν τίποτα υπ όψη τους κι αυτό είχε σαν συνέπεια να σταματήσει μια ραγδαία εξέλιξη και του FS9 στο οποίο έχει επιστρέψει το 80% των Simmers που κατάλαβαν την πατάτα.
Αυτό που μένει είναι κάποιες εταιρείες αεροπλάνων,sceneries κλπ κλπ να κάνουν τις αρπαχτές τους για λίγο καιρό ακόμα.
Μία παρατήρηση Service Pack2 και acceleration δεν μπαίνουν μαζί νομίζω.
Ο κόσμος της εξομοίωσης μπορεί να περιμένει την επόμενη γενιά στα ελεφαντάκια που τρέχουν, με την ελπίδα να βάλουν και τσιπούρες στο Αιγαίο όπως έχει πει παλιότερα γνωστός Έλληνας Simmer, κι αν θυμηθούν ας φτιάξουν και μια σωστή μηχανή FS.
Συνεπώς FS9 με τις ομορφιές του. ;;)

Μιχάλης Τριανταφύλλου.
Γιάννης Ζαφείρης

Δημοσίευση από Γιάννης Ζαφείρης »

Γεγονός όλα όσα διαπίστωσες aristofanis ...και γεγονός όλα όσα σου αναφέρει ο Μιχάλης.

Σε αρκετά threads έχουμε αναφερθεί στην "πατάτα" της Microsoft, την οποία -αν είμαστε ειλικρινείς- μάλλον δε θα πρέπει να τη χρεώνουμε ως "λάθος". Θα ήταν αφέλεια αν πιστεύαμε ότι ο Κολοσσός αυτός, "ξεστράτισε" τόσο. Είναι προφανές ότι πίσω από ένα πρόγραμμα που κανείς δεν κατάφερε να ευχαριστηθεί, κρύβονται άλλα συμφέροντα ή συνεργασίες που αφορούν σε πωλήσεις περισσότερο και όχι σε ικανοποίηση του χρήστη.

Δυστυχώς, συμβαίνουν και αυτά. Τώρα, το "γιατί" είναι άλλου παππά ευαγγέλιο.
Ίσως, οι συνεργασίες με άλλες εταιρείες παραγωγής αεροπλάνων, σκηνικών κλπ, να απέδιδαν περισσότερα από όσο οι πωλήσεις του ίδιου του προγράμματος αυτές καθ'αυτές. Σημασία έχει ότι ακόμη και αν καταφέρει κάποιος να το τρέξει, δε θα βρει όλα όσα βρίσκει για τον FS2004

Το "επόμενο βήμα", στο οποίο αναφέρθηκε και ο Μιχάλης, θεωρώ ότι θα είναι η συνεργασία με google Earth και τον απόλυτο σκηνικό ρεαλισμό.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Flight Simulator - Εικονικές Πτήσεις & Αεροπορικές Εταιρείες”