Futaba 7c 2.4

zik1984

Futaba 7c 2.4

Δημοσίευση από zik1984 »

Είμαι ένας νέος μοντελιστής εχoντας στην κατοχή μου ένα ελικόπτερο εκπαιδευτικό τετρακάναλο. Θέλoντας να μεταπηδήσω σε πιό προχωρημένα μοντέλα, μου έχουν προτείνει να κάνω πρώτα την αγορά μίας τ/κ. Αποφάσισα οτι η καλύτερη τ/κ για μένα είναι η futaba 7c 2.4 εχoντας υπόψη οτι προτιμώ για αρχή με ο,τι μοντέλο και να ασχοληθώ, αεροπλάνο η έλικόπτερο, να είναι ηλεκτρικό. Πιστεύω οτι η συγκεκριμένη θα με καλύψει πλήρως. Στην Ελλάδα η συγκεκριμένη τ/κ κοστίζει πομπός και δέκτης γύρω στα 300 ευρώ, στο εξωτερικό την έχω βρεί στα 200 ευρώ μαζί με τα έξοδα αποστολής καινούρια στο ebay απο κατάστημα μοντελισμού στην Αμερική. Και εδώ είναι που θέλω να ρωτήσω αν έχει κάνει κάποιος ανάλογη αγορά, αν γνωρίζει κατα το πόσο είναι ασφαλές, πόσο κοστίζει το τελωνείο για να δώ αν όντως αυτή η αγορά με συμφέρει.

Ευχαριστω πολύ εκ των προτέρων.
fazerdreamer

Απάντηση: Futaba 7c 2.4

Δημοσίευση από fazerdreamer »

Καλως ηλθες φιλε zik1984.Αν σε ενδιαφερει να εχεις πληρη καλυψη ανταλλακτικων και ΕΓΓΥΗΣΗΣ,ξανασκεψου το,γιατι δεν εχω ακουσει λιγες φορες να ερχονται προβληματικα προιοντα απο εξωτερικο η να παρουσιαζουν προβληματα στην πορεια με ασυμφορο εως και αδυνατο το κοστος επαναποστολης η επισκευης,θα ελεγα να προτιμησεις Ελλαδα.Ανακαλυψα ενα προσφατο hobby e-shop που εχει τιμες.....εξωτερικου και ριχνει και κατι προσφορες...=B=

για ριξε μια ματια.. http://www.planodio.gr
zik1984

Δημοσίευση από zik1984 »

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου αλλά δεν έχει κάτι σε Futaba και οι επιλογές που έχει είναι πολυ περιορισμένες.Αν κάνω αγορά της τ/κ από εξωτερικό δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορεί να με καλύψει ο εισαγωγέας στην Ελλάδα.
fazerdreamer

Δημοσίευση από fazerdreamer »

Εθεσες καλο ερωτημα αδελφε μου.!
Παρε σαν παραδειγμα εναν φορητο υπολογιστη απο Αμερικη η γενικως...τριτες χωρες,φερτον Ελλας παιξε καμε το κεφι σου,κι αν καψει μητρικη σε 3 μηνες?Τι κανεις ψαχνεις για αντιπροσωπεια στην Χωρα σου,σωστα?Πας με τον σειριακο αριθμο σου και εφοσον το μοντελλο υποστηριζεται απο-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ- εγγυηση και η εταιρεια δεχτει για κατι το οποιο ειναι''παραεισαγωγη''για την ιδια,παρε τοτε εκει την απαντηση γιατι να μην σε καλυψει η εδω επισημη εισαγωγη..Θαρρω πως ο κυριος Στυλιανος Κουτσος ειναι ο επισημος εισαγωγεας FUTABA στην Ελλαδα.Ρωτα για να μας πεις και εμας.

Φιλικα
Στεφανος.
gxaid

Δημοσίευση από gxaid »

Αν τελικά αρχίσεις να κλίνεις προς εξωτερικό έχε υπόψη σου και αυτό:
http://www.fast-lad.co.uk/store/futaba_24ghz_fasst_only-p-5346.html

Αμιγώς ελικοπτερικό κατάστημα - και του ρότορα το γάλα θα βρείς :D - και απόλυτα αξιόπιστο στις συναλλαγές. Οι τιμές του, παρότι Μεγάλη Βρετανία, ιδιαίτερα ανταγωνιστικές. Φυσικά να προτιμήσεις προπληρωμένη πιστωτική.

ΟΜΩΣ για την αγορά τηλεκατεύθυνσης θα επέλεγα και εγώ την Ελληνική αγορά. Το κάτι παραπάνω που θα δώσεις σου εξασφαλίζει κάποιον για να "κυνηγήσεις" αν κάτι δε δουλέψει ως θα πρεπε
zik1984

Δημοσίευση από zik1984 »

Ειναι σωστο το παραδειγμα.Αλλά πιστευω ενα ακομα σωστο παραδειγμα ειναι ενα λαπτοπ το οποιο αγοραζω απο Ελλαδα και η τεχνικη υποστηριξη ειναι στο εξωτερικο και με καλυπτουν απολυτα ασχετα αν εγινε η αγορα εκτος εδρας τους.Ετσι λοιπον αν κανω την αγορά της Futaba απο το εξωτερικο με εγγυση που να με καλυπτει παγκοσμια δεν βλεπω το λογο που να μην με εξυπηρετησει ο αντιπροσωπος στην Ελλάδα εφοσον υπάρχει.Και στην τελική αφου μπορει ενα καταστημα στην Αγγλια με διαφορα ισοτιμιας προς τα πανω σε αντιθεση με το ευρω να την πουλαει 100 ευρω φτηνοτερα και να εχει κερδος σημαινει οτι η συγκεκριμενη εχει τιμη αγορας χονδρικης σιγουρα γυρω στα 150 ευρω.Οπότε γιατι οι Ελληνες καταστηματαρχες να θέλουν να βγαλουν τα διπλα και παραπανω απο το προιον και δεν πουλάνε με ενα υγιες ποσοστο κέρδους που να οφελήσει και εμας αλλα και αυτους αφου με αυτόν τον τροπο θα προσεγίσουν και θα ελξουν περισσοτερους στον χωρο.
Παρεπιπτοντως πολυ καλη η σελίδα και φαίνεται πολύ αξιοπιστη.Θα δοκιμάσω επικοινωνία για να δω τι παιζει.Δεν περιμενα να βρω κατι τοσο φτηνο στην Ευρωπη.
Θα ψαξω και το θέμα της εγγυησης και θα επανέλθω.
Ευχαριστώ πολύ Στεφανe και gxaid για την βοηθεια σας και τις πληροφοριες και γνωσεις που μου προσφερετε.
asterixx25

Δημοσίευση από asterixx25 »

Επειδή δεν το έχω καταλάβει , μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει ?

http://2.4gigahertz.com/techsupport/service-advisory-tm7-7c-6ex.html
PaNt

Δημοσίευση από PaNt »

Κοιτα εγω αγορασα απο εξωτερικο 12καναλι Futaba...
Αλλα ξερω απο αγοραζω και ξερω οτι αν εχωπροβλημα με καλυπτει το ιδιο το καταστημα το πολυ πολυ να πληρωσω την αποστολη εγω και τπτ αλλο.. αλλα απο το να γλιτωσω 400ε συμφερει...!

Οπως καποιος προειπε ψαξε και Αγγλια συμφερει δεν εχεις τελωνεια και στανδαρ καλυπτεσαι απο εγγυηση και εντος Ελλαδας..!
vhal

Δημοσίευση από vhal »

asterixx25 έγραψε: Επειδή δεν το έχω καταλάβει , μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει ?

http://2.4gigahertz.com/techsupport/service-advisory-tm7-7c-6ex.html

Αυτό που λέει είναι ότι αν έχεις μια 7C με serial number: 07xxxxxxx ΧΩΡΙΣ το αυτοκόλλητο με το "Ι" , τότε είναι πιθανό να υπάρχει και ένα άλλο σύστημα που να χρησιμοποιεί τους ίδιους κωδικούς (για την ακολουθία αναπήδησης - frequency hopping) και άρα μπορεί να υπάρξει παρεμβολή αν οι δύο πομποί ανοίξουν ταυτόχρονα στο ίδιο πεδίο. Για να είμαστε ειλικρινείς η πιθανότητα είναι πολύ μικρή, αλλά καλό είναι να μην το αφήσεις στην τύχη.

Αν έχεις πομπό 7C με serial number 07xxxxxxx (δηλαδή να ξεκινάει από 07) και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ δεν υπάρχει το αυτοκόλλητο Ι, τότε μπορείς να τη στείλεις πίσω στη Futaba για επαναπρογραμματισμό του κωδικού.

Βαγγέλης
Γιάννης Ζαφείρης

Δημοσίευση από Γιάννης Ζαφείρης »

zik1984 έγραψε: ...Και στην τελική αφου μπορει ενα καταστημα στην Αγγλια με διαφορα ισοτιμιας προς τα πανω σε αντιθεση με το ευρω να την πουλαει 100 ευρω φτηνοτερα και να εχει κερδος σημαινει οτι η συγκεκριμενη εχει τιμη αγορας χονδρικης σιγουρα γυρω στα 150 ευρω.Οπότε γιατι οι Ελληνες καταστηματαρχες να θέλουν να βγαλουν τα διπλα και παραπανω απο το προιον και δεν πουλάνε με ενα υγιες ποσοστο κέρδους που να οφελήσει και εμας αλλα και αυτους αφου με αυτόν τον τροπο θα προσεγίσουν και θα ελξουν περισσοτερους στον χωρο.

Σωστή η σκέψη σου και εναρμονισμένη με την παγκοσμιοποίηση. Έτσι θα πρέπει να λειτουργούμε αγοραστές και πωλητές. Οι καταστάσεις των εποχών δε μας επιτρέπουν χουβαρντιλίκια και "δώρα". Σήμερα ο κάθε ένας μας έχει μεγάλη άνεση να αναζητά και να βρσκει αυτό που θέλει, συγκρίνοντας τα χαρακτηριστικά και τις τιμές των προϊόντων έως να καταλλήξει στην επιλογή και αγορά του. Αυτό είναι λογικό και όχι μεμπτό.

Έχω την αίσθηση όμως ότι πολλές φορές παρασυρόμαστε αφήνοντας μερικές "λεπτομέρειες" να μας διαφεύγουν.
Ας κρατήσουμε το αρχικό -και κύριο- ζητούμενο της φθηνότερης αγοράς και ας επωφεληθούμε.

Αν θελήσουμε να αναλύσουμε τους λόγους της καλύτερης τιμής, τότε θα πρέπει να αναζητήσουμε και εκείνες τις "Λεπτομέρειες", πριν καταφύγουμε σε ένα εύκολο "κατηγωρώ" κατά των πάντων, ασχέτως του ότι πράγματι υπάρχουν ουκ ολίγες περιπτώσεις κερδοσκοπίας.

Αναφέρθηκες στην Αγγλία για παράδειγμα. Μια "Λεπτομέρεια" που αφορά άμμεσα την καλύτερη τιμή στην Αγγλική αγορά αφορά στο δυναμικο των εκεί μοντελιστών που είναι υπέρ-πολλαπλάσιο του δικού μας. Ο πληθυσμός μονάχα της Αγγλίας είναι πενταπλάσιος από αυτόν της Ελλάδας.
Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι μιλάμε για δεκαπλάσιες ποσότητες και άρα για πολύ χαμηλότερα κόστη χονδρικής. Αυτό, αυτομάτως ανοίγει την αγορά της Αγγλίας και στην υπόλοιπη Ευρώπη, έτσι αγοραστές ενδιαφέρονται και από άλλες χώρες πέραν της Αγγλίας. Τότε, μιλάμε πλέον όχι για τα 50 εκατομμύρια των Άγγλων, αλλα για τα 440 της Ευρώπης των 25 (χωρίς τελωνεία).

Τέτοια αγοραστικά κεφάλαια δε θα επενδυθούν ποτέ από την Ελλάδα, ειδικά για το αντικείμενό μας, που σε καμία περίπτωση δεν ευδοκιμεί παραδοσιακά, όπως συμβαίνει στη Γηραιά.
asterixx25

Αυτό που λέει είναι ότι αν έχεις μια 7C με serial number: 07xxxxxxx ΧΩΡΙΣ το αυτοκόλλητο με το "Ι" , τότε είναι πιθανό να υπάρχει και ένα άλλο σύστημα που να χρησιμοποιεί τους ίδιους κωδικούς (για την ακολουθία αναπήδησης - frequency hopping) και άρα μπορεί να υπάρξει παρεμβολή αν οι δύο πομποί ανοίξουν ταυτόχρονα στο ίδιο πεδίο. Για να είμαστε ειλικρινείς η πιθανότητα είναι πολύ μικρή, αλλά καλό είναι να μην το αφήσεις στην τύχη.

Αν έχεις πομπό 7C με serial number 07xxxxxxx (δηλαδή να ξεκινάει από 07) και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ δεν υπάρχει το αυτοκόλλητο Ι, τότε μπορείς να τη στείλεις πίσω στη Futaba για επαναπρογραμματισμό του κωδικού.

Βαγγέλης

<:-)>> vhal
asterixx25

Υπάρχει τρόπος να κάνω αυτόματη διακοπή σε ηλεκτρικό μοτέρ απο κάποιο διακοπτάκι?

Δηλαδή να δώσω φούλ γκάζι με το stick του throttle και αν δεν μου βγεί η απογείωση να κόψω το μοτέρ με κάποιο διακόπτη.

Για να το καταλάβετε ακόμα καλύτερα.
Θέλω να απογειώσω ενα glider με το αριστερό χέρι, με το δεξί να κρατάω τον πομπό και το stick του elevator, να δώσω γκάζι ακουμπώντας τον πομπό επάνω μου και αν δεν μου βγεί η απογείωση να προλάβω να κόψω το μοτέρ με κάποιο απο τα διακοπτάκια που βρίσκονται στη δεξιά πλευρά της τ/κ.
bladeskiller

Δημοσίευση από bladeskiller »

Στη συγκεκριμένη τηλεκατεύθυνση θα μπορούσες να πας στο μενού των P MIX (προγραμματιζόμενες μίξεις) να διαλέξεις μια οποιαδήποτε αχρησιμοποίητη και να κάνεις offset μίξη "σκλαβώνοντας" το γκάζι σε κάποιο διακόπτη.
Το πιο απλό όμως είναι να χρησιμοποιείς το δεξί χέρι για την "εκτόξευση" και με το αριστερό να κρατάς την τηλακατεύθυνση με το δάκτυλο στο γκάζι. Ετσι κι αλλιώς το να την κρατάς με το δεξί για να έχεις το δάκτυλο στο elevator δεν έχει νόημα γιατί από τη στιγμή που δεν κρατάς την τηλεκατεύθυνση και με τα δύο χέρια δεν μπορείς να έχεις σωστό έλεγχο στο elevator κι ούτε χρειάζεται άλλωστε. Με το που θα εκτοξεύσεις το μοντέλο προλαβαίνεις άνετα να βάλεις το χέρι στο δεξί στικ.
Κι αν κάτι πάει στραβά το να κλείσεις το γκάζι με το στικ είναι πολύ πιο γρήγορο από το να "ψάχνεις" διακόπτες πάνω στη δύσκολη στογμή.

Φιλικά Κώστας.
asterixx25

Με το που θα εκτοξεύσεις το μοντέλο προλαβαίνεις άνετα να βάλεις το χέρι στο δεξί στικ.
Κι αν κάτι πάει στραβά το να κλείσεις το γκάζι με το στικ είναι πολύ πιο γρήγορο από το να "ψάχνεις" διακόπτες πάνω στη δύσκολη στογμή.

Το λέω αυτό γιατί μια φορά με το που πήγα να το εκτοξεύσω με το δεξί, μετά απο 2-3 μέτρα καρφώθηκε στο έδαφος.
Ίσως γιατί δεν του έδωσα την κατάλληλη γωνία
Ίσως γιατί δεν πρόλαβε να αποκτήσει ταχύτητα και στόλαρε
Δέν ξέρω

Στις περιπτώσεις βέβαια που είχα βοηθό για την εκτόξευση όλα πήγαιναν καλά.

να διαλέξεις μια οποιαδήποτε αχρησιμοποίητη και να κάνεις offset μίξη "σκλαβώνοντας" το γκάζι σε κάποιο διακόπτη.

Με λίγα λόγια θέλω το γκάζι ρυθμιζόμενο απο το stick και παράλληλα αυτόματο φρένο απο κάποιο διακόπτη.
bladeskiller

Δημοσίευση από bladeskiller »

Κατάλαβα τι θέλεις και ο τρόπος που σου θα το πετύχεις είναι η προγραμματιζόμενη μίξη. Υπάρχει και η δυνατότητα throttle cut αλλά αυτή "πιάνει" μόνο για μικρά ανοίγματα του γκαζιού. Κι αυτό γιατί η λειτουργία αυτή προορίζεται για να σβήνεις τη μηχανή στα θερμικά μοντέλα και όταν ανοίξεις το γκάζι πάνω από ένα σημείο δεν πιάνει για λόγους ασφαλείας (μη σβήσεις τη μηχανή κατά λάθος).
Επίσης στην εκτόξευση πάντα να δίνεις μια μικρή κλίση προς τα πάνω.

Φιλικά Κώστας.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τηλεκατεύθυνση - Πομπός - Δέκτης - Servo - accessories & Flight Simulators”