MORLEY HELICOPTERS
MORLEY HELICOPTERS
Αναζητώ πληροφορίες _Β_Ο σχετικά με την τότε αγγλική βιοτεχνία ελικοπτέρων, με την ονομασία MORLEY HELICOPTERS
Εχω στην κατοχή μου, ένα θερμικό scale ελικόπτερο huges 300, το κόσμημα στην συλλογή μου.
Είναι μονταρισμένο κατά 50% και πρέπει απαραίτητα να το αποπερατώσω, ώστε μια και πρόκειται για μουσειακό σπάνιο κομμάτι, να γίνει για αυτό μια ωραία παρουσίαση.
2 μόνο ελικόπτερα από αυτά υπάρχουν πλέον στα χέρια αερομοντελιστών, ένα το δικό μου και το άλλο του vhal. (2f)
Χειροποίητες κατασκευές φτιαγμένα στις αρχές του 1980, λίγο μετά την εφεύρεση-γέννηση των Τ/Κ ελικοπτέρων. Όπως ξέρω μέχρι σήμερα το πρώτο ελικόπτερο κατασκευάστηκε και πέταξε το 1973.
Όποιος γνωρίζει περισσότερα, θα μας βοηθούσε απεριόριστα.:)>)>)
Εχω στην κατοχή μου, ένα θερμικό scale ελικόπτερο huges 300, το κόσμημα στην συλλογή μου.
Είναι μονταρισμένο κατά 50% και πρέπει απαραίτητα να το αποπερατώσω, ώστε μια και πρόκειται για μουσειακό σπάνιο κομμάτι, να γίνει για αυτό μια ωραία παρουσίαση.
2 μόνο ελικόπτερα από αυτά υπάρχουν πλέον στα χέρια αερομοντελιστών, ένα το δικό μου και το άλλο του vhal. (2f)
Χειροποίητες κατασκευές φτιαγμένα στις αρχές του 1980, λίγο μετά την εφεύρεση-γέννηση των Τ/Κ ελικοπτέρων. Όπως ξέρω μέχρι σήμερα το πρώτο ελικόπτερο κατασκευάστηκε και πέταξε το 1973.
Όποιος γνωρίζει περισσότερα, θα μας βοηθούσε απεριόριστα.:)>)>)
-
Απάντηση: MORLEY HELICOPTERS
Καλημέρα mastoras,
Δεν είναι συγκεκριμένο τι ακριβώς ζητάς. Πληροφορίες για την εταιρεία ή για το συγκεκριμένο ελικόπτερο.
Ως προς την εταιρεία, η Morley Helicopters ήταν στην Ευρώπη τουλάχιστον, από τις πρώτες εταιρείες που ασχολήθηκαν με το ελικόπτερο.
Η πρώτη ήταν η γερμανική Hegi με την οποία συνεργαζόταν ο Dieter Shlutter πριν ανοίξει την δική του εταιρεία. Μετά ήταν ο Graupner, ο Kavan και μετά ο Morley.
Καλή Ανάσταση
Αντώνης Παπαδόπουλος
Δεν είναι συγκεκριμένο τι ακριβώς ζητάς. Πληροφορίες για την εταιρεία ή για το συγκεκριμένο ελικόπτερο.
Ως προς την εταιρεία, η Morley Helicopters ήταν στην Ευρώπη τουλάχιστον, από τις πρώτες εταιρείες που ασχολήθηκαν με το ελικόπτερο.
Η πρώτη ήταν η γερμανική Hegi με την οποία συνεργαζόταν ο Dieter Shlutter πριν ανοίξει την δική του εταιρεία. Μετά ήταν ο Graupner, ο Kavan και μετά ο Morley.
Καλή Ανάσταση
Αντώνης Παπαδόπουλος
Δυστυχώς η εταιρεία έχει αγοραστεί από την QuickUK η οποία ουσιαστικά δεν ενεργοποιήθηκε στην παραγωγή μοντέλων.
Πριν από λίγα χρόνια, ο ίδιος o Morley κατάφερε και εβγαλε μερικά canopies για να ικανοποιησει μια μικρή ζήτηση που υπήρξε. Εκτοτε δεν έχω ακουλσει τίποτα από την εταιρεία...
Μερικές φωτογραφίες (από Internet, όχι δικές μου):
http://www.flickr.com/photos/26465928@N02/sets/72157609012199025/
Στη συνημμένη φωτογραφία ο Dave Morley με το Hughes 300 σε αγώνες!
Βαγγέλης
ΥΓ: Mastora με μαχαίρωσες ... το αδίκησα αυτό το μοντέλο - και ήταν και δώρο του "στρατηγού"
Πριν από λίγα χρόνια, ο ίδιος o Morley κατάφερε και εβγαλε μερικά canopies για να ικανοποιησει μια μικρή ζήτηση που υπήρξε. Εκτοτε δεν έχω ακουλσει τίποτα από την εταιρεία...
Μερικές φωτογραφίες (από Internet, όχι δικές μου):
http://www.flickr.com/photos/26465928@N02/sets/72157609012199025/
Στη συνημμένη φωτογραφία ο Dave Morley με το Hughes 300 σε αγώνες!
Βαγγέλης
ΥΓ: Mastora με μαχαίρωσες ... το αδίκησα αυτό το μοντέλο - και ήταν και δώρο του "στρατηγού"
- Συνημμένα
-
- JimMorley-JimDavey-MorleyHughes300.jpg (56.45 KiB) Προβλήθηκε 586 φορές
Εδώ το εγχειρίδιο...
http://www.vrhc.co.uk/VRHC/Helicopter%20Information/Morley/Hughes%20300%20build%20Manual.pdf
Βαγγέλης
http://www.vrhc.co.uk/VRHC/Helicopter%20Information/Morley/Hughes%20300%20build%20Manual.pdf
Βαγγέλης
Κι εδώ το video ενός τύπου που το μετέτρεψε σε ηλεκτρικό!! ^%^
http://www.youtube.com/watch?v=6xLySfeAkyI
http://www.youtube.com/watch?v=6xLySfeAkyI
Αντώνη και Βαγγέλη σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Και τον Νίκο που τα είπαμε στο τηλ.
Αυτά ακριβώς έψαχνα !!!! Γενικές πληροφορίες και για την εταιρία και για το ελικόπτερο.
Θα βγάλω φωτογραφίες το μοντέλο μου, όπως είναι και επανέρχομαι στο θέμα.
Στο βίντεο είδαμε μια καταπληκτική, ρεαλιστική scale πτήση. Πιστεύω να άρεσε σε όλους. Μια διαφορετική άποψη για το πτητικό κομμάτι των RC ελικοπτέρων.
Αυτά ακριβώς έψαχνα !!!! Γενικές πληροφορίες και για την εταιρία και για το ελικόπτερο.
Θα βγάλω φωτογραφίες το μοντέλο μου, όπως είναι και επανέρχομαι στο θέμα.
Στο βίντεο είδαμε μια καταπληκτική, ρεαλιστική scale πτήση. Πιστεύω να άρεσε σε όλους. Μια διαφορετική άποψη για το πτητικό κομμάτι των RC ελικοπτέρων.
Μερικά μοντέλα του Morley.
- Συνημμένα
-
- MORLEY01.jpg (74.38 KiB) Προβλήθηκε 586 φορές
Και το κουτί από το δικό μας HUGHES 300.
Το ελικόπτερο στημένο, μέχρι εκεί που δεν απαιτούνται χρήματα για εξοπλισμό !@/-=}{{
Το ελικόπτερο στημένο, μέχρι εκεί που δεν απαιτούνται χρήματα για εξοπλισμό !@/-=}{{
- Συνημμένα
-
- MORLEY07.jpg (47.53 KiB) Προβλήθηκε 586 φορές
-
- MORLEY06.jpg (48.5 KiB) Προβλήθηκε 586 φορές
Λεπτομέρειες από το τριπλό στροφείο, παρέχεται μαζί με το διπλό.
Και το σύστημα μετάδοσης με ιμάντα και άλλα περίεργα *SAR*
Και το σύστημα μετάδοσης με ιμάντα και άλλα περίεργα *SAR*
- Συνημμένα
-
- MORLEY03.jpg (49.97 KiB) Προβλήθηκε 586 φορές
-
- MORLEY04.jpg (45.15 KiB) Προβλήθηκε 586 φορές
Η καλύπτρα με όλα τα αξεσουάρ.
Και σε πλάνο με το αδελφάκι του, ίδιο μοντέλο της hirobo περιμένοντας να ξεπεραστεί η διεθνής οικονομική κρίση :D
Και σε πλάνο με το αδελφάκι του, ίδιο μοντέλο της hirobo περιμένοντας να ξεπεραστεί η διεθνής οικονομική κρίση :D
- Συνημμένα
-
- MORLEY02.jpg (68.2 KiB) Προβλήθηκε 586 φορές
-
- MORLEY05.jpg (49.77 KiB) Προβλήθηκε 586 φορές
Αχ τι πληγές ανοίγετε....
το Πρωτο morley που είχα δει ηταν Bell 47G και ανήκει στον Τσιούγκο τον Γιώργο και αν θυμάμαι καλά είχε και πλωτήρες ...το είχα δει να πετάει στα Σπάτα τότε...
Αν κάποιος ξέρει πως να βρούμε καλύπτρα για το συγκεκριμένο μια που ξεκινάω 1 restoration...θα είμαι υπόχρεος....
το Πρωτο morley που είχα δει ηταν Bell 47G και ανήκει στον Τσιούγκο τον Γιώργο και αν θυμάμαι καλά είχε και πλωτήρες ...το είχα δει να πετάει στα Σπάτα τότε...
Αν κάποιος ξέρει πως να βρούμε καλύπτρα για το συγκεκριμένο μια που ξεκινάω 1 restoration...θα είμαι υπόχρεος....