You Tube και πνευματικά διακαιώματα.

Απάντηση
mastoras

Δημοσίευση από mastoras »

Δυστυχώς φίλοι μου, τα υπέροχα αερομοντελιστικά μας βίντεο, επενδεδυμένα με μουσική, είναι πλέον παρελθόν. :'(

Ο νόμος περί πνευματικών δικαιωμάτων, έβαλε στο σκόπευτρο και το You Tube Video, με αποτέλεσμα, ότι, καλλιτεχνική δουλειά έχει να παρουσιάσει ένας ερασιτέχνης βιντεολήπτης, εάν κάνει το λάθος και βάλει, και την απαραίτητη μουσική υπόκρουση, το βίντεο του θα προβληθεί χωρίς αυτήν, με απογοητευτικά αποτελέσματα και για τον "καλλιτέχνη" αλλά και για τους θεατές.

Σήμερα κιόλας προσπάθησα να ανεβάσω ωραία βιντεάκια από κάποιους αγώνες, που με πολύ κόπο και μεράκι έφτιαξα, και αυτά εμφανίστηκαν βουβά. Ακόμα και η Ελληνική μουσική που μέχρι πρότινος επιτρέπονταν, εδώ και λίγες ημέρες, απαγορεύτηκε και αυτή.

Θρήνος και οδυρμός, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, σε επαφή που είχα με μουσικό παραγωγό, μου ανέφερε ότι, επιτρεπόμενες μουσικές είναι μόνο αυτές που 'έχουν ιστορία άνω των 70 ετών `M`
Άρα ούτε με την φωνή της Σοφίας Βέμπο δεν μπορώ να ανεβάσω τα αερομοντελιστικά μας βίντεο, που τόσο είχαμε απολαύσει !!!!! :D

Αν κανείς έχει βρει κάποιο παραθυράκι, η γνωρίζει με τι είδος μουσικής θα μας επιτρέψουν να ανεβάζουμε τα βίντεο μας, καλό θα ήταν να κάνει ένα πόστ.........γιατί δυστυχώς πολλοί απο εμάς κλαίμε με μαυρο δάκρυ. w
mastoras

Απάντηση: You Tube και πνευματικά διακαιώματα.

Και το χειρότερο όλων είναι ότι το ρομπότ του You Tube θερίζει αυτήν την στιγμή, όλα τα βίντεο που είχαν ανεβάσει οι εικονολήπτες στο παρελθόν.

Οπότε ότι καλό είχαμε, θα το κλάψουμε σύντομα !!!!!! Κρίμα !!!!!
KM

Δημοσίευση από KM »

Φίλε mastoras καλησπέρα,

Νομίζω ότι υπάρχει λύση και σου προτείνω να τη δοκιμάσεις. Στην εισαγωγή κάθε βίντεο που βάζεις από εδώ και πέρα, προσπάθησε να βάζεις κάποιους ήχους που κυκλοφορούν ελεύθερα για μερικά δευτερόλεπτα και έπειτα το lala που επιθυμείς. Με αυτό τον τρόπο το πρόγραμμα που σκανάρει`M` μπερδεύεται και πάει αλλούH().

Δες βίντεο που ανέβασα χθες με ονομασία το τραγούδι και το συγκρότημα για τεστ!@/-=}{{. Προς το παρόν δεν έχω πρόβλημα.... Όπως θα παρατηρήσεις στην αρχή ο ήχος δεν είναι του τραγουδιού.

Ελπίζω να πετύχει :D!!!

Φιλικά...Κ

http://www.youtube.com/watch?v=tlliC6JUiGk&feature=channel_page
mastoras

Κώστα το βίντεο που θα δείτε σε λίγο, στην αρχή είχα Ελληνικό τραγούδι, και στην συνέχεια ένα ξένο.

Όταν το ανέβασα μου έκοψε και τα δύο τραγούδια. Στην συνέχεια έσβησα το ξένο τραγούδι και άφησα μόνο το ελληνικό, σε λίγο θα δούμε τι έγινε.

Πάντως αυτό που λες, θα το δοκιμάσω, μπορεί να πιάσει #**
Γιάννης Ζαφείρης

Δημοσίευση από Γιάννης Ζαφείρης »

Καλημέρα σε όλους...

Κύριοι, όσο απογοητευτικό και αν είναι το γεγονός, οφείλουμε να το δεχτούμε και να το σεβαστούμε.
Προσωπικά έχω "χάσει" τουλάχιστον 10 video, τα περισσότερα εκ των οποίων μου "κόστισαν" αρκετές εργατοώρες για να τα μοντάρω.
Για αυτό όμως, ευθύνομαι αποκλειστικά εγώ και κανείς άλλος.

Έχω μια σοβαρή διαφωνία με την ατέρμονη Ελληνική Νεο-φιλοσοφία μας, η οποία αφορά μονίμως ...τις "ευθύνες" των υπολοίπων.

Τα "Πνευματικά Δικαιώματα" δεν αφορούν χαρακτηρισμό ή έννοια που έπεσε στον πλανήτη ως κομήτης. Τα πνευματικά δικαιώματα περιλαμβάνουν τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του όποιου έργου προσφέροντας ένα είδος προστασίας στο δημιουργό του (ηθικής ως επί το πλείστον).
Δυστυχώς, στην Ελλάδα που όλα ...φθάνουν με χρονοκαθυστέρηση, έως και σχετικά πρόσφατα (μόλις το 1993) ίσχυε ο προηγούμενος νόμος που χρονολογείται από το 1920!
Στη χώρα ...του αχανούς χάους λοιπόν, στη χώρα που ποτέ και τίποτα δε λειτουργεί σωστά και που ο κάθε ένας το παλεύει όπως ξέρει και μπορεί, φτάνουμε ακόμη και να ενοχλούμεθα με τα αυτονόητα! Ποιά είναι αυτά;
Η προστασία έργων των δημιουργών τους!
Ας αφήσουμε τις αυταπάτες και ας "στίψουμε" λίγο το κεφάλι μας με δυό - τρεις απλές σκέψεις αγαπητοί.
Ελάτε νοητά στη θέση ενός καλλιτέχνη, "γεννήστε" και πονέστε τη "γέννα" σας αυτή, με τον ίδιο τρόπο που την πονάει και εκείνος και να είστε σίγουροι ότι θα αισθανθείτε και τον επόμενο πόνο που και εκείνος βιώνει, όταν το έργο του εκφυλίζεται σε φθηνές διαφημίσεις telemarketing, ή τηλεφωνικών rendez-vous για ερωτικά ...πηδήματα.

Γνωρίζω ότι ειδικά για τη μουσική είναι δύσκολο να ζητήσουμε άδειες προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως "χαλιά" στα video μας.
Αυτό που ανέφερε ο Δημήτρης είναι σωστό. Παλαιότερα έργα, ηλικίας 70 ετών και άνω, είναι ελεύθερα.
Για την ακρίβεια, το "70" αφορά τα έτη μετά το θάνατο του δημιουργού (και αυτό γιατί τα δικαιώματά του "μεταφέρονται - κληρονομούνται" στους συγγενείς).
Μία άλλη λύση είναι η χρήση παλαιών μουσικών κομματιών, που δεν ακούγονται πλέον και δε βρίσκονται στην επικαιρότητα, ούτε ήταν πρόσφατα. Για αυτά, δε θα ασχοληθεί κανείς.

Τελειώνοντας, στην Ελλάδα ο Νόμιμος Εκπρόσωπος και Προστάτης των Πνευματικών Δικαιωμάτων των Μουσικών Δημιουργών είναι η Α.Ε.Π.Ι.
Για αυτή την ιστορία όμως που αναδύει "Ελληνικές" μυρωδιές και ιδεολογικές "τεχνικές" απείρου κάλους, καλό θα ήταν να μιλούσαμε μια άλλη φορά.

Να είστε καλά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Video - Φωτογραφίες & Ευτράπελα”