mini titan,trex 450,trex 500

Απάντηση
Papis

mini titan,trex 450,trex 500

Δημοσίευση από Papis »

Γεια σας,
Πριν λιγο καιρο προμηθευτηκα ενα lama ξεκινώντας την πορεία μου στο χώρο.Η αλήθεια είναι οτι σκεφτομαι σιγά σιγά την επομένη κινηση μου αλλα λογώ της απειρίας μου στο χώρο δυσκολευομαι να πάρω μια απόφαση.
Προμηθεύτηκα εναν 7 καναλο τηλεχειρισμό Futaba και το γυροσκοπειο GY-401 σύμφωνα με τις υποδείξεις ενος αθρου που διαβάσα στο forum για την αγορα ελικοπτέρου.
Δεδομένου οτι το θερμικό ελικόπτερο(τουλαχιστον σε αυτή τη φάση) μου φαίνετε αρκετα ακριβό (ακριβότερα κιτ/ακριβα καύσιμα+πολύ πιο ακριβά ανταλλακτικά ,τουλαχιστον ετσι διάβασα) απόφασισα οτι το επόμενο θα ειναι ηλεκτρικό.
Η πρώτη ερώτηση μου είναι αν αυτα τα 3 ελικόπτερα πέρνουν τα ίδια servo.Σκεφτόμουν να αγορασω το S9257 για tail servo και 3 x HS-65MG .

Εν συνεχεία,θα ήθελα να ρωτήσω πόση διαφορά στην ποιότητα εχουν το TREX 450 με το mini titan δεδομένου οτι το δεύτερο είναι αρκετα πιο φθηνό απο το πρώτο και αν οντώς "θα καταλαβω" τη διαφορα αυτή.

Τελος, επειδή το αθρο που αναφέρθηκα προηγουμένως, τονίζει οτι τα 50αρια ελικόπτερα είναι καλύτερα για αρχάριους απο τα πιο μικρα σκεφτόμουν το TREX 500 και ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις τιμές των ανταλλακτικών του TREX 500 με του TREX 450 και αν όντως θα αξίζε το 50αρι τα παραπάνω λεφτα.

Ευχαριστω
Mogolos

Απάντηση: mini titan,trex 450,trex 500

Δημοσίευση από Mogolos »

ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΡΕΧ 500!!!
Ειναι (κατα την γνώμη μου) το καλήτερο ελικοπτερο της κατηγορίας του.

Οσο αφορα 450 ή τιταν η διαφορά τους ειναι ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ. Το Τρεχ ειναι απίστευτα πιο καλό. Για αυτό και πιο ακριβό.
Εαν πάρεις ΤΡΕΧ, πάρε μαζί με τα δικά του σερβο. Το 401 που έχεις ειναι καλό κρατα το.
NIKOS

Δημοσίευση από NIKOS »

Εχω την εντυπωση οτι αυτοι που λενε οτι το μεγαλο ειναι ποιο ευκολο για αρχαριο δεν εννοουν το 500αρη αλλα ενα 50αρη θερμικο.Σιγουρα σε σχεση με το 450 το 500αρη ειναι ποιο σταθερο αλλα σε γενικες γραμμες ηλεκτρικο για αρχαριο ειναι καπως.Εχει αποκριση στο γκαζι ποιο αμεση και φυσικα το 500αρη σε σχεση με ενα 50αρη θερμικο ειναι μερα με την νυχτα.Αν ομως θες σωνει και καλα ηλεκτρικο τοτε απο τα τρια παρε το 500αρη.Το 401 ειναι καλο γυροσκοποιο αλλα μεχρι εκει.Για τοτε που βγηκε ηταν καλο αλλα για σημερα εχουν βγει αλλα που ειναι ποιο ακριβειας.Το 450 και το 500 χρησιμοποιουν το 9257 στην ουρα ναι.
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

NIKOS έγραψε: Εχω την εντυπωση οτι αυτοι που λενε οτι το μεγαλο ειναι ποιο ευκολο για αρχαριο δεν εννοουν το 500αρη αλλα ενα 50αρη θερμικο.Σιγουρα σε σχεση με το 450 το 500αρη ειναι ποιο σταθερο αλλα σε γενικες γραμμες ηλεκτρικο για αρχαριο ειναι καπως.Εχει αποκριση στο γκαζι ποιο αμεση και φυσικα το 500αρη σε σχεση με ενα 50αρη θερμικο ειναι μερα με την νυχτα.Αν ομως θες σωνει και καλα ηλεκτρικο τοτε απο τα τρια παρε το 500αρη.Το 401 ειναι καλο γυροσκοποιο αλλα μεχρι εκει.Για τοτε που βγηκε ηταν καλο αλλα για σημερα εχουν βγει αλλα που ειναι ποιο ακριβειας.Το 450 και το 500 χρησιμοποιουν το 9257 στην ουρα ναι.

Το 500αρι το 500αρι εννοούν.:p
Μπορείς να το ριθμίσεις οπως θελεις (χαλαρό ή επιθετικο) χωρις να σπάς τα συκώτια σου με το θερμικό μοτερ.
στα υπόλοιπα και εγω μαζί σου Νικο :D
NIKOS

Δημοσίευση από NIKOS »

Ξερω οτι το ρυθμιζεις οπως θες....ειναι το τεταρτο ελικοπτερο μου και πρωτο ηλεκτρικο:D
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Εβαλες μυαλο βλέπω και ηρθες στα ηλεκτρικά
χαχαχαχαχα:p
Papis

Δημοσίευση από Papis »

Eυχαριστω πολυ παιδια για τις πληροφοριες. Θα το προσπαθήσω για το TREX 500 και θα σας ενημερωσω. :P
NIKOS

Δημοσίευση από NIKOS »

Δεν εβαλα μυαλο...Απλα ηθελα ενα ελικοπτερο βολικο χωρις κασελακια-σκουπισματα -μαζεματα μετα την πτηση.Σιγουρα ομως δεν ειναι Eagle 3 WC:D
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

NIKOS έγραψε: Δεν εβαλα μυαλο...Απλα ηθελα ενα ελικοπτερο βολικο χωρις κασελακια-σκουπισματα -μαζεματα μετα την πτηση.Σιγουρα ομως δεν ειναι Eagle 3 WC:D

αχαχαχαχαχαχαχα!@/-=}{{
sv1eed

Δημοσίευση από sv1eed »

φίλε papis, μια και είμαι και εγώ πρόσφατος στο hobby και τυχαίνει να έχω trex 450, 500 kai 600, έχω να πω τα εξής:

to 500 έχει απίστευτη σταθερότητα, σχεδόν σαν 50άρι (ενώ είναι σημαντικά μικρότερο), αλλά έχει και μεγαλύτερο κόστος από 450άρι σε περίπτωση πτώσης.

αν είναι κανείς τελείως αρχάριος, ίσως ένα φτηνό 450άρι να είναι η καλύτερη επιλογή, όχι γιατί είναι σταθερό, αλλά γιατί κάποιες πτώσεις στην αρχή είναι αναπόφευκτες.

πάντως σαν συμπεριφορά, το trex 500 είναι απίστευτα καλύτερο από το 450, και μάλλον πλησιέστερα στο 600 (που είναι σαν 50άρι σε μέγεθος) ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι σπάνια έχουμε άπνοια, όπότε το 450 πάει βάρκα-γυαλό, ενώ το 500 πάει σαν τραίνο.

ένα άλλο θέμα που έζησα προσωπικά είναι ο ενθουσιασμός της μετάβασης σε μεγαλύτερο ελικόπτερο. αφού είχα αποκτήσει καλή εξοικείωση με τα 450άρια μου, πήρα 500άρι... εεεερε γλέντιαααα! μετά από λίγο καιρό, πήρα και το 600άρι...(άλλα γλέντια πάλι).
Πραγματικά, δεν θα ήθελα να είχα βρεθεί από την αρχή με το μεγάλο.

πάντως το καλύτερο ελικόπτερο που μπορεί να πάρει κανείς, χωρίς πλάκα, είναι ένας καλός εξομοιωτής. (πιστεύω απολύτως απαραίτητος).
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά ελικόπτερα”