Ξύλινη vs Apc vs Nylon vs What ever για μικρη βενζινα

Απάντηση
mrkaza

Ξύλινη vs Apc vs Nylon vs What ever για μικρη βενζινα

Δημοσίευση από mrkaza »

Με τα ηλεκτρικά πάντα έβαζα Thin Apc ή ξύλινη αν δεν έβρισκα το νούμερο που ήθελα πχ 10/6 .

Στα μικρά Glow η Apc sport πάντα τα είχε ολα αντοχή δεν έσπαγε με ένα πετραδάκι και Δύναμη ποτέ βέβαια δεν ήταν ζυγισμένες όπως οι XR αλλά μικρό το κακό .

Στης παραπάνω περιπτώσεις δε είχα όλα τα νούμερα και μπορούσα να παω με trial and error μέχρι να έχω το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα .

Τώρα εχω το πρώτο μου με αερομοντέλο με βενζίνη μια XYZ 26 cc όπου παίρνει 16/8 -18/10 (συμφωνα με το manual) εγώ πλέων έχω μια JM 16/10 “κινέζα Nylon” όπου την ζύγισα και την έβαλα και όλα πανε καλά αλλά θα ήθελα λίγο έχτρα δύναμη βασικά ταχύτητα όποτε λεω να αγοράσω μια 16/12 .

Αυτό που φοβάμαι είναι ότι όταν έβαλα μια Zinger wood 17/10 όπου λογικά ζητάει τα ίδια με μια 16/12 ο κινητήρας δε δούλευε σωστά όπως με την 16/10 ρελαντί ποιο ψηλά (2200 rpm ενω με την 16/10 2000 rpm παει και 1800 αλλα δεν ειναι σταθερο) αλλιώς έσβηνε ψιλά 6200 rpm ενω με την 16/10 6800 και να εμφανίζει μια δυσκολία στο να ανεβάσει στροφές ανεξάρτητα από της ρυθμίσεις του κινητήρα .

Έτσι σύμφωνα με τα παραπάνω ψάχνω μια προπέλα όπου είναι οσο το δυνατόν ποιο ξεκούραστη για τον κινητήρα εξου και το ερώτημα ποια είναι η καλλίτερη . Να αγοράσω τα πάντα όπως έκανα με της 10” είναι δύσκολο λόγο ΔΝΤ 15-20  η μια πανε, πρέπει να δω ποιος τύπος είναι ο καλλίτερος σε αυτό το μέγεθος και να αγοράσω μια 16/10 και μια 16/12 και όποια δουλέψει η μια απλά γιατί είναι καλλίτερη απο την κινεζα 16/10 ή λόγο συνδυασμού έχτρα βήματος & καλλίτερης για την 16\12
DjBac

Απάντηση: Ξύλινη vs Apc vs Nylon vs What ever για μικρη βενζινα

Δημοσίευση από DjBac »

Μιας και μαζί μετράγαμε τις στροφές προχθες, μήπως θέλει στρώσιμο ή άλλη δοσολογία στο λάδι? Το λέω αυτό, γιατί στα specs δείχνει σαφώς υψηλότερες στροφές!! Ίσως γι'αυτό κολλάει στην άλλη προπέλα που έβαλες!
mrkaza

Δημοσίευση από mrkaza »

Έχει 3 λίτρα περίπου στης 3κ rpm με κάποια γαζάκια που και που .

όσο για λαδί ναι έχει λίγο παραπάνω 25 :1 ενώ μπορώ να κατεβώ μέχρι 30:1 και καθώς έχω βάλει full syntetic racing ίσως να με παίρνει και λιγότερο αλλά θέλω να στρώσει καλλίτερα πριν βάλω λιγότερο λάδι .

@ del gatto ο Τρύφωνας που το πέταξε ανάφερε οτι θα ήθελε λίγο speed ακόμα οχι ροπή μη ξεχνάμε οτι είναι Warbird οχι 3d :) εκτός και αν έχεις κάποιο συγκεκριμένο λόγο που το λες :) (πχ ξέρεις κανένα χούι της XYZ) αν είναι πες μου είχε ενα 5αρακη εκείνη την ημέρα βέβαια.

@DJBack thank για την βοήθεια στο σχοινιά έφυγα βιαστικά και δε θυμάμαι αν σε χαιρέτισα

ευχαριστώ

PS ξέρω εγώ τι θέλει DLE-30 + APC 15.7/13 3 blade αλλά τα  ... :( έτσι και αλλιώς έχω βάλει τόσο βάρος για να ζυγίσει μπροστά που και 50αρα να έβαζα πάλι βάρος θα έβαζα :D
mrkaza

Δημοσίευση από mrkaza »

Update βρήκα Carbon 16/10 σχετικά οικονομικά BIELA της ξέρει κανείς και πόσο ποιο εύκολα σε σχέση με μια APC της παει ο κινητήρας ?

Αν κάποιος εχει νούμερα ακόμα και από 50 cc APC vs BIELA θα είμαι ευτυχείς καθώς πιστεύω ότι αν παω στης 7000-7100 θα εχω αυτό το κάτι :D .

Ελλάδα όμως της έχει βρει κάποιος ? γιατί απο το γνωστό αυστριακό κατάστημα δεν χρειάζομαι κάτι L .
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

Οι προπέλλες Biela είναι πολύ καλές. Τις χρησιμοποιούν ευρύτατα ακόμα και στην Αμερική. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον κατασκευαστή τους Gregorz Biela το 2008 στους Παγκόσμιους αγώνες F4C FAI στο Wlochlavec.
Είναι τίμιες προπέλλες mrkaza. Απ' ότι ξέρω ο Hobbybox έφερνε Biela και τις ονόμαζε Hobbybox.

Τρύφωνας
mrkaza

Δημοσίευση από mrkaza »

Αν μπορεις να μαθεις τιμη κτλ κτλ και να μου πεις :) , καθως εχεις καλλιτερες σχεσης απο εμενα μαζι τους εμενα απο το τηλ ιδικα δε θα μου πουν οτι η δικια τους προπελα ειναι biela κτλ κτλ αλλα στην καλλιτερη ελα απο εδω .

Αν μπορεις να μου βρεις τιμες για 16/10 και 16/12 ευχαριστώ

EDIT http://www.hobbybox.gr/details2.php?lang=1&wh=1&the1id=6&the2id=94&theid=94&open1=6&open2=94&thepid=1283&page=1

Θα παρω τηλ να δω τι και πως και αν στελνει με ταχυδρομιο αν του βαλω τα χρηματα τραπεζα
stefos

Δημοσίευση από stefos »

Αγαπητε mrkza Fiala προπέλες φερνει το ''πρωι¨ν hobby Box ''στην Ιπποκράτους ο αγαπητός Θανάσης.Αν και φανατικός APCακιας , σε μερικά sport αεροπλάνα ακόμα είμαι,σε scale αεροπλάνο Super Decathlon 2,00m με κινητηρα OS 120 pump η διαφορά μεταξυ apc 16χ6 και fiala 16χ8 ήταν σημαντική υπερ της δευτερης.Καλύτερη σε όλα!!!Μιλάω για ξύλινη και όχι carbon.Όσον αφορά μεγαλύτερα νουμερα και κινητήρες βενζίνας δεν ξέρωωωω#**
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μηχανολογικά - Εργαλεία - Καύσιμα”