Kινητήρα για τον FUNCUB
-
Kινητήρα για τον FUNCUB
Έχω αγοράσει το MPX FUNCUB.
Τώρα ψάχνω τον καλύτερο κινητήρα και ESC.
Θέλω το FUNCUB να με φέρει στο επόμενο επίπεδο και να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει για παράδειγμα μια βιντεοκάμερα στο μέλλον.
Έχω δει πολλές λύσεις_Β_Ο, όπως αναφέρονται παρακάτω. Μπορεί κάποιος να δώσει τη γνώμη και την εμπειρία του σχετικά με αυτό (για το μοτέρ, ESC και έλικας):
DUALSKY 3542CA-6 (940KV/137g/450W)
DUALSKY 3542CA-5 (1120KV/137g/450W)
DUALSKY 3548CA-4 (800KV/165g/650W)
Turnigy 3542D (1000KV)
Turnigy 3548D (1000KV)
Hyperion ??
Please help.
Τώρα ψάχνω τον καλύτερο κινητήρα και ESC.
Θέλω το FUNCUB να με φέρει στο επόμενο επίπεδο και να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει για παράδειγμα μια βιντεοκάμερα στο μέλλον.
Έχω δει πολλές λύσεις_Β_Ο, όπως αναφέρονται παρακάτω. Μπορεί κάποιος να δώσει τη γνώμη και την εμπειρία του σχετικά με αυτό (για το μοτέρ, ESC και έλικας):
DUALSKY 3542CA-6 (940KV/137g/450W)
DUALSKY 3542CA-5 (1120KV/137g/450W)
DUALSKY 3548CA-4 (800KV/165g/650W)
Turnigy 3542D (1000KV)
Turnigy 3548D (1000KV)
Hyperion ??
Please help.
Απάντηση: Kινητήρα για τον FUNCUB
Αυτο που θα ηθελα να σου πω ,ειναι,να αποφυγεις τα TURNIGY γιατι κοβουν αξονες.Βεβαιωμενο προσωπικα ! Θα ηταν καλυτερα να κοιταξεις στα HACKER .Ειναι ακριβοτερα αλλα δεν θα εχεις προβληματα και λειτουργουν καλυτερα με λιγοτερο ρευμα.
Αγγελος
Αγγελος
-
Απάντηση: Kινητήρα για τον FUNCUB
εχω δύο μοτέρ της dualsky Έχουν τραβήξει τα πανδεινα και δεν έχουν πάθει το παραμικρό Σου τα προτείνω και μάλιστα το 3542ca-5
Χάζεψε λίγο και το ανάλογο θέμα http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=6470&highlight=funcub
Χάζεψε λίγο και το ανάλογο θέμα http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=6470&highlight=funcub
μοτερ-esc για funcub
παιδια καταρχας σαν νεο μελος του forum θα ηθελα να γνωριστουμε.με λενε γιωργο κ ειμαι ο ευτυχης κατοχος ενος funcub της multiplex.εχω αρκετη εμπειρια στο πεταγμα foam εκπαιδευτικων κ το funcub θα αποτελεσει τη μεταβαση απο το πρωτο μου εκπαιδευτικο σε ενα mirage 2000 ducted fan το οποιο με περιμενει.να πω εδω οτι εχω πεταξει το funcub ενος φιλου ηδη οποτε ξερω τι να περιμενω.το θεμα μου ομως ειναι επειδη με τα ηλεκτρονικα δε τα παω καλα τι να επιλεξω οσον αφορα το τριπτυχο ελικα-μοτερ-esc.υπαρχουν τοσες πολλες επιλογες που πραγματικα τα εχω χασει.οι απαιτησεις μου ειναι να μπορω να κανω ολα τα ακροβατικα που μπορει να σηκωσει το funcub αρα λογικα θα χρειαστω κατι δυνατο αλλα κ οσο το δυνατον μεγαλυτερο χρονο πτησης.αυτο βεβαια δε ξερω κατα ποσο ειναι δυνατον^%^περιμενω τη βοηθεια σας κ τις προτασεις σας κ συγνωμη αν κουρασα με το μακροσκελες post μου.
Απάντηση: μοτερ-esc για funcub
...καλώς ήλθες στην παρέα μας ... θα σου συνιστούσα να ξεκινήσεις το διάβασμα για το 'funcub' απο εδώ... http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=6470
και τα λέμε στην πορεία ... επίσης μιας κ' έχεις πετάξει με το 'funcub' του φίλου σου, τον έχεις ρωτήσει τι συνδυασμό χρησιμοποιεί σε motor-esc-battery..?
και τα λέμε στην πορεία ... επίσης μιας κ' έχεις πετάξει με το 'funcub' του φίλου σου, τον έχεις ρωτήσει τι συνδυασμό χρησιμοποιεί σε motor-esc-battery..?
η ταν, η, τα πετάν...
φυσικα ξερω ηδη τι φοραει του φιλου μου αλλα αντιμετωπιζει προβλημα με το μοτερ το οποιο οταν δινει full throttle συντονιζει κ κανει ενα τρομερο θορυβο λες κ εχει στραβωσει αξονας κ κατι αλλο.απο δυναμη παει πολυ καλα αλλα δε ξερω αν μπορει να σηκωσει κ κατι παραπανω το μοντελο απο αποψη δυναμης κ χρονου πτησης.ο συνδυασμος που φοραει ειναι μοτερ dualsky 450w,esc40a dualsky,προπελα apc 12x6 κ μπαταρια turnigy 2350
Ναι .....μπορεί να έχει στραβώσει ο άξονας ,δεν είναι καθόλου περίεργο αυτό. Στο δικό μου με ένα turnigy μοτερ μου έκοψε τρείς άξονες και για αυτο τον λόγο άλλαξα μοτερ.Συνήθως όλα τα ακροβατικά τα βγάζει με ενα 1000αρι μοτέρ και τρίσελη 2200 ma και 12χ6 προπέλα ξύλινη με τις κυρτές άκρες.Τώρα έχω βάλει ένα Hi Model μοτερ την μωβ σειρα με 40Α speed control και προπέλα 10χ7 ξύλινη .....παει καλά χωρίς να κόβει άξονες.
να διευκρινησω οτι το αεροπλανο δεν εχει βρει κατω ποτε με τη προπελα.ειναι δυνατον να στραβωσει ετσι ο αξονας?κ απο οτι διαβασα ειναι κ 5χιλιοστα διαμετρος.τα μοτερ αυτα που τα βρισκουμε?υπαρχουν ελλαδα?
Όταν το μοτέρ έχει περιστροφή π.χ 10000 στροφές και πιθανόν να είναι έκκεντρη ,εστω και ελάχιστα η έλικα ,ειναι φυσικό να πάρει η να προσπαθεί να πάρει ο άξονας καί ας μην έχει ακουμπήσει ποτε κάτω.Αυτό εξαρτάται και από την ποιότητα των μετάλλων. Μιά δεύτερη περίπτωση είναι να μήν 'εχετε ζυγισμένη την έλικα και στις πολλές στροφές να παρουσιάζει το πρόβλημα. Μένει να το ψάξει κανείς για να δεί την αιτία.Τα μοτέρ τα βρισκεις σε πολλα Ελληνικα μαγαζιά.
το πιασα σωστο.θα το ψαξουμε λιγο ακομη μηπως κ λυθει το προβλημα.ευχαριστω
-
I just finished my FUNCUB and made the 1st flight last weekend at ΣΕΦ.
The power setup is as follows:
Motor: DUALSKY 3548CA-4
ESC: Turnigy PLUSH-60A
Batt: 3000mAh 3S
Prop: 13x6
It's an overkill but it very nice.
I hope this helps you.
(sorry for not answering in Greek language)
The power setup is as follows:
Motor: DUALSKY 3548CA-4
ESC: Turnigy PLUSH-60A
Batt: 3000mAh 3S
Prop: 13x6
It's an overkill but it very nice.
I hope this helps you.
(sorry for not answering in Greek language)
τελικα κατεληξα σε ενα 1000αρι μοτερ της e-flite κ 40Α esc της turnigy με μια 2200 μπαταρια κ προπελα 12χ6.περισσοτερα νεα για την αποδοση θα εχουμε μετα την πρωτη πτηση