Ανώμαλη προσγειωση

Dimitris08

Ανώμαλη προσγειωση

Δημοσίευση από Dimitris08 »

Μιας και το άλλο θέμα που ειχα ανοίξει κλειδωθηκε, γράφω εδω για να μοιραστώ μαζι σας την πρώτη (κ τελευταία) ανώμαλη προσγείωση του μοντέλου μου. Τι ανώμαλη κ τι προσγείωση; Το αεροπλάνο δυστυχώς ειναι παρελθόν πια..σπασμένη ατρακτος, κινητήρας σε άγνωστη λειτουργική κατάσταση και το σύνολο κρίνεται ως μη επισκευασιμο.

Και όλα αυτα μολις στη δεύτερη μέρα πτήσης μου μετα απο λάθος χειρισμό, τον οποίο μετα απο τις πολλες ωρες που ειχα περάσει σε εξομειωτη ήταν πια κάτι αναμενόμενο και δε μπορω να πω οτι βρέθηκα αντιμέτωπος με μια πρωτόγνωρη κατάσταση στην οποια δεν ήξερα πως να αντιδρασω. Αυτα τα δυο γεγονότα με κάνουν να στεναχωριεμαι περισσότερο.

Ήταν μάλλον ημέρα πτωσεων σήμερα μιας και άλλος ένας φίλος με το ιδιο μοντέλο είχε την ίδια τυχη με μένα (χμμμ).
yankos

Απάντηση: Ανώμαλη προσγειωση

Δημοσίευση από yankos »

Καλώς ήρθες στον αερομοντελισμό φίλε μου +(*)

Άμα βάλεις καμιά φωτό από τα συντρίμμια ίσως σου δώσουμε μια γνώμη για το αν φτιάχνεται ή όχι.

Μην απογοητεύεσαι!
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Μια διευκρίνιση από το petame
Στο εισαγωγικό σου θέμα με τον τίτλο "καλησπέρα" δεν ήταν πρέπον να συνεχιστούν οι συζητήσεις για όλα τα θέματα που σε απασχολούν σαν νεοεισερχόμενο
Σου δίδεται η δυνατότητα να ανοίξεις νέα η να συμπληρώσεις σε άλλα υπάρχοντα

Δυστυχώς ότι πετάει μπορεί και να πέσει …….σε όλους έχει συμβεί μα όσο άσχημο και αν είναι δεν πρέπει να σε αποτρέψει από την συνέχεια Κάποιες φορές μαθαίνουμε από τα λάθη μας
Το μοντέλο που έχεις πιθανόν να επισκευάζεται και καλά θα κάνεις να το προσπαθήσεις Ακόμη και αν το αποτέλεσμα δεν σε ικανοποιήσει πλήρως θα σε βοηθήσει να μάθεις πολλά πάνω στο θέμα επεξεργασίας αυτών των υλικών Βαλε φώτο να δούμε τι μπορεί να γίνει
Dimitris08

Παιδια εδω να συμπληρωσω οτι το μοντελο ηταν πλαστικο και οχι απο Balsa, οποτε λαμβανοντας αυτο υποψιν ισως αναθεωρησετε το αν φτιαχνεται η οχι.

Παρ'ολα αυτα παραθετω δυο φωτογραφιες για να κρινετε και σεις την κατασταση του.
Συνημμένα
φωτογραφία (3).jpg
φωτογραφία (3).jpg (99.75 KiB) Προβλήθηκε 82 φορές
φωτογραφία (2).jpg
φωτογραφία (2).jpg (98.65 KiB) Προβλήθηκε 82 φορές
yankos

Δημοσίευση από yankos »

Εδώ εγώ βλέπω μια άτρακτο ολόκληρη ρε συ...

Φτερό υπάρχει;
Dimitris08

Ναι υπάρχει και φτερό, σε καλύτερη κατάσταση.
yankos

Δημοσίευση από yankos »

Έτσι όπως το βλέπω, χωρίς να έχω επισκευάσει ποτέ πλαστικό μοντέλο,
κάποια πατέντα, κάποια κόλλα, κάποιο υλικό θα σκεφτείς για να το επισκευάσεις.
Η άτρακτος είναι ολόκληρη, προχώρα.
Dimitris08

Είχε ήδη κάποιες μικροεπισκευες απο εκείνη τη μεριά οπότε κολλα πάνω στην κολλα δε μου φαίνεται καλή ιδέα μιας και ήδη έχει ιστορικό. Έχει σπάσει το εξάρτημα που μπαίνουν τα σερβο, όπως και το πλαστικό μεταξύ κινητήρα και ντεποζιτου. Αν ο κινητήρας μου δουλεύει θα πάρω το κιτ. δε θέλω να το ρισκαρω να έχω κ άλλη πτώση σε σύντομο χρονικό διάστημα γιατί καταλαβαίνεις πως θα είναι. Ίσως το κράτηση για να δω τι μπορω να κάνω, αλλα να το ξαναστειλω πάνω το βλέπω χλωμο.
HAR28

Δημοσίευση από HAR28 »

Φίλε μου καλημέρα έχω κι εγώ ένα μνοντέλο από πλαστικό(ABS) και επισκευάζεται εύκολα με την εξής κόλλα http://www.alphasportrc.com/index.php?main_page=advanced_search_result&search_in_description=1&keyword=POLY+ZAP&x=0&y=0 επίσης μπορείς να βρείς ανταλλακτικά κι εδώ http://www.arcmodelfly.it/en/spare-parts βλέπω ειναι της thunder tiger το δικό μου είναι arc modelfly το beaver αλλά είναι ακριβώς το ίδιο δεν αλλάζει σε τίποτα,

HAR28 έγραψε: Φίλε μου καλημέρα έχω κι εγώ ένα μνοντέλο από πλαστικό(ABS) και επισκευάζεται εύκολα με την εξής κόλλα http://www.alphasportrc.com/index.php?main_page=advanced_search_result&search_in_description=1&keyword=POLY+ZAP&x=0&y=0 επίσης μπορείς να βρείς ανταλλακτικά κι εδώ http://www.arcmodelfly.it/en/spare-parts βλέπω ειναι της thunder tiger το δικό μου είναι arc modelfly το beaver αλλά είναι ακριβώς το ίδιο δεν αλλάζει σε τίποτα,

Εγώ έχω αυτό εδώ

Τα ανταλλακτικά τα στέλνουν από Ιταλία και τα μεταφορικά είναι μόλις 6 ευρώ!!!
Συνημμένα
IMAG0531.jpg
IMAG0531.jpg (92.69 KiB) Προβλήθηκε 82 φορές
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Σίγουρα μια ζημιά σαν αυτή σε χαλάει και η πρώτη σκέψη είναι να πάρεις άλλο Το μοντέλο φτιάχνεται και αξίζει να προσπαθήσεις Κάθε πλαστικό έχει τις δικές του απαιτήσεις Αυτό πρέπει να είναι ABS και όχι pvc άρα θα πρέπει να πάρεις την ανάλογη κόλλα και να βάλεις ενισχυτικό υλικό εσωτερικά
Dimitris08

Στο πιο πάνω λινκ έχει ολόκληρη ατρακτο για το ready οπότε αφού έχω τα φτερά είναι καλη λύση. Προϋπόθεση βέβαια να λειτουργεί ο κινητήρας.

Χάρη ευχαριστώ για τα λινκ.
HAR28

Δημοσίευση από HAR28 »

Dimitris08 έγραψε: Στο πιο πάνω λινκ έχει ολόκληρη ατρακτο για το ready οπότε αφού έχω τα φτερά είναι καλη λύση. Προϋπόθεση βέβαια να λειτουργεί ο κινητήρας.

Χάρη ευχαριστώ για τα λινκ.

Νά σαι καλά φίλε μου, είχα κι εγώ μία πτώση με το δικό μου κι ευτυχώς έσπασε μόνο το ένα σκέλος, παρήγγειλα από εκεί που σου έστειλα εχθές και τώρα περιμένω να μου έρθουν!!!
Dimitris08

Εγω το χθεσινο θα το χαρακτηριζα περισσοτερο σαν συντριβη παρα σαν πτωση...

ο κινητηρας μου δεν ξερω αν θα δουλευει και δεν ειμαι σιγουρος αν πρεπει να το ρισκαρω κιολας. Αρχιζω και κοιταζω το πακετακι calmato με τον κινητηρα μαζι..
pvassilis

Δημοσίευση από pvassilis »

Dimitris08 έγραψε: Εγω το χθεσινο θα το χαρακτηριζα περισσοτερο σαν συντριβη παρα σαν πτωση...

ο κινητηρας μου δεν ξερω αν θα δουλευει και δεν ειμαι σιγουρος αν πρεπει να το ρισκαρω κιολας. Αρχιζω και κοιταζω το πακετακι calmato με τον κινητηρα μαζι..

Δημήτρη,

μην απογοητεύεσαι και μην σε πιάνει το άγχος ότι μετά από μία συντριβή ο κινητήρας ή ένα επισκευασμένο αεροσκάφος δεν θα λειτουργεί όπως προβλέπεται. Εάν όλοι μας, μετά από κάθε ατύχημα ψάχναμε για ολοκαίνουργιο εξοπλισμό για να έχουμε τη σιγουριά ότι όλα είναι καινούρια και θα δουλεύουν στην εντέλεια, τότε θα είχαμε μείνει λίγοι και υπερχρεωμένοι σε αυτό το χόμπι.
Θα μαζέψεις τα κομμάτια (υλικά και ψυχολογικά) και με υπομονή θα τα επισκευάσεις, θα τα δοκιμάσεις και θα ξαναπετάξεις. Μία διαδικασία η οποία εμένα προσωπικά με έχει βοηθήσει πολύ σαν αερομοντελιστή (...και άνθρωπο).

Να είσαι σίγουρος ότι όλοι μας εδώ μέσα θα σε βοηθήσουμε και θα σου δώσουμε συμβουλές όπου χρειαστεί. Γι'αυτό μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια.

Υ.Γ. σου γράφω γιατί ήμουν δίπλα σου όταν σου συνέβη και νιώθω τύψεις που έπρεπε να φύγω βιαστικά λόγω υποχρεώσεων και δεν σου τα είπα τότε.

Φιλικά

Βασίλης
Dimitris08

Και γω ελπιζω να μην εχει παθει σοβαρη ζημια ο κινητηρας. Οσο για το αεροπλανο ειναι σε ασχημη κατασταση, χειροτερη απο αυτη που μπορειτε να δειτε στις φωτο πιο πανω. Εσωτερικα ειναι κατεστραμμενο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελεύθερη συζήτηση - Διαγωνισμοί”