Τι επαθε η μπαταρια μου;
-
Τι επαθε η μπαταρια μου;
εκανα μια πρωτη πτηση σημερα (παρθενικη) με το TREX 500
λιγα πραματα, για προπονηση
ερχομαι σπιτι να φορτισω σε store mode τη μπαταρια (Turnigy 3000 mhA, 6S)
και ο φορτιστης αρνειται να τη φορτωσει
κοιταζω την ταση σε καθε κελι και ενα ειναι μηδενικο!!!
διαβαζω τις ακολουθες τασεις:
3.63, 3.37, 3.37, 0.00, 3,37, 3,37
Τι μπορει να εχει συμβει;
Η μπαταρια χρησιμοποιηθηκε για πρωτη φορα ενω για κανα μηνα την εχω να κανω πηραματισμους κατα το χτησιμο του ελικοπτερου, παντα φορτισμενη περιπου στο store mode
λιγα πραματα, για προπονηση
ερχομαι σπιτι να φορτισω σε store mode τη μπαταρια (Turnigy 3000 mhA, 6S)
και ο φορτιστης αρνειται να τη φορτωσει
κοιταζω την ταση σε καθε κελι και ενα ειναι μηδενικο!!!
διαβαζω τις ακολουθες τασεις:
3.63, 3.37, 3.37, 0.00, 3,37, 3,37
Τι μπορει να εχει συμβει;
Η μπαταρια χρησιμοποιηθηκε για πρωτη φορα ενω για κανα μηνα την εχω να κανω πηραματισμους κατα το χτησιμο του ελικοπτερου, παντα φορτισμενη περιπου στο store mode
-
Απάντηση: Τι επαθε η μπαταρια μου;
κοίτα το καλώδιο απο αυτό το κελί .......πρέπει να έχει κοπεί
-
κοιταξα οσο μπορουσα ολες τις συνδεσεις, δε φαινεται κατι στραβο/κομμενο...
ο balancer τη βλεπει ως 5S πλεον....
ο balancer τη βλεπει ως 5S πλεον....
-
Αυτό που σου είπα κοίταξε ....κάπου δεν κάνει επαφή το κελί στο καλώδιο του balancer
Μέτρησε την συνολική τάση στο χονδρό καλώδιο Αν δείς κοντά στα 22 τότε είναι σίγουρο οτι αυτο είναι
Μέτρησε την συνολική τάση στο χονδρό καλώδιο Αν δείς κοντά στα 22 τότε είναι σίγουρο οτι αυτο είναι
Αντώνη, σίγουρα είναι όπως λες: αν ένα cell ήταν νεκρό, το ελικόπτερο δε θα πέταγε με τίποτα!
-
Και ομως....
ΤΟ πολυμετρο δείχνει τάση 17.1V
ανοιξα προσεκτικα με ενα μαχαιρι το πανω μερος οπου βγαίνουνε τα καλώδια.. ολα φαίνεται να είναι στη θέση τους
Με το πολυμετρο τσεκαρα καθε μικρο καλωδιο του balancer , και το κίτρινο φαίνεται νεκρό, παρόλο που η ένωσή του ειναι μια χαρα.
1) γιατι εγινε αυτο? επαναλαμβανω η μπαταρια ειναι καινουργια, πρωτη φορα χρησιμοποιηθηκε
2) Σωζεται καπως; εστω για χρήση βοηθητικης για setup πειραματισμους κτλ...?
ΤΟ πολυμετρο δείχνει τάση 17.1V
ανοιξα προσεκτικα με ενα μαχαιρι το πανω μερος οπου βγαίνουνε τα καλώδια.. ολα φαίνεται να είναι στη θέση τους
Με το πολυμετρο τσεκαρα καθε μικρο καλωδιο του balancer , και το κίτρινο φαίνεται νεκρό, παρόλο που η ένωσή του ειναι μια χαρα.
1) γιατι εγινε αυτο? επαναλαμβανω η μπαταρια ειναι καινουργια, πρωτη φορα χρησιμοποιηθηκε
2) Σωζεται καπως; εστω για χρήση βοηθητικης για setup πειραματισμους κτλ...?
-
Αν έχει νεκρώσει το σοιχείο δεν επανέρχεται.
Το πολύ-πολύ να την κάνεις 5s ή αν το ρισκάρεις να το αντικαταστήσεις.
Ενδεχομένως το σοιχείο να ήταν προβληματικό και κατά την εκφόρτιση να αποφορτίστικε πρώτο...να έπεσε η τάση του κάτω απο το όριο ασφαλείας και να νέκρωσε.
Υ.Γ. Οι Turnigy μπαταρίες είναι επίφοβες. Να προτιμάς καλύτερα τις Flightmax και Rhino.
Το πολύ-πολύ να την κάνεις 5s ή αν το ρισκάρεις να το αντικαταστήσεις.
γιατι εγινε αυτο? επαναλαμβανω η μπαταρια ειναι καινουργια, πρωτη φορα χρησιμοποιηθηκε
Ενδεχομένως το σοιχείο να ήταν προβληματικό και κατά την εκφόρτιση να αποφορτίστικε πρώτο...να έπεσε η τάση του κάτω απο το όριο ασφαλείας και να νέκρωσε.
Υ.Γ. Οι Turnigy μπαταρίες είναι επίφοβες. Να προτιμάς καλύτερα τις Flightmax και Rhino.
Σου εχει πεσει η μπαταρια; Εαν οχι τοτε θα πρεπει να την επιστρεψεις πισω για αντικατασταση (σαν ανεκδοτο ειναι αυτο, το ξερω)
Μου εχει συμβει σε μπαταρια 3 κελιων επειτα απο πτωση να σπασει ο μεταλικος ακροδεκτης οπως βγαινει απο το ασημενιο σακουλακι. Ετσι απο το βυσμα του balancer εβλεπα οτι η ταση σε ενα κελι ειναι 0V ενω στο κεντρικο βυσμα εβλεπα ταση 8,4V. Αναγκαστηκα να την ανοιξω και να βγαλω το χαλασμενο κελι. Την εχω πλεον σαν 2-κελι μπαταρια.
Σε καμια περιπτωση μην την πεταξεις.
Μου εχει συμβει σε μπαταρια 3 κελιων επειτα απο πτωση να σπασει ο μεταλικος ακροδεκτης οπως βγαινει απο το ασημενιο σακουλακι. Ετσι απο το βυσμα του balancer εβλεπα οτι η ταση σε ενα κελι ειναι 0V ενω στο κεντρικο βυσμα εβλεπα ταση 8,4V. Αναγκαστηκα να την ανοιξω και να βγαλω το χαλασμενο κελι. Την εχω πλεον σαν 2-κελι μπαταρια.
Σε καμια περιπτωση μην την πεταξεις.
-
Όχι δεν έπεσε πουθενά. Το περίεργο είναι ότι πέταξε μία και μοναδική φορά χωρις πρόβλημα, την έβγαλα από το ελικόπτερο και έκτοτε παιρνω τις ενδειξεις που έγραψα
Για αντικατάσταση δεν ξέρω άν παίζει, θα ρωτήσω στο μαγαζί που την πήρα κάι θα δω τι θα μου πούνε. θα ενημερωσω
Μακάρι...
Πως μπορώ να την κάνω 5s και τη χρήση θα έχει μετά;
Για αντικατάσταση δεν ξέρω άν παίζει, θα ρωτήσω στο μαγαζί που την πήρα κάι θα δω τι θα μου πούνε. θα ενημερωσω
Μακάρι...
-
Η διαδικασία είναι λίγο του φόβου. Δές εδώ
.
Μπορείς να την κατεβάσεις όσα κελιά θέλεις και να την χρησιμοποιήσεις για τροφοδοσία πομπού, δέκτη, ηλεκτρικής μίζας, power panel και οτι άλλο θέλεις.
Πάντα όμως σε συνδυασμό με LiPo meter.
-
asterixx25 Πολύ καλά έβαλες με μεγάλα κόκκινα γράμματα το προσοχή στην αρχή
Είναι μία διαδικασία που θέλει κάποιες γνώσεις
Την έχω κάνει και εγώ μόνο και μόνο πειραματικά στην βεράντα και με πολύ πολύ συγκέντρωση
Προσπάθησε να την αλλάξεις και επέμεινε στο ότι αν την κακομεταχειριζόσουν θα είχαν χαλάσει και τα υπόλοιπα κελιά Δυστυχώς οι φθηνές Turnigy παρουσιάζουν κάποιες φορές τέτοια προβλήματα Παλιότερα αγοράσαμε 3σελλη που είχε το ίδιο πρόβλημα από τη μαμά της αλλά μας την αντικατέστησαν (μετά από την αρχική άρνηση)
Είναι μία διαδικασία που θέλει κάποιες γνώσεις
Την έχω κάνει και εγώ μόνο και μόνο πειραματικά στην βεράντα και με πολύ πολύ συγκέντρωση
Προσπάθησε να την αλλάξεις και επέμεινε στο ότι αν την κακομεταχειριζόσουν θα είχαν χαλάσει και τα υπόλοιπα κελιά Δυστυχώς οι φθηνές Turnigy παρουσιάζουν κάποιες φορές τέτοια προβλήματα Παλιότερα αγοράσαμε 3σελλη που είχε το ίδιο πρόβλημα από τη μαμά της αλλά μας την αντικατέστησαν (μετά από την αρχική άρνηση)
-
Λοιπον την ειδε το παλλικαρι απο το οποιο την αγορασα, και μου ειπε οτι το ενα κελι εχει προβλήμα. Επιση2 μου ειπε οτι οι συγκεκριμενες το κανουνε που και που
Προς τιμην του, μου αντικατεστησε τη μπαταρια με μια αναλογη, με δικο του κοστος.
Ενας λογος παραπανω λοιπον να υποστηριζουμε τα ελληνικα μαγαζια
(http://www.alphasportrc.com/
)
Προς τιμην του, μου αντικατεστησε τη μπαταρια με μια αναλογη, με δικο του κοστος.
)
-
Ενα απο τα σοβαρότερα μαγαζιά
να πω και εγω οτι ειναι ενα απο τα πιο σοβαρα μαγαζια. ειχα προβλημα με ενα servo και μου το αλλαξε αμεσως. Ενα μεγαλο ευχαριστω και μπραβο... σιγουρα με εκανε πελατη.
Kilomeater έγραψε: ↑Λοιπον την ειδε το παλλικαρι απο το οποιο την αγορασα, και μου ειπε οτι το ενα κελι εχει προβλήμα. Επιση2 μου ειπε οτι οι συγκεκριμενες το κανουνε που και που
)
Ευτυχως που υπαρχουν ακομα ατομα σαν τον Κωστα Ζαχαριαδη που ειναι πρωτα μοντελιστης και μετα εμπορος.