blade 400 δονησεις...
-
blade 400 δονησεις...
εχω εντονες δονησεις στις υψηλες στροφες.ειναι φυσιολογικο?εχω βγαλει τα blades και του δινω γκαζι γυρω στο 80-90% και δονειται εντονα.ειχε κανεις παρομοιο προβλημα?ευχαριστω
-
Απάντηση: blade 400 δονησεις...
trilofianos έγραψε: ↑εχω εντονες δονησεις στις υψηλες στροφες.ειναι φυσιολογικο?εχω βγαλει τα blades και του δινω γκαζι γυρω στο 80-90% και δονειται εντονα.ειχε κανεις παρομοιο προβλημα?ευχαριστω
επισης αυτο που παρατηρησα ειναι οτι ερχεται απο την ουρα η δονηση,και χωρις τα tail blades δεν δονειται.μολις τα ξαναβαλω αρχιζουν παλι οι δονησεις στισ υψηλες στροφες και κανει και περιεγο θορυβο!!
Ελενξε το το αντιστοιχο feathering shaft της ουρας, ελενξε τον αξονα της ουρας, και δες και τα ιδια τα blades της ουρας , τα πλαστικα παρουσιαζουν συχνα "πλαστικη" μνημη. ειναι δυσκολο να τα τσεκαρεις με πιτσομετρο γιατι ειναι μικρα, αλλα μπορει να εχουν στραβωσει και να εχει αλλαξει το Pitch τους.
αμα βαριεσαι βαλε ενα ζευγαρι νεα και δοκιμασε.
Πως καταφερες και απομονοσες ο προβλημα και βρηκες οτι ειναι απο την ουρα? δε σε αμφισβητω αλλα νομιζω οτι ειναι πολυ μικρες οι δυναμεις που αναπτυσωνται εκει σε σχεση με τις κεντρικες λεπιδες.
Παρολαυτα ισχυουν οτι και με τις μεγαλες.... (εγω οποτε ειχα προβλημα ηταν μετα απο τρακαρισμα, τη μια φορα ηταν ο αξονας και την αλλη το feathering shaft)
Κανονικα δε λεγεται featehring shaft ,δε ξερω πως λεγεται αλλα δειχνει ετσι http://www.helipal.com/stgc-077-tail-rotor-holder.html
Αν ολα τα αλλα αποτυχουν δες τα ρουλεμαν, αλλα μην μπλεξεις ακομα , αποκλεισε πρωτα τα βασικα και εδω ειμαστε κι εμεις, δες και περιμενω νεοτερα
αμα βαριεσαι βαλε ενα ζευγαρι νεα και δοκιμασε.
Πως καταφερες και απομονοσες ο προβλημα και βρηκες οτι ειναι απο την ουρα? δε σε αμφισβητω αλλα νομιζω οτι ειναι πολυ μικρες οι δυναμεις που αναπτυσωνται εκει σε σχεση με τις κεντρικες λεπιδες.
Παρολαυτα ισχυουν οτι και με τις μεγαλες.... (εγω οποτε ειχα προβλημα ηταν μετα απο τρακαρισμα, τη μια φορα ηταν ο αξονας και την αλλη το feathering shaft)
Κανονικα δε λεγεται featehring shaft ,δε ξερω πως λεγεται αλλα δειχνει ετσι http://www.helipal.com/stgc-077-tail-rotor-holder.html
Αν ολα τα αλλα αποτυχουν δες τα ρουλεμαν, αλλα μην μπλεξεις ακομα , αποκλεισε πρωτα τα βασικα και εδω ειμαστε κι εμεις, δες και περιμενω νεοτερα
-
φιλε μου καταρχας ευχαριστω για την αμεση απαντηση.το αγορασα προσφατα το blade και ο προηγουμενος κατοχος ισχιριζοταν πως το ελικοπτερο δεν επεσε ποτε.το μονο που εκανα εγω ηταν να βγαλω τα blades κυριου και ουραιου στροφειου.ετσι δεν ειχα καθολου κραδασμους.πουπουλο ηταν.με το που εβαζα τα tail blades να σου παλι οι κραδασμοι!!οπως ειπα και πριν οι κραδασμοι ειναι στο 80-90% του γκαζιου.ειναι τοσο εντονο που τρεμοπαιζει το οριζοντιο πτερυγιο!!!
-
και κατι off topic.ξεκινησα πριν λιγα χρονια με το περηφημο kyosho ep schweizer 300 sr (deagostini) και τα βρηκα σκουρα.ποτε δεν πεταξε αν και τα ειχα αγοαρασει ολα τα ηλεκτρονικα after market.ηταν fixed pitch και οσο και να ριθμιζες τα ντιζακια του παλι θα εχαναν!!!αποφασισα εκεινο να το παρατησω μετα απο αρκετες πτωσεις που μου στοιχιζε σε blades (5 ζευγαρια απο 40 ευρα).και ετσι πηρα το blade για να συνεχισω το χομπι μου πιο ανωδυνα.
trilofianos έγραψε: ↑επισης αυτο που παρατηρησα ειναι οτι ερχεται απο την ουρα η δονηση,και χωρις τα tail blades δεν δονειται.μολις τα ξαναβαλω αρχιζουν παλι οι δονησεις στισ υψηλες στροφες και κανει και περιεγο θορυβο!!
Οι πιο συνήθεις λόγοι κραδασμού είναι στραβό spindle ή αλλιώς feathering shaft και στραβός άξονας κύριου στροφείου (main shaft). Ένα απειροελάχιστο στράβωμα επιφέρει σίγουρα κραδασμούς αλλά μπορεί να μην είναι ορατό.
Ο πλέον απλός τρόπος να τσεκάρεις τους άξονες αυτούς είναι να τους κυλήσεις πάνω σε μια γυάλινη επιφάνεια. Εκεί θα φανεί και η παραμικρή στρέβλωση.
Να πώ και μια σκέψη ακόμα, πιθανώς άκυρη: Μιας που επικεντρώνεσαι στην ουρά και στις υψηλές στροφές μόνο ακούς θόρυβο μήπως να κοίταγες για χαλαρό ή φθαρμένο ιμάντα ο οποίος στις υψηλές στροφές με φορτίο (τα tail blades) "ξεκουρδίζεται", πηδάει δοντάκια και η αρρυθμία που προκαλείται στα περιστρεφόμενα tail blades σου γυρίζει σε κραδασμό...:-\
Και κατι ασχετο...αλλα δε ξερεις ποτε. το servo της ουρας εχει ολα τα δοντακια του στα γραναζια?
βεββαια εκει θα επαιζε και αριστερα δεξια η ουρα, αλλα λεω μηπως το gyro δουλευει σωστα και εχεις αλλου προβλημα.
90% throttle δεν ειναι παρα πολυ για το blade400 ?
σε πολυ γρηγορες στροφες ολα θα εχουν δονησεις, πετας σε τετοια ταχυτητα? ή απλα κανεις strech test ?
μηπως πρεπει να "χαλαρωσεις" (με την καλη ενοια παντα) λιγο και να μην εχεις τοσο "νευρικο" γκαζι.
Θα σου χαλασουνε τα οι πλαστικοι συνδεσμοι που κρατανε το swash θα χαλαρωσουν βιδες και ενα πρωι θα σου δυαλυθει μπροστα στα ματια σου ενω θα κανεις hover 2 μετρα απ το εδαφος....
Προλαβες να κοιταξεις αυτα που σου εγραψα πιο πριν?
βεββαια εκει θα επαιζε και αριστερα δεξια η ουρα, αλλα λεω μηπως το gyro δουλευει σωστα και εχεις αλλου προβλημα.
90% throttle δεν ειναι παρα πολυ για το blade400 ?
σε πολυ γρηγορες στροφες ολα θα εχουν δονησεις, πετας σε τετοια ταχυτητα? ή απλα κανεις strech test ?
μηπως πρεπει να "χαλαρωσεις" (με την καλη ενοια παντα) λιγο και να μην εχεις τοσο "νευρικο" γκαζι.
Θα σου χαλασουνε τα οι πλαστικοι συνδεσμοι που κρατανε το swash θα χαλαρωσουν βιδες και ενα πρωι θα σου δυαλυθει μπροστα στα ματια σου ενω θα κανεις hover 2 μετρα απ το εδαφος....
Προλαβες να κοιταξεις αυτα που σου εγραψα πιο πριν?
Αλλαξε tail blades.
-
ευαχαριστω για τη βοηθεια σας.το εγχειριδιο λεει κανονικα normal throttle 0-25-50-75-100.φυσικα και δεν το χω ετσιεχω μεγιστο 90%.το σερβο ειναι καινουργιο.κατα πασα πιθανοτητα η tail blades η tail shaft ειναι.δηλαδη ειναι λιγακι φυσιολογικο δονησεις στις ψηλες στροφες?