Καινουργιος στο κουρμπετι

Απάντηση
Ελικοπτεροσαυρος

Καινουργιος στο κουρμπετι

Δημοσίευση από Ελικοπτεροσαυρος »

Χαιρετε κυριοι.
Ονομαζομαι Ελικοπτεροσαυρος και χτες αφηχθη το πρωτο μου ελικοπτερακι...αυτο..http://www.rc-fever.com/sanhuan-copter-60201-maxz-swift-3ch-rc-helicopter-rtf-w-gyro-yellow-p-7396.html

Στην αρχη καθωτι απειρος δυσκολευτηκα αλλα μετα απο ενα φορτωμα μπαταριας (που κραταει περιπου 25 λεπτα)το καταφερα και το ανεβασα μεχρι το ταβανι του σαλονιου,που αφου εξυσε την μπογια και πεταξε σοβαδες,μετα επεσε κατω στο πατωμα και αρχισε να στριφογυρναει σαν γατα που την σφαζουν.

Τες πα,πιο μετα,τα καταφερα να το κουμανταρω,το τριμαρισα και μαλλον τα παω αρκετα καλα.

Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι,πως μπορω να αλλαξω την μπαταρια,η οποια ειναι μεσα στην καλυπτρα και οι συνδεσεις ειναι μαλλον με micro computer.Και το λεω αυτο γιατι εχω αγορασει αλλες 2 spare,χωρις βεβαια να ξερω αν ουσιαστικα χρειαζονται.

Αυτου του ειδους οι μπαταριες ποσα φορτωματα κρατανε περιπου ?
Εαν ξερει κανεις παρακαλω να απαντησει !

Και αυτο που δεν μου αρεσε ειναι οτι δεν υπαρχει στο κουτι κανενος ειδους manual....

Γενικα πως το βλεπετε ?

Ευχαριστω και καλες πτησεις ναχουμε....
HeliWizard

Απάντηση: Καινουργιος στο κουρμπετι

Δημοσίευση από HeliWizard »

Φιλε μου γεια σου και καλως ηρθες στην παρεα του PETAME . Φοβαμαι οτι θα σε στεναχωρησω ομως . Το συγκεκριμενο ε/π ειναι ενα ''τρικαναλο παιχνιδι'' τυπου JUMBO . Πιο πολυ θα σε παιδεψει και δεν νομιζω οτι θα το ευχαριστηθεις !!! Αυτα που γραφεις για τις μπαταριες , ξεχασετα και μην κανεις τιποτα . Αν θες να ασχοληθεις με τα ε/π , σου προτεινω να ξεκινησεις σωστα με ενα τετρακαναλο διπλου στροφειου εκπαιδευτικο τυπου LAMA , το οποιο θα το χαρεις , θα σου ξεκλειδωσει τα χερια και θα σου μαθει τις βασικες κινησεις ενος ε/π .... Ψαξτο και λιγο μονος σου , αλλα οι περισοτεροι αυτο θα σου προτεινουν . Δες http://www.youtube.com/watch?v=UC3BcfPXRKI

Υ.Γ. Και ανταλλακτικα παντου και παμφθηνα !!!!
Slick330

Δημοσίευση από Slick330 »

+1 @ heliwizard.
Kαλώς όρισες!
Ελικοπτεροσαυρος

HeliWizard έγραψε: Φιλε μου γεια σου και καλως ηρθες στην παρεα του PETAME . Φοβαμαι οτι θα σε στεναχωρησω ομως . Το συγκεκριμενο ε/π ειναι ενα ''τρικαναλο παιχνιδι'' τυπου JUMBO . Πιο πολυ θα σε παιδεψει και δεν νομιζω οτι θα το ευχαριστηθεις !!! Αυτα που γραφεις για τις μπαταριες , ξεχασετα και μην κανεις τιποτα . Αν θες να ασχοληθεις με τα ε/π , σου προτεινω να ξεκινησεις σωστα με ενα τετρακαναλο διπλου στροφειου εκπαιδευτικο τυπου LAMA , το οποιο θα το χαρεις , θα σου ξεκλειδωσει τα χερια και θα σου μαθει τις βασικες κινησεις ενος ε/π .... Ψαξτο και λιγο μονος σου , αλλα οι περισοτεροι αυτο θα σου προτεινουν . Δες http://www.youtube.com/watch?v=UC3BcfPXRKI

Υ.Γ. Και ανταλλακτικα παντου και παμφθηνα !!!!

Kαλησπερα

Δεν στεναχωριεμαι...τζαμπα ηταν 15 ευρω μονο.
Αλλα και το Lama στο βιντεο που ειδα δεν βλεπω να κανει κατι το ιδιαιτερο.
Αυτο το πηρα πιο πολυ για να κανω πλακα στα σκυλια στο εξοχικο ! ! ! !
Και να το φανε,δεν τρεχει τιποτα.

Προχωροντας βλεπουμε ποιο θαναι το επομενο.

Ευχαριστω για το καλοσοριμα
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Ελικοπτεροσαυρος έγραψε:

Καλώς ήρθες στο πετάμε
τα δυο ελικόπτερα είναι η νύχτα με την ημέρα
HeliWizard

Δημοσίευση από HeliWizard »

Ελικοπτεροσαυρος έγραψε: Kαλησπερα

Δεν στεναχωριεμαι...τζαμπα ηταν 15 ευρω μονο.
Αυτο το πηρα πιο πολυ για να κανω πλακα στα σκυλια στο εξοχικο ! ! ! !
Και να το φανε,δεν τρεχει τιποτα.

Προχωροντας βλεπουμε ποιο θαναι το επομενο.

Ευχαριστω για το καλοσοριμα

Οπως σου εγραψα και νωριτερα , τα ε/π τυπου Lama , ειναι εκπαιδευτικα . Κανουν ολες τις κινησεις καθοτι τετρακαναλα και θα βοηθησουν τα χερια σου να ''ξεκλειδωσουν'' με την τηλεκατευθυνση . Ενα τρικαναλο σαν αυτο που πηρες , πιο πολυ θα σε μπερδεψει αν αργοτερα αποφασισεις να πας ενα βημα παραπερα . Στα τετρακαναλα τα stick της τηλεκατευθυνσης ειναι εντελως διαφορετικα σε σχεση με τις κινησεις του δικου σου τρικαναλου και θα δυσκολευτεις πιο πολυ . Τωρα αυτο που λες οτι ''δεν βλεπω να κανει κατι το ιδιαιτερο'' , δεν ξερω τι περιμενες να το δεις να κανει . Παντως 3D δεν κανει (εχω προσπαθησει και με το δικο μου !@/-=}{{) . Τα Lama ειναι δασκαλες και αν σκεφτεσαι να ασχοληθεις με τα ε/π , καλο θα ηταν να ξεκινησεις με κατι αναλογο .

Υ.Γ. Μεσα στο φορουμ θα βρεις πολυ ενδιαφεροντα σχετικα θεματα και θα βοηθηθεις αρκετα . Αλλα πρεπει να αφιερωσεις χρονο και διαβασμα _Β_Ο .
thanasis1

Δημοσίευση από thanasis1 »

Να ρωτήσω, γιατί το Lama είναι πιο εκπαιδευτικό απο ένα eflite mcx πχ. και το προτείνουν όλοι. Επειδή έτυχε να έχει ξαδελφός μου Lama αρκετό καιρό και εγώ mcx μπορώ να πώ οτι το Lama μέσα στο σπίτι...δε χωράει και το mcx έξω δε πετάει. Επίσης το mcx το πέταξε αμέσως σχεδόν και χωρίς απώλειες, ενώ το Lama όλο του σπάει και το ακριβοπληρώνει!
Ελικοπτεροσαυρος

Μια μερα μετα την πρωτη πτηση προεκυψε και το πρωτο προβλημα,μετα απο 50-100 πτωσεις.
Μετα απο πτωση απο 1.5 μετρο περιπου(προσκρουση σε τοιχο) το ελικοπτερο απλως δεν παει.Με το που ξεκολαει απο το εδαφος τραβαει αριστερα και αρχιζει να συμπεριφερεται περιεργα,με αποτελεσμα συνεχεια να πεφτει στροβιλιζοντας.
Στο ψαχουλεμα που εκανα βρηκα περιεργο το κοκπιτ,καπως να εχει φυγει απο την θεση του.Κοιταζοντας καλυτερα διαπιστωσα οτι ΕΛΕΙΠΕ Η ΒΙΔΑ που το βιδωνει στο σασι.
Κοιταζοντας ακομα καλυτερα ειδα οτι η βιδα αυτη συνεχιζε και πιο μεσα και μαλλον βιδωνε και κρατουσε σταθερο το στροφειο.
Γι αυτο πιστευω οτι και το ελικοπτερο παραλογιζεται.
Οταν ομως προσπαθησα(5 με 6 φορες)να βιδωσω την αλλη βιδουλα,αυτη απλως δεν βιδωνε ! !
Γυρναγε στον αερα.
Παραθετω και μια φωτογραφια μπας και καταλαβετε τι συμβαινει

Με κοκκινο κυκλο ειναι η βιδα που λειπει και που προκαλει ισως το προβλημα,με κιτρινο η αλλη βιδα που στερεωνει το στροφειο και με μπλε η βαση που ακουμπαει το στροφειο.
Υποθετω οτι εσπασαν οι βολτες μεσα στο πλαστικο και γι'αυτο δεν βιδωνει πια.
Η ιδεα που εχω ειναι να βαλω την βιδα,ριχνοντας και μια σταγονα Loctite μπας και κωλλησει ετσι.
Το μυαλο μου στερεψε,αν μπορειτε και εχετε καμμια ιδεα να βοηθησετε.......ευχαριστως να την ακουσω

Ευχαριστω
Εικόνα
thanasis1

Δημοσίευση από thanasis1 »

Σα νέος κι εγώ θα σου πρότεινα απλά να πάρεις κάτι άλλο για να μάθεις σωστά και χωρίς απώλειες. Πχ eflite blade MCX. Πετάει απίστευτα εύκολα μέσα στο σπίτι κάνει όλες τις κινήσεις και πραγματικά το φχαριστιέσαι!
Επίσης τα ανταλλακτικά του είναι σε πολύ λογικές τιμές και υπάρχουν τα πάντα!
sav.in

Δημοσίευση από sav.in »

καλημέρα και απο εμένα
Δεν αξίζει να ασχολείσαι με αυτό
Το είχα και εγώ και το μόνο που μου έμαθε είναι να δουλευουν λάθος τα δάκτυλα Βάλε το στο ράφι και πάρε ένα τετρακάναλο Αυτό φυσικά αν σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς με τα ελικόποτερα Αν απλά αναζητάς ένα παιχνίδι απλα να ανεβοκατεβαίνει και να κτυπά στους τύχους πάρε ακόμη ένα παρόμοιο χωρίς απαιτήσεις
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά ελικόπτερα”