Vibration σε TREX 500

Απάντηση
Kilomeater

Vibration σε TREX 500

Δημοσίευση από Kilomeater »

Μετα απο προσφατη στουκα που περιεγραψα σε αλλο θεμα, ειμαι στη φαση επισκευης.. διαπιστωνω οτι εχω κραδασμους λοιπον

Πρωτη σκεψη οτι αρπαξε ο αξονας.... ομως αφαιρεσαι την ουρα πισω και βλεπω οτι οι κραδασμοι εξαφανιζονται αρα κατι αλλο παιζει και αρχιζω το ψαξιμο

Στο προηγουμενο ατυχημα ειχε στραβωσει η μπουμα και την ειχα αλλαξει. Δεν ειχα αλλαξει ομως τον αξονα μεσα.
για δειτε τι παρατηρω...
http://www.youtube.com/watch?v=eWQfslbYZyo

και
http://www.youtube.com/watch?v=CbmKxHysR5g

για να μην αγοραζω τζαμπα ανταλλακτικα, που πιστευεται ειναι το προβλημα, στον αξονα μεταδοσης;
ομως μετα την αλλαγη μπουμας, διχως αλλαγη αξονα, ειχα πολυ ομαλο πεταγμα χωρις κανενα κραδασμο...
Kilomeater

Απάντηση: Vibration σε TREX 500

Λοιπον, μολις εκανα μερικα δοκιμαστικα hover (στο μπαλκονι!)
Πεταει, δεν εχει καποιο χοντρο προβλημα, και η ουρα ειναι μια χαρα, το gyro το κραταει σταθεροτατο
υπαρχουνε κραδασμοι, και αυτο φαινεται στα skids που τρεμουνε αρκετα εν πτησει.... βασικα σκεφτομαι να μην κανω τιποτα αμεσα και να το πεταξω λιγο καιρο ετσι.. υπαρχει περιπτωση να κανω καμια ζημια;
την επομενη φορα που θα εχω καμια ζημια (,,,) θα κατσω να το λυσω τελειως να δω τι γινεται
amartolos

Δημοσίευση από amartolos »

To απογευμα ειχα crash με το walkera.Δοκιμασα να το ξανασηκωσω αλλα ετρεμε ελαφρως(το μπροστινο τμημα -οχι η ουρα)Εκανε hover κανονικα Αλλαξα main shaft , τιποτα, αλλαξα fathering shaft τα ιδια, τελικα το προβλημα λυθηκε με αλλαγη του tail shaft.

Γενικα η μικρη μου εμπειρια λεει οτι αν τρεμει ολοκληρο στραβωσε το main shaft αλλιως ειναι το tail.
socratesb

Δημοσίευση από socratesb »

Όταν πετάμε ε/π με κραδασμούς πολύ σύντομα κάποια βίδα θα ξεβιδωθεί. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι από μεγαλύτερη ζημιά από την πτώση που θα προκύψει στην καλύτερη μέχρι τραυματισμό χειριστή ή των ατόμων που βρίσκονται γύρω στο ε/π. Δες τι φταιει μέχρι να εξαλείψεις τον κραδασμό.
Είναι σοβαρό.
Kilomeater

τελικά με αλλαγή του πίσω μικρου άξονα εφτιξε....
πεταμε ξανα ;-)
amartolos

Δημοσίευση από amartolos »

Kilomeater έγραψε: τελικά με αλλαγή του πίσω μικρου άξονα εφτιξε....
πεταμε ξανα ;-)

Ωραιος......
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά ελικόπτερα”