http://www.youtube.com/watch?v=_T6HnDkigeo&feature=related
Β-25 Μitchel Crash!!!!
Απ: Β-25 Μitchel Crash!!!!
Διερεύνηση Ατυχήματος......
Στο συγκεκριμένο μοντέλο αποκολήθηκε το aileron με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να μπεί σε περιδίνυση και να συντριβεί......
Για να το εμπλουτίσουμε λίγο...
Κατά την γνώμη μου, ο χειριστής το πέταξε σαν ένα καταδιωκτικό (πολύ γρήγορα), και δεν αντελειφθηκε το Flutter που πρέπει να προηγήθηκε της αποκόλλησης του πηδαλίου.....
Αυτό μπορεί να συνέβη για δάφορους λόγους:
1) Επειδή το σέρβο ήταν ακατάλληλο
2) Επειδή το χορνάκι ή το ντιζάκι δεν άντεξε στην πίεση και την ταχύτητα..
3) Επειδή το πηδάλιο εκεί που γίνεται η ένωση με το φτερό είχε απόσταση (Gap) με αποτέλεσμα την βρομικη αεροδυναμική συμπεριφορά και το Flutter....
4) Επειδή ο κατασκευαστής δεν είχε κολλήσει καλά το πηδάλιο (στους μεντεσέδες)....
κά που μπορεί να μου ξεφεύγουν...
Η ουσία είναι οτι ένα όμορφο Β-25 δεν υπάρχει πια...Κρίμα
ΜΦΧ
Τρύφωνας
Στο συγκεκριμένο μοντέλο αποκολήθηκε το aileron με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να μπεί σε περιδίνυση και να συντριβεί......
Για να το εμπλουτίσουμε λίγο...
Κατά την γνώμη μου, ο χειριστής το πέταξε σαν ένα καταδιωκτικό (πολύ γρήγορα), και δεν αντελειφθηκε το Flutter που πρέπει να προηγήθηκε της αποκόλλησης του πηδαλίου.....
Αυτό μπορεί να συνέβη για δάφορους λόγους:
1) Επειδή το σέρβο ήταν ακατάλληλο
2) Επειδή το χορνάκι ή το ντιζάκι δεν άντεξε στην πίεση και την ταχύτητα..
3) Επειδή το πηδάλιο εκεί που γίνεται η ένωση με το φτερό είχε απόσταση (Gap) με αποτέλεσμα την βρομικη αεροδυναμική συμπεριφορά και το Flutter....
4) Επειδή ο κατασκευαστής δεν είχε κολλήσει καλά το πηδάλιο (στους μεντεσέδες)....
κά που μπορεί να μου ξεφεύγουν...
Η ουσία είναι οτι ένα όμορφο Β-25 δεν υπάρχει πια...Κρίμα
ΜΦΧ
Τρύφωνας