Καλησπέρα σε όλους.
Τα δεκαπέντε και πλέον χρόνια της ενασχόλησής μου με τον αερομοντελισμό, με φέρνουν μερικές φορές σε μονοπάτια παράξενα, δρόμους μυστήριους, αγωνίες όμορφες. Το ταξίδι προς την Ιθάκη συνεχίζεται με μεγάλο πάθος για Έρευνα, Κατασκευή, δοκιμή νέων τεχνολογιών. Στο ταξίδι αυτό συναντώ ανθρώπους που με εμπνέουν, που με στηρίζουν και τελικά γίνονται... Φίλοι με Φ κεφαλαίο. Έχω σκεφτεί πως ακόμη και 2η ζωή αν ζούσα, πάλι έτσι να ήθελα να την "περάσω"...
Όταν ο Δημήτρης μου παρουσίασε την εργασία του για τη δημιουργία μιάς Μή Επανδρωμένης Εναέριας πλατφόρμας για Ακριβή Γεωργία και συναφή εφαρμογές Χαρτογράφησης, σκέφτηκα... Άει στο καλό... τούτος εδώ είναι Προφέσορας! Και ήθελα να μοιραστώ τη δημιουργία μαζί του. Την προσπάθεια τελικά ξεκινήσαμε 4 φίλοι με έναν 5ο ήδη να μας βοηθάει στην κατασκευή, ονομαστήκαμε “UcanDrone” και ένας θεός ξέρει πού θα μας οδηγήσει όλο αυτό, αλλά... και εκείνος επίσης μόνο ξέρει πόσο το Αγαπήσαμε.
Ο Νίκος είχε πεί να ονομάσουμε το μοντέλο «Φορέας» και έτσι έγινε. Σχεδιάστηκε απο την αρχή σαν χαμηλής οπισθέλκουσας μοτοανεμόπτερο που θα φέρει μία κάμερα για FPV έλεγχο, και μιά ακόμη πιό εξειδικευμένη όπως για GIS (Geographic Information Systems) εφαρμογές και αυτόματο πιλότο. Αναγκαστικά έπρεπε να εμπλακούμε με καλούπια για την άτρακτο, τη βάση του μοτέρ και την μπούμα. Είναι αρκετά δύσκολα, νέες τεχνικές για ʽμένα και τα άλλα παιδιά, σιγά-σιγά όμως το «ξετυλίγουμε» το κουβάρι... Ο πρωτότυπος αλγόριθμος που έχει αναπτύξει ο Δημήτρης δείχνει την υγεία των φυτών κατά ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 95%, και κατευθύνει τον κάτοχο της φυτείας σε σωστές αποφάσεις. Ο αυτόματος πιλότος APM που απο κοινού ανέπτυξε μιά κοινότητα ομοιδεατών (open source), μετατρέπει το μοντέλο σε ασφαλές ρομποτάκι, εφόσον ελέγχει όχι μόνο τον εναέριο χώρο στον οποίο θα πετάξει, αλλά το διορθώνει επίσης απο... ατασθαλίες, στολαρίσματα κλπ! Ωραία πράματα.
Οι Ελληνικές καινοτομίες-ιδέες σε Σκάφος και Αλγορίθμους, θα παρουσιαστούν πρώτη φορά φέτος απο το Δημήτρη με μορφή διάλεξης, στο ετήσιο συνέδριο της ASPRS (American Society for Photogrammetry and Remote Sensing – Αμερικανική κοινότητα φωτογραμμετρίας και τηλεπισκόπισης), στη Βαλτιμόρη της Αμερικής, στις 27 Μαρτίου. Πάνω σε αυτή την εργασία θα θέλαμε να διαβάσουμε και τις δικές σας ιδέες, να ακούσουμε τη δική σας στήριξη και να ζήσουμε την Ελληνική σας υποστήριξη. Όπως καταλαβαίνετε, δέν τολμώ να πώ πως δέν έχουμε και πολύ δουλειά μπροστά μας...
Νιώθω περήφανος που είμαι Έλληνας ανάμεσα σε τόσους άλλους ξύπνιους και δυναμικούς Έλληνες.
Γαδετσάκης Απόστολος
O Phoreas της UcanDrone
Απάντηση: O Phoreas της UcanDrone
Δειλά-δειλά θα αρχίσουμε να αφηγούμαστε την ιστορία της σύλληψης και της εξέλιξης του Φορέα. Ξεκινώ με ένα βιντεάκι παρουσίασης...
Το μοντέλο υπέστη σημαντικές Εξομειώσεις αεροδυναμικών επιδόσεων στον Xflr 5.0 με τρείς διαφορετικές διαμορφώσεις φτερών, φτιάχθηκαν, τηλε-μετρήθηκαν και ακόμα πετούν οι δύο επικρατέστερες εξ' αυτών (σπάσαμε και 'κανά δυό... ) !
http://www.youtube.com/watch?v=1I2N3ugk7Fs
Παρακάτω θα δείτε ένα 1ο "πότ πουρί" απο φωτό στο στάδιο της κατασκευής...
http://www.youtube.com/watch?v=ymju8E2op2A
Η εργασία του Δημήτρη για την ανάπτυξη των Αλγορίθμων κράτησε σχεδόν τρία χρόνια, ενώ μέχρι στιγμής μετράμε 5 μήνες στο στάδιο κατασκευής - εργαλείων (καλούπια) που θα χρειαστεί το σκάφος, απο τον Σεπτέμβρη του 2012...
Το μοντέλο υπέστη σημαντικές Εξομειώσεις αεροδυναμικών επιδόσεων στον Xflr 5.0 με τρείς διαφορετικές διαμορφώσεις φτερών, φτιάχθηκαν, τηλε-μετρήθηκαν και ακόμα πετούν οι δύο επικρατέστερες εξ' αυτών (σπάσαμε και 'κανά δυό... ) !
http://www.youtube.com/watch?v=1I2N3ugk7Fs
Παρακάτω θα δείτε ένα 1ο "πότ πουρί" απο φωτό στο στάδιο της κατασκευής...
http://www.youtube.com/watch?v=ymju8E2op2A
Η εργασία του Δημήτρη για την ανάπτυξη των Αλγορίθμων κράτησε σχεδόν τρία χρόνια, ενώ μέχρι στιγμής μετράμε 5 μήνες στο στάδιο κατασκευής - εργαλείων (καλούπια) που θα χρειαστεί το σκάφος, απο τον Σεπτέμβρη του 2012...
Επίσης νιώθω περήφανος που έχω γνωρίσει τον Ελληνα που νιώθει περήφανος που είναι Έλληνας ανάμεσα σε τόσους άλλους ξύπνιους και δυναμικούς Έλληνες.
Χαχαχααα... Καλημέρα σας.
Φίλε Skynet σε Ευχαριστώ Πολύ. Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται κάποιος για "να πάρει μπροστά", είναι μιά ζεστή κουβέντα._
Στο βίντεο βλέπετε τη προσπάθεια να φτιάξουμε καλούπια απο σιλικόνη, αλλά τελικά αποτύχαμε και "το γυρίσαμε" στα καθαρά εποξικά...
Για την άτρακτο έχουμε μέχρι στιγμής ένα καλούπι ενώ για τη βάση μοτέρ ήδη δυό... το δεξιά στη φωτό τους είναι το 1ο ενώ το αριστερά στη φωτό είναι το 2ο και καλύτερο... ;)
Μαθαίνουμε σιγά-σιγά...
Φίλε Skynet σε Ευχαριστώ Πολύ. Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται κάποιος για "να πάρει μπροστά", είναι μιά ζεστή κουβέντα._
Στο βίντεο βλέπετε τη προσπάθεια να φτιάξουμε καλούπια απο σιλικόνη, αλλά τελικά αποτύχαμε και "το γυρίσαμε" στα καθαρά εποξικά...
Για την άτρακτο έχουμε μέχρι στιγμής ένα καλούπι ενώ για τη βάση μοτέρ ήδη δυό... το δεξιά στη φωτό τους είναι το 1ο ενώ το αριστερά στη φωτό είναι το 2ο και καλύτερο... ;)
Μαθαίνουμε σιγά-σιγά...
- Συνημμένα
-
- 11Martiou_13 053.jpg (96.72 KiB) Προβλήθηκε 60 φορές
-
- 11Mar_13 005.jpg (101.7 KiB) Προβλήθηκε 60 φορές
Skynet έγραψε: ↑Επίσης νιώθω περήφανος που έχω γνωρίσει τον Ελληνα που νιώθει περήφανος που είναι Έλληνας ανάμεσα σε τόσους άλλους ξύπνιους και δυναμικούς Έλληνες.
<++>+1000,μπραβο και παλι μπραβο για την προσπαθεια σας.Πιο πολυ ακομα κι απ'αυτους τους κλεφτες-προδοτες που μας κυβερνησαν τοσα χρονια σιχαινομαι αυτους που βριζουν την ιδια τους την πατριδα-λαο τους.Ξερω και κατι ''γενιτσαρους'' που αφου τους σπουδασε η πατριδα τους δωρεαν εφυγαν στο εξωτερικο και αντι να βοηθουν ασκουν και χειριστες κριτικες για τον τοπο τους.
-
Μπράβο Απόστολε !!!!!!!! Αυτά είναι ............ Ωραίες κατασκευές !!!!!!!! :>)
Καλησπέρα σας.
Apostole, όσο και αν με πονάει το θέμα της πολιτικής μας, όσο και αν θέλω να βλέπω σωστές κινήσεις απο σωστούς ανθρώπους και τόσα χρόνια προσπαθώ να βρώ μιά "ηλιαχτίδα" μέσα σε όλο αυτό, θα συμφωνήσω μαζί σου... Δυστυχώς, αφήσαμε μέσα απο τα χέρια μας να φύγουν όλα τα καλά... Τα διδάξαμε σε όλους και μετά "κουρνιάσαμε".
Δείτε π.χ. πόσα βίντεος στο Νέτ σε YouTube κλπ, σε γενικά θέματα, απο National Geographic ή BBC κλπ, για υδραυλικά έβλεπα την άλλη φορά, για εροπλάνα, για ρουλεμάν, τσιμέντα κλπ... στα περισσότερα θα υπάρχει μιά αναφορά για την Ελληνική ιστορία... ο Αρχιμήδης εκείνο, ο Νεύτωνας το άλλο... έχω πάθει πλάκα, και δέν είναι η ιδέα μου... πολλές φορές υπάρχει Ελληνική αναφορά!
Τί να πώ... στεγνώνει το μυαλό πολλές φορές. Θα πώ μόνο πως... όσο ζώ, θα Προσπαθώ._
HeliWiz... ευχαριστούμε πολύ φίλε μου. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, είναι δύσκολη δουλειά, να φτιάξεις τα εργαλεία σου και μετά απο αυτά να παράγεις αντικείμενα, να συγκεντρώσεις όλα τα παρελκόμενα που χρειάζονται, μήνες ολόκληρους, ψάξιμο και εκεί που λές πλησιάζω στο τέλος συνειδητοποιείς ότι... Φτού! Ξέχασα να φτιάξω κουτί-συσκευασία... χαχαχααα... έτσι είναι... :)
Apostole, όσο και αν με πονάει το θέμα της πολιτικής μας, όσο και αν θέλω να βλέπω σωστές κινήσεις απο σωστούς ανθρώπους και τόσα χρόνια προσπαθώ να βρώ μιά "ηλιαχτίδα" μέσα σε όλο αυτό, θα συμφωνήσω μαζί σου... Δυστυχώς, αφήσαμε μέσα απο τα χέρια μας να φύγουν όλα τα καλά... Τα διδάξαμε σε όλους και μετά "κουρνιάσαμε".
Δείτε π.χ. πόσα βίντεος στο Νέτ σε YouTube κλπ, σε γενικά θέματα, απο National Geographic ή BBC κλπ, για υδραυλικά έβλεπα την άλλη φορά, για εροπλάνα, για ρουλεμάν, τσιμέντα κλπ... στα περισσότερα θα υπάρχει μιά αναφορά για την Ελληνική ιστορία... ο Αρχιμήδης εκείνο, ο Νεύτωνας το άλλο... έχω πάθει πλάκα, και δέν είναι η ιδέα μου... πολλές φορές υπάρχει Ελληνική αναφορά!
Τί να πώ... στεγνώνει το μυαλό πολλές φορές. Θα πώ μόνο πως... όσο ζώ, θα Προσπαθώ._
HeliWiz... ευχαριστούμε πολύ φίλε μου. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, είναι δύσκολη δουλειά, να φτιάξεις τα εργαλεία σου και μετά απο αυτά να παράγεις αντικείμενα, να συγκεντρώσεις όλα τα παρελκόμενα που χρειάζονται, μήνες ολόκληρους, ψάξιμο και εκεί που λές πλησιάζω στο τέλος συνειδητοποιείς ότι... Φτού! Ξέχασα να φτιάξω κουτί-συσκευασία... χαχαχααα... έτσι είναι... :)