Kαλησπερα κ καλως σας βρηκα . Με λενε Αρη .
Αν κ μου αρεσει ο αερομοντελισμος ποτε δεν ειχα
ασχοληθει εκτος απο καποια <<παιχνιδια >> ελικοπτερακια .
Αποφασισα να φτιαξω ενα quadcopter λοιπον.
Το πλαισιο θα το φτιαξω μονος απο οσο το δυνατον
ελαφρυτερα υλικα , θα γινουν δοκιμες βαρους κ αντοχης ..
(αυτο το κομματι το κατεχω ..)
Βασικα σκεφτομαι να ειναι 600 - 650 mm .
Nα αναφερω εδω , οτι θα γινει οσο το δυνατον πιο οικονομικο .
Μεχρι στιγμης σκεφτομαι επεξεργαστη και esc
τα εξης :
MultiWii MicroWii ATmega32U4 Flight Controller USB/BARO/ACC/MAG
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__22321__MultiWii_MicroWii_ATmega32U4_Flight_Controller_USB_BARO_ACC_MAG.html
Θα ηθελα να την ρυθμιζω οσο μπορω κ αργοτερα να προσθεσω κ αλλες λειτουργιες ....
και Turnigy Multistar 30 Amp Multi-rotor Brushless ESC 2-4S
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__25365__Turnigy_Multistar_30_Amp_Multi_rotor_Brushless_ESC_2_4S.html
Θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας για τα παραπανω ...
Κ να μου εξηγησετε τα 2-4s toy esc μου δεινουν καποιο περιορισμο στις μπαταριες η οχι ..
Τα 30Α ειναι πολλα η οχι ? η εξαρταται απο τα μοτερ ?
Μοτερ σκεφτομαι αυτα :
Multi Use Brushless Motor NEM2818-950KV
http://www.nemhobby.com/nem-2818-950kv-brushless-motor-with-accessory-pack-p33392.html
Απ'οτι καταλαβατε μαζι θα το στησουμε ...
Κατασκευη quadcopter
Απάντηση: Κατασκευη quadcopter
κι εγώ αυτό ψάχνω, να φτιάξω το δικό μου. αλλα διαβάζω πολλές μέρες forums και youtube αλλα πουθενά δεν αναφέρει το αν έχει σημασία η απόσταση τον μοτέρ, τι διαφορα έχει ένα 60cm quadcopter με ένα 120cm ? επίσης καλά αυτά με τις στροφές στα μοτέρ αλλα απ ότι κατάλαβα τα watt είναι αυτά που παίζουν ρολο και όχι το ποσο γρήγορα γυρνάει ο έλικας. ^%^
-
Commando έγραψε: ↑κι εγώ αυτό ψάχνω, να φτιάξω το δικό μου. αλλα διαβάζω πολλές μέρες forums και youtube αλλα πουθενά δεν αναφέρει το αν έχει σημασία η απόσταση τον μοτέρ, τι διαφορα έχει ένα 60cm quadcopter με ένα 120cm ? επίσης καλά αυτά με τις στροφές στα μοτέρ αλλα απ ότι κατάλαβα τα watt είναι αυτά που παίζουν ρολο και όχι το ποσο γρήγορα γυρνάει ο έλικας. ^%^
Αν εχω καταλάβει καλά , θες να φτιάξεις το δικό σου frame ....... Γράψε μας τι υλίκα σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις στην κατασκευή σου ....... Στην αγορά οι τιμές των frames εχουν πέσει αρκετά και μπορείς να βρείς ενα πολύ καλό ''σκαρί'' με χαμηλό κόστος .
Για το θέμα της ''απόστασης'' που αναφέρεις ...... τα πράγματα είναι σχετικά απλά ....... Οσο πιο μεγάλος είναι ο άξονας μεταξύ των μοτέρ , τόσο πιο σταθερά πετάει το μοντέλο . Το ίδιο ισχύει και για τα μοτέρ ....... οσο πιο πολλά τοσο πιο σταθερό είναι το μοντέλο (εξακόπτερα - οκτακόπτερα κλπ) ...........
Επειδή αναφέρεις τα ''120cm'' , φαντάζομαι σαν μήκος άξονα (δλδ απο μοτέρ σε μοτέρ) . Θα σου έλεγα να ξεκινήσεις με ενα μοντέλο στα 65cm ή στα 80cm για αρχή . Μπορείς να βρεις και έτοιμα frames στην αγορά σε αυτό το μέγεθος .......
Για τα μοτέρ ...... απο 920 εως 1000kv θα είσαι μια χαρά με προπέλες 10Χ4,5 ή 10Χ4,7 για τρίσελη μπαταρία ......... Μην πέσεις κάτω απο τα 900kv για κανένα λόγο , εκτός και φτιάξεις τελικά μεγάλο σε μέγεθος μοντέλο , οπότε και θα πρέπει να μειώσεις τα KV στα μοτέρ για να χρησιμοποιήσεις πιο μεγάλες προπέλες και να κρατήσεις τις καταναλώσεις σου χαμηλά ......... Τα μοτέρ αυτά http://www.nem.gr/nem-2818-950kv-brushless-motor-with-accessory-pack-p33392.html
είναι πάρα πολύ καλά σε ποιότητα , ζύγισμα , απόδοση και φυσικά τιμή . Αυτά φοράω και'γω στο δικό μου και είναι άριστα ....... Πάρα πολύ μεγάλο ρόλο παίζουν και τα ESC που θα χρησιμοποιήσεις για να έχεις γραμμική απόκριση στο γκάζι και να μπορείς να ελέγχεις το μοντέλο σου καλύτερα ....... Κυκλοφορούν στη αγορά έτοιμα ESC κατάλληλα για πολυκόπτερα με SimonK λογισμικό που είναι οτι καλύτερο για να ξεκινήσεις ........ Φυσικά αν διαθέτεις χρήμα ...... τα προϊόντα της dji είναι οτι καλύτερο και δοκιμασμένο !!!!!!!!!
Συνέχισε το ψάξιμο και το διάβασμα στα φόρουμ και θα τα πας μια χαρά ......... δεν είναι και τόσο δύσκολο οσο φαντάζεσαι ......... Και'γω το δικό μου έτσι το έστησα , με ψάξιμο και διάβασμα ............ _Β_Ο
Ελπίζω να σε βοήθησα έστω και λίγο ........ Οτι άλλο χρειαστείς είμαστε στη διαθεσή σου ............ ;;)
:-# Για να είμαι ειλικρινής φτιάχνω ένα "Η" τετρακοπτερο (δικό μου frame με αλουμίνια από πράκτικερ) το θέλω για FPV μακρινών αποστάσεων 2χλμ< αλλα και για βιντεοσκοπήσεις να βγάλω κανένα χαρτσιλικι.
η απάντηση σου με βοηθησε Παρα πολύ και σε ευχαριστώ. μπορώ να ανεβάσω το project αν ενδιαφέρεστε, έχω αγοράσει ήδη όλα τα υλικά εκτος από το fpv όπου θα ασχοληθώ αφού ζυγοσταθμίσω έλικες και μοτέρ αν χρειαστεί για να το το κάνω super σταθερό.
επίσης σκέφτομαι να του βάλω σύστημα προσγείωσης με arduino δηλαδή όταν κατεβαίνει με το υπερηχητικό σενσορα απόστασης να ανοίγει ποδαράκια :P θέλω να το κάνω όσο μπορώ πιο προγραμματισμένο από εμενα (Για λόγους οικονομίας) και όχι να σκάσω 300 για ΝΑΖΑ gps το οποιο είναι super!!!! θέλω σίγουρα να μπορώ να βάλω μια κάμερα υψηλής ευκρίνειας και ίσος προσθέσω ένα έλικα στο κέντρο όπου θα τον ενεργοποιώ όταν βάζω μια ημιεπαγγελματική κάμερα πάνω.
Απαντήσεις: Ναι μοτέρ με μοτέρ
έχω κάνει αυτό ακριβώς που είπες, 12ares 4.5 προπέλες με 350watt 35A 910κν
ESC Hobbyking 40A ESC 4A UBEC ξέρω ότι με αυτά θα μου φύγει ο κώ.ος για προγραμματισμό, δεν περνούν κάρτα, γίνεται μονο από το χειριστήριο hahahahaha
έχω πάρει και καλώδιο usb για το rc simulator ^%^
Και πάλι σε ευχαριστώ @P@
ΥΓ: να διευκρινίσω κάτι, νιώθω άσχημα που αγόρασα απ έξω πράγματα αλλα πραγματικά δεν έχω την οικονομική ευκαιρία να δώσω 200 euro παραπάνω για να τα πάρω από εδώ, αν αυτό που φτιάξω μου αποφέρει χρήματα και φτιάξω ένα "εξαπτρερο" δεν με νοιάζει να δώσω 100 και 200 παραπάνω, είμαι υπέρ τις αγοράς προϊόντων από ελλάδα.
η απάντηση σου με βοηθησε Παρα πολύ και σε ευχαριστώ. μπορώ να ανεβάσω το project αν ενδιαφέρεστε, έχω αγοράσει ήδη όλα τα υλικά εκτος από το fpv όπου θα ασχοληθώ αφού ζυγοσταθμίσω έλικες και μοτέρ αν χρειαστεί για να το το κάνω super σταθερό.
επίσης σκέφτομαι να του βάλω σύστημα προσγείωσης με arduino δηλαδή όταν κατεβαίνει με το υπερηχητικό σενσορα απόστασης να ανοίγει ποδαράκια :P θέλω να το κάνω όσο μπορώ πιο προγραμματισμένο από εμενα (Για λόγους οικονομίας) και όχι να σκάσω 300 για ΝΑΖΑ gps το οποιο είναι super!!!! θέλω σίγουρα να μπορώ να βάλω μια κάμερα υψηλής ευκρίνειας και ίσος προσθέσω ένα έλικα στο κέντρο όπου θα τον ενεργοποιώ όταν βάζω μια ημιεπαγγελματική κάμερα πάνω.
Απαντήσεις: Ναι μοτέρ με μοτέρ
έχω κάνει αυτό ακριβώς που είπες, 12ares 4.5 προπέλες με 350watt 35A 910κν
ESC Hobbyking 40A ESC 4A UBEC ξέρω ότι με αυτά θα μου φύγει ο κώ.ος για προγραμματισμό, δεν περνούν κάρτα, γίνεται μονο από το χειριστήριο hahahahaha
έχω πάρει και καλώδιο usb για το rc simulator ^%^
Και πάλι σε ευχαριστώ @P@
ΥΓ: να διευκρινίσω κάτι, νιώθω άσχημα που αγόρασα απ έξω πράγματα αλλα πραγματικά δεν έχω την οικονομική ευκαιρία να δώσω 200 euro παραπάνω για να τα πάρω από εδώ, αν αυτό που φτιάξω μου αποφέρει χρήματα και φτιάξω ένα "εξαπτρερο" δεν με νοιάζει να δώσω 100 και 200 παραπάνω, είμαι υπέρ τις αγοράς προϊόντων από ελλάδα.
Γειας σας,
εχω φτιαξει ενα quadcopter το μηκος του οποιου απο ακρη σε ακρη των μοτερ ειναι 50εκ και εχω βαλει brushless motor 800kv με προπελες 1045 και 3-cell μπαταρια.
Παρολο που τα ζυγισα τα μοτερ εχω πολλες δονησεις και ετσι θελω να τα αλλαξω,βρηκα σε καλη τιμη brushless motor 750kv
και λεω να βαλω αυτα με προπελες παλι 1045.
Απ οτι εχω δει σε τετοιου μεγεθους drone τα μοτερ παιζουν απο 800kv εως 1000kv,αν εγω βαλω τα 750kv θα εχω καπου προβλημα για ενα τετοιου μεγεθους quadcopter?
Ρωταω γιατι μοτερ στα 750kv βλεπουμε συνηθως σε μεγαλα μεγεθους.
εχω φτιαξει ενα quadcopter το μηκος του οποιου απο ακρη σε ακρη των μοτερ ειναι 50εκ και εχω βαλει brushless motor 800kv με προπελες 1045 και 3-cell μπαταρια.
Παρολο που τα ζυγισα τα μοτερ εχω πολλες δονησεις και ετσι θελω να τα αλλαξω,βρηκα σε καλη τιμη brushless motor 750kv
και λεω να βαλω αυτα με προπελες παλι 1045.
Απ οτι εχω δει σε τετοιου μεγεθους drone τα μοτερ παιζουν απο 800kv εως 1000kv,αν εγω βαλω τα 750kv θα εχω καπου προβλημα για ενα τετοιου μεγεθους quadcopter?
Ρωταω γιατι μοτερ στα 750kv βλεπουμε συνηθως σε μεγαλα μεγεθους.