Το παραπέντε είναι ή δεν είναι επικίνδυνο τελικά?

Απάντηση
Μάριος Παπαδόπουλος

Το παραπέντε είναι ή δεν είναι επικίνδυνο τελικά?

Δημοσίευση από Μάριος Παπαδόπουλος »

Μπορεί κανείς να μας εξηγήσει τί δεν πήγε καλά ?????
Μην παρακαλώ διαβάσω ότι το στολάρισε ο χειριστής γιατί θα εκνευριστώ!!!!
Είναι τελικά επικίνδυνο το παραπέντε όσο δεν του φαίνετε ???????
Αυτό το ίδιο έργο το έχω ξαναδεί λάϊβ απάνω στη Πεντέλη πριν 15 χρόνια που
ευτυχώς για τον χειριστή το μόνο που τον έσωσε ηταν η κατηφόρα
που απόσβεσε την πτώση αλλά θα το θυμάτε για όλη του την ζωή
αφού έγινε σαν το λουκάνικό!!!
http://www.youtube.com/watch?v=OvYORWG-SpU

Δυστυχώς την απάντηση την δίνει μόνο του το βίντεο!!!!
+(*)+(*)+(*)
orck

Απάντηση: Το παραπέντε είναι ή δεν είναι επικίνδυνο τελικά?

Δημοσίευση από orck »

Ξεκινα να εκνευριζεσαι. :p
Το αλεξιπτωτο πλαγιας ειναι τοσο ασφαλες οσο επιθυμει ο χειριστης του, μπορεις να κανεις μια ζωη βαρκαδα στο ασφαλες δυναμικο της πλαγιας αλλα μπορεις να ρισκαρεις κατω απο μια καταιγιδα. Οπως ακριβως και στα τηλεκατευθυνομενα αεροπλανα, μπορεις να μεινεις μια ζωη στο Calmato και να κανεις ξεγνοιαστος κυκλους αλλα μπορεις να παρεις και δυστροπα αεροπλανα κλιμακας που ριχνουν φτερο για πλακα.

Ο πιλοτος εδω εκανε λαθος, ερχοταν με φρενα για προσγειωση και οταν τον βγηκε το θερμικο ανοδικο ρευμα αντι να αφησει εντελως τα φρενα τραβηξε και αλλο, η γωνια προσβολης αυξηθηκε περα απο το επιτρεπτο και η απωλεια στηριξης ειναι το λογικο αποτελεσμα, δηλαδη ΝΑΙ, το στολαρισε ο χειριστης.

Για περισσοτερες λεπτομεριες συζητησε το με ενεργους πιλοτους στο http://www.sky.gr
hkousoulos

Δημοσίευση από hkousoulos »

Aμα είναι να εκνευριστείς ...μην ανοίγεις τέτοιου είδους θέματα.....φαίνεται ξεκάθαρα πιο και τι είναι το χειριστικό λάθος του πιλότου..!
Μάριος Παπαδόπουλος

Επιμένω ότι δεν το στολάρισε αφού δεν φαίνετε να έχει τραβηγμένα τα φρένα με ΤΙΠΟΤΑ αφού το μόνο που έχει κάνει είναι να έχει πάρει τα "μπόσικα" από τα πηδάλια για να έχει άμμεση αντίδραση για την κατευθυντικότητα του για να πάει εκεί που θέλει να πάει και όχι να είναι "φτερό στον άνεμο"
Το μειονέκτημα σε αυτού του είδους υπερελέφρα μπαλόνια είναι ότι δεν εχουν σταθερή
πτέρυγα, μειωμένη αεροδυναμική και το κυριότερο έχουν ανύπαρκτο πηδάλιο ύψους-βάθους συνάμα και με άλλου είδους υπερέλαφρα που για μένα τα κάνουν να είναι περισσότερο ΠΤΗΤΙΚΕΣ Μ Η Χ Α Ν Ε Σ που πετούν παρά ΠΤΗΣΙΜΑ ΟΧΗΜΑΤΑ.
Πολλοί στις αρχές των πτητικών σας εξορμήσεων με τα πρώτα σας μοντέλα που πολύ πιθανόν να ήταν τρικάναλα (χωρίς ailerons) θα νοιώσατε αμηχανία όταν το Ραντεράκι δεν σας έκανε τα χατήρια και πολλές φορές σας "πούλησε" ιδιαίτερα στην φάση της προσγείωσης που όταν του παραβάλατε πηδάλιο άρχισε να πηγαίνει σαν "τραμπάκουλο" κάνωντας σας να τα χάσετε προς στιγμή κάνωντας σας να αναρωτηθήτε αν τελικά αυτό που έλεγαν οι τότε γνώστες παλιότεροι αερομοντελιστές ότι και καλά θα πρέπει να αρχίσετε με τέτοιου είδους μοντέλο.
Εγώ προσωπικά λέω στους νέους, κατηγορηματικά ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν με μοντέλα που πρέπει να έχουν όλα τα βασικά πηδάλια ενός αεροπλάνου και ο λόγος είναι ότι τουλάχιστον θα μπορούν να "βγούν" από τέτοιες καταστάσεις.
Μάριος Παπαδόπουλος

Εδώ εγώ βλέπω ότι ο τύπος ήταν άτυχος διότι βγήκε από το θερμικό και μπήκε στις τύρβες του με αποτέλεσμα να του διαλύσει την πάνινη αεροδυναμική του και να κατέβει σαν την πέτρα.
Το ίδιο λάθος έκανε και ο τύπος που είδα πριν από 15 χρόνια ένας τύπος που πήγε να κάνει δυναμική πτήση στο μοναστήρι της Πεντέλης όταν βγήκε για ελάχιστα μέτρα από την "τραβέρσα" και μπήκε στις τύρβες με αποτέλεσμα να μην του δώσει το αλεξίπτωτο
καμμία ευκαιρία, να χαλάσει την αεροδυναμική του και πέσει λες και ήταν πέτρα.
Σε καμμία επαναλαμβάνω, καμμία περίπτωση δεν θα συνέβαινε αυτό αν πετούσε έστω και ανεμόπτερο 50αετίας που το μόνο που θα πάθαινε ήταν να χάσει ύψος κάποιων μέτρων και θα του έδινε την ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ να επανακτίσει !!!!!!
Προς απάντηση calmato ή δύστροπου αεροπλάνου, καλό αεροπλάνο από τους χειριστές όλου του κόσμου είναι το αεροπλάνο που μπορείς να τα κάνεις όλα χωρίς πολλές διορθώσεις και επανακτά πιό γρήγορα γιατί όλα τα άλλα στην πραγματικότητα έχουν θέματα βάρους ή αεροδυναμικών ατελειών.
eolos

Δημοσίευση από eolos »

παιδια εγω κοιτωντας το βιντεο λεπτομερως δε μπορεσα να βγαλω συμπερασμα
τι φταιει και πως εγινε.......παντως για ενα πραγμα ειμαι απολυτα σιγουρος
οτι ο 5ος οσφυικος σπονδυλος(Ο5) εφτασε στο πρωτο αυχενικο(Α1)
orck

Δημοσίευση από orck »

Εγω παλι δεν ειμαι σιγουρος καθολου. Τα καθισματα των αλεξιπτωτων πλαγιας εχουν σαν προστασια της σπονδυλικης στηλης του πιλογους σφουγγαρι, συγκεκριμενο σφουγγαρι για αποροφηση κρουσης σε περιπτωση βαριας προσγειωσης η πτωσης οπως αυτο που ειδαμε. Το καθισμα που εχω εγω εχει σφουγγαρι που ειναι περιπου 18 εκατοστα για αυτην την δουλεια. Δεν το χρειαστηκα ποτε.
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

orck έγραψε:
Ο πιλοτος εδω εκανε λαθος, ερχοταν με φρενα για προσγειωση και οταν τον βγηκε το θερμικο ανοδικο ρευμα αντι να αφησει εντελως τα φρενα τραβηξε και αλλο, η γωνια προσβολης αυξηθηκε περα απο το επιτρεπτο και η απωλεια στηριξης ειναι το λογικο αποτελεσμα, δηλαδη ΝΑΙ, το στολαρισε ο χειριστης.

Συμφωνώ μα τον Παναγιώτη, το στόλ είναι ορατό με όλη του την μεγαλοπρέπεια!! Ο χειριστής είναι υπεύθυνος για την πτώση 100%. Με "θερμικό" η χωρίς, το να μένεις χωρίς ταχύτητα και να έχεις μεγάλη γωνία προσβολής, χωρίς να έχεις ύψος είναι η καλύτερη συνταγή για να έχεις μια θεαματικότατη πτώση. +1 και απο μένα Παναγιώτη!
Alexander1

Δημοσίευση από Alexander1 »

stall. και στο 2:00 βλέπουμε και την αιτία...
Μάριος Παπαδόπουλος

Το στολ συμφωνώ ότι είναι το αποτέλεσμα της πτώσης αλλά η αιτία είναι το θερμικό.
Πως γίνετε να μπορείς να αλλάξεις την γωνία προσβολής ενός παραπέντε από την στιγμή
που δεν έχεις πηδάλια ύψους-βάθους και δεν μπορείς να το ελέγξεις??????
Μπορεί κάποιος λοιπόν να μας στείλει ένα βίντεο που να κάνει ένας χειριστης παραπέντε
θελημένο στολ????
Η μοναδική περίπτωση που γίνετε στολ και που έχω δει εγώ προσωπικά σε παραπέντε
ήταν μόνο όταν το παραπέντε έχει μεγάλη ταχύτητα (πράγμα που στο βίντεο δεν φαίνετε) και τότε να τραβήξεις τα φρένα με αποτέλεσμα να "φουσκώσεις" το αλεξιπτωτο.
orck

Δημοσίευση από orck »

Μαριε εχεις δει να πεταει ενα αλεξιπτωτο πλαγιας; Εχεις πεταξει μαζι του εστω και για μια διθεσια τουληθρα;
Η εχεις δει μονο βιντεακια;
Μάριος Παπαδόπουλος

Φίλε το έχω δει πολλές φορές από κοντά και έχω τραυματικές εμπειρίες βλέπωντας πολλούς
που νομίζανε ότι πετάνε ένα φθήνου είδους ανεμόπτερο να σαβουριάζονται.
Μετά από αυτές τις εμπειρίες που είχα οπτικός, ευτυχώς, προσωπικά ούτε γράμμα δεν στέλνω με αυτών τον τρόπο πόσο περισσότερο να ανέβω και να πετάξω με αυτών τον
τρόπο.
Βέβαια αυτό είναι προσωπική εκτίμηση και κάθε άνθρωπος έχει το δικαιώμα να "καβαλάει" ότι θέλει αφού δική του είναι η ζωή και ότι θέλει έχει το ελεύθερο να κάνει εφόσον δεν κινδυνεύουν ζωές επισκεπτών που για μένα τους τα λενε ότι όλα είναι ρόδινα και ασφαλή.
Μάριος Παπαδόπουλος

Οποιοδήποτε άλλο δεν θα ανακτούσε σε λιγότερο ύψος ?????
Αναρωτιέμαι !@#$
http://www.youtube.com/watch?v=duMaO3EKBKM
Μάριος Παπαδόπουλος

Ενας νέος τρόπος γεννιέτε!!!!
Νομίζω ότι είναι ασφαλέστερος αφού έχουμε να κάνουμε με σταθερή πτεριγική επιφάνεια
έστω τουλάχιστον με αέρα όπως τα φουσκωτά.
Γνώμη μου είναι ότι σε λίγα χρόνια αυτά θα είναι το μέλλον και τα παραπέντε θα αντικατασταθούν από αυτά και θα τα βλέπουμε προς ανάμνηση μόνο στα kites
http://www.youtube.com/watch?v=dT8jAz176PU

http://www.youtube.com/watch?v=9JuUdMi2TQg
Απάντηση

Επιστροφή στο “Video - Φωτογραφίες & Ευτράπελα”